Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Cailor
Muntii Cernei-Mehedinti
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Incaltamintea FiveFingers (20)

sebafirul
sebafirul

ah.. nu va certati.. n-are rost.. eu am postat ca sa aduc la cunostinta tipul asta de incaltari, atat ... chiar de le vei folosi sau nu ..

iar de pesteri am mentionat eu, pentru ca sunt si modele cu izolatie din neopren, iar majoritatea "papucilor" dupa inchidere nu intra apa in ei... iar botosii facuti special pentru speologie au talpa de cauciuc si anti-alunecare si este rigida si sunt de 3 ori mai ieftini Carpati.org

Vibram este conceput pentru anti-alunecare si tot cauciuc este .. d-asta ziceam, ca ar fi buni pentru pesteri ..
n-am ajuns dupa cum se vede sa-i vad azi

nici nu trebuie sa postati .. doar ii vedeti, aflati ei si va convingeti singuri de merita sau nu

numai bine

Sâmbătă, 21 februarie 2009 - 12:17

jacson
jacson

si unde scrie ca tre sa ai crampoane? papucii de catarare, au? ce e cu vibram pe stanca umeda?
p.s. tonul? ok, merge atunci sa facem misto?

Sâmbătă, 21 februarie 2009 - 00:18

cipicernat
cipicernat
(admin)

@Adrian: Grabit sau nu, infuriat sau nu, o sa te rog sa-ti temperezi tonul.

Vineri, 20 februarie 2009 - 21:37

odin
odin
Rucsac

http://www.5fingers.at/
Pentru cine stie germana. Nu spune nimic de pesteri sau stanci umede. Vibram pe stanca umeda? Ca papucerii aia nu au decat cateva riduri...

Vineri, 20 februarie 2009 - 19:51

jacson
jacson

nu e vorba de infuriat, sunt mai grabit acum, tre sa fug la cluj, e concurs de ski de tura in Vladeasa dimineata. Face si salewa cred ca asa ceva, se numesc La mano 7b+ by salewa. "Se pare ca au cu totul alt target, cel tanar si jucaus.
" astept in continuare sa-mi explici si mie chestia asta

Vineri, 20 februarie 2009 - 18:17

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Draga Jacson,
Nu e nevoie sa te incingi prea tare, e doar un forum.
Cu subiectul "Incaltamintea FiveFingers", in care se vorbeste despre incaltamintea FiveFingers (CinciDegete, in engleza). Produsa de Vibram.
Tu afirmai in mesaj (presupunand ca nu glumeai atat de spumos ca in finalul celui de al doilea mesaj) ca "Sunt multi producatori care fac o astfel de incaltaminte." Crezand ca stii despre ce vorbesti, am pus o intrebare.
Cat despre Vibram, chiar spun pe pagina lor pentru ce sunt conceputi papuceii. Pentru Barefooting! Carpati.org
Adica te incalti ca sa mergi in picioarele goale.

Vineri, 20 februarie 2009 - 17:43

xemax
xemax

No ma Jacsoane, ce te-ai infuriat asa? Carpati.org Ne dam si noi cu parerea. Da' tot n'am inteles ce treaba au buldozerele cu vanilia si cu cacaua? Carpati.org

Vineri, 20 februarie 2009 - 17:39

jacson
jacson

Draga prietene, ce sa-ti zic...foloseste-o tu la trekking, bouldering, speologie, alergare. Unde ai vazut ca pomenesc ceva cei de la vibram? "Se pare ca au cu totul alt target, cel tanar si jucaus." cu asta care-i treaba? Unde am zis ca sunt alti producatori care fac incaltaminte cu degete? crezi ca m-ar interesa?
Baga bouldering cu asa ceva, sa radem putin, apropo...stii ce e ala? bouldering cu vanilie si cacao, sunt cei mai buni

Vineri, 20 februarie 2009 - 17:27

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Daca este asa cum spune Jacson este interesant faptul ca cei de la Vibram nu pomenesc de speologie, canyoning, etc.. Se pare ca au cu totul alt target, cel tanar si jucaus.

Uite alta pagina. www.primallifestyle.com

Si chiar exista si alti producatori care fac incaltaminte cu degete? Ca eu nu reusesc sa gasesc.

Vineri, 20 februarie 2009 - 17:14

xemax
xemax

Jacson ai probat sau presupui? Ca nu se intelege din postul tau. Si pe mine m-ar fi interesat o pereche daca n-ar fi fost asa de scumpi. Carpati.org

Vineri, 20 februarie 2009 - 17:09

jacson
jacson

si totusi, eu cred ca n-a inteles nimeni pt ce e incaltamintea asta...chiar nici cei care au scris alea pe site. Sunt multi producatori care fac o astfel de incaltaminte. Probabil multi dintre voi ati mers prin pesteri, prin chei, paraie, roci umede...ati facut rapel pe cascade, canyoning etc...si toti ati alunecat, ehh...cu o astfel de incaltaminte alergi pe roci umede.

Vineri, 20 februarie 2009 - 16:58

yo6ial
yo6ial
Coarda

Daca nu merg cu o pereche de sosete de lana, crosetate de bunica, nu fac banii.
Or fi ok pentru orice, afara de munte.

Miercuri, 18 februarie 2009 - 10:52

odin
odin
Rucsac

Sunt haioase, chiar am tinut in maini saptamana trecuta o pereche, vroiam sa ma uit si sa ma dumiresc.
Stiam ca exista asa ceva, dar curiozitatea nu mi-a dat pace. Au talpa atat de subtire incat cea mai mica pietricica o simti, in schimb nu cred ca se taie la pietre care au margini ascutite sau ceva crengute.

Sunt facute numai pentru a explora curiozitatea omului de a retrai vremurile de demult cand omul umbla descult...o simpla placere de a explora altfel lumea.

Daca vrei sa iti iei, ia-ti numarul cat mai mare, poate se sperie unii de un eventual Yeti...

Marți, 17 februarie 2009 - 20:55

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Ai scapat usor de data asta. Ca nu m-am bagat si eu sa comentez Carpati.org

Marți, 17 februarie 2009 - 20:25

sebafirul
sebafirul

Carpati.org foarte amuzante replici ... stiu ca pare cam sinistru .. iar pentru drumetiile montane toti iti recomanda incaltaminte care sa iti acopere glezna ... iar pentru fiecare sport in parte sunt concepute incaltari adecvate si mult mai eficiente decat Fivefingers ...

si eu o sa ma gandesc bine daca merita, ca totusi nu ma dau banii afara din casa.. mai ales ca vreau atatea altele .... dar cert este ca voi ajunge intr-o sambata in bucuresti si voi trece sa pun mana pe ele ... incerc sambata asta sa revin cu detalii

asa mult as fi vrut sa spun , dupa vreo 4-8 anotimpuri petrecute in/cu ei, daca merita "papucii" aia Carpati.org

Marți, 17 februarie 2009 - 20:17

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Uite ce zic astia pe http://www.vibramfivefingers.com:
Ca ai multi muschi pe care trebuie neaparat sa-i exersezi. Bun.
De asta au creat ei manusile astea cu deget pentru picior. (piciusi, (adica piciushi))
Purtandu-le iti creste cica simtul echilibrului, balansul, agilitatea si raza de miscare (?!?). In loc sa te izoleze de imprejurimi (scopul incaltamintei de mii de ani) adanceste conexiunea cu solul si imprejurimile.

In continuare uite ce poti face cu ele:
- Sa alergi in picioarele goale. (?!?) pai cum? descult? sau cu alea in picioare?
- Sporturi de apa. Ok, nu vad de ce nu. Ca sa nu se zbarceasca degetele.
- Trekking/Travelling. hai sa fim seriosi. Pe asfalt si nisip poate. Sau pe marmura din Piata Unirii.
- Yoga/Fitness Plauzibil, cu toate ca yoga se face de mii de ani descult iar pt fitness exista incaltaminte specializata care-ti protejeaza mai bine degetele de lovituri (mai ales pe cel mic).

Concluzia personala: Sunt foarte simpatici, poate isi au rostul undeva, dar nu cred ca la munte, unde pt incaltamintea din jurul cortului tot ai nevoie de ceva talpa, caci pietricele si bete tot nimeresti, oricat te-ai feri.

Este o poza nostima cu un picior incaltat cu piciusi in zapada, cu comentariul "in Alpi" . Si inca una care iti arata ca nici catelul nu poarta ciubote. Inca una cu "catarare tehnica" (oare?). Dar cele mai multe cu oameni facand echilibristica. Pe funie, pe un board, pe o sina de tren.

Asteptam pareri ale celor care si-au cumparat si le-au folosit in tura sau la catarare.

Marți, 17 februarie 2009 - 15:07

yo6ial
yo6ial
Coarda

Mie imi place ideea pe care o expun incaltarile alea, dar tot la un bocanc zdravand apelez.
Am o vorba: "Decat cu incaltaminte neadecvata, mai bine merg descult pe munte."
Numai cand mi-aduc aminte de o situatie in care era sa raman fara degetul mare de la piciorul drept, ma ia cu frig.
Salutare si ai grija pe unde calci. Carpati.org

Marți, 17 februarie 2009 - 12:46

vpraji
vpraji

mie chestiile alea imi seamana foarte tare cu incaltarile de neopren... si sincer, nu vad cum te descurci cu ele daca dai de ceva grohotis...
sa nu mai vorbim de protectie in zona gleznei

Marți, 17 februarie 2009 - 11:57

karlo01
karlo01

Salut. Sincer eu unul nu as purta asa cv nici macar pe aleea parcului ce sa mai zic de... speo sau trekking .... sau ma rog ... poate pe trotuoarele din statiuni Carpati.org Carpati.org . Gandeste-te ce ghete iti poti lua la banii astia ...

Marți, 17 februarie 2009 - 11:39

sebafirul
sebafirul

am gasit cateva incaltari de care m-am indragostit pe loc ....
las imaginile sa spuna mai multe :

http://www.military-shop.ro/Incaltaminte/Vibram-Fivefingers/ ...

pot fi folosite si pentru trekking, bouldering, speologie, alergare ... cititi voi mai multe de la producator

eu cred ca o sa lucrez ceva mai mult luna asta ca sa pot sa imi iau si eu o asa pereche .. deja ma vad in pesteri incaltat cu FiveFingers

Marți, 17 februarie 2009 - 11:20

Afisari: 2,839

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0604 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org