Cautare:
De actualitate

Calendar

Februarie 2026
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Martie 2026
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

#37  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Geaca pentru vreme rea (37)

arcarius
arcarius

Asa este Mihai, doar ca eu, dintr-o inertie greu de explicat, inca mai asociez notiunea "haine de corp" cu acele "minunate" bluza+pantaloni de bumbac gros sau ce or fi fost ele (din glorioasa perioada a avantului......).

Vineri, 31 iulie 2009 - 22:34

cico_alex
cico_alex

bluza de corp am un hanna symbio, dar sincer nu prea sunt multumit

Vineri, 31 iulie 2009 - 22:02

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

"...sau orice alta denumire..." Haine de corp de exemplu. În româneste.

Vineri, 31 iulie 2009 - 21:58

arcarius
arcarius

Un prim strat de genul bluzelor first-layer, base-layer sau orice alta denumire este f. bun.
Combinatii de genul (pt vara):
first-layer+jacheta
first-layer+polar+jacheta
polar+jacheta
first-layer+polar
sau chiar
tricou tehnic+jacheta
tricou+polar
Sunt arhisuficiente pt. vara, indiferent de temp.
Eu prefer sa mai am in ruucsac si o vesta (sa zicem Fagaras sau chiar ceva mai sus+vreme proasta si f.proasta).
Mai mult nu are rost.
Toate tehnice si ca atare greutatea lor va fi f.mica.

Vineri, 31 iulie 2009 - 21:27

cico_alex
cico_alex

dupa o analiza mai atenta am ajuns si eu la aceeasi concluzie. o sa raman cred ca la jacheta vaude (dar mai studiez si la milet si vertical) iar pentru iarna mai am timp sa ma hotarasc. O intrebare mai am referitor la ce sa port pe sub escape? momentan am un polar de la hannah. Pentru vara ar merge in muntii nostri aceasta combinatie? eventual sa imi cumpar un softshell sau pulover? ceva care la nevoie sa imi tina de cald, iar escape sa ma protejeze de intemperii

Vineri, 31 iulie 2009 - 21:19

arcarius
arcarius

Cred ca se impune o precizare care, cel putin dupa opinia mea este f simpla.
Pt. mine NU POATE EXISTA O JACHETA DE 4 SEZOANE (adica inclusiv iarna) indiferent cate 2 in 1 sau 3 in 1 ar avea ( a-propos, astea merg f. bine la schiat pe partii dar in nici un caz la mers pe coclauri montane cu viscol si celelalte).
Port asa ceva la schi (si am schiat si pe partii la 3.000-4.000 altitudine; 3-4 straturi pe mine; al 4-lea era o vesta pe sub jacheta) dar repet, nu as umbla 1 zi intreaga (nu mai spun, mai multe) prin muntii, doar cu asa ceva.
D.p.meu d.v. o jacheta de iarna trebuie sa arate asa:
http://www.sportvirus.ro/index2.php
Cine vrea sa iasa ieftin luandu-si o singura jacheta (indiferent cat de X in 1 ar fi; oricare ar fi valoarea lui X), opinia mea este ca greseste (si va ajunge sa poarte iarna pe munte 5-6-7 straturi).
Logica unei jachete de iarna este putin alta. O jacheta de iarna ca cea de la Millet pusa de mine in link ofera pe linga avantajele
-greutatii mici
-izolarii termice f. bune pt. temp. mici sau mari cu minus
si avantajul de a purta in continuare (chiar daca este iarna) doar 3 straturi (eventual un al 4-lea sub jacheta, sub forma de vesta).
Mitul jachetei de 4 anotimpuri pur si simplu NU EXISTA.

Vineri, 31 iulie 2009 - 14:29

cico_alex
cico_alex

@ arcarius,
chiar as vrea sa imi iau escape, da stau sa ma gandesc cum sa fac, escape nu cred ca tine ceva caldura la nevoie si atunci as umbla cu polarul si escape impreuna. eu vreau sa imi cumpar si o jeaca de iarna si ma intrebam daca ar fi ceva de genu: sa fie pentru vremea rea dar sa o pot folosi si iarna (ex: vaude west ridge 2, eagle bay 2, monterey- astea am studiat pe site) si daca are polar detasabil atunci ma gandeam ca vara as putea-o folosi fara polar ca protectie impotriva intemperiilor. Ce m-ai sfatui? sa imi cumpar pentru iarna o jeaca exclusiv de iarna, sa nu fac compromisuri, la un buget de 500-600 lei as gasi ceva sa indeplineasca ambele dorinte

Joi, 30 iulie 2009 - 03:20

arcarius
arcarius

Jacheta Vaude Escape are pe interior, in jumatatea superioara, dublura din plasa, la fel si gluga. Inteleg ca la adult are si ventilare sub brat (probabil tot cu plasa sub fermoar).
Nu considera "doar o foita" ceva superficial; eu am "doar o foita" tot Vaude, Gorak Ceplex Advanced 20.000 respirabilitate/20.000 impermeabilitate; este excelenta d.t.p. posibile d.v.
-comfort
-functionalitate
-performante
-stil
Este adevarat ca este si mai scumpa decat modelul Escape.
2 diferente de croiala intre ce am eu si Escape:
- modelul Escape are croiala dreapta in talie in timp ce Gorak-ul are genul de croiala cambrata/taliata.
-in partea de jos Escape este dreapta in timp ce Gorak are partea din spate ceva mai lunga decat fata.

Miercuri, 29 iulie 2009 - 14:53

cico_alex
cico_alex

escape este doar "foita" sau are ceva captuseala pe dinauntru

Miercuri, 29 iulie 2009 - 14:35

arcarius
arcarius

@silviuj; Jacheta escape are gluga prinsa cu capse.
@cico_alex; o sa fii f. multumit de ea.

Marți, 28 iulie 2009 - 09:02

cico_alex
cico_alex

@arcarius, am hotarat sa imi iau jeaca vaude si pe viitor si supra-pantalonii escape full zip.

Marți, 28 iulie 2009 - 00:59

silviuj
silviuj

@arcarius..poti sa imi spui si mie cum e gluga la escape? adica e prinsa prin fermoar sau capse?pica bine?si mie vaude imi par o firma serioasa si isi merita pe dea dreptu bani

Marți, 28 iulie 2009 - 00:14

arcarius
arcarius

@cico_alex
pt. mine alegerea nu ar fi grea deloc.
Vaude este PRACTIC mult mai eficienta decat Merell.
Asta ti- spune un fan Vaude. 90% din echipamentul meu poarta marca Vaude si crede-ma ca merita fiecare banut.
Baiatul meu (care are si el tot echipamentul de la Vaude) are chiar jacheta Escape (varianta pt. copii) si este excelenta.
O jacheta ca asta te tine ani buni iar performantele sunt f.f.bune.

Luni, 27 iulie 2009 - 22:12

silviuj
silviuj

da e grea alegere intre epic si escape, daca vrei gluga mai anatomica alege epic de la mountain hardwear si daca nu iti psa ia vaude ca amandoua sunt bune

Luni, 27 iulie 2009 - 22:00

vpraji
vpraji

arunca un ochi si aici:

- http://www.mmsport.ro/oferte-imbracaminte-barbati-p7.htm#mh_epic

marmotul nu este de aruncat deloc

Miercuri, 22 iulie 2009 - 17:57

mihaiburo
mihaiburo
Busola

Foloseste cu incredere functia: "Cautare"
Asta inainte de a citi Regulamentul carpati.org / 8. Forum
http://www.carpati.org/conditii/

In plus sunt articolele scrise de mihai.telemark pe care le gasesti aici:
http://www.carpati.org/articole-echipament-6/1/

Miercuri, 22 iulie 2009 - 04:47

cico_alex
cico_alex

As vrea sa imi cumpar o jacheta pentru vremea rea, ca am prins ultima oara in vladeasa o ploaie zdravada de cateva ore si am fost leoarca. Am ramas la 2 variante:
- http://www.ascent.ro/product--Jacheta_Storm--1983.html
- http://mountain.shopmania.biz/product.html?c=24837&p=88662

Ce parere aveti, sa dau mai multi bani pentru vaude? se merita diferenta de pret in raport cu ceea ce primesc sau merrell ar fi suficienta? Teoretic vaude este de 2 ori mai buna ca merrell?

Miercuri, 22 iulie 2009 - 04:22

Afisari: 5,811

#37  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0.0359 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2026) www.carpati.org