Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Straja
Muntii Valcan
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Marca romaneasca (12)

ratza
ratza
Busola

Rucsac Escalade 45 cumpărat în 2000 sau 2001 din Metro. Nu știu cum am putut uita de al doilea cel mai oribil rucsac avut (primul era o raniță, un fel de chestie verde cu curele de piele care săpau în carne).
Fiabilitate: 10. Cordura integral, cîndva era complet impermeabil. Practic e indestructibil, n-are gură să spună ce-a văzut. Dacă-l spăl și nu te uiți la stratul jupuit din interior, zici că e luat din raft.
Tehnic: 4. Nu are absolut niciun fel de chingi, însă are un șnur semi-inutil pe capac, două buzunare pe laterală și unul inutil unde ar trebui să fie compartimentul pentru sac. Se deschide doar pe sus.
Confort: 3 (cu indulgență). Chinga pentru piept e absentă, centura pentru mijloc e extrem de îngustă, are rigiditatea unei coloane vertebrale de politician român, stă acceptabil pe spate doar dacă e plin ochi, ventilație inexistentă.

Rucsac Adventurer BT8007-78, cumpărat prin 2008 din Carrefour. Pensionat pe caz de boală în 2012, cînd am cumpărat Klimm-ul.
Fiabilitate: 7. Am avut probleme cu toate fermoarele încă din primul an, iar după vreo trei ani s-a rupt zona care ținea bara de aluminiu la locul ei. Bara e de fapt o țeavă de vreo 12mm diamteru, îndoită sub formă de U.
Tehnic: 7. Chingi suficiente, înalt și îngust, trei buzunare exterioare care pot fi folosite cît timp merg fermoarele. Teoretic avea 78 de litri, practic încap mai puține decît în Klimm.
Confort: 9. Stătea bine pe spate indiferent de încărcătură, nu m-a jenat niciodată, ventilație decentă, capacul superior putea fi deschis din mers. Trage vreo 2,7kg la cîntar. Chinga pentru șold se slăbea destul de tare în mers.

Miercuri, 20 ianuarie 2016 - 14:08

andy79
andy79
Busola

Rucsac Escalade, 35 L, folosit 10 ani, pensionat (donat): F10, T7, C5 (mie mi-a rupt umerii in fiecare tura, plus inexistenta oricarui sistem de ventilatie duce la veritabile dusuri pe spate). In schimb poate fi incarcat cu orice greutate si tarat pe oriunde - pur si simplu nu se va rupe la el (mad a facut o caracterizare buna la el). Acum am un Outhorn de 60+10 care primeste 10 la raport pret/calitate, 8-9 la tehnic, fiabilitate tot asa desi nu l-am testat niciodata la extrem ca pe Escalade, cat depsre confort undeva 7-8 (dar oricum 10 in raport cu Escalade). Mai am si un Mckinley de 30 (pe hartie, inr ealiate pare cam de 20) - raport calitate - pret 10, tehnic 10, fiabilitate - nu stiu ce sa zic - i-l folosesc zilnic in oras si in ture de o zi doua, dar pare a fi facut dintr-un material destul de fragil pentru a fi incarcat peste limita; sistemul de ventilatie este pur si simplu extraordinar, desi "mananca" cam mult din volumul rucsacului.

Parazapezi Atta: T8, F9, confort: 8 la purtare, 5 la montare - parazapezi Milo (note date strict in comparatie cu Atta): T4, F 6-7, C3-4 la purtare si 9 la montare. Curelusa si catarama sa par extrem de fragile, uneori se mai deschid in mers, dar cel mai neplacut lucru la ele este respirabilitatea care tinde la 0, desi impermeabilitatea este foarte buna pantalonii arata de parca as fi mers prin rau cu ei; ca si plus - usor de montat.

Bocanci VM fabricati in anii 90 la Buhusi: dupa 12-13 ani de folosinta: 10 la tehnic si fiabilitate (aderenta, respirabilitate si impermeabilitate 100% compartaiv cu orice altceva strain testat). Ar fi luat 10 si la confort, dar nu strict comparativ cu marcile straine care-i depasesc cu mult datorita in primul rand diferentei enorme de greutate. Comparatie facuta cu Raichle, Salomon si vreo 2 marci mai putin cunoscute din SUA si Italia. Salomon se remarca pana acum prin aderenta si confort mai bune ca la celelate firme straine (dar nu depasesc talpa VM la capitolul aderenta) - fiabilitatea ramane de testat - la celelate nu m-au impresionat aceste capitole. Aceasta m-a dus de fapt la concluzia ca orice bocanc cu piele full-grain este mai bun (performant) decat orice bocanc cu membrana, care nu castiga decat la capitolul greutate in fata celor full-grain (eventual si double-stiched).

Marți, 19 ianuarie 2016 - 22:18

passa
passa

Rucsac Escalade 80: F6, T5, C4

Rucsac Klimm Terra 75 (tot din 2004): F10, T8, C10.
Il folosesc la fiecare tura mare, e incapator si destul de slim, fara buzunare (sistemul de catarame, chingi, elastice permite extindere suficienta) si, cel mai important, este foarte comod dupa atatia ani. Daca ar fi si impermeabil ar primi un punctaj mai mare.

Joi, 24 decembrie 2015 - 22:14

ratza
ratza
Busola

Klimm Terra 60
Fiabilitate: 10. Fabricat în iunie 2004, are vreo două ciupituri pe buretele de pe bretele de cînd mi-a scăpat din mînă prin Făgăraș.
Tehnic: 8. Nu are buzunare laterale pe nicăieri. Pentru stilul meu de poteci e un plus, fiindcă nu se agață prin crengi, însă uneori sînt utile.
Confort: 10. De fiecare dată cînd îl pun în spate am impresia că mă ia în brațe. Indiferent cît sau cum bag în el, nu m-a durut nimic în afară de picioare. Carpati.org

Miercuri, 23 decembrie 2015 - 18:48

adriana.boar
adriana.boar..

Am mers intr-o singura tura cu un rucsac Atta Serac 50 si pentru mine a fost un cosmar. Ca si constructie, pare destul de rezistent, e suficient de incapator pentru ture de 2 - 3 zile, a venit cu husa impermeabila, dar eu nu m-am inteles deloc cu el si m-am ales cu niste bataturi urate pe umeri, desi nu era foarte incarcat.

Momentan folosesc un Kilimanjaro cumparat din Hervis cu care nu am avut probleme pana acum si l-am folosit in multe ture. E loc de imbunatatiri, dar raportul calitate / pret mi se pare bun.

Miercuri, 23 decembrie 2015 - 18:19

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

@ratza:stiu. autorul a cerut un fel de comparatie si asta am facut. doar ca nu am mai stat sa dau note.

Miercuri, 23 decembrie 2015 - 14:43

ratza
ratza
Busola

Husky nu e marcă românească.

Miercuri, 23 decembrie 2015 - 14:01

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

Eu am un Husky Zethos de 60 l de cativa ani si nu am avut absolut nici un fel de problema cu el. Ma simt excelent cu el in spate indiferent de cat de vreu ar fi. Inaintea lui am avut o chinezarie ieftina de-mi rupea umerii. nu-mi aduc aminte firma, oricum era un no-name.
Am avut ocazia sa folosesc un rucsac romanesc, acum vreo 2-3 ani cred si daca nu ma insel e cel adus in discutie de lawr, Atta Denali. Foarte ok, n-am ce zice.Rezistent si destul de comod.Nu am avut nimic de reprosat desi l-am folosit doar o zi.
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 23 decembrie 2015 - 10:04

mad
mad
Caraba

Rucsaci:

Nici nu stiam ca Escalade e romanesc. Carpati.org Am si eu unul, tot de 75l. Tapan si rezistent, n-am cuvinte, dar n-as mai merge cu el in viata mea pe munte. A carat saracu' 5 ani de facultate carti si cursuri, acum fac piata cu el si inca duce. Il iau si in "turele" prin orase, cand stau cam 10 zile, ca e incapator si tine la tavaleala din aeroport.

Atta mi s-au parut extrem de lipsiti de confort, cel putin pe spinarea mea. Altfel bine facuti si ergonomici.

Am avut si un Solitaire micut, cred ca 28l, sta bine pe spate si rezista. Complet dubioase insa chingile de prins la mijloc (foarte scurta) si la piept (foarte lunga); faceam misto ca-i conceput pentru una cu talie de viespe si ditamai bustul, insa, serios acum, nu stiu cum si l-ar prinde pe solduri cineva mai solid ca mine.

Cea mai placuta experienta, de departe, a fost cea cu Maramontul de 40l; am impresia ca-i mai scump decat omologii sai la aceeasi categorie, dar merita. Sta impecabil pe spate pentru un rucsac fara "air-system", idem pe solduri, extrem de rezistent, husa de ploaie atasata destul de impermeabila, spatios de nu-mi vine sa cred, ergonomic. Ce i-as fi cerut ar fi chingile laterale putin mai lungi, cam inghesui izoprenul in ele.

Miercuri, 23 decembrie 2015 - 07:28

odin
odin
Rucsac

Rucsac Escalade 75 l m-a tinut 16 ani de tavaleala intensa

Luni, 21 decembrie 2015 - 18:58

lawr
lawr
Caraba

am atta denali 60 si mi se pare foarte bine facut, rezistent si comod in acelasi timp. Il am de aproape 3 ani. nu a patit nimic si ies pe munte cel putin lunar. DIn pacate a disparut fabricantul...

Luni, 21 decembrie 2015 - 16:38

florin.ciobanu
florin.cioba..

Buna seara,
Incerc sa-mi fac o parere obiectiva despre echipamentul montan produs de firmele autohtone. Comentati produsele pe care le-ati utilizat timp indelungat, facand comparatie pe o scara de la 1 la 10 cu produsele straine din punct de vedere al performantelor tehnice, fiabilitate si confort.
De-a lungul timpului am avut urmatoarele:
-rucsac Escalade 75 l; fiabilitate 7, tehnic 5, confort 5.
-sac de dormit Escalade; fiabilitate 6, tehnic 6, confort 6.
-rucsac Atta 80l; fiabilitate 10, tehnic 7, confort 7.
-rucsac Atta Rupal 40l; fiabilitate 10, tehnic 8, confort 8.
-parazapezi Atta; fiabilitate 8, tehnic 8, confort 8.
-polar Gotech; fiabilitate 10, tehnic 9, confort 8.

Prin comparatie rucsacul Salewa 35l pare de nota 7, cel Deuter 50l Actlite 9, 9, 8 (fiabilitate, tehnic, confort). Sacul de dormit Ajungilak 9, 6, 7. Parazapezi Millo 10, 9, 7. Polar Lowe Alpin 10, 8, 7.

Pot spune ca rucsacii Atta sunt mai buni daca nu ceri foarte mult confort. Deuter de exemplu are multe chichite inutile si enervante. Apropo tocmai cumparasem rucsacul Deuter si Neacsu se perinda prin magazin. Se apropie si incepe sa comenteze despre rucsaci, concluzionand ca in expeditii tot Atta sunt mai buni. Apoi isi da seama de gafa si se indeparteaza.

Miercuri, 16 decembrie 2015 - 20:25

Afisari: 2,044

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0574 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org