Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Timbalul Mic
Muntii Piatra Craiului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Echipament impermeabil dama (6)

gabicolea
gabicolea
Caraba

am si eu o geaca de ploaie Vaude (cu membrana Ceplex) de vre-o 2 ani, purtata si vara si toamna si primavara si carea trecut prin cateva ploi serioase ... inca ma felicit ca am dat banii pe ea Carpati.org

Luni, 13 ianuarie 2014 - 16:12

yo6ial
yo6ial
Coarda

@Daniel: Echipamentul cu membrană Gore-Tex este pretențios și posibil fragil, necesitând o întreținere adecvată.
Dacă speli goretexurile (și orice alt echipament cu membrane și DWR) la mașină cu Bonux și Cocolino... se duce* tratamentul superficial și se înfundă porii din membrana gore.
Toate astea ca în final să se ude de la propria transpirație.

Apoi urmează stratul exterior, calitatea vulcanizărilor și a cusăturilor.
Oricum, echipamentul destinat turiștilor nu este cusut cu cea mai bună ață și nici țesătura nu este cea mai rezistentă.
Poliester subțire care e ușor deteriorat de radiația UV, ață de cusut din fibre de bumbac sau poliester cu filamente subțiri și scurte... marfă făcută să meargă afacerea.

Dar, cu grija și întreținerea necesară, echipamentul protejează purtătorul foarte bine.

@grammy: Pentru condiții normale, pe munte, îți por recomanda Softshell Classic de la Gravity (pantaloni și jachetă).
Port de un an și ceva varianta pentru bărbați la http://himalayabrasov.ro/soft-shell-clasic.
A văzut de toate, de la lapoviță și ninsoare la ploaie și grindină... măruntă, ce-i drept.
Afară-i frig și plouă trist, înauntru e cald și veselie. Carpati.org

Iar pentru condiții severe de ploaie, suprapantaloni și jachetă subțire (dublu strat) tip gore sau o pelerină clasică (poncho) cu glugă, peste echipamentul normal.
La pelerine, fugiți de plastic, PVC și țesături laminate cu PVC.
Doar țesăturile laminate cu poliuretan sau silicon merită investiția.
În combinația asta, softshell+suprapantaloni ieftini, laminați cu poliuretan, am mers fără probleme și o săptămână prin ploaie și ceață non-stop, ca în fie care seară să mă bag în sac uscat și fără probleme.

*de fapt nu ”se duce” . Nu în totalitate. O parte este îndepărtată dar reziduurile de detergent contracarează în totalitate efectul hidrofobic al tratamentului.

Luni, 13 ianuarie 2014 - 12:07

midan
midan
Rucsac

Eu nu m-as incumeta la Gore-Tex-uri de astea facute la comanda, imi aduc amininte ca la un sfarsit de toamna, in Piatra Mare, m-am intalnit cu niste turisti imbracati din cap pana in picioare in haine cu elefanti preistorici cumparate de la "o sursa".
Husky-ul meu luat la reducere a fost mai rezistent decat echipamentul lor facut la comanda, oamenii aia umblau cu pelerina peste echipamentul de "Gore", pt ca ca se udau.
Husky-ul a fost pensionat intre timp si isi duce viata prin oras, inca mai tine la ploi usoare.

In locul unor echipamente cu etichete renumite dar de provenienta obscura iti pot recomanda Vaude Escape ( jacheta si pantaloni cred ca ajung pana in 1000 )
mountain.shopmania.biz/cumpara/pantaloni-vaude-escape-full-zip-pants-126654
http://mountain.shopmania.biz/cumpara/jacheta-vaude-wo-escape-117660

Duminică, 12 ianuarie 2014 - 21:56

grammy
grammy

imi dai un contact cu Bacaul?

Duminică, 12 ianuarie 2014 - 19:39

kxo.xp
kxo.xp

Hardshell-uri din Goretex, triplu strat, haina + suprapantalon facute la comanda la Bacau. Te duce sub 700 ron.

Duminică, 12 ianuarie 2014 - 18:03

grammy
grammy

De cateva luni tot studiez piata in vederea achizitionarii unei jachete si suprapantaloni impermeabile ambele pentru sotie. Singurele cu membrana de goretex sunt cele de la Mammut insa parca nu imi vine sa dau aproape 2000 de ron pe o geaca si un pantalon.
Ce imi recomandati intr-un buget de pana in 1000-1300 ron, singura conditie sa fie impermeabile.
Multumesc

Duminică, 12 ianuarie 2014 - 17:21

Afisari: 2,081

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0490 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org