Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Giumalau
Muntii Rarau-Giumalau
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Cort Vaude fara bete (7)

maestrultau
maestrultau

Servus, Vaude are cate 2, (sau a avut) 3 variatiuni pentru fiecare model din principalele sale corturi montane: SUL (super ultra light), UL si normale (fara nici o terminatie). Chiar daca in imagini arata similar, avand doar culori diferinte, sunt diferente intre SUL si UL atat in materialele folosite, cat si in calitatea si grosimea betelor. Ba chiar si in cata suprafata totala ocupa cand sunt intinse. Deci pot fi si intre normale si UL.

Pentru corturi si echipament SH, poate merita sa te uiti si pe leboncoin.fr sau millanuncios.es .
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 3 octombrie 2018 - 17:55

mircea_arj
mircea_arj

Exista si Vaude Hogan care nu este ultralight?Am gasit unul pe care scrie doar Hogan si are 3 kg.Sa fie un model mai vechi?(e second)

Miercuri, 3 octombrie 2018 - 17:27

dxxx
dxxx
Caraba

Alexandru, ce zici tu este oarecum fezabil pentru un cort "normal" unde arcul/arcele sunt tensionate prin tractiunea la AMBELE CAPETE de catre un element cu lungime fixa (banda textila, sau fundul cortului, sau chiar materialul cortului).
Sansele de reusita in acest caz sunt OK, dar gasirea unei lungimi perfecte este o treaba minutioasa si necesita sa ai o dotare care sa-ti permita testarea unor lungimi cu pasi de variatie mici, de genul 1cm.

In acest caz insa un capat al barei longitudinale este lasat liber practic, deci incovoierea lui CORECTA este greu de "nimerit" cu material generic... aproape imposibil.
In plus in acesta geometrie piesa de imbinare trebuie sa fie perfect realizata si foarte solida, nu merg variantele pe care le-ai spus.

In al treilea rand am schimbat PM cu OP si in nici un caz el nu este un bricolator, deci clar ca nu are capabilitatile necesare, atata doar ca gasise o ocazie sa achizitioneze asa ceva foarte ieftin, dar fara schelet.
Nici eu nu m-as baga la o astfel de achizitie, si nu as recomanda decat daca se dezintegreaza total cortul numai pentru a refolosi metrialele pe alt tipar.

Vineri, 21 septembrie 2018 - 11:10

yo6ial
yo6ial
Coarda

Eu aș improviza cu un set de bețe din comerț, generice, de aluminiu.
Piesa aia de îmbinare poate fi ignorată (bănuiesc) sau fabricată dintr-o bucată de plastic ori două coliere metalice (brico) ori două-patru coliere de plastic (șoricei).

Evident nu iese ca originalul, nu iese perfect dar poate fi foarte aproape.
La modelul ăsta de cort, câteva segmente trebuie îndoite permanent pentru arcada din față. Se poate cu un pic de răbdare, apă, niște doape și congelator.

Vineri, 21 septembrie 2018 - 01:28

mircea_arj
mircea_arj

Multumesc pt timpul acordat!Eu am cautat dar nu am gasit(-: Am scris Vaude tent poles /accessories dar nimic.Unde sunt la 230 Euro?

Am nevoie de cort de 1 persoana.Care sunt la 150 Euro?Merci!

Joi, 20 septembrie 2018 - 20:54

dxxx
dxxx
Caraba

Daca dai o cautare imediat gasesti original la 230 Eur.

Treaba este ca poti sa iei un cort complet de 2 persoane cu 150 Eur, si mai usor cu jumatate de kilogram, avand in rest caracteristici echivalente.
Deci hai sa uitam de schelet original...

Corturile Vaude sunt in general mai "aparte".
Inclusiv al tau, si chiar la schelet.
Vezi ca are teava de 9,5mm fata de cea uzuala de 8,5mm - nu pot sa-ti spun cum va functiona cu schelet de 8,5. In plus mi se pare ca exista si elemente precurbate. Si evident conectorul la 90 grade.
Complicatii la schelet si elemente speciale nu sunt cea mai buna idee dupa parerea mea, adica prefer scheletul simplu din segmente separate, absolut fara imbinari.
Imi place insa ca Vaude folosesc panza mai groasa, peste 70D.

Atentie
Vezi ca acel conector trebuie sa aiba diametrul acceptat identic cu scheletul pe care il vei folosi.
Lungimea scheletului care iti va permite o montare corecta trebuie precis determinata si asta inseamna cu tolerante cam maxim la 1cm, deci este de munca pana gasesti si dimensiunea, asta daca nu gasesti un cort perfect identic pe care sa faci masuratori - vezi ca de multe ori producatorii modifica dimensiuni la corturi cu exact acelas nume, si in functie de lot - deci se poate sa ai dimensiuni diferite le corturi numite la fel, si din acelas an.
Daca erai din Bucuresti poate te puteam ajuta direct, dar... ramane sa te descurci.

Joi, 20 septembrie 2018 - 19:55

mircea_arj
mircea_arj

Salutare

e posibil sa cumpar bete la un cort Vaude Hogan 2p?pot aparea surprize sa nu se potriveasca nimic?Are deasupra si un conector cu 4 brate la intersectia betelor(dupa cum vad in poze);gasesc si asa ceva?Multumesc!

Joi, 20 septembrie 2018 - 16:47

Afisari: 1,315

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0477 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org