Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Podul Calului
Muntii Buzaului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Ham Petzl Corax (5)

arcarius
arcarius

Daca te tii de treaba la sala; in primavara/vara, cand se usuca stanca, poti incepe; un traseu lung nu inseamna neaparat si f.f. dificil. Poti sa dai 5 l.c. si la un grad 5+/6+
Muchia Caprioarei are 6 l.c. si este de max.5+
Creasta Generalului are 8 l.c. si este cat se poate de palpitant; la fel Creasta estica din Piatra Altarului care are 5 l.c.; mai sunt si altele.
Ideea este ca daca vrei trasee de catzarare clasica/alpinism, ai de unde, iar un ham de calitate nu-i de colo.
Prima mea zi la stanca au fost 7 l.c. Carpati.org asa spuneam si eu la vremea aia: nu o sa ajung eu asa de repede sa fac trasee lungi Carpati.org
Ti-ai luat un ham bun - e cam greu sa gasesti ceva slab calitativ la Petzl.
Daca o sa vrei stanca, o sa urmeze si alte investitii: ceva carabe, un reverso, o casca, un gri-gri pt. zilele de mansa Carpati.org macar 1 buc. scarita; incet-incet creste lista Carpati.org fara sa socotim espadrilele.
Succes.

Precizare; pt. Creasta Generalului o sa gasesti date lungimi diferite ale traseului ca si nr. lungimi coarda. Este supraasigurat; l.c. intinse sunt vreo 5, pana in creasta; am citit undeva ca l-au facut unii in 10 !!!! lungimi, in fine, ultimele 2 sunt mai "tari". Am pus 8 pt. ca intre 5 si 10, daca nu vrei sa mergi pana se intinde coarda, cam vreo 8 se fac. Unii fac doar primele 3-4 lungimi...si atat.

Marți, 15 noiembrie 2011 - 23:31

savamihai
savamihai

da asa este mai ales ca un ham este o investitie pe termen lung si cine stie poate prinzi gustul si o sa faci alpinism

Marți, 15 noiembrie 2011 - 18:52

hhhrobi
hhhrobi

Da, am citit si aici: http://www.outdoorgearlab.com/Climbing-Harness-Reviews/Petzl-Corax un review. Pare cam mult pentru ce am eu nevoie (nu o sa fac eu prea curand trasee lungi de alpinism) dar pe de alta parte ma gandesc ca daca tot dau banii, mai bine iau unul care face mai multe chestii - nu iau unul in fiecare an.

Marți, 15 noiembrie 2011 - 18:48

savamihai
savamihai

salut! ce pot sa iti zic este o alegere foarte buna mai ales ca hamul este conceput si pentru trasee lungi de alpinism fiind foarte confortabil. in concluzie iti recomand petzl corax
spor la catarat!!!

Marți, 15 noiembrie 2011 - 18:44

hhhrobi
hhhrobi

Salut,

As vrea sa imi iau un ham pentru escalada, in sala deocamdata dar mai la anu' cine stie, sper sa ies si la stanca. Am gasit hamul asta de la Petzl, Corax (http://www.himalayabrasov.ro/CORAX) care pare ok si ca pret si ca firma si ca aspect, mod de prindere, mod de reglare, etc.

Mai are cineva ham din asta? Ce parere aveti, e ok?

Marți, 15 noiembrie 2011 - 16:14

Afisari: 2,132

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0474 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org