Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Piatra Scarisoarei
Muntii Godeanu
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Curatare rucsac (6)

pauless
pauless

Eu il bag in masina de spalat. Dupa ce-l demontez si ii scot barele si tridentii/chingile (unde se poate). Asa testez si cat de rezistenta e pelicula impermeabila din interior Carpati.org
Glumesc. O singura data l-am spalat asa, pe cel vechi, dupa ce pelicula deja disparuse demult. Oricum nu ma bazez eu prea mult pe pelicula aia, husa de rucsac e nelipsita la mine. Pe cel nou nu-l spal decat dupa ce se duce pelicula.

Miercuri, 26 octombrie 2011 - 17:48

conrad
conrad
(admin)

Eu folosesc detergent de rufe lichid, ca mi se pare mie ca se dilueaza si curata mai bine, si il curat cu un burete nu prea aspru.
Tehnica e cea mentionata de Florin.
Printre alte rucsacuri, am si un Solitaire High 80 de prin 2005. Folosit cam 60 de zile pe an, nu mai are mare rezistenta la apa, dar, decat sa consum spray-ul impermeabilizant pe tot rucsacul, obisnuiesc sa impermeabilizez doar husa de ploaie. Oricum o tin tot timpul pe rucsac, sa-l protejeze si de murdarie (ca am obiceiul sa-l trantesc pe unde se nimereste), ca husa se spala mai usor.

Nu vad nicio logica pt care ar trebui gel de dus "pentru copii", dar acum fiecare recomanda probabil tehnica folosita de el.
Tu alegi. Cheia e la tine! Carpati.org

Miercuri, 26 octombrie 2011 - 11:08

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Pelicula aia poate fi silicon sau poliuretan. Care se dizolva cu diluanti si diversi combustibili lichizi. Detergentii de rufe nu contin asa ceva.

Sâmbătă, 15 octombrie 2011 - 11:07

baumwolle
baumwolle
(admin)

Mi s-au recomandat produsele alea în vederea protejării peliculei de pe spatele materialului. Oricum am obiceiul (bun, zic eu) să împachetez întotdeauna conținutul în pungi de plastic, chiar dacă am și husă pentru ploaie. Mulțumesc pentru sfat!

Sâmbătă, 15 octombrie 2011 - 09:49

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Mai intai il desfaci in bucati, scoti capacul, barele, chingile. Detergent normal de rufe (pt spalare manuala daca crezi ca e diferit de cel pt automata), in apa calduta, lasat la inmuiat si apoi agitat energic. In zonele unde mizeria persista o perie moale. Oricum anumite pete nu mai pot fi scoase, si nici nu prea ai de ce Carpati.org. Dupa ce-l usuci verifici cu dusul daca mai functioneaza tratamentul DWR, daca nu il refaci cu spray sau solutie. Gelul de dus pentru copii doar daca vrei sa-si pastreze finetea pielea si sa creasca sanatos Carpati.org

Sâmbătă, 15 octombrie 2011 - 09:45

baumwolle
baumwolle
(admin)

A sosit vremea ca rucsacul meu - Solitaire High 60 - să fie curățat. Problema e că nu prea știu cum să fac asta. Pe pagina producătorului nu am găsit detalii, iar vânzătorii din magazinele de profil pe care i-am întrebat mi-au zis ba cu șampon, ba cu gel de duș pentru copii și nu știu pe care să-l cred. Voi ce folosiți? Mulțumesc pentru răspunsuri.

Vineri, 14 octombrie 2011 - 20:58

Afisari: 4,174

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0506 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org