Cautare:
De actualitate

Calendar

Februarie 2026
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Martie 2026
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

#23  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Durabilitate talpa La sportiva/ alte branduri (23)

dodo79
dodo79
Caraba

Mersi Roxana,
Dupa ce am citit despre problemele talpii La Sportiva TX Guide ma uitasem si la Scarpa Zodiac Tech pt. ghete, erau putin mai jos la pret decat Ribelle. Stiu ca Andrei era incantat de Ribelle, doar ca mi se parusera cam sus ca pret, dar daca se justifica... as proba modelele daca le gasesc pe undeva.
Scarpa Zodiac Tech pareau promitatoare dupa review-ul asta https://blacksheepadventuresports.com/2018/11/06/first-look-review-scarpa-zodiac-tech-gtx/
"Definitely on the light end of the mountaineering boot spectrum the Zodiac Tech’s are great when it comes to climbing easy rock routes, scrambling, etc. They have a very dexterous feel, sticky rubber soles and walk very well. The Zodiac’s also performed quite well kicking steps on steep snow slopes or walking around on glaciers with crampons." asta spune omul dupa "6 days in the Bugaboos, 11 days climbing around the Coast Range and 5 days in the Canadian Rockies. This included some alpine rock routes to 5.9. Lots of choosy scrambling. A bunch of glacier travel. And of course some easy alpine snow and ice climbing."
Asta ar fi ce mi-as dori si eu ca performante... a folosit cineva modelul asta ?

Luni, 26 februarie 2024 - 17:02

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Five Ten aia chiar nu-s de Carpati, probleme mult mai mari pe iarba ca orice altceva. Eu am Salewa Mountain Trainer, da am avut si cu ei probleme cu delaminarea dupa un an. Dar bine, ii luasem de pe OLX cu 150 lei, deci mna. Pentru rezistenta, un amic lauda Millet Frixion, are cica vreo 600km in ei pe teren de abrupt, si nu s-au descompus inca.

Pentru ghete de semiautomati care sa stie si a catzara, aud o gramada de laude pt Scarpa Ribelle. Am vazut Costila-Galbinele facuta-n ei.

Luni, 26 februarie 2024 - 15:15

dodo79
dodo79
Caraba

Sunt la a doua pereche de 5TEN Guide Tennie la care se dezlipeste (delamineaza) stratul final al talpii de stratul intermediar dupa 1 an de zile de utilizare. De fapt asta este perechea cu care a fost inlocuita pe garantie (dupa refuzul producatorului si interventia ANPC) perechea initiala la care s-a dezlipit talpa. Altfel model f. bun ca aderenta pe stanca, slabut spre varza pe pante cu iarba, relativ comod, convenabil la pret, dar de o calitate a fabricatiei talpii care s-a dovedit indoielnica.
In contextul de sus ma gandeam sa-i inlocuiesc cu o pereche de La Sportiva Guide, model care este dat cu o aderenta f buna in review-uri si care pare sa aiba un profil mai bun si pt. pante cu iarba. Bine, e si spre dublu fata de cat am dat pe 5TEN la pret, dar nu ar fi asta o problema daca as fi convins ca nu se mai dezlipeste talpa. Dar cautand in review-uri gasesc asta pe https://www.outdoorgearlab.com/reviews/climbing/approach-shoes/la-sportiva-tx-guide :
"We were concerned with the durability of the TX Guide during our testing period, and unfortunately, considerable problems arose over the next year of regular use. After only about five days in these shoes, we noticed that the midsole was delaminating from the toe box in the same place on both shoes. To make sure this wasn't a fluke, we inquired with members of the American Mountain Guides Association and received many reports of similar issues, including sole delamination around the toe and heel."
Adica fix aceeasi problema cu care m-am confruntat la 5TEN se manifesta in cazul La Sportiva dupa doar 5 zile si nu e un caz izolat !?
Acum nu stiu daca e doar o problema in SUA sau si in Europa, dar te pune pe ganduri.
Tot de la La Sportiva ma gandeam sa incerc un model de ghete pt trasee mixte, adecvate si pt catarare usoara, compatibile si cu coltari semiautomati. Dar cand vezi ca incep sa aiba probleme de calitate in laminarea talpii la unele modele parca nu mai par o optiune. Din nou, posbil sa fi mutat productia pe cine stie unde din motive de cost, posibil sa fie o problema doar la unele fabrici, dar cand incepi sa ai astfel de probleme de calitate vs pretul cerut atractivitatea marcii scade.
A cumparat cineva in 2023 si folosit modele La Sportiva de aproach/ ghete pt coltari semiautomati? Ati sesizat probleme ?
Ati cumparat recent si folosit mai serios modele de la alte marci ( de ex Scarpa ?) pe care sa le recomandati ?
Ma intereseaza modele de "aproach", adica modele cu o constructie si aderenta pe stanca care sa permita si catarare usoara, preferabil capabile si pe pante cu iarba, semighete pt vara si ghete compatibile cu cotari automati pt trasee mixte (nu cele mai rigide- destinate mersului de la ghetar in sus, ci unele care sa permita si marsul de apropiere fara sa-ti omoare picioarele).

Luni, 26 februarie 2024 - 14:46

Afisari: 926

#23  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0.0322 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2026) www.carpati.org