Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Online

Vremea
Varful Toaca
Muntii Ceahlau
#40  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Echipament montan Cumparaturi pe site-uri externe (40)
 
drumetu71
drumetu71
Busola
 
Multumesc Florin , sunt niste informatii foarte utile pe care nu le-am stiut si mai ales chestia cu paypal.


Vineri, 4 iunie 2010 - 22:11

florin2002
florin2002

 
Eu fac majoritatea cumpărăturilor din afară de pe ebay.co.uk - în multe cazuri, prețul final este mai mic decât cel de la noi (chiar și cu taxa de expediere). Am observat că nemții de pe ebay.de au taxe de expediere mult mai mari.
În plus, cumpărăturile din UE sosesc la oficiul poștal local de care aparții și nu mai sunt deschise, vămuite etc.
Ca modalitate de plată, cel mai simplu și mai sigur mi se pare PayPal. Nu trebuie să introduci la fiecare cumpărătură numărul cardului și alte detalii delicate. Tot mai multe site-uri acceptă PayPal și tranzacția se face fără comisioane din partea celui care plătește. Este suficient să ai un card Visa sau Mastercard și îți poți deschide un cont PayPal. În plus, PayPal oferă și un soi de asigurare în cazul în care nu ai primit produsul comandat pe ebay și îți returnează banii integral în astfel de cazuri.


Joi, 3 iunie 2010 - 22:36

mihaiburo
mihaiburo
Busola
 
Va rog sa reveniti la subiect. Comentariile care nu aveau legatura cu subiectul au fost inactivate.


Luni, 31 mai 2010 - 22:11

adi.vlad
adi.vlad

 
Eu m-am referit la ceva concret si la subiect si anume ca embosarea cardului nu are nici o legatura cu cumparaturile online.


Luni, 31 mai 2010 - 15:10

midan
midan
Rucsac
 
Cardul embosat are elementele de identificare (numele titularului, numarul cardului si data expirarii) inscriptionate in relief. Aceasta particularitate permite posesorilor de carduri embosate efectuarea de tranzactii atat in mediul electronic (ATM, EFT/POS-uri), cat si la terminalele manuale (Imprinter). Informatia inscrisa pe card este tiparita in relief pentru a permite imprinterelor ca, prin presare, sa fie copiata pe chitanta eliberata de comerciant catre cumparatorul - titular.

http://www.vreaucard.ro/dictionar-financiar-bancar/litera-e

http://www.otpbank.ro/ro/intrebari-frecvente.html?section=carduri

si mai terminati cu tetrapiloctomia


Luni, 31 mai 2010 - 15:05

adi.vlad
adi.vlad

 
Sorinat, scuza-ma, dar eu cred ca tu vorbesti in necunostinta de cauza.
Daca cardul este VISA, atunci merge oriunde este aceptat acest tip de card, indiferent unde este emis cardul, in ce valuta este contul bancar la care ofera acces cardul, sau in ce tara va fi folosit acel card. Un card VISA nu poate fi folosit la cumparaturi online doar daca banca care l-a emis a blocat efectuarea acestui tip de tranzactii.


Luni, 31 mai 2010 - 14:59

sorinat
sorinat

 
Pe langa cardurile neembosate care merg in afara, exista si o sumedenie pe care scrie clar: valid only in Romania. Cele embosate merg obligatoriu.

Deci: embosat, merge international sigur, neembosat, pot fi probleme.


Luni, 31 mai 2010 - 14:52

adi.vlad
adi.vlad

 
Nu stiu despre ce vorbesti tu acolo, pentru ca eu personal am trei carduri VISA ne-embosate pe care le-am folosit de nenumarate ori intr-o multime de tari de la plata la restaurant, benzinarie, hotel sau autobus, pana la cumparatul online de bilete de avion din diferite tari la diferite companii.


Luni, 31 mai 2010 - 14:49

sorinat
sorinat

 
Nu e vorba ca embosarea aia se foloseste pe undeva, ci ca cele embosate merg automat si international, fiind MASTERCARD sau VISA.
Altfel spus, orice card neembosat cu siguranta e MAESTRO sau ELECTRON, deci cu potentiale probleme.
Carpati.org


Luni, 31 mai 2010 - 14:23

adi.vlad
adi.vlad

 
Asta cu cardul embosat e un mit. O fi fost valabila acum nustiu cati ani sau in USA. Dar in Europa nu am vazut nicaieri sa se foloseasca sistemul Imprinter.


Luni, 31 mai 2010 - 14:17

sorinat
sorinat

 
@mihai: Orice card de debit poate fi folosit doar pana la limita banilor din cont. Nu conteaza daca este ELECTRON sau VISA simplu. Conteaza daca este card de debit (si VISA si ELECTRON, si MAESTRO si MASTERCARD), sau de credit (doar VISA si MASTERCARD).

Oricum, trebuie card ambosat, si bani in cont.


Luni, 31 mai 2010 - 13:29

jadeasp
jadeasp

 
Mi-am comandat de vreo 3 ori din SUA. Intr-adevar, ar fi fost o problema daca produsele ar fi fost defecte, dar mi-am asumat riscul si a fost in regula. Mi-am luat o geaca de snowboarding la 80$, reducere de la 220, niste imbracaminte de corp Smartwool si Icebreaker si niste sandale la reduceri de vreo 30% (la sandale, am probat un model al aceleiasi firme in Romania, ca sa ma asigur ca mi se potriveste).

Intr-una dintre aceste ocazii am comandat cu cardul. Am un Web Card ING, cu un cont suplimentar, pe care pot transfera gratuit exact suma necesara pentru comanda, ca sa nu risc sa imi ia toti banii in caz ca imi fura cineva detaliile cartii de debit.

In celelalte doua ocazii, comerciantii nu acceptau carduri din Romania, asa ca am comandat prin www.comenzi-sua.ro . Daca platesti tu si apelezi la ei doar pentru transport (unele firme nu trimit in RO) e o taxa de vreo 17$/colet plus 4$/kg, si am mai dat vreo 10$ pt. vama si procesare in RO. Daca firma nu accepta nici plata din RO, poti face plata prin intermediul lor, cu un comision de 30% parca. Dar in multe ocazii, aceste taxe adunate fac mai putin decat reducerile pe care le gasesti la magazine in SUA (mai ales in extrasezon).


Luni, 31 mai 2010 - 09:10

drumetu71
drumetu71
Busola
 
Nu imi este teama de platile on-line, fac asta de ceva timp pe site-urile din RO si stiu sa ma protejez. Am spus-o pentru cei mai putin initiati. Multumesc pentru link .E de pastrat. Deocamdata folosesc Bitdefender (stii,chestia cu "Fabricat in Romania") si sunt foarte multumit de el. Dar hai ca am iesit din topic.


Duminică, 30 mai 2010 - 22:37

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac
 
Nu este necesare nicio instalare de softuri. Un site a carui adresa începe cu HTTPS comunica datele în mod criptat. Riscul vine de la vampirizarea calculatoarelor când tastele sunt "piratate", de unde introducerea pa multe siteuri de "taste senzitive" care sunt actionate prin sobolan.

ELECTRON este denumirea cardurilor de plata cu verificare prealabila a soldului contului. Altfel spus, plata nu se poate efectua decât în limita soldului disponibil. Sau pâna la o anumita limita. Chiar daca am 50 de euro pe cont, nu pot sa fac un plin de benzina de (maxim) 149 euro în plina noapte la o statie automata. În schimb cu cardurile VISA si MASTER zise si de "credit" se pot face tranzactii în limita autorizata de banca.


Duminică, 30 mai 2010 - 21:06

arcarius
arcarius

 
Ca sa stai mai linistit in privinta securitatii cumparaturilor pe net, nu strica sa-ti instalezi McAfee Site Advisor; vezi link-ul de mai jos:
http://www.siteadvisor.com/download/windows.html#
il folosesc de ceva vreme si este de incredere Carpati.org


Duminică, 30 mai 2010 - 19:23

drumetu71
drumetu71
Busola
 
E clar ca trebuie sa-mi fac card special pe care sa-l alimentez exact cu suma necesara si asta este bine si din punct de vedere al fraudelor.


Duminică, 30 mai 2010 - 19:17

arcarius
arcarius

 
@drumetu71; asa cum s-a mai spus, nu este nevoie de card pt. cont in euro.
VISA, ca si solutie de plata oferita prin card este ok pt. plati, dar nu varianta Electron care nu este acceptata ca modalitate de plata electronica de catre furnizorii din starinatate (acest lucru mi l-au comunicat cei dei la banca cu care lucrez la vremea respectiva, cu precizarea ca nu are importanta care banca emite model Electron; este vorba de modelul Electron in sine, motiv pt. care banca cu care lucrez mi-a pus la dispozitie pt. acelasi cont si un card tip MasterCard). Electron a fost emis in special pt. plati in interiorul RO.


Duminică, 30 mai 2010 - 19:12

adi.vlad
adi.vlad

 
Parerea asta o sustineam, chiar daca poate nu m-am exprimat in cel mai potrivit mod.


Duminică, 30 mai 2010 - 19:02

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac
 
"...asta si cum spune si mihai.tele..." nu am facut nicio afirmatile legata de reduceri ( sau preturi, întradevar adeseori inferioare la cele din Europa) ci la despre încurcaturi si griji daca necesitatea unei returnari se face simtita. Returnarea poate sa aiba nenumarate cauze, inclusiv distrigerea - partiale sau nu - în timpul transportului.


Duminică, 30 mai 2010 - 18:29

midan
midan
Rucsac
 
Poti folosi un card in lei. Platesti in lei la cursul de schimb al bancii -asa e la mine dar mai bine vezi contractul cu banca, sa n-ai surprize.

Ca sa platesti on-line cu cardul s-ar putea sa fie nevoie de un card de credit ( sunt destui comercianti cae nu accepta card de debit ), cele de salarii sunt de obicei de debit, iarasi e indicat sa te lamuresti cu banca.

S-ar putea sa fie suficent sa"deschizi"cardul pentru plati on-line.


Duminică, 30 mai 2010 - 17:56

Afisari: 5,957


#40  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,0645 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org