De actualitate
Login
Calendar
| Ianuarie 2026 | ||||||
| L | M | M | J | V | S | D |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | 2 | 3 | 4 | |||
| 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
| 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
| 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
| 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
| Februarie 2026 | ||||||
| L | M | M | J | V | S | D |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | ||||||
| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
| 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
| 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
| 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic
|
Forum
Echipament montan
Geaca pentru vreme rea
(37)
|
||
|---|---|---|
|
an_si_drei |
|
|
|
florinbalan ![]() |
Perisabilitatea planificata (planned obsolence) este scurtarea in mod deliberat de catre producator a expectantei de viata a unui produs, pentru a-si garanta cererea consumatorului.
Trecand peste produsele contrafacute sau cele semicontrafacute de tip RO sau CN (adica cele fabricate in sau pe langa ateliere ce lucreaza pentru firmele mama, dar in afara comenzii contractuale, cu resturi de materiale sau imitatii), in Europa exista o tendinta de a face produsele mai putin durabile pentru a se vinde mai mult. Americanii fiind mai conservatori si foarte procesomani, avand legi mai drastice in ceea ce priveste garantarea si returnarea produselor, ofera echipament cu garantie mai mare, mai rezistent deci, cel putin in teorie, iti schimba fara sa comenteze daca s-a intamplat ceva cu obiectul cumparat sau pur si simplu nu-ti place (in primele zile primesti banii inapoi, ce chestie!), dar au preturi mai mari comparativ cu echivalentele europene. Exemplul Patagonia (parere personala: cele mai faine haine de munte pe care am pus mana, ceafa si piciorul): Daca un Escape de la Vaude costa 100$, un produs cvasi similar de la Patagonia costa 130$. Care e mai bun? Posibil sa fie foarte asemanatoare. Diferenta: Patagonia ofera garantie pe viata, asta insemnand ca iti va schimba hainuta de cate ori ti-a sarit fermoarul, pe cand Vaude doar 2-3 ani. La noi, cum o dai la pace cu vanzatorul, importatorii si distribuitorii oficiali situandu-se intr-o nebuloasa specifica intregului comert mioritic. Care produs e mai avantajos? Primul? Poate ca da. Dar pentru fabrica? Clar da. Fabricarea unei gecute de 600 de dolari costa cateva zeci. In pretul acesta ei isi permit sa-ti dea mai multe. Cea ce foarte rar se va intampla, caci hainele se mai murdaresc, se mai rup, si ce-i mai important, se mai demodeaza. Moment in care eu, client, convins de calitatea extraordinara a produsului si de seriozitatea producatorului (garantie pe viata!), voi mai da cateva sute de dolari la cativa ani. Imi voi lua si pantaloni si maletica capilene, si voi spune tuturor, cum fac eu acuma, cat de mult merita sa iei Patagonii. Situatia este asemanatoare si la TNF, si la Arcteryx. Vaude, Marmot, Millet, Mammut, au politici putin diferite. Fac produse de buna calitate, dar par interesati in special de clientii care au pretentii limitate in ceea ce priveste calitatea in timp, ci mai mult de moda alpina. Nu vreau sa spun ca nu-s bune, dar milioanele de milimetri coloana de apa, fermorase, capse, design in culori atragatoare, branding foarte dichisit, nu inseamna neaparat o haina pe care sa mi-o doresc. Cumpar, nu ma satiface, nu mai cumpar. Zic si la altii, dar nu ma vor crede prea multi, convinsi ca elefantelul este cel mai tare. Insa firma se bazeaza pe ceilalti ce vin din urma, care vor umple cu spor golul format de dezamagiti. Partea proasta este ca numarul iesitorilor pe afara din lume creste, crescand astfel si cererea, fara a se impune modificari in calitatea ofertei. Pentru cei interesati de protectie si mai putin de moda: Frogg Toggs au produse perfect impermeabile, ultrausoare, destul de respirabile, la preturi imbatabile. Luni, 23 aprilie 2012 - 17:26 |
|
|
negoiu79 |
eu am impresia ca toti fac marfa mai proasta ..ca sa poti cumpara alta dupa 2-3 ani..daca te tine 10 ani ei ce mai vand..
am un ruscac millet peuterey..dupa cateva ture s-au scamosat deja baerele..plus chingile pt piolet sunt aproape rupte...am un antech 60 litri din 2002 si nu e nimic stricat la el.. de ce ar face geci de gore sa te tina 10 ani? alte exemple de la grivel sa zicem..au creeat legendarii pioleti alp wing..aia te tineau 10 ani..acum au dat-o grivel matrix light..care se tocesc si strica mult mai repede.. la fel si "evolutia" charlet moser petzl Luni, 23 aprilie 2012 - 16:07 |
|
|
mihai.telema.. ![]() |
Ghici ghicitoarea mea
"1. Vand hanorac Mammut, gore-tex 3L, modelul Logan, marimea XL, culoare rosu cu negru. Hanoracul este nou, nefolosit. Pret 420 lei. 2. Vand suprapantaloni Mammut, gore-tex 2L, modelul Nuptse, marimea XL, culoare negru. Suprapantalonii sunt noi, nefolositi. Pret 380 lei." Luni, 23 aprilie 2012 - 15:46 |
|
|
midan ![]() |
he he ... Mammut, n-am nimic cu baietii dar imi aduc aminte de o toamna in Piatra Mare, cand la cabana a venit cineva cu geaca+pantaloni de la Mammut si avea pelerina de ploaie peste ca sa nu ia apa. Daduse 250 de lei pe geaca, cumparata de la cineva din Cluj care le facea pe comanda.
Acuma tu ce zici, Mammut face marfa proasta sau romanul cumpara etichete ? Cred ca distribuitorii autorizati vand totusi marfa cinstita si probabil Vaude de la Everest sau Millet de la Sportvirus sunt de incredere, eu am luat Vaude Escape si la putinele ploi pe care le-a prins s-a descurcat onorabil. Luni, 23 aprilie 2012 - 14:53 |
|
|
mihai.telema.. ![]() |
"...de la noi nu mai cumpar haine decat daca imi face contract ca in timpul garantiei daca geaca ia apa,eu pot sa o aduc inapoi..." Io ti-am mai zis de Patagonia care garanteaza pe viata, iei banii înapoi sau ti-o schimba. Da' tu, nu, si nu ! Caposule
Hai sa-ti mai zic o treaba. Nu ti se pare dubios ca britanicii insista, dincolo de rezonabil fata de "standardele tehnologice actuale" cu tesaturile lor din bumbac ? Oare de ce ? Pentru ca sunt idioti sau pentru ca Ventile, caci despre el este vorba în trimiterea de mai jos, este un material extraordinar ce face fata tutoror situatiilor ? Ma întreb daca va veni vremea când lumea va privii cu alti ochi minunatiile tehnologice croite în subsolul garajului din curte la pret de nimic. Am scapat de uniforma de pionier dar am preluat-o pe aia de animal preistoric... Zic si eu. http://www.hilltrek.co.uk/acatalog/copy_of_Glencoe_Double_Ventile_Jacket.html Luni, 23 aprilie 2012 - 12:06 |
|
|
odin ![]() |
Multumesc Midan
Nici eu nu vreau sa fac off-topic, intrebam numai de garantie, ce ar reprezenta. Din pacate, parerea mea coincide cu ce ai scris tu: defect de fabricatie. Gecile le-am luat din magazinele de munte de la noi si de atunci nu am trecut pe acolo dupa imbracaminte, m-am lecuit. Am avut 2 Mammut, 1 Berghaus si 1 Salewa. Le-am aruncat toate dupa 3 spalari, nici la burnita nu mai tineau. Culmea e ca un pantalon Berghaus cumparat pe net (via Muenchen) e bun si azi dupa 12 ani de tavaleala. ii caut o geaca, pentru situatii mai delicate cand o companie feminina face nazuri la costumul meu de camuflaj. Credeam ca stiti vreo geaca care chiar face ce scrie pe eticheta, ca eu nu am dat de asa ceva Luni, 23 aprilie 2012 - 03:18 |
|
|
midan ![]() |
Odin, nu vreau sa incepem terapiloctomia pe tema asta, mai ales ca nu asta e topicul.
Ca ai adus vorba de geci , exemplu de garantie la care poti reclama un "defect de fabricatie" dupa mintea mea : http://www.gore-tex.com/remote/Satellite/content/customer-service/faq/2# "What does the GORE-TEX® Guaranteed To Keep You Dry® promise mean? Just that: No liquid from the outside will get to you on the inside. Water from a driving rain you're caught in, a damp bench that you happen to sit on, or wet grass that you kneel in can't penetrate GORE-TEX® fabric. To be totally waterproof, a fabric must be able to withstand water entry in all active conditions." De unde ai cumparat "sugativele" si ce marci erau ? Luni, 23 aprilie 2012 - 02:19 |
|
|
odin ![]() |
Midan, as fi curios ce inseamna acea "garantie" si in ce conditii. Ca de cate ori mi-am luat geaca de munte, a fost "sugativa". Pe romaneste, prosta rau, o gramada de bani pentru o aiureala. Mai bine luam tigari de banii aia.
Si daca mai ma risc o data sa imi iau o geaca...in ce conditii ma pot duce cu ea la magazin sa spun ca e inselaciune vanzarea ei? Luni, 23 aprilie 2012 - 00:59 |
|
|
vid313 |
Dupa ce am facut un tur al magazinelor mentionate aici de catre voi, favorita ramane VAUDE Escape. Pacat ca nu aveau numarul meu la everest, insa domnisoara de acolo mi-a spus ca aduc in mai.
Mi-a mai placut de asemenea de la craimont marmot aegis insa pretul este prea mare fata de escape. Multumesc pentru sfaturi. Duminică, 22 aprilie 2012 - 23:48 |
|
|
midan ![]() |
Magazinul ala care vinde Millet, stim noi care, da 3 ani garantie pentru Millet.
De asemenea, la Everest eu am primit garantie 1 an pentru Vaude. Nu am auzit pana acum de produse contrafacute de la ei. Vineri, 20 aprilie 2012 - 14:56 |
|
|
negoiu79 |
mare grija cu vaude si millet..ce au prin romania sunt foarte foarte proaste...am impresia ca sunt contrafacute..stiu vreo 2 cazuri de geci care sunt pur si simplu ca un fash luat din piatza..si sunt luate de la magazin care vinde millet...stiti voi care nu dau numele..
mai bine cumparati de siteuri de afara.. Vineri, 20 aprilie 2012 - 13:33 |
|
|
mihai.telema.. ![]() |
Eu as fi foarte prudent : niciunul din magazinele pe care ni le-ai "citat" nu vinde în Lei ci numai în RON. Nu e deloc clara treaba, vezi sa nu fie vreo teapa la mijloc !
Vineri, 20 aprilie 2012 - 01:23 |
|
|
vid313 |
Intre timp am mai gasit cate ceva interesant:
- Marmot Precip - http://www.mountex.ro/produs/60109-2372-0/marmot_precip__geaca_de_ploaie - Mountain Hardwear Synchro - http://www.ascent.ro/product---jacheta-mountain-hardwear-synchro--1019.html - The North Face M Resolve - http://www.mountex.ro/produs/60102-5730-0/the_north_face_m_resolve_jacket_ - Pinguin Rain - http://www.mormota.ro/imbracaminte-jachete-suprapantaloni/jacheta/geaca-pinguin-rain.html Ramane sa fac o comparatie intre acestea si VAUDE Escape. Vineri, 20 aprilie 2012 - 00:36 |
|
|
vid313 |
Am incercat dar cred ca nu au pe stoc.
Vineri, 20 aprilie 2012 - 00:28 |
|
|
catalinlamun.. ![]() |
Incearca si aici:
http://mountain.shopmania.biz/cumpara/jacheta-vaude-escape-88662 Joi, 19 aprilie 2012 - 23:44 |
|
|
vid313 |
Multumesc! Voi incerca la Everest.
Joi, 19 aprilie 2012 - 21:42 |
|
|
midan ![]() |
Ar trebui sa gasesti la Everest ( pe Blanari langa Club A ), n-am mai trecut pe acolo recent asa ca nu bag mana in foc dar nu greu sa incerci.
Joi, 19 aprilie 2012 - 21:40 |
|
|
florinbalan ![]() |
Telefon?
Joi, 19 aprilie 2012 - 20:18 |
|
|
vid313 |
Gasesc la vreun magazin cu specific montan din Bucuresti Jacheta Vaude Escape?
Intreb pentru ca la toate magazinele online la care am incercat nu exista in stoc. Joi, 19 aprilie 2012 - 20:06 |
|
|
Afisari: 5,799
| ||
Adauga un mesaj in topic
|
|

Probabil mai trebuie refacut un tratament de impermeabilizare...
Din experienta cu diferite produse de la diferite firme pot sa spun ca e si chestie de noroc, chiar daca mergi dupa recomandari: am produse de care sunt foarte multumit de la firme cu nume mai putin sonore, si deasemenea produse bune de la firme renumite. Reciproca e si ea valabila, sunt si produse proaste de la firme cu pretentii, asa ca o regula nu prea exista.
A, si revenind la Vaude Escape: se comporta foarte bine la vant, reusind sa pastreze un microclimat pe interior optim. Scaiul de la maneci e de slaba calitate si dupa aproximativ 1 an nu mai tine - lucru destul de deranjant, iar scaiul de la aerisirile de subrat agata plasa cu care este captusita geaca pe interior - lucru nu foarte deranjant, dar care reduce capacitatea de aerisire. Gluga e ok, are posibilitati multiple de reglare, si isi face treaba, chiar daca se mai desface destul de usor din capse chiar in momentul cand imbraci geaca, si daca nu verifici te trezesti ca-ti sufla vantul pe sub ea...
Luni, 23 aprilie 2012 - 18:48