Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Online

Vremea
Varful Mare
Muntii Gurghiu
#36  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Echipament montan Ghete Lowa (36)
 
ruxandrav
ruxandrav
Caraba
 
Wow, astea-s preturi mai bune ca la cizmarul de la colt, daramite service-urile third party. Foarte fain!


Marți, 30 ianuarie 2024 - 18:47

dorucalinciobanu
dorucalincio..

 
Revin cu oferta de la Lowa:

https://www.mediafire.com/file/k6iwyayq3foiktb/LOWA_Pricelist_2023_Englisch.pdf/file


Marți, 30 ianuarie 2024 - 15:50

zentai
zentai
Coarda
 
@-Florin- o să râzi prietene...dară acolo ni se roade la toți, bocancii. Am încercat și eu cu branțuri de silicon. Nu m-a coafat. Când ne-om vedea să-mi aduci aminte să ți le aduc cadou, pe celelalte noi (trebuiesc decupate pe mărime, am și tiparul).

@-Ruxandra- bocancii noștri din frumoasa tură pe Brâul lui Răducu, făcută în cu tine, erau Boreal de iarnă (am zis că să fim siguri pe călcătură) și au talpa incredibil de moale, cu și un cauciuc exterior, cel de contact cu solul, de nu credeam că o să mă țină bocancii ăștia nici dacă merg cu ei numai pe covor în sufragerie.

Pantofii de alergare nu m-au interesat niciodată în ture pe munte. Ce nu ține glezna, nu prezintă interes pentru mine! Revin cu impresii dacă apare vreo schimbare.

@-Doru, dacă repararea lor ajunge de te costă o treime din prețul inițial, nefiind sigur nici de calitatea ulterioară, eu zic că nu se merită! Dar tu o să știi cel mai bine.
Înainte de a-mi lua alți bocanci, am consultat site-uri, am citit review-uri, vreo 4 luni. Nu aș face asta foarte des pentru că-mi iubesc timpul liber și l-aș aloca pentru altecele.
Poate și de aceea, prefer rezistența în timp. Port echipament montan până iese din standardele de siguranță (am scuza la bocancii dezlipiți în tură, ai soției, că i-am spus de cu doi ani înainte să luăm pentru ea alți bocanci de vară).
Mesaj modificat de autor!

Luni, 29 ianuarie 2024 - 11:48

vestale
vestale
Caraba
 
In zona de calcai si varf s-au ros si ale mele perechi de bocanci. Remarcam aspectul, dar nu suficient sa ma ingrijoreze, nefiind ros complet sau sa simt ca "fuge". Doar ca de la flexare si revenire, ceda partea superioada deasupra incheiturii degetelui mare, cusatura, dar mai important membrana. Nu luam apa imediat in primele zeci de minute de ploaie, dar nu mai aveam siguranta in ei, chiar daca aveam tot timpul si sosetele Sealskin in rucsac si le-am folosit de cateva ori, cand treburile deveneau serioase si inconforatabile. Bineinteles ca tratam pielea lor cu ce trebuia, dar au si ele limitari. Dar cand aparea o oferta la ei, nu ma abtineam sa nu iau o pereche noua, pentru ca stiam ca nu schimb producatorul si modelul.
In acei ani, eram peste 95 de zile pe munte din cele 365, si de iarna cu bocanci aferenti, dar si cele 3 sezoane cu ei. Eu as calcula la numar de pasi. Unii au pasul mai mare si fac mai putini pasi intr-un kilometru parcurs, altii sunt mai la contemplare/fotografii si cele 4 ore de traseu de pe indicator, le parcurg poate in 5 ore.
Si cum atunci nu ningea doar intr-o marti si intr-o joi, in oras, ii mai luam si la serviciu, cand se aseza ceva strat de zapada.
Ce nu am precizat e faptul ca ii folosesc cu talpici de silicon, talpici grosuti in zona calcaiului si eu consider ca ei amortizeaza din socuri si ii fac asa de confortabili, de nu ii dau jos din picioare.
Sunt curios cu pretul cerut de producator pentru rezolvarea problemei. Ce am ramarcat la ultima pereche, cumparata in toamna lui 2023, ca talpa e diferita, putin mai rigida, fata de cea luata prin 2019. Dar pe trasee isi fac treaba ca inainte.


Luni, 29 ianuarie 2024 - 10:21

dorucalinciobanu
dorucalincio..

 
Cred că acu' începem despicarea firului în șaișpe. Eu nu socotesc folosirea ghetelor în kilometri, că nu merg pe șosea. Mai corect (și logic) mi se pare să calculez în ore de mers, așa cum apare pe toate indicatoarele montane. Deci am socotit cam 600 ore de mers în 4 ani. Fiind pensionar, am timp liber berechet și programez ieșirile exclusiv după prognoza meteo. Desigur și aici ar fi o discuție, cât din cele 600 de ore am mers pe stâncă și cât pe teren moale, în pădure ...! Cert este că tocurile s-au tocit complet!

Pe de o parte sunt perfect de acord cu tine, Ruxandra, CU CÂT E ADERENȚA MAI BUNĂ, CU ATÂT E MAI MICĂ ANDURANȚA. Logic, dacă ai potcoave de oțel, te țin o viață ...!!!
Pe de altă parte nu sunt de acord cu ideea absorbției șocurilor. Păi prima calitate a tălpii Vibram este aderența superioară pe stânca udă! Șocurile sunt absorbite în proporție de 99,9% de mușchi. Ia să-l văd eu pe cel care are cea mai performantă talpă Vibram, aterizează pe călcâi atunci când sare? Atunci cei care fac volei pe plajă ar trebui să fie cu articulațiile în pioneze, că nu au deloc încălțări! Iar fabricanții de ghete ar face amortizoare hidraulice sau arcuri de oțel, că absorb mai bine șocurile!! Deci merg pe mâna fabricantului, să văd cum repară el profesional tocurile ghetelor mele. Cât va costa încă nu știu, dar o să vă anunț!


Luni, 29 ianuarie 2024 - 09:50

ruxandrav
ruxandrav
Caraba
 
Deci 6 luni, hai sa zicem 40km/tura, iese 250km/an. Prin urmare, un bocanc flexi-flexi ca Lowa Renegade sau La Sportiva pe care ti-i ai luat (nu Lomer, nush cine-s aia) v-ar tine vreo 5-6 ani (ca atata va ia sa faceti 1500km) , pe cand Borealii vostri v-ar tine 10-15 (ca atata va sa faceti 2500-3500-ul unui bocanc de rigiditatea si constructia alora cu care v-am vazut pe Braul lui Raducu). Doru merge mai mult decat voi pe munte, deci mi se pare perfect rezon sa il tina bocancii aia 4 ani si nu 5-6, si Florin cand mergea mergea mai mult ca noi toti, deci iarasi normal ca ii schimba la 2-3 ani, ca facea 500km pe sezon de vara ca popa' Carpati.org

Asta cu nu e drept, nush ce sa zic, greu si cu slanina in pod si cu buzele unse. Vrei absorbtie de soc buna, confort extrem la mers, platesti prin asta cu pierderea de durabilitate. Ca talpa aia tot flexeaza. Vrei indestructibilitate, platesti cu confort mai scazut si soc mai mare pe articulatii. Nu e de firma (ca si un Boreal Tsunami tot vreo 1000-1500km o sa tina) ci de constructie. La fel ca in multe alte situatii in viatza, alegi ce exact vrei Carpati.org


Luni, 29 ianuarie 2024 - 08:41

zentai
zentai
Coarda
 
@-Ruxandra- după cum poate că ți-am mai zis, ieșim pe munte lunar. Sezonul de vară, la noi, începe de pe 15 aprilie și durează până pe 15 octombrie (experiența dată de ture precedente, de vreo 30 de ani, io). Nu mai port nici eu bocancii Boreal, cu talpă rigidă, pentru prins colțari (nu mai zic ce vechime au și ăia, că nu m-ar mai crede nimeni), ci bocanci Boreal Kovacs cu trei rânduri de talpă (iarna, și am trecut la colțarii cu prindere cu chingă pentru trasee de drumeție pe pante ce necesită asta). Pentru trasee de vară am o pereche de bocanci LaSportiva, cu talpa ca de adidas. Nici nu cred că se mai fac bocanci c-o singură talpă, semirigidă.


Nicio pereche de bocanci nu e drept să țină doar patru ani....(decât dacă-i utilizezi la ritmul în care urci tu pe munte). Nu aș lua niciodată bocanci Lomer, cum nici nu am luat. Prețul determină calitatea. Nu poți să cumperi o pereche de bocanci de 500 lei și să ai pretenția să țină cât au costat alții care au costat dublu/triplu. Cei ieftini înșeală, deobicei, la calitate. Părerea mea. Am pantofi care-i port zilnic la oraș și care mă țin de mai bine de patru ani.


Luni, 29 ianuarie 2024 - 08:18

ruxandrav
ruxandrav
Caraba
 
Hai ca m-am uitat pe reparatiile posibile precis pt Lowa Renegade (https://lowa.ro/products/men/all-terrain-classic/renegade-gtx-mid/standard/anthracit
e-steelblue
fabricantul are un site f detaliat).

Talpa la astia fiind stil adidas, facuta prin turnare in matrita si nu fabricata separat si pe urma lipita, nu se poate inlocui cu totul. Se poate inlocui strict Vibramu de pe calcai (https://lowa.ro/service-and-care/heel-replacement) dar la 1000-1500km pe ei, absorbtia de soc a talpii o sa fie deja destul de consumata, deci eu, sincer, mai degraba as lua alta pereche, e aiurea sa iti sacrifici articulatiile ca sa protejezi bocancii, lucrurile ar trebui sa stea mai degraba invers Carpati.org Si tot cu talpa stil adidas (injection-molded e in engleza) ca absorbtia de soc e mai buna chit ca durabilitatea si inlocuibilitatea mai scazuta.

Macar nu suntem alergatori, acolo, lumea care intentioneaza sa mai practice acest sport si 20 de ani mai tarziu schimba opinca o data la 500km (sub un an de utilizare, pt un alergator mediu) si nu din consumerism rapace.


Luni, 29 ianuarie 2024 - 07:32

ruxandrav
ruxandrav
Caraba
 
Zentai, durata de folosire a unui bocanc nu se masoara in ani, ci in kilometri. 80 de zile pe munte inseamna 1000-1500km, ceea ce pt un bocanc cu talpa moale, amortizanta ca Lowa Renegade, e foarte ok. Pt ceva mai de tavaleala gen Meindlsii mei sau Borealii tai, scoti 2500-3500km, dar e alta amortizarea si altul stresul pe articulatii. Vorbim, totusi, de o persoana de 67 de ani, posibil sa fie o idee mai buna in cazul lui schimbat bocancii mai des dar mers mereu pe o talpa proaspata si care absoarbe socurile cum trebuie decat luat ceva care tine 12 ani (chiar, la ce frecventa de utilizare? Ca voi stiu ca ture lungi faceti, dar nush cat de des iesiti) dar transmite socurile alea care macina incet-incet o talpa mai moale si mai flexibila direct in articulatiile purtatorului. Exista motive f bune pt care persoanele de varsta a treia pe care o sa-i vezi pe traseele de drumetie din Vest or sa aiba in general in picioare ... pantofi de alergare montana in forma de bocanci, d-aia de tin 1000km maxim.


Luni, 29 ianuarie 2024 - 07:09

zentai
zentai
Coarda
 
Ok, Doru! Și e sustenabil financiar să trimiti o pereche de bocanci, fie și la producător, ca sa-ti schimbe talpa?

Nu mai zic de cât au ținut, că mi se pare bizar. A rămas și soția mea fără talpă la niste bocanci Asolo, chiar în mijlocul unei ture dar i-a folosit vreo 12 ani (nici nu avea a doua pereche de bocanci, de vară, ca să-i folosească). Patru ani o pereche de bocanci? Să nu țină nici măcar cât un depozit bancar pe titluri de stat, la scadența cu dobanda minimă?! Carpati.org
Înseamnă că-s bocanci de jucărie, prietene. Și Lomer, dacă nu a știut sa-i facă bine din prima, nu te aștepta la minuni în retalpuire. Pronosticul meu. Să dea Dumnezeu să ai tu dreptate.


Duminică, 28 ianuarie 2024 - 23:02

dorucalinciobanu
dorucalincio..

 
Da, Florin, sunt absolut de acord că ghetele / bocancii sunt cel mai important echipament pe munte. Totuși nu m-am dat în lături să repar ghete de munte începând de prin 1970, când singura sursă de echipament montan era comerțul socialist. Nici nu visam (nici nu știam) pe atunci de talpă Vibram! Și cizmăria din colț repara ghetele al naibii de bine, încît nu m-au lăsat ghetele nici în Piatra Craiului (1975), nici pe creasta Făgărașului (1977), nici în Retezat (1979), și în muuuulte alte ture de atunci!!!

Acum avem acces la echipament de înaltă clasă și de calitate excepțională! Totuși, nu mă îndur să arunc ghetele la gunoi, doar pentru că s-a tocit stratul de uzură. În fond nici n-au trecut de copilărie, abia au împlinit 4 anișori! Desigur că cizmarii de pe la noi sunt acuma total depășiți și nu mai pot repara eficient o talpă Vibram, ceea ce m-am convins după ceva timp, și cu ajutorul unor oameni de bine de pe aici!

Așa că am ales cea mai bună soluție în această situație, să încerc să le trimit la producător, care este deschis la conceptul de SUSTENABILITATE, concept de care sunt foarte atașat de vreo 60 de ani, de când învățătoarea din școala primară, în prima mea excursie, a anunțat părinții să pună fiecărui copil în rucsac, câte o pungă de nailon goală. Pentru ce? au întrebat părinții ... Pentru resturile, care nu trebuie să rămână în natură!!!


Duminică, 28 ianuarie 2024 - 17:47

vestale
vestale
Caraba
 
@dorucalinciobanu Sunt la a 3 sau a 4 pereche de Lowa Renegade, si i-am descoperit abia in 2014, cu 3 saptamani, mers zi de zi cu ei prin Nepal, si prin pandemie de nu prea am mai iesit pe munte.
Bocancii ca si orice echipament, sunt consumabile, a patit o amica sa ii cada talpa la bocanc pe creasta prin Buila Vanturarita, eram gasca mare, bine dotati: inclusiv cu banda de izoler, ceva cordelina, un tub de superglue si a coborat din creasta bine si a trecut si pe Brana Caprelor. Dar in urmatoarea zi ii cauta adidasi in Ramnicu Valcea pentru urcat in Cozia.
Bocancul cred ca e cea mai importanta piesa de echipament pe munte, si nu vrei sa descoperi ca te lasa in mijlocul crestei. Ultima pereche am gasit-o la aproape 500lei.


Duminică, 28 ianuarie 2024 - 14:29

mosionica
mosionica

 
Profesional si dezlipirea talpii pentru imlocuire se face tot la cald.
La noi nu stiu sa fie ateliere de reparatii cu asemenea instalatii.
Poti sa repari si fara caldura, numai cu presiune, folosind adeziv pe baza de uretan
https://www.nootkasport.ro/incaltaminte/accesorii-incaltaminte--74/adeziv-pentru-repa
ratii-incaltaminte-gearaid-aquasure-28gr-sr--37793.htm
Cand nu ai indemanare ar fi bine sa lucrezi cu un cizmar care are experienta si dispozitivele necesare ( calapod potrivit si dispozitiv de presare a talpii) , tu venind cu materialele si indicatiile tehnologice.


Joi, 25 ianuarie 2024 - 17:26

ruxandrav
ruxandrav
Caraba
 
Nu-i doar adezivul, e si presiunea si caldura (vezi in video-uri ca trec cu tortza peste, si ca ii preseaza).

De ce se intampla, pare-se, chestia asta: Vibram spun in flyerul ala tehnic ca vrei sa folosesti adeziv de neopren pe talpile lor, si un pic de lectura pe subiect la https://kirkfield.co.uk/blog/best-adhesive-for-neoprene-rubber/ zice urmatoarele:

While using the above adhesives[cianoacrilate, super glue adica] can effectively join neoprene and other materials together, there are still difficulties and disadvantages. Synthetic rubbers such as neoprene and silicone rubber are polymer-based and highly elastic, making them difficult to bond. Because of their weak intermolecular forces, neoprene can be bonded on a molecular level by using a polymer bonding agent, heat and high levels of pressure.

A molecular or covalent bond is more durable than a glue join, as the two pieces of material have essentially become one. A molecular bond then takes on the properties of the neoprene, becoming flexible, chemical- and oil-resistant and flame-retardant.


Deci ce faci tu aici nu e sa ai un strat de cauciuc in talpa, un strat de lipici si un strat de cauciuc pe bocanc, ci, la sfarsit, conform https://tbbonding.com/dont-glue-neoprene-rubber-bond-neoprene-rubber/, un strat unic de cauciuc si nimic detectabil intre. Procesul, pare-se, implica multiple substante, caldura si presiune.


Joi, 25 ianuarie 2024 - 14:57

zentai
zentai
Coarda
 
Mi-ar plăcea să mă procopsesc cu acel adeziv! Fie și de la Lomer! Carpati.org


Joi, 25 ianuarie 2024 - 13:37

mosionica
mosionica

 
Majoritatea stim cateva cuvinte in engleza care sa ne ajute sa ne documentam.
Cateva rezultate returnate de Yahoo la cuvintele cheie “vibram repair catalog” ne ajuta mult.
In catalogul din 2015 se dau , la inceput, si date tehnice.
http://us.vibram.com/on/demandware.static/-/Sites-VibramUS-Library/default/dwe28fae38
/pdfs/vibram-shoe-repair-catalog-june-2015.pdf

Pe situl Lomer, la mai multe modele sunt filmulete in care arata tehnologia de fabricatie.
Ex. : http://www.lomer.it/en-UK/everest-stx-002.php

Spor in tot ce faceti.


Joi, 25 ianuarie 2024 - 11:17

dorucalinciobanu
dorucalincio..

 
Mulțumesc mult pentru toate informațiile! Poteci însorite în viață și pe munte!!


Joi, 25 ianuarie 2024 - 10:40

ruxandrav
ruxandrav
Caraba
 
Cel mai simplu dar probabil mai scump, trimiti la fabricant https://lowa.ro/service-and-care/resoling. Au un punct de preluare in Bucuresti, dar stii ca ti-i fac ca la carte. Vad ca pot inlocui si calcaiul separat.

Sau, third party ar mai fi Wild Climb (din cate stiu, nu- trimiti pana in Ungaria, tot Bucuresti pe undeva). Ia un pic mai mult timp decat se lauda Lowa. Poti sa suni la nr de telefon de pe pagina lor, iti raspunde un om de munte care o sa te lamureasca probabil mai bine decat as face eu

Uitandu-ma la ce poza ai postat, nu as recomanda in niciun caz clinica de incaltaminte - par cizmari buni dar nu par sa inteleaga cum functioneaza un bocanc. Stati cu acele departe de Goretexul meu, va rog.


Joi, 25 ianuarie 2024 - 10:05

dorucalinciobanu
dorucalincio..

 
Ruxandra, văd că ești foarte bine documentată despre retălpuire. Eu am luat informația cu coaserea tălpii noi de pe site-ul Clinicii de încălțăminte:

https://clinicadeincaltaminte.ro/produs/schimbat-talpi-complet/

După prețul lor, 160 lei, presupun că nu au talpă Vibram Trekking. De altfel în unele poze am văzut o talpă cu marcaj Vibram (fără sigla galbenă), dar după aspect părea o talpă pentru încălțăminte de oraș (Casual, Travel, Fashion - conform catalogului Vibram).

Pe site-ul WildClimb extrem de puține informații și prețul mai mare: 275 / 325 lei. La materiale folosite apare sigla galbenă Vibram, deci este posibil să folosească Vibram Evo sau altceva echivalent.
Pe de altă parte, pe site-ul Vibram, cel mai apropiat atelier certificat este în Ungaria.

În Brașov nu am găsit vreun atelier care să folosească talpă Vibram.
Tu ai mai multe informații? Unde aș putea retălpui ghetele mele Lowa?


Joi, 25 ianuarie 2024 - 09:51

ruxandrav
ruxandrav
Caraba
 
Tot respectul meu, multi mai tineri nu pot nici atata!


Luni, 22 ianuarie 2024 - 16:24

Afisari: 2,925


#36  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,1343 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org