Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Decembrie 2025
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Vremea
Varful Pietrii
Muntii Tarcu-Muntele Mic
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Mammut motion XCR (19)

iomar43
iomar43

Vezi ca la magazinul Ascent din Bucuresti e o reducere foarte buna la geaca Merrell Storm - http://www.ascent.ro/product--_Merrell_Jacheta_Storm--204.html Era vreo 230 ron, iar acum e 170 ron. Eu am vazut-o in magazin, e la fel de subtire si de usoara ca Marmot Precip! Se specifica si rezistenta la apa si respirabilitatea membranei, la Precip astea nu sunt mentionate nicaieri. La Precip grija pentru detalii a fost mai mareCarpati.org. Iar daca vrei o geaca autohtona, care sa coste cam cat Precip-ul, poti alege jacheta Gravity - http://www.ascent.ro/product--_Gravity_Jacheta_Gore-tex--84.html, tot de la magazinul Ascent. Daca are sau nu Gore-tex, nu sunt eu in masura sa-ti spun. Dar prin primavara am fost intr-o tura in Piatra Craiului, iar un coleg avea asa ceva si mi-a zis ca-i foarte multumit de ea, chiar tine la ploaie! Plus ca are fermoare rezistente la apa, Precip-ul n-are asa ceva. Asta e un minus mare la Precip, dar probabil i-ar fi saltat pretul...Oricum, trebuie sa fii constient ca la banii astia cam astea sunt optiunile. Si sa nu uiti si de pelerina de ploaieCarpati.org

Miercuri, 12 august 2009 - 20:15

silviuj
silviuj

sa sti ca mai degraba decat sa imi cumpar un gore tex si sa fie prost lucrat,mai bine ceva ieftin cum e pre cip si sa tina bine

Miercuri, 12 august 2009 - 19:45

iomar43
iomar43

Salutare!
Anul acesta, in Martie, am achizitionat de la MMSPORT jacheta Marmot PreCip cu 280 Ron, la oferta! "Am avut ocazia"Carpati.org sa o testez de 2 ori, cand am prins niste ploi zdravene de vara, una chiar cu grindina. Sincer sa va spun, vazand cat este de subtire si de usoara, am crezut ca nu va rezista, dar s-a comportat admirabil. Pe interior am fost perfect uscat! Credeam ca va intra apa pe la cele 2 aerisiri mari, cu fermoar, de la subrat, dar n-a fost asa. Respirabilitatea e buna, izolarea termica e aproape nula! Dar nici nu cred ca a fost prevazuta pentru asa ceva. Eu ti-o recomand cu caldura si nu te arunca inca la Gore-Tex, e timp si pentru elCarpati.org. Cum a zis si arcarius, e greu de crezut ca o geaca cu Gore-Tex poate costa atat de putin. Incearca mai intai niste membrane intermediare, cum ar fi PreCip daca vrei.

Joi, 30 iulie 2009 - 23:49

arcarius
arcarius

Aspectul transpiratie tine f. mult de factorul "individualitate", altfel spus "materialul clientului".
Eu nu sunt f. "rau la transpiratie" asa ca m-am simtit mereu uscat in jachetele pe care le am (atat cele de vara pt. mers pe munte cat si cele de iarna pt. mers la schi; la toate am considerat obligatoriu accesoriul "ventilare sub brat") inclusiv atunci cand jacheta de vara este incheiata total, ploua etc.
Insa din momentul in care am avut posibilitatea de a-mi cumpara imbracaminte "dedicata", ma refer la toate straturile (de la maiou pana la jacheta)am constatat ca toate aceste straturi nu degeaba sunt gandite din materialele respective (si faceam aceasta comparatie cu perioadele in care neavand asemenea posibilitati, imbracam ceea ce se putea sa fie cat de cat ok).
Pe propria piele o spun (folosind si iarna si vara): mare dreptate au toti producatorii cand te sfatuiesc sa te imbraci asa cum "scrie la carte" , fie ca mergi pe munte sau la schi.
Prima oara cand am schiat 1 zi intreaga cu echipament profi si eram ca o floricica (nici prea cald nici prea frig, uscat etc.)indiferent cat de frig a fost si cat efort am facut, aveam sentimentul ca , vorba bancului "asa ceva nu se exista".

Miercuri, 29 iulie 2009 - 12:32

florinbalan
florinbalan
Rucsac

As a este cum spui tu, Traian.
Poate ai observat si din discutiile anterioare ca eu am o oarecare problema cu membranele, caci singurul motiv pentru care dam niste bani in plus este faptul ca respira si nu sunt nicidecum la fel de impermeabile precum hanoracele de fas cauciucat de pe vremuri in care te uzi oricum de la transpiratie. Din pacate, incercand mai multe tipuri de membrana in decursul timpului (Gore-tex, Ceplex, Simpatex si e-Vent) am descoperit ca oricum esti fleasca de transpiratie, noroc de ventilatiile cu fermoar care-s din ce in ce mai multe si mai mari. Iar cand ploua nu respira deloc nici un fel de membrana daca exteriorul este ud (materialul textil formeaza o pelicula de apa impermeabila la vapori), tratamentele "water repellent" mai atenuand aceasta problema. Un articol de imbracaminte care se comporta asemanator si care m-a slujit cativa ani buni pana sa se dezintegreze, era un hanorac militar de vreo 50 de ani din bumbac (panza de cort, cred), care, udandu-se devenea perfect impermeabil, dar foarte greu.

Miercuri, 29 iulie 2009 - 12:19

arcarius
arcarius

Asa este Florine (legat de e-Vent), doar ca pt. eforturile din Carpatii romanesti, facute 99,99% vara (ma refer la mine), jachetele cu membrana e-Vent mi s-au parut cam mult ca pret.
Daca as avea de abordat frecvent altitudini de peste 3.000-4.000 m (Alpii francezi, italieni etc.) m-as fi "aruncat" la un e-Vent.
In conditiile date insa, mi se pare ca as fi exagerat.
Eu sunt de opinia ca merita sa-ti iei lucruri nu de buna calitate ci de FOARTE BUNA calitate dar, si repet acest DAR, adaptate nevoilor personale si realitatii.
Mie mi s-ar parea o exagerare sa vad pe cineva care bate doar Carpatii si in general doar in sezonul bun, umbland cu o jacheta Vaude Krypton de 500 eur. sau cu un Mammuth Lothse Extreme pret similar etc.
Opinia mea.

Miercuri, 29 iulie 2009 - 12:03

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Vaude au si produse cu membrana e-Vent, net superioara Gore-Tex-ului ca respirabilitate.

In ceea ce priveste Mammut, cunosc foarte multi oameni care au "uniforma" contrafacuta, cumparata cu buna stiinta de la meseriasul care se ocupa cu asta (banuiesc ca nu e doar unul). La pretul de 5-6 sute de lei iti cumperi un costum care arata impecabil, cu material furat din fabrica, emblema bine brodata, etc. probabil mai bune decat facaturile din China (ma refer la imitatii), dar tot hotie se cheama.
Sunt convins ca distribuitorul Mammut din tara stie despre aceste afaceri, mai ales ca exista multe cazuri de produse cumparate drept "originale" din magazin, care si-au aratat adevarata fata pe teren. Nu acuz pe nimeni, dar daca eu as fi interesat sa dispara facatorii de facaturi nu mi-ar lua mai mult de cateva minute sa le dau de urma.

Miercuri, 29 iulie 2009 - 11:49

arcarius
arcarius

Asa este cum spune Florin (si cum f. bine a scris Mihai.Telemark in articole).
La Vaude de ex. in afara membranelor GTX mai exista si Ceplex (dezvoltate de ei) in 3 forme:
-pro - cu respirabilit. 25.000/ impermeabilit. 25.000, membrana de PU laminata cu mat. ext. care este poliamida
-advanced - cu respirabilit. 20.000/ impermeabilit. 20.000, membrana de PU ceva mai subtire decat la pro dar laminata la fel pe mat. ext. care este tot poliamida.
-active - cu respirabilit. 15.000/impermeabilit. 15. 000, tot poliamida ca mat. ext. dar acoperita doar cu un strat de PU.

Eu am o jacheta cu Ceplex Advanced (modelul Gorak; am observat ca in colectia de anul acesta, modelul Gorak II este lucrat doar cu Ceplex Active), ceea ce pot spune despre ea este ca are performante exceptionale si deasemeni are tot ceea ce trebuie pe ea fara sa se faca rabat de la calitate/performanta dar in acelasi timp cu o "imbinare" extrem de pragmatica intre performante/comfort/stil.
Am avut in trecut GTX de la Marmot si pot spune cu toata siguranta ca in conditiile Carpatilor nu am simtit nici macar 1 diferenta (ba chiar Vaude are acel "je ne sais quoi" in plus si inca din plin).
Toata stima pt. calitatea germana.

Miercuri, 29 iulie 2009 - 11:19

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Contrar parerii multor utilizatori de echipament cu Gore-Tex, toate produsele au un singur strat de membrana.

- dublu strat inseamna ca membrana este lipita de material, iar pentru protectie mai exista o captuseala interioara separata, de obicei din plasa +/sau fas subtire.

- triplu strat inseamna ca materialul exterior, membrana si captuseala fac un tot comun, fiind lipite intre ele. Diferenta ar fi faptul ca acest tip de constructie triplu strat este mult mai rezistent, fiind folosite materiale textile mult mai rezistente, membrana in sine fiind aceeasi.
Asta pentru Performance Shell sau Pro Shell.

Mai exista Paclite Shell care are fata interioara a membranei acoperita cu un strat protector, compus dintr-o substanta oleofoba si carbon, si Soft Shell care are membrana imbracata cu un material textil in exterior si un fleece subtire pe interior. In ciuda impresiei unora, Soft Shell-ul ofera o impermeabilitate foarte buna pentru ploi scurte (pe ploi lungi nu am testat Carpati.org ), si respira incomparabil mai bine decat membranele jachetelor de ploaie.

Miercuri, 29 iulie 2009 - 10:21

silviuj
silviuj

@arcarius .. nu tin neaparat sa imi iau mammut, pentru ca nu sunt genul sa tin doar de firma, si stiu ca sunt si altele bune, cum ai zis si tu, dar intrebam ca nah la pretu ala e tentant;

Miercuri, 29 iulie 2009 - 10:10

odin
odin
Rucsac

Reclama face totul. Poate nu tin eu bine minte, dar in septembrie 1999 doi alpinisti, doamna Evelyne Binsack si domnul Stephan Siegrist au urcat pe "Eiger Nordwand" numai sa faca reclama la aceasta firma, totul fiind transmis live la tv!

Nu am nimic cu firma, am avut si eu haine cu "matricola" cu animalul preistoric...macar de-ar fi rezistente hainele ca animalul respectiv!
Am renuntat la ele pt ca la noi cel putin nu gasesti decat ceva de unica folosinta! ce-i drept, mai apare din cand in cand un costum prin magazin si ma intreb retoric de ce costa de trei ori mai mult. Carpati.org
Acum mi-am ascultat instinctul si mi-am luat haine militare, astia nu se joaca, preturile sunt comparabile cu ce-i la noi in magazine dar calitatea este net net superioara!
Acum nu stiu cati au placerea de a purta haine "pestrite" desi am vazut si culori "uni".

Miercuri, 29 iulie 2009 - 10:04

arcarius
arcarius

Legat de review-uri as mai avea cateva precizari:
A - nu intotdeauna cei care le scriu utilizeaza produsul corespunzator.
Daca, de ex. va uitati la jacheta Marmot PreCip, in catalogul Marmot, la categoria ei (outerwear) este prima - adica cea mai ieftina - adica cea mai putin performanta pt. munti (dealtfel deloc recomandata; este recomandata doar pt. "urban travelers" si "backcountry"; atentie mare pt. ca termenul nu se refera nici la trekking nici la mountaineering nici la hiking; lb. engleza face diferentieri f. fine dar in acelasi timp f. clare pt. vorbitorii buni/nativi care inteleg despre ce este vorba - un ex.general: to look, to gaze, to stare se refera toate la notiunea de a privi/ a te uita dar in realitate ele exprima actiuni cu totul aparte si f. clare in mintea nativilor; to look=a privi in general/ a se uita, to gaze = a privi pe cineva lung/insistent sau a privi in gol, to stare= a se holba la cineva).
Mare atentie la acest aspect al lb. engleze (nu amestecati notiunile si nu le asociati artificial). este una din caracteristicile acetei limbi, complet diferit de limba Romana.
Backcountry-ul este o simpla plimbare prin natura (un ex. pt. intelesul tuturor ar fi o tura din Busteni la cascada Urlatoarea dus intors, o plimbare la iarba verde in jurul Bucurestiului; cam atat).
Daca cineva "forteaza" intelesul termenului o va face pe "barba" lui. Cine ia o jacheta backcountry si pleaca in M-tii Scotiei primavara cand ploua zi-lumina, 7 zile din 7:
1 - sa nu se astepte la performante.
2 - uite asa se "naste" un review nefavorabil.

B - nu este exclus ca unii dintre "creatorii" anumitor review-uri sa nu tina cont/sa nu le pese de indicatiile de intretinere/spalare. Nu este imposibil ca vreunul sa spele o astfel de jacheta suuper hotarat cu tot cu balsam sau altele de gen.
In asemenea cazuri, adio calitati.
In concluzie review-urile trebuiesc citite cu mare atentie, printre randuri si mai mult de 1-2 (atunci cand se poate).

Miercuri, 29 iulie 2009 - 08:42

arcarius
arcarius

Adevarat @cipicernat; si la Epic-ul de la MH apar comentarii deloc imbucuratoare.
O observatie personala, se intampla extrem de rar (as putea spune spre deloc) sa gasesti review-uri mai putin apreciative la adresa produselor Vaude, Patagonia, Mountain Equipment, ca sa dau doar 3 exemple.
Asta ar fi o alta idee dupa care m-am ghidat atunci cand m-am hotarat sa-mi achizitionez un articol.

Miercuri, 29 iulie 2009 - 08:09

cipicernat
cipicernat
(admin)

A propos de review-uri favorabile pentru PreCip:

http://www.outdoorreview.com/cat/outdoor-equipment/technical-clothing/shell-jackets/m
armot/PRD_81132_2975crx.aspx#reviews

http://www.trailspace.com/gear/marmot/precip-jacket/review/13499/

Printre (foarte multe) opinii favorabile (+premii), se gasesc si destule (chiar prea multe!) de genul:

"I don't expect it to preform like 3 layer Gore-tex, but at least keep me dry in the rain from the parking lot into the store! I would NEVER take this jacket into the backcountry."

"Durability is the key issue with this jacket. I have owned it for a year and a half and this jacket is no longer waterproof."

Eu inca astept opinia unui utilizator roman a unui PreCip. Mammut-ul asa obosit cum e al meu, ma tine uscat de ceva timp. Nu de alta, dar inca mai astept sa se intample si in Romania asa ceva:

"Jacket laminate began flaking after several years. I returned to Marmot and they sent a BRAND NEW Precip jacket - didn't even charge shipping/handling...VERY IMPRESSIVE Jacket is great!"

PS: Pana nu uit:
http://www.carpati.org/articol/materiale_de_constructie_vantul_si_ploaia/667/

"Gore-Tex XCR nu se mai fabrică din 2007! Câți știu asta?" (E de recitit articolul lui Mihai)

Miercuri, 29 iulie 2009 - 07:57

urlea2002
urlea2002
(admin)

Corect!
Desi Mammut dispune de o serie larga de produse de foarte buna calitate, cu jachetele de ploaie e alta poveste!
Am o asemenea jacheta, care dupa o iarna si cateva ploi serioase de vara, nu mai face fata cu impermeabilitatea. Prin comparatie, o canadiana de vara de la Gravity a tinut fara probleme 3 sezoane....
Si eu zic sa alegi altceva doar penntru ploaie...si totodata, sa o studiezi foarte bine la imbinari si aerisiri.

Miercuri, 29 iulie 2009 - 07:19

arcarius
arcarius

@silviuj;
De ce tii tu neaparat sa-ti iei o jacheta Mammut ???
Sa ma scuzi ca pun intrebarea dar:
1 - Produsele Mammut de pe piata Romaneasca au calitatea indoielnica in cel mai "fericit" caz (am intrat in magazine din A, CH, I, F, GB si pot sa-ti spun ca nu gasesti jacheta Mammut GTX la 100 eur.).
Am toate indoielile din lume ca o jacheta cu gore-tex, indiferent de marca, fie el si 1 singur strat, ar putea costa oriunde pe lumea asta DOAR 100 eur. Eu nu am vazut nicaieri/niciodata asa ceva (si o spun cu toata modestia, am ceva magazine de echipament montan "batute" inafara granitelor). Poate doar la super-super reduceri.
2 - Exista si alte marci de top care se incadreaza cu succes in bugetul tau.
La MMsport de ex.
-jacheta Marmot PreCip la 400 lei (si are review-uri f. bune).
-jacheta MountainHardwear Epic tot 400 lei (desi am vazut si review-uri care te pun usor pe ganduri).
http://www.trailspace.com/gear/mountain-hardwear/epic-jacket/
(pt. fiecare review trebuie accesat "read the complete review").
-la reprezentanta Vaude gasesti nu doar produsele de pe site ci si toata colaborarea pt. a comanda orice doresti tu din catalogul Vaude (spun asta din proprie experienta deoarece eu asa procedez, mai mult, de anul acesta am procedat asa si pt. fiu-meu, tocami am primit acum 1 sapt. tot echipamentul lui: jacheta+pantaloni+tricou+rucsac).
Cunosc bine proprietarii (sotii Ticu Lacatusu si Irina Pacuraru) si-ti pot spune ca seriozitatea si amabilitatea atat a lor cat si a intregului personal este de toata stima si lauda.
Mai mult, pot exista, fie in depozit fie in magazinul din Iasi produse care sa nu fie nici in magazinul din Bucuresti, nici pe site. De ex. in momentul de fata la Iasi exista in magazin jachete Vaude Gorak - uita-te pe site- www.vaude.com-f.bune, pret 500 lei (doar 50 lei in plus fata de bugetul tau).
3 - Nu este obligatoriu sa-ti iei doar membrane gore-tex (sa stii ca si altele fac treaba f. buna pt. eforturile din Carpatii nostri).
4 - La un buget de 450 lei daca mai faci un "sacrificiu" de 150-200 lei, optiunile cresc si mai mult. De ex. la MMSport, pana acum 1-2 luni au fost jachete Patagonia modelul Rain Shadow la 600 lei (as da oricand banii astia pt. un produs Patagonia).
5 - Nu in ultimul rand (asta este o optiune pur personala) poate ca ai sa te simti mai bine nepurtand o "aproape uniforma" a multor montaniarzi din RO (pt. multi Mammut pare a fi un fel de "certificat" de genul "sunt priceput in ale muntelui" ); NU VREAU SA OFENSEZ PURTATORII SERIOSI/RESPONSABILI, dar sunt destule situatii ca cea precizata de mine, motiv pt. care am ajuns de multa vreme sa evit a-mi lua un produs Mammut fie el si cu supercalitatea din occident; am ajuns sa privesc emblema lor ca pe un fel de "matricola").
6 - Exista posibilitatea achizitionarii on-line de la magazine superserioase a unor marci care nici nu exista la noi in magazine.
Mai jos un link catre un SUPERMAGAZIN din Londra (poate cel mai grozav pe care l-am vazut la capitolul echipament montan). Magazinul principal din Londra are 2 etaje doar pt. articole de schi.
http://www.ellis-brigham.com/
In general prinzi si reduceri f. bune la ei (nu exclude varianta de a strange bani 1 an de zile pt. mai multe articole de echipament pe care ulterior sa le comanzi la un astfel de magazin).
Si ca sa vezi cat de faine pot fi produsele unor super marci, absente de la noi, iti recomand un studiu al marcii:
www.mountain-equipment.co.uk
O marca lider in domeniu, cu produse pt. toate gamele si buzunarele la o mare categorie de produse. Este marca a carei absenta din RO o regret cel mai mult.
Top-premium quality.
O optiune excelenta in materie de izolare termica (first layer, middle layer etc.) ar fi:
www.icebreaker.com
Ambele mari le poti gasi la Ellis. Am dat aceste 2 exemple doar ca idee despre cat de bune pot fi marci total necunoscute multora (si nu sunt prohibitive ca si preturi).
Think twice.
www.

Miercuri, 29 iulie 2009 - 06:54

odin
odin
Rucsac

Poate gasesti vreun raspuns aici:
http://www.carpati.org/forum/echipament_montan-4/produsele_mammut_fabricate_doar_in_c
hina_-1070/1/

Marți, 28 iulie 2009 - 20:53

arcarius
arcarius

Din cate am inteles eu jacheta apartine colectiei 2006 toamna.
Mai jos un review al unui tip nu foarte multumit de anumite aspecte ale jachetei, desi eu unul nu l-am inteles (se pare ca era nemultumit de faptul ca are doar 3 buzunare si nu are tot felul de alte accesorii), posibil sa-i fi trebuit mai mult de 3 buzunare (mie mi se par suficiente).
http://www.buzzillions.com/dz_101289_men_mammut_motion_xcr_jacket_review_1102218?prRo
=0&reviewSortBy=mostHelpfulFirst&prRpp=1
si un alt link cu cateva comentarii ale unor publicatii din domeniu (evident toate pozitive).
http://www.trailspace.com/gear/mammut/motion-xcr-jacket/

Acum am observat ca cea de pe site-ul Himalaya difera total de cea din cele 2 link-uri (care este acelasi model).

Marți, 28 iulie 2009 - 17:26

silviuj
silviuj

Are careva jacheta Mammut motion XCR, pe himalaya oferta e tentanta, dar imaginea jachetei nu ma prea incanta.Poate sa o descrie careva? cum e jacheta, cum se comporta, cum e gluga si cum e prinsa de restul jachetei.Va multumesc

Marți, 28 iulie 2009 - 14:38

Afisari: 4,404

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0933 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org