Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Omului
Muntii Suhard
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Lana sau sintetic? (14)

borcan
borcan

da. foarte util !!

Vineri, 15 noiembrie 2013 - 10:48

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

Atentie! Cine poarta chiloti de lana capata mancarimi!

http://www.ziare.com/emil-boc/criza/editorial-politicieni-in-chiloti-de-lana-1051641

Da, probabil. Se zice ca dezavantajul la AZP-uri ar fi ca se bezmeticeste. Insa eu am testat si nu am constatat asta. Ba dimpotriva.

Sper ca v-a fost util acest review.

Joi, 14 noiembrie 2013 - 18:50

andrei.st
andrei.st
(admin)

Plescane, i-am gasit Carpati.org

http://mrgeorge.blogspot.ro/2007/11/ce-este-azp-ul.html

Joi, 14 noiembrie 2013 - 18:45

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

Recomand chilotii tip AZP, asa cum aveam in armata. Sunt usori, respirabili si te simti liber in ei. Foarte foarte liber. In situatii de urgenta pot fi folositi ca parasuta.
Eu am incredere in AZP-uri.

Joi, 14 noiembrie 2013 - 18:31

yo6ial
yo6ial
Coarda

Mai mult de la Google citire:

http://www.runningshop.ro/lenjerie-sport/barbati-chiloti-sport/ortovox-boxeri-merino-
185-barbati.htm
http://www.alpinexpe.ro/feature--merino-185--50.html
http://www.himalaya.ro/ro/produs/boxer-150-anatomica-men--2922/

(Notă personală: mai ales iarna, am învățat să apreciez poliesterul sau „deloc-ul”Carpati.org

Joi, 14 noiembrie 2013 - 16:47

borcan
borcan

Exista lenjerie de corp de lana, mai exact chiloti, undeva la vanzare? Ceva recomandari? Multumesc

Joi, 14 noiembrie 2013 - 11:34

tudor.marian
tudor.marian..

Buna grammy,
Si eu prefer stratul de langa piele sa fie merino. Daca ai piele sensibila vezi ca sunt cele de 150g/m sau de 18 microni care sunt fine ca matasea. Vezi la Devold sau Icebreaker. In schimb evit lana ca mid-layer pt ca in general lana e mult mai grea decat sinteticele (fleece/polar).

Avantaje merino vs poliester:
+ Merino nu miroase asa tare. De ex daca fac dush si ies la alergat, alerg jumate de ora si cand vin acasa tricoul de plastic deja miroase. Si nu ca as fi eu deosebit de smelly da asa e plasticul. Incearca o pereche de sosete sintetice si ai sa vezi.
+ Lana tine de cald si daca e uda.
+ Poate ca e autosugestia, dar mie mi se pare ca pielea respira mai bine cu base layer de merino.

Dezavantaje:
- Lana, oricat de buna ar fi, tot se uzeaza mai repede decat plasticele.
- mai scumpa si mai greu de gasit
- mai grea decat plasticul (dar pt un base-layer e vb de 50 de grame diferenta)
- se uda de la transpiratie (dar mie mi se pare ca asta participa la transportul transpiratiei de la piele spre exterior si mi se pare ca pielea sta mai uscata sub merino ud decat sub plasticul uscat)

Bottom line:
Eu am inceput sa trec pe lana merino pt base layer pentru iarna. Strongly recomended!

Sâmbătă, 9 noiembrie 2013 - 02:36

jadeasp
jadeasp

Eu sunt un adept al oii, port de vreo 3 ani si vara tricouri de lana merino, Smartwool si Icebreaker. Motivul principal este ca se imput mai putin, pot sa le port 2-3 zile pana prind miros neplacut. Din celelalte puncte de vedere, materialele sintetice sunt superioare, dar dupa o zi de mers nu mai are curaj nici ursul sa se apropie de tine. Si am citit ca materialele sintetice care se lauda ca sunt tratate impotriva mirosului nu prea se ridica la inaltimea promisiunilor.

O problema cu hainele subtiri din lana merino (cele sub 200 weight) este ca se strica destul de usor, in special unde se freaca sub rucsac sau curele. Pe mine m-au tinut vreo 2 ani de mers vara in week-enduri. Acum mi-am cumparat un tricou din material mixt, lana si poliester, Rab MeCo, de care am citit ca ar fi mai rezistent. Timpul va arata cat de bine tine

Marți, 8 octombrie 2013 - 18:08

gabicolea
gabicolea
Caraba

Salut

Eu am experiente relativ bune cu materialele sintetice. In general am avut produse de la Zajo (cumparate acum 4-5 ani). Cand mi-am luat si eu niste pantaloni de corp cu lana (50%) am uitat ca lana trebuie sa aiaba o ingrijire speciala, adica fereste-o de molii ! Eu am purtat pantalonii de 2 ori apoi mi-au fost gauriti de molii ...
Am mers pe vai iarna doar in bluza de corp si geaca insa cum te opresti trebuie pus ceva imediat altfel ingheti, eu am folosit polare mai groase sau mai subtiri.

Marți, 8 octombrie 2013 - 13:51

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

@Grammy:Vezi ca unii nu suporta sa poarte materiale sintetice pe piele.
Eu as lua lana,nu materiale sintetice.
Nu am incredere reclamele producatorilor de materiale sintetice,referitor la cat de calduroase sunt.

Marți, 8 octombrie 2013 - 11:51

mihaiburo
mihaiburo
Busola

Lână iarna, sintetic in alt anotimp. Și folosite cele 2-3 straturi.

http://www.carpati.org/articol/materiale_de_construc_539_ii_volumul_1_-_transpira_539
_ia/1029/

http://www.carpati.org/articol/materiale_de_construc_539_ii_volumul_2_c%C4%83ldura/10
35/

Luni, 7 octombrie 2013 - 18:56

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Salut,

Am o bluza de corp si niste pantaloni asemenea, ambele din mult-laudata lana merinos. Intr-adevar dupa ce transpir in ele si se uda se fac taios de reci iarna, altminteri tin bine de cald. Un alt neajuns pe care l-am constatat este ca bluza este mai "abraziva" decat un tricou obisnuit: pusa direct pe piele m-a cam razuit acolo unde calca curelele de la rucsac.

In plus, mi s-a spus de catre alti utilizatori ca un tricou din asta "pute" mai putin decat unul obisnuit, ceea ce il face potrivit pentru ture de mai multe zile. Nu fac ture de mai multe zile insa, intr-adevar, am avut si eu impresia ca mirosul "trece" prin tricoul merinos si se duce la stratul de deasupra. Nu-ti face insa iluzii ca nu miroase deloc Carpati.org

Luni, 7 octombrie 2013 - 16:40

yo6ial
yo6ial
Coarda

Salut.
Lâna reține apa mai abitir decât poliesterul dar ține de cald mai... abitir decât poliesterul ud.
Poliesterul (fleece, polar) are marile avantaje că se usucă rapid și este cu mult mai ușor decât lâna.

Lâna este cea mai bună. Șosete, izmene, pulovăr, căciulă, etc.
Dar ține cont că zăpada se lipește de lână mult mai tare și mai repede decât de poliester, se usucă mai greu, și direct pe piele poate irita. Inclusiv Merinos.

Din proprie experiență am aflat că o combinație fleece-lână poate fi foarte faină. Cu fleece-ul pe piele și lâna la exterior.
Deci, ai putea să încerci o combinație fleece-lână dacă condițiile de frig și umezeală impun.
Dar șosetele de lână sunt bune iarnă - vară.

Și dacă vrei să-ți fie de folos lâna sau fleece-ul, ține-te departe de bumbac.
Exclude maiourile de bumbac, tricourile, etc.

Luni, 7 octombrie 2013 - 15:56

grammy
grammy

Vreau sa achizitionez primul strat pentru iarna mai exact o bluza si o pereche de pantaloni de corp. Tot citesc despre ce ar fi mao potrivit. Multi spun ca lana este cea mai buna....la fel de multi spun ca lana mentine apa si ingheti. ca polyesternul ar fi cel mai bun...am vazut ca exista si o combinatie de polyestern si lana merion la mammut...ce e de facut??? ce imi recomandati din practica...
Multam

Luni, 7 octombrie 2013 - 15:34

Afisari: 5,930

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0733 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org