Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Buila
Muntii Capatinii
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Crestere aderenta bocanci? (12)

nemophilist
nemophilist

Multumesc Odin.

Joi, 14 ianuarie 2016 - 13:55

florinbalan
florinbalan
Rucsac

@odin: http://www.dedeman.ro/ro/ancora-chimica-moment-cf-900-300ml.html Poti incerca si cu asa ceva, la carlige prin tavane tine mai bine decat epoxi.

Joi, 14 ianuarie 2016 - 08:38

odin
odin
Rucsac

Nu, se intareste ca betonul.

Miercuri, 13 ianuarie 2016 - 23:33

nemophilist
nemophilist

Cu acest produs merge facuta o galosare partiala/impermeabilizare a unor bocanci usori de vara/toamna din membrana?

Miercuri, 13 ianuarie 2016 - 19:29

zentai
zentai
Coarda

Gaura e dată prin cablul anterior ca n-am mai avut ce face.Piesa(skeg -ul) a fost turnată in două bucăți si lipite la cald,cablul fiind prins intre ele.
Mulțumesc! Carpati.org

Miercuri, 13 ianuarie 2016 - 18:16

yo6ial
yo6ial
Coarda

http://www.hobbyking.com/mobile/viewproduct.asp?idproduct=8460

lasă-l 48 de ore. Fă o poză la capătul cablului. Și bine pilită și curățată gaura înainte de lipire.

Miercuri, 13 ianuarie 2016 - 18:05

zentai
zentai
Coarda

Nu va plictiseam cu întrebarea dar vad ca a venit vorba...Stie cineva un adeziv foarte puternic care sa lipească ca betonul un cablu de oțel băgat intr-o gaură de de vreo 10 cm?Piesa in care e data gaura e din fibra de sticla.Adezivul trebuie să fie rezistent la apă (adică indiferent).Mi s-a rupt cablul la skeg.Cablul e din otel inoxidabil si este flexibil.E folosit la ridicarea-coborârea skeg-ului.Adică,cel putin in locașul skeg-ului si pe o porțiune de 5 cm in interiorul caiacului,skeg-ul intră în contact cu apa(eventual de mare).Camera cablului nu e accesibila (e încastrată în corpul caiacului).Ca sa înlocuiești /repari skeg-ul trebuie scos cablul cu totul.
Mulțumesc anticipat!
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 13 ianuarie 2016 - 17:47

jadeasp
jadeasp

Freesole e foarte rezistent în sine. Mi am făcut o galosare pe niște bocanci și ține perfect de vreo 4 ani în care I am folosit vreo 30 zile iarna pe munte.

O întrebare mai practică: unde găsesc nisip în București?

Miercuri, 13 ianuarie 2016 - 17:22

yo6ial
yo6ial
Coarda

Eu aveam în plan dar n-am materializat ideea nici o dată.
Ideea ar fi cam așa:
După tălpile uzate fac matrițe din ipsos. Mare lucru nu e. Un lighean. cutie de plastic, etc. și scufundate tălpile.
În matrițele formate urma să rectific profilul și să adâncesc crampoanele.
Iar în final, să torn silicon, eventual ranforsat cu tocătură de fibră de sticlă (atunci, ani) sau kevlar, fibră de carbon tocată, tălpile bocancilor bine curățate și pregătite de reșapare le așezam în matrițele cu siliconul proaspăt.

Faptul că e extrem de moale, presupun că ar oferi o aderență excelentă și tocătura de armare ar limita sau elimina sfâșierea siliconului.

Păcat că tot rup pielea pe bocanci imediat după ce tocesc talpa și nu mai merită efortul... Carpati.org

Miercuri, 13 ianuarie 2016 - 15:44

jadeasp
jadeasp

Ok, mulțumesc, am să rămân la nisip!

Miercuri, 13 ianuarie 2016 - 15:43

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Nisipul e mai rezistent decat sticla si mai abraziv (sticla sablata (!) are aderenta foarte mica in comparatie cu gresia naturala). In plus, nu cred ca vrei sa ramana ace fine de sticla pe talpa de unde vor ajunge pe restul echipamentului din jurul cortului.

Miercuri, 13 ianuarie 2016 - 14:29

jadeasp
jadeasp

Mi-a ramas putin Freesole dupa ce mi-am acoperit crapaturile de la bocanci si ma gandeam sa le cresc putin aderenta. Au o talpa Vibram care mai aluneca pe pietre umede. De polei nu mai zic, desi cand sunt conditii de obicei port coltari.

In instructiunile de la Freesole spune ca pentru asta se aplica pe talpa si se presara nisip in timp ce se usuca. Eu ma gandeam sa ii fac si mai si, sa pun sticla pisata fin in loc de nisip.

A mai facut cineva asa ceva? Mai aveti vreo sugestie de posibil material care sa ajute la aderenta, sau vedeti vreo problema cu sticla pisata?

Miercuri, 13 ianuarie 2016 - 12:55

Afisari: 1,735

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0532 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org