Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Vremea
Varful Pietrii
Muntii Tarcu-Muntele Mic
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Cum repar prelata la cort ? (14)

cristi_dav
cristi_dav
Busola

nu a crapat, am folosit super glue t ca suprafata a fost mica, aprox 2 cm patrati....nici atata Carpati.org deci merge la asa suprafete Carpati.org

metode...eh Carpati.org

Luni, 21 ianuarie 2008 - 09:55

liviucyly
liviucyly

@cristi_dav.. ce metoda ai ptr. asfel de neplaceri ?iar ptr reparat cortul(vulcanizat)este mai buna varianta lui lowpy ,iti recomand pe viitor sa nu mai folosesti super-glue este casant si crapa daca nu a crapat pana acum

Luni, 21 ianuarie 2008 - 09:49

cristi_dav
cristi_dav
Busola

am auzit...pacar in Plaiul Foii... e de asteptat Carpati.org

oricum, daca merg in Padis am eu "metoda" mea Carpati.org

Luni, 21 ianuarie 2008 - 09:32

lowpy
lowpy

Noi nu am avut surprize. M-am invatat de la prima surpriza si in fiecare dimineata ne strangeam corturile si le lasam la o tanti placintareasa.

Insa ca sa vezi ca nici prezenta ta in cort nu ajuta, am auzit ca un cort ar fi fost pradat in toiul noptii in timp ce proprietarul/proprietarii dormea/dormeau in el. S-a taiat frumos o gaurica de acces si s-a furat un portofel. Venise a doua zi politia pe acolo dar ... eu cred ca degeaba ...

Luni, 21 ianuarie 2008 - 09:29

cristi_dav
cristi_dav
Busola

si nu ai avut surprize si in Padis ? Carpati.org minune Carpati.org

e bine ca ai rezolvat, macar stim si noi daca cumva (speram ca nu!) patim.

Luni, 21 ianuarie 2008 - 09:24

lowpy
lowpy

Eu am reusit deja sa-mi carpesc cortul. Carpati.org Am postat putin mai jos exact cum am facut. De atunci inca se tine foarte bine. Asta var in Padis ne-a plouat de numa' si nu a intrat apa deloc prin zonele peticite.

Luni, 21 ianuarie 2008 - 09:22

cristi_dav
cristi_dav
Busola

nu inteleg sigur cum e taietura insa iti spun ce am facut eu, poate te ajuta:

am fost la o iesire cu foc, fasole cu costita si zdranganeli la chitara si am pus cortul prea aproape de foc...sau invers...

in plus a si batut vantul de la foc inspre cort asa a dupa catva timp m-am trezit cu o gaura in prelata cortului, de la un taciune purtat de vant, precis... ce am facut?!

pe dosul prelatei am lipit o bucata de leocoplast (nu e compact deci intra super-glue bine in el) cu super-glue si inca tine fara nici o problema... pe partea inferioara pt ca acolo e ferit de ploaie Carpati.org

ia vezi, poate te ajuta Carpati.org

Luni, 21 ianuarie 2008 - 09:15

red
red

Cu sigurantza trebuie sa se gaseasca si in ro solutie speciala pentru vulcanizat cusaturi, asta datorita pentru ca din cand in cand dai pe orice cort cu solutia asta. La fel si spray pentru impregnare. Sunt sprayuri cu care dai pe hartie igienica, lasi cateva secunde sa se usuce si apoi sub jet de apa, hartia perfect uscata, tine cam la 30 de spalari. (test propriu).

Luni, 21 ianuarie 2008 - 04:05

lowpy
lowpy

Doar lipite. Nici mie nu mi-a venit sa cred cand am auzit ca merge doar asa cu prenadez, desi asta a fost sfatul din mai multe parti. Si totusi se comporta excelent. Cortul a fost deja despachetat, impachetat, intins ... de cateva ori si peticele lipite nu dau nici cel mai mic semn ca ar vrea sa paraseasca locul in care au fost puse.

Initial ma gandisem la varianta cusuta dar nu stiam cum o sa vulcanizez eu cusaturile si mi-era frica sa nu fac vre-o boacana ...

Luni, 16 iulie 2007 - 13:55

radmar
radmar
(admin)

Peticele au fost cusute sau lipite? Sau ambele?

Luni, 16 iulie 2007 - 12:27

lowpy
lowpy

Am adoptat 2 din solutiile ce le-am primit pentru repararea cortului si am zis sa postez si pentru alti care ar ajunge in situatia asta.
Pe spate am aplicat petice din voalura de parapanta care are o permeabilitate ... foarte redusa, iar pe exterior peticele de care intrebam mai sus.
Et voila ! E aproape ca nou si pe portiunile reparate nu cred ca va mai intra apa pe veci ...

Numai bine si fara corturi taiate !

Luni, 16 iulie 2007 - 11:00

lowpy
lowpy

Multumesc frumos.
Am gasit ceva pe net la mmsport, un soi de petice : McNETT® Tenacious™ Tape
Scrie ca ar fi buna pentru reparatii in genul celei de care am eu nevoie. Ati auzit ceva de banda asta ?

Luni, 25 iunie 2007 - 09:32

vpraji
vpraji

este posibil sa gasesti pe la magazinele de articole montane banda adeziva pentru etanseizarea cusaturilor.
cosi taietura, apoi aplici banda adeziva
ar trebui sa tina
(eu am avut o gaura f mica in supratenta mea facuta de o tigare si am pus pe spate o bucata de autocolant de vreo 3 ani si tine si acum)
sau cu perlandez - aplici u petec pe spate
succes

Duminică, 24 iunie 2007 - 15:44

lowpy
lowpy

Salutari,

Oameni buni am si eu o problema. Prin primavara am iesit la o tura speo, cazrea fiind la cort. Am plecat dimineata si am lasat corturile singure pana seara. La intoarcere surpriza.. cineva se distrase taindu-ne corturile, in diferite locuri : mai o prelata, mai o noua usa de intrare... Al meu a scapat relativ ieftin : doar doua gauri de cutit in prelata cea mai mare fiind cam de 15-20 cm si niste sireturi taiate.

Acum vine si intrebarea: Cum pot sa-mi repar gaurile din prelata ? Sunt situate aproape de nivelul pamantului deci ar rezista la ploae dar tousi... e cort nou de nici un an si as vrea sa-l repar cumva.
Apreciez orice sfat.

Multumesc anticipat,
Stefan MURVAY

Sâmbătă, 23 iunie 2007 - 19:20

Afisari: 3,816

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0559 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org