Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Rebra
Muntii Rodnei
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Din Petzl Explorer in Petzl Ecrin Roc (5)

daimbeg
daimbeg

@snowbest: ai inteles gresit. eu am nevoie de o casca fara frontala pe la escalada(ratiuni de greutate totala si protectie frontala) si de o casca cu frontala pe la speo.
@florin: cred ca te referi la nituri, nu? Da m-am gandit si eu sa le scot. Au fost cam bulangii Petzl ca nu au pus suruburi sau ceva de genu'. Da, pare cam complicat si mi-e cam aiurea. Poate sa fie si T34, la cate chestii am patit eu cu echipamentul si defectiuni, eu nu ma incred prea mult ca ar rezista la experimente.

Cred ca o sa il las asa daca nu e vreo metoda mai ortodoxa. Pot sa fac un compromis de greutate avand in vedere si greutatea castii (mai grea cu un elios, speleos, helios whateva...) si cred ca daca frontala e facuta sa reziste in pestera, clar va rezista si pe perete.

Joi, 28 iulie 2011 - 12:06

florinbalan
florinbalan
Rucsac

La orice capat al frontalei ai umbla, dupa cate vad eu ar trebui sa topesti/razuiesti picaturile alea galbene de plastic care tin placile cu circuite. Daca e asa, pierzi din nou garantia. Pe de alta parte oricum e considerata cea mai zdravana lanterna de pe piata, deci nu prea ai nevoie de garantie la ea.

Joi, 28 iulie 2011 - 09:05

snowbest_of
snowbest_of
Cort

Cred ca e mai simplu sa cumperi inca o frontala,altfel risti sa o pierzi (strici) si pe cea in garantie.Parerea mea Carpati.org

Miercuri, 27 iulie 2011 - 17:27

daimbeg
daimbeg

apropo, trebuie sa si redevina petzl explorer.. deci e cu dus si intors.

Miercuri, 27 iulie 2011 - 16:58

daimbeg
daimbeg

Asa.. dupa cum spune topicul, eu detin un Petzl Explorer care folosesc evident la parcurs pesteri. Pe langa asta, as dori sa il mai folosesc si in momentele cand merg in zone unde mai cad pietre si nu sunt in pesteri(pe vai, pe brauri, pe la escalada), dar doresc sa il transform in ecrin roc ca sa fie mai usor pe cap. Ca sa fac asta trebuie sa scot de pe el aprinzatorul de flacara si lanterna petzl duo led, fara sa afectez in vreun fel garantia sau chiar si lanterna

Toate bune si frumoase, cele 3 componente(aprinzatorul, lanterna si bateriile) au suruburi, desurubezi si ar trebui sa mearga, dar am o problema la frontala. Firu e pe dinauntru si e cam nasol din multe puncte de vedere.
In primul rand nu as vrea sa tai firul din 2 motive: zona respectiva ar deveni slabita si ar fi usor sa se rupa pe viitor, iar in al doilea rand as pierde garantia.

Ma gandesc daca e cineva in situatia mea si doreste sa isi impartaseasca experienta.
Eu unul aveam de gand sa umblu la un capat al frontalei(baterie sau lanterna), sa decuplez firul si apoi sa il trag(desi mai am o problema la faptul ca firul e prins intr-un clips pe la mijlocul castii in dreptul unuia din cei 2 zimti folositi la configurarea pentru podoaba capilara) prin restul de gauri si astfel sa-mi rezolv problema. Dar nu vreau sa fac vreo prostie si poate are cineva o idee mai buna.

So.. all ears!

Miercuri, 27 iulie 2011 - 16:55

Afisari: 2,161

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0511 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org