nu am mers cu lowa insa am niste bocanci marca adventuridge, cred ca marca este americana, o combinatie intre piele intoarsa si textil, fara membrana impermeabila. i-am gasit undeva la un pret foarte mic si i-am luat de curiozitate. am folosit un spray de impermeabilizare luat de la himalaya pentru nubuk, pe care il foloseam la niste bocanci care aveau insa si goretex. am facut gura diham-malaiesti iarna, adica vre-o 6 ore prin zapada, plus mers pe langa cabana si retur a doua zi si nu am avut probleme. apa aluneca pe suprafata bocancului. noaptea au stat ceva la uscat dar nu prea mult si a fost suficient. oricum daca folosesti si parazapezi suprafata efectiva de contact a bocancului cu zapada este destul de mica, asa ca pentru ture cu stat la cabana cred ca trebuie sa iti faci probleme.
Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturi am discutat și cu cei de la Himalaya,ghetele sunt ok pentru zapada împreună cu soluțiile care mi le-ați recomandat și voi.
Păi ceruiește-le bine și nu mai ai treburi cu infiltrațiile.
E drept că nu-s chiar de iarnă dar cu șosete groase merg foarte bine la drumeție prin zăpadă.
Am primit cadou decurand o pereche de ghete Lowa Trekker din piele nabuc.Persoana respectiva mi le-a oferit mai devreme ziua mea fiind pe 17 decembrie...în fine!Dilema mea e următoarea : cum se comporta materialul acesta pe zăpadă? Talpa e solida,e vibram oberv ca are și un fel de aerisire...în prezent folosesc ghete Kilimanjaro care deși sunt waterproof nu sunt grozave,în doua ore pe zăpadă simt umezeala.
Dacă are cineva așa ceva va rog sa mă lămuriți și pe mine citisem undeva ca ar fi cam de 3 sezoane ghetele astea și ca pielea asta nu ar fi chiar grozava la umezeala!Iarna nu fac ture la refugiu sau stana deci mă voi retrage la cabana unde le voi putea usca la nevoie.
Știți cum e calul de dar nu se caută la...!
Vineri, 16 decembrie 2016 - 13:08