Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Papusa
Muntii Parang
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Folie supravietuire (15)

rododendron
rododendron
Caraba

Metoda cea mai eficace de folosire a foliei de supravetuire este cea data de tm22bnz.Eu nu am fost nevoit sa folosesc folia ,dar am fost invatat de alpinisti si de un speolog ca folia nu are un mare efect cand deja iti este foarte frig(hipotermie).
Folia de supravetuire are ca rol pastrarea temperaturii ,iar in cazul in care esti deja ud si temperatura corpului e in scadere ,cea mai buna metoda este cea cu lumanarea,metoda explicata de cel mai sus precizat.As completa doar ca nu ar trebui acoperit si capul cu folia de supravetuire,deoarece flacara lumanarii consuma oxigenul ,deci capul trebuie sa ramana afara .Precizez ca invelirea in folia de supravetuire a fost testata in ambele metode de speologul cu care am vorbit si lumanarea aplicata in interiorul foliei creste temperatura foarte mult ,in ciuda faptului ca da o flacara foarte mica.

Sâmbătă, 17 martie 2012 - 06:38

tm22bnz
tm22bnz

Te poti baza pe folia de supravietuire daca ai o lumanare cu tine.
De exemplu:
E iarna, afara e foarte frig eu sunt ud si am sanse sa intru in hipotermie; daca am la mine o folie de supravietuire si o lumanare "pastila"(din acelea rotunde in cutiuta de metal) procedez astfel: aprind lumanarea si o pun pe jos, dupa care pun si casca pe jos si ma asez pe ea(daca nu am casca stau pup, nu ma asez pe sol) astfel incat sa am lumanarea intre picioare. Ma acopar apoi cu folia, cu partea ARGINTIE in interior, si imi fac ca un fel de cort, lasand in partea de sus o gaura.
Se poate ajunge si la 40 de grade, in functie de cat de mare lasam gaura deasupra.
In general o folie nu se poate folosi prea mult, dar exista si folii profi care sunt mult mai bune, mai rezistente, si, evident, mai scumpe!
Drumuri bune s-aveti si sper ca am fost de ajutor!

Vineri, 16 martie 2012 - 19:12

odin
odin
Rucsac

In Pantelimon langa Cora, pe soseaua Vergului este un magazin Gipo...vanatoare,pescuit,>>acolo costa o folie de supravietuire 8,90 lei.

Miercuri, 23 iulie 2008 - 13:21

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Folia poate fi folosita LA INTERIORUL sacului de dormit - te învelesti în ea - ceea ce are ca efect reducerea pierderilor calorice. "Tine" cald este impropriu spus, întradevar, PA din Oradea ( thinkpink ) are dreptate. "Tine" cald dar nu prin contact direct cu solul, caci pierderile calorice prin CONDUCTIE sunt extrem de importante.

Da, întradevar, folia NU trebuie sa lipseasca din rucsac. Dar CE trebuie si CE NU trebuie sa contina un rucsac - în România - este un subiect vast si ...delicat care risca sa darâme o gramada de idei precconcepute cu mare trecere pe la noi Carpati.org

Joi, 17 iulie 2008 - 23:23

luna
luna
Busola

Referitor la pret si eu am vazut in unele locuri chiar mai scumpa de 20 RON, timp in care la Carrffour e doar in jur de 7 RON. Nici mie nu mi se pare foarte normal sa fie asa de scumpa la alte magazine.

Joi, 17 iulie 2008 - 23:12

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Si pâna nu uit, 20 de lei este un adevarat FURT. De unde ai cumparat-o ? In tarile civilzate la pretul asta iei aproape doua!

Joi, 17 iulie 2008 - 22:19

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Cu folia asta te învelesti, ca sa-ti tina cald. Daca te asezi pe ea, nu mai face doua cepe degerate. Si nu uita, în general este de unica folosinta, îndeosebi cea care este bicolora, argntie pe o fata, aurie pe cealalta.

Joi, 17 iulie 2008 - 22:14

katy
katy

Am luat-o cu 20 Lei.Problema era ca nu stiam in ce conditii sa o folosesc.Acum stiu.Mersi

Joi, 17 iulie 2008 - 22:00

katy
katy

acum m-am lamurit.va multumesc mult pt explicatii.

Joi, 17 iulie 2008 - 21:53

odin
odin
Rucsac

Scuze, am uitat: pretul unei folii la noi este de 15 lei. Merita investitia.

Joi, 17 iulie 2008 - 21:49

odin
odin
Rucsac

Exista diferite tipuri de folie. Pe o parte e aurie, pe cealalta e argintie.
Cu partea argintie spre corp = fereste de frig
Cu partea aurie spre corp = fereste de caldura

Este din poliester acoperit de un strat metalic. Din pacate nu poate fi folosita mai mult de 2-3 ori. Procedezi cu ea la fel cum faci cu pestele invelit in folie de aluminiu.
E foarte buna in stare de criza, dar sa nu te bazezi pe ea in loc de sac de dormit.

Joi, 17 iulie 2008 - 21:48

yo6ial
yo6ial
Coarda

"Folia de supravietuire" este folosita ca o patura cu care te invelesti cat mai bine in situatii extreme. Acestea pot proteja de frig, in oarecare limite, reflectand caldura radiata de corp, inapoi cate purtator sau reflectand caldura din exterior mentinand o temperatura mai scazuta purtatorului, in cazul expunerii la caldura intensa (soare intens, de exemplu, in desert, nu ca ar fi cazul).
Confectionata, cel mai adesea, din polietilena metalizata, nu rezista la foc, deci nu pot fi folosite pe post de scut in cazul unui incendiu.
Folia asta mai poate fi folosita ca pelerina de ploaie, foaie de cort/bivuac, petec pentru un cort sfasiat (acoprind zona sfasiata), mijloc de semnalizare a pozitiei ori pericolului (reflecta lumina, se poate improviza un steag care sa atraga atentia salvatorilor asupra locatiei) , se poate cara apa in ea, se pot improviza parazapezi (in caz de urgenta, evident), ponchouri, sac/punga pentru carat diverse, poate fi folosita la legat diverse lucruri s.a.m.d.
In afaa de foc si faptul ca nu este indestructibila, totusi, imaginatia este limita .
Ture faine.

Joi, 17 iulie 2008 - 21:35

luna
luna
Busola

O mica precizare: desii nu e bine sa te bazezi pe aceasta folie, cred ca iti dai seama si tu de ce, e indicat sa nu lipseasca din rucsac, special pentru situatii neprevazute.

Joi, 17 iulie 2008 - 14:36

luna
luna
Busola

Folia de supravieturie de ajuta in caz de frig, pentru a nu murii prin hipotermie (nu sunt stiu in ce masura ca sunt incepator). De exemplu daca trebuie sa stai in cort la o temperatura de -5 grade, si sacul tau de dormit are temperatura extrema de 0 grade doar, si ajungi sa tremuri de frig e indicat sa folosesti folia de supravietuire pentru a mentine caldura corpului si a nu aparea probleme mai grave. Totusi nu e indicat sa te bazezi pe folia de supravietuire.

Joi, 17 iulie 2008 - 14:34

katy
katy

salutare.as vrea sa stiu la ce e folosita mai exact folia de supravietuire si cat de mult te poate ajuta si in ce cazuri.

Joi, 17 iulie 2008 - 14:21

Afisari: 9,155

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0769 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org