Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2023
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea
Saua Bucurei
Muntii Retezat
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Eficienta barometrelor (12)

nicughinescu
nicughinescu..
Caraba

barometru=instrument pentru masurarea presiunii atmosferice- DEX1998. In rest reclama.

Miercuri, 28 septembrie 2011 - 13:46

arcarius
arcarius

- Ca si regula generala: o variatie de 10 m a alt. echivaleaza cu o schimbare de 1,2 hPa a pres. barometrice; de la 8.000 alt. echivaleaza cu 0,5 hPa ; asta daca ai sa ajungi pe-acolo Carpati.org

- o alta regula generala spune ca: daca pres. barometrica se modifica cu mai mult de 4 hPa (0,118 mm Hg) in 3 ore (sau mai putin); asta inseamna o schimbare SEMNIFICATIVA a starii vremii.

Sâmbătă, 4 iunie 2011 - 07:54

drumetu71
drumetu71
Busola

Uite si articolul : http://www.carpati.org/articol/mic_indrumar_de_interpretare/172/

Sâmbătă, 4 iunie 2011 - 00:04

drumetu71
drumetu71
Busola

Parerea mea e ca cea mai buna prognoza pt urmatoarele ore sau pana la 1 zi o gasesti in semnele naturii sau in sfaturile celor in varsta. Oricum si indicatiile acestor statii meteo, barometre sau alte masinarii tot pana la o zi sunt valabile. Cred ca am vazut si aici pe site un articol pe aceasta tema.

Vineri, 3 iunie 2011 - 23:42

senty
senty
(admin)

ministatiile astea meteo, sau alte aparate meteo nu fac nimic daca nu stii sa le combini, sa citesti rezultatele, sa le notezi, sa le interpretezi, sa-ti faci o mica baza de date, sa urmaresti niste modele meteo.
Abia la final poti sa incerci sa faci o prognoza, prognoza care oricum se schimba (in ultimii ani) foarte rapid si totul e dat peste cap.
Concret la problema ridicata de tine, daca ai un barometru, citind schimbarile de presiune poti anticipa cum va fi vremea, pe un termen mai lung! (desi si lung-ul asta e relativ la viteza cu care oscileaza izobarele in diferite momente ale zilei/lunii/anului).
pentru intelesul multora, o presiune ce scade lent in timp, anunta ca va veni o vreme mai ploioasa; la fel si invers. Presiunea ce variaza puternic in cursul unei zile, in special in scadere, e semn clar de ceva furtuna.
Atentie, presiunea atmosferica scade odata ce castigi altitudine!!! Daca la baza muntelui ai 1000mb si peste 3 ore de urcat pe munte ai sa constati o presiune mult scazuta, sa nu crezi ca vine furtuna sau vremea rea.

Cum spuneau si antevorbitorii mei, pe internet se gasesc destule site-uri ce ofera prognoze cat decat exacte, sau unele site-uri ce afiseaza harti meteo generate pe baza unor modele meteo, dar... acestea din urma trebuiesc interpretate, altfel nu spun nimic, pt marea majoritate.

Zile asa cum va doriti!

Vineri, 3 iunie 2011 - 23:39

thymothey
thymothey

Multumesc tuturor pentru sfaturi

Vineri, 3 iunie 2011 - 21:57

luna
luna
Busola

Mai bine internet mobil si prognoza meteo pe net atunci. Carpati.org

Joi, 2 iunie 2011 - 14:05

dragois
dragois
Caraba

Nu pot sa-mi dau seama exact ce arata partea de barometru a aparatului pe care l-ai prezentat dar pot sa zic ce-mi poate arata statia meteo ieftina pe care o am eu: soare cu nori daca vremea se imbunatateste, nori daca ramane la (cam) la fel si nori cu ploaie daca se inrautateste (asta dupa cartea tehnica). In realitate, imi arata doar nori cam tot timpul. De mentionat amanuntul ca afiseaza soare si daca vremea trece de la nori de furtuna la nori mai linistiti. In orice caz, norii sunt de baza.

Personal, nu ma iau dupa chestiile astea si ma intereseaza mai mult temperatura. Prefer sa ma uit pe cer dupa sanse de ploaie decat intr-un ecran LCD si asta iti recomand si tie.

Joi, 2 iunie 2011 - 13:54

laeksutzu
laeksutzu
Caraba

barometrul nu iti arata prognoza meteo. prognoza, dupa cum a spus si midan se face dupa mai multi parametri. barometrul iti arat variatiile de presiune. este adevarat cand presiune scade, vremea se va schimba, dar cum nu stiiCarpati.org.

Joi, 2 iunie 2011 - 13:39

midan
midan
Rucsac

Barometrul îți măsoară presiunea atmosferică și cam atât.
Prognoza meteo ( forecast-ul cum s-ar zice ) o faci în funcție de mai mulți parametrii.

Joi, 2 iunie 2011 - 13:14

luna
luna
Busola

Eu am cumparat o mini statie meteo de camera de la metro acum cateva zile, si din ce am apucat sa o studiez pana acum arata cum va fi vremea doar in urmatoarele ore. Pana acum aproape tot timpu a aratat pe ecran ca urmeaza sa ploua, insa e drept ca toate zilele au fost ploioase de cand o am, deci nu pot stii inca cat de performanta e.

Joi, 2 iunie 2011 - 12:53

thymothey
thymothey

Buna,

As dori sa stiu cat de eficiente sunt barometrele. Pe ce perioada iti face forecast-ul, te poti baza pe ele?
ce parere aveti desre un barometru ca acesta: http://cgi.ebay.co.uk/8-1-Digital-LCD-Compass-Altimeter-Barometer-Thermo-/29054020706
7?pt=UK_SportingGoods_HikingEquipment_RL&hash=item43a58bbbdb?

Numai bine!

Joi, 2 iunie 2011 - 12:18

Afisari: 3,781

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0578 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org