Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Ursu
Muntii Capatinii
#26  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Geaca de iarna - softshell sau hardshell? (26)

anta
anta

@Rzv detin eu o jacheta Gravity Titanium (un model mai vechi, triplu strat). O am de 5 ani si am abuzat de ea (treking, vai de abrupt, varfuri de peste 4000 m in Maroc, frecat de stanca pe hornuri stramte). Inca tine bine la vant, la ploaie si la uzura.
Cand o spal, trebuie sa ii mai aplic un tratament DWR (dupa 5 ani e cam necesar).

Am detinut si detin mai multe tipuri de produse de la Gravity si sunt foarte multumit.
Mesaj modificat de autor!

Luni, 25 ianuarie 2016 - 15:16

mishu_dark
mishu_dark

mammut clar ...detin un triplulaminat din 2006....made in romania !!! inca-l mai am
itre timp mi-am mai luat si alte haine gtx .....tot la mammut ma intorc ...nu mai tine chiar asa la umezeala dar sa fim seriosi ...in vara se fac 10 ani de abuzuri ...fara tratament ...spalat doarcu mana si sapun
toate cele bune

Luni, 25 ianuarie 2016 - 13:46

rzv
rzv

Ca tot este deschis topicul, insist cu intrebari/recomnadari pentru Gravity :

http://www.gravity.ro/produse/jacheta-titanium-c

Am vazut /citit in topic ca-s cativa ce o au.Alte pareri, recomandari? Merita cei 500 lei?

Multumesc anticipat

Joi, 19 noiembrie 2015 - 13:40

dinuct
dinuct

Caută-ne: Club alpin Constanța 0734600729 Dinu

Joi, 15 octombrie 2015 - 10:02

yo6ial
yo6ial
Coarda

...și dacă n-ai buget de Gore (Carpati.org) Tex, membranele de poliuretan (PU) sunt bunicele. Personal sunt mulțumit de poliuretan și le port mai des decât ce am cu Gore.

Nu zic mărci și nici branduri, brande ori brândușe. Pe etichetă scrie - PU coated -
Grijă că arată aproape la fel ca cele cu membrană de PVC dar care-s de unică și scurtă folosință.

Voiam să las un link cu un site al unui nene dar am observat că a încurcat prea tare poli-tetrafluoretilena cu poliuretanu...

Spor la cumpărături.

Joi, 1 octombrie 2015 - 22:39

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Faci confuzia clasica.

De la exterior la interior:

2 straturi: Fasul exterior, pe interiorul lui e lipita membrana (una singura) si gata. Cand cos astia geaca mai adauga o captuseala de plasa sau fas subtire. Produsul este mai ieftin, mai greu si membrana se uzeaza mai repede.

3 straturi: Fasul exterior, pe el e lipita membrana (aceeasi membrana daca e de la acelasi producator, la fel de singura ca si la 2 straturi), si pe membrana asta este lipit inca un material textil. de asta 3 straturi. E mai scumpa, mai usoara (ca produs finit deoarece captuseala e inlocuita cu un material mult mai usor) si rezista mai bine.

Gamele diferite de materiale de la Gore-tex de exemplu au exact aceeasi membrana, difera textilele. la fel de important ca si membrana este tratamentul DWR aplicat pe fasul exterior. Daca asta e de proasta calitate sau spalat, fasul se uda si membrana nu mai are cum sa respire, transformand haina intr-o folie de plastic.

De regula firmele mai bune folosesc materiale mai bune, de aici si preturile mari. Spre deosebire de alte firme de imbracaminte de oras, nu prea-si permit sa-si bata joc de clienti, concurenta fiind foarte mare. Deci atentie la produsele contrafacute. Verificati intotdeauna pretul real pe internet, daca e mult mai mic ce ati gasit inseamna mai mult ca sigur ca e teapa (contrafacut, rebut, stoc vechi).
Mesaj modificat de autor!

Joi, 1 octombrie 2015 - 15:45

hahaha
hahaha

@ciprian - am citit si m-am mai lamurit dar eu ma refeream strict la straturile membranei nu la captuseli si materialul pe care este fixata membrana

Joi, 1 octombrie 2015 - 11:31

markbv
markbv
Busola

E posibil ca respectivul produs Mammut sa fie fabricat tot in Ro. Din cate stiu, au aici o fabrica, asa ca buy romanian s-ar putea sa nu fie criteriul decisiv.

@hahaha: sunt cateva zone in Ro unde temperatura poate trece iarna lejer de -30 °Celsius (ma gandesc la varfurile inalte din fagaras, dar mai sunt si altele). Mai pune si efectul vantului si sigur iti doresti sa ai "cat mai multe straturi" disponibile.
Bafta

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 20:05

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

Mammut am deci recomand Mammut! Dai un ban dar stai la geam ....

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 17:43

crursu
crursu

Cred ca la acest pret jacheta Gravity este cea mai buna oferta, Mammut este mult mai scumpa la o calitate la fel, si eu am un softshell de la Gravity de care sunt multumit, cand cumparati o jacheta hardshell sau un softshell atentie ca fermoarele sa fie impermeabile.

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 17:19

cipicernat
cipicernat
(admin)

Apelez, din nou, la literatura straina (erau undeva si articolele lui Mihai Tanase in romana, interesant de cautat!).

http://www.theclymb.com/stories/buying-guide-item/how-to-buy-a-shell/
http://www.outdoorgearlab.com/Hardshell-Jacket-Reviews/Buying-Advice

O sa te las sa tragi singur concluziile.

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 16:33

hahaha
hahaha

Desigur Carpati.org O sa incerc sa redau informatia asa cum am primit-o si eu de la un vanzator de echipament montan. Cu cat ai mai multe straturi de membrana cu atat geaca respira mai greu iar in Romania nu sunt temperaturi atat de scazute incat sa ai nevoie de 3 straturi.

Acum sunt convin ca afirmatia are nevoie si de ceva detalii mai tehnice de care nu dispun (sper sa nu fi fost indus in eroare)

@anta Multumesc pentru raspuns. Deci raman cu parazapezi separate de pantalon.

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 16:28

cipicernat
cipicernat
(admin)

Mihai, poti sa detaliezi, te rog, afirmatia asta?

"Daca vrei sa parcurgi trasee doar prin Romaina nu ai nevoie de 3 straturi, e prea mult."

M-ai facut curios... Carpati.org

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 16:08

anta
anta

@hahaha: Parazapezile de la pantalonii softshell de la Gravity sunt cam useless din punctul meu de vedere. Au un elastic la baza sa se stranga pe bocanc dar nu prea tine (uu am Garmont Pinacle GTX si La Sportiva Evo GTX pentru iarna si parazapada incluse nu sta pe bocanc). Mereu folosesc cu ei parazapezi dedicate

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 16:00

yo6pnc
yo6pnc
Caraba

Nu, doar are elastic la baza daca imi aduc bine aminte, si capsa cu scai pe o parte al lui.
Dar daca te intereseaza mai in detaliu, ma uit cand ajung acasa, si iti fac si poze, ca acum sunt pe tren.

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 15:55

hahaha
hahaha

@ yo6pnc parazapezile incluse au si ceva cordura / chinga care trece pe sub bocanc?

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 15:37

hahaha
hahaha

Daca vrei sa parcurgi trasee doar prin Romaina nu ai nevoie de 3 straturi, e prea mult.

P.S. Ce bine ca mai sunt romani care vor sa sustina lucrurile produse in tara noastra Carpati.org

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 15:29

yo6pnc
yo6pnc
Caraba

Eu de anul trecut am pantalonii softshell Winther WWD A de la Gravity, foarte multumit, si din primavara vreau sa iau si jacheta Winther softshell.
La haine port M, insa la ei M-ul imi era chiar fix, cu o bluza, asa ca trebuie sa iau un L, care mi-e scurt la mijloc, si am vorbit cu nenea de acolo, ca am fost direct la fabrica, si mi-a zis ca se poate face la comanda mai lung, cu 50 lei in plus. Insa timp de 4 luni m-a tot amanat, si pana la urma am lasat-o balta ca m-am luat cu alte probleme. Dar acum ca se raceste timpul, cred ca incep iarasi sa insist. Imi place mult jacheta.

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 15:28

anta
anta

Folosesc produsele Gravity de aproape 6 ani de zile si sunt foarte multumit de ele, unul din produse fiind chiar geaca mentionata in link. O am cam de 4 ani de zile si am folosit-o in toate anotimpurile pe munte si uneori in oras. Nu m-a dezamagit pana acuma. A tinut la ploi torentiale, numai ca fiind triplu strat, cam transpiri in ea. Numai ca dupa aproximativ 2 ani,dupa spalare trebuie sa ii aplic un tratament DWR.

Legat de produsele Mammut, m-as feri sa achizitionez orice produs care este facut in Romania. Am auzit mai multe plangeri de la diferite cunostinte care detin produse de la ei.

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 11:26

catah
catah

Multumesc tuturor pentru pareri si sfaturi! Asa este, ar trebui sa privesc lucrurile pe termen lung, asa ca o sa achizitionez un hardshell.

Acum, inca o parere va mai cer: Firma internationala, consacrata, sau firma romaneasca? Mammut sau Gravity? Lucruri bune am auzit despre ambii producatori de echipament...bine, mai mult despre Mammut.

Sincer as sustine producatorul local, insa nu in detrimentul calitatii.

Voi ce ati alege?

Jacheta Mammut cu membrana Gore Tex Performance shell dublu strat
http://www.himalaya.ro/ro/produs/jacheta-tahat--2249/

sau

Jacheta Gravity cu membrana Singtex 3 straturi
http://www.gravity.ro/produse/jacheta-titanium-c

Are cineva vreuna din jachetele de mai sus? Impresii, pareri?

Multumesc si toate alea bune!

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 10:58

Afisari: 5,388

#26  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0575 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org