Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Bodea
Muntii Tarcu-Muntele Mic
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Echipament (geaca + pantalon) Vaude / Millet / etc. (9)

cipry_balea
cipry_balea

Materialele care nu se sfasie usor (ripstop) au o textura asemanatoare foilor de caiet de matematica. Adica au in material fibre asezate perpendicular si ideea de functionare e urmatoarea: daca s-a rupt o bucata din material, firele alea din structuctura opresc sfasierea mai avansata.

Sistemul ripstop e implementat cam la tot ce merge la munte si e sintetic: rucsac, cort, geci etc

Marți, 13 ianuarie 2009 - 21:31

intel450
intel450
Busola

Multumesc!!! pentru comentarii

Pe undeva, momentan, inclin balanta spre Vaude - dar pana la momentul comenzii mai este .....

La sugestia dvs. am mai aruncat din nou un ochi catre Mammut si o privire la Arc'teryx, Marmot si Patagonia (costume The North Face - nu stiu sa existe prin Bucuresti - ca o paranteza in paranteza: la Unirea pe la nustiu ce etaj s-a seschis un stand cu produse The North Face, prin octombrie am intrebat acolo de saci de dormit - vanzatoarele, amabile si dragute, mi-au raspuns ca momentan nu mai au, ma pune dracu' sa intreb ce modele au avut, cu ce material? - raspuns: unii rosu rubiniu, foarte moi si pufosi ...)

Astept in continuare info si revin cu precizari (pe langa ce le anterioare)
- costumele sunt dedicate altitudinilor mai mici de 2500 m (nu nunai in spatiul montan)
- sunt dedicate unor reprize de teren de 2 - 4 zile/saptamana
- este de preferat sa fie dintr-un (cu) material care sa nu se sfasie usor in maracini, craci etc.

Ms. anticipat

Marți, 13 ianuarie 2009 - 21:01

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Si Millet si Vaude sunt cam pe aceeasi treapta cand e vorba de imbracaminte. E genul de firma la care e simplu sa alegi: Cu cat mai scump, cu atat mai bun. Carpati.org. Patagonia si The North Face sunt mai bine vazute, dar asta se datoreaza probabil faptului ca si americanii sunt mai multi. Oricum, cand dai 500 de Eu pe un hanorac, te astepti sa isi faca treaba, nu? Si si-o cam fac, insa nu am auzit pe nimeni sa-mi spuna ca dupa o zi de mers prin ploaie stratul de sub membrana era uscat. Chiar si in cazul membranei triplu strat. O pelerina usoara nu strica niciodata. Sau o umbrela, ca o da bine cu geamantanul cu rotile tras la deal...Am vazut si de astia...Carpati.org

Duminică, 11 ianuarie 2009 - 23:16

cipry_balea
cipry_balea

Salvamontistii din Parang folosesc Millet. Am vazut si in Retezat multi imbracati asa. Daca lor le sunt ok, sigur sunt bune si pt tine Carpati.org

Joi, 25 decembrie 2008 - 15:15

zen
zen

pt tara noastra mandra si draga eu folosec milo Carpati.org . per produs/model fiecare are punctele lui forte/slabe.. in functie de cine le-a croit sau ce materiale s-au folosit. cauta modelele tehnice.

Marți, 23 decembrie 2008 - 00:33

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

www.patagonia.com pentru "cultura generala", în ce priveste disponibilitatea modelelor, musai de vazut pe mmsport, marimi, culori disponibile, etc.

Luni, 22 decembrie 2008 - 22:43

intel450
intel450
Busola

Patagonia !!???
astept vesti...

Luni, 22 decembrie 2008 - 22:34

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Din tot ce ai scris doar un lucru nu e la locul lui : izolarea termica. Asta nu ti-o poate aduce decât suprapunerea mai multor straturi dupa de acum celebra "regula" a celor 3. Adica îmbracamintea de corp ( pentru absortia umezelii ), polara ( pentru caldura ), geaca ( pentru stoparea vântului si a ploii ). Sau atunci pufoaica, umpluta cu puf sau fibre sintetice, dar asta pe la noi doar la pauza sau pe friguri siberiene Carpati.org

Cum nu am fost niciodata îmbracat cu vreunul din produsele marcilor enumerate de tine, nu ma bag la comentarii. As putea sa-ti recomand o celebra marca cu nume de regiune australa de pe continentul vecin. Se gaseste si-n Romania, la mmsport Carpati.org

Luni, 22 decembrie 2008 - 22:13

intel450
intel450
Busola

Salutare!!!
Pe undeva prin primavara, am de gand sa achizitionez ceva costume (geaca + suprapantalon), asa ca - tinand cont de fapul ca sunt detinatorul (de niste ani buni), multumit, al unui „animal preistoric“ am purces la prospectat piata si pentru produse similare.
Ajutorul solicitat este spre a-mi sugera marca (produsul) dintre Vaude, Millet, Mammut care credeti (mai ales utilizatorii / posesorii) ca indeplineste cea mai mare parte dintre conditiiile (ma refer la produse pentru vara dedicate reliefului Romaniei):
- costum cu volum mic (pt. bagaj)
- greutate redusa
- respirabilitate
- izolare termica
- impermeabilitate
- croiala (avantaje / dezavantaje)
sunt de interes orice alte info despre produsele Vaude si Millet (Mammutul - ca si posesor am impresia ca stiu)

Pentru acest topic - nu prezinta interes prea mare pretul (momentan sunt alocati cca 1500 lei/costum)

Ms. anticipat

Luni, 22 decembrie 2008 - 21:35

Afisari: 2,253

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0491 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org