Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Vremea
Varful Bodea
Muntii Tarcu-Muntele Mic
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Cort + sac de dormit (16)

midan
midan
Rucsac

Varianta a) Husky Bird 3 + Trimm Peak .

Am Trimm Peak si e in regula pentru sezonul cald. Mai am un ceaceaf/protectie de bumbac care l-am luat ulterior de la Decathlon, e bun pe frig ca mai creste temperatura de confort si vara in delta am dormit numai in el.

Bird-ul ar trebui sa iti ofere destul loc si la 1,75m cred ca poti sa mai inghesoi cate ceva si pe la picioare.

Desigur ca exista si variante mai bune, dar la banii astia ...

Duminică, 12 februarie 2012 - 11:29

minu
minu

Va multumesc pt sfaturi,ca inaltime,am pana in 1,75,deci nu sunt inalt.@Silviu,categoric nu voi lasa echipamentul in veranda cortului,poate doar cizmele vor ramane acolo,ca nu poti dormi cu ele cort. Carpati.org

Duminică, 12 februarie 2012 - 11:00

silviu79sv
silviu79sv

Salut,

Acum nu pot cauta (lipsa de timp, trebuie sa ies din casa) variante pentru tine dar cateva lucruri de care (in cazul in care n-o faci deja) sa tii cont.

# Daca esti/sunteti mai inalti, cauta ceva de 220m lungime minim.
# Ca sa ai loc suficient iti trebuie, e clar, cort de 3 persoane
# Avand in vedere ca nu vei sta pe creste, cauta-ti un cort mai inalt, chiar daca e mai greu sau nu-s ce, confortul in cort e foarte important, mai important decat tampenii gen 3000/6000 sau 100000000. N-o sa te ploua in niciun cort, indiferent ce vei alege. Alea-s doar numere.
# Daca vrei sa-l folosesti si la mare, ar fi minunat sa aiba 2 intrari (aerisire pe caldura mare + confort - iese unul sa dea noroc cu presedintele la miezul noptii, nu-l calareste/trezeste si pe celalalt)
# Daca maresti un pic bugetul poti trece la variantele alea de cort cu bete din duraluminiu, spre deosebire de astea de buget unde betele sunt de fibra de sticla ranforsata. Dar stai linistit, din fibra de sticla e suficient.
# La sac de dormit ai grija, iarasi, la ce inaltime ai/aveti. La saci e intr-o anumita masura ca la haine, daca esti mai inalt iti trebuie un sac mai lung. Cu 2 milioane gasesti saci buni pentru conditiile in care ai sa-l folosesti tu. Eu mi-am luat un Jurek acu 4 ani. Foarte multumit de el. De la www.craimont.ro l-am luat, oamenii-s seriosi.

P.S. Din cate am vazut, corturile Hannah sunt ceva mai late decat altele (185cm latime pt 3 persoane fata de 170 la altii, de exemplu). Nu lua in calcul sa-ti lasi casca/chestiile mai valoroase pe veranda cortului. In functie de cat de populat e campingul/zona in care vei sta, poti ramane foarte usor fara ele. Eu am patit-o, dar e drept ca eram tineri si foarte beti in seara aia Carpati.org

Duminică, 12 februarie 2012 - 10:13

hhhrobi
hhhrobi

bret e micut... nu intra in el tot ce a zis el acolo

Duminică, 12 februarie 2012 - 05:05

minu
minu

Pai nu ma incadrez nici cu banii,am scris si in primul post,cort+sac in jur de 500ron,iar Husky-ul tau are latime 145cm,cineva zicea ca 2 pers+rucsaci intra la limita.Pai 2 pers+genti cu bagaje,combinezon(are cred ca are vreo 10 kg Carpati.org),casca,manusi,etc,o sa dorm intr-o parte ca sa incap in el.

Sâmbătă, 11 februarie 2012 - 23:26

dragan
dragan

husky bret, 2 persoane, 2 intrari plus 2 antree de 90 cm. usor, impermeabilitate 5000/8000. perfect. si nu e de iarna. Carpati.org

Sâmbătă, 11 februarie 2012 - 23:20

minu
minu

Ms pt recomandari,insa ce mi-ai recomandat tu sunt corturi de iarna,eu nu am nevoie de asa ceva,doresc doar un cort in care sa nu ma ploua,si sa am loc suficient pt 2 persoane+bagaje,ms.

Sâmbătă, 11 februarie 2012 - 22:36

dragan
dragan

recomand cortul Husky. Eu am Husky Bright. Cel mai tare cort pentru un pret accesibil. 5000/8000 impermeabilitate. pentru 3 sezoane, 4 persoane. foarte bun. Pentru 2 persoane iti recomand husky bret. aceleasi caracteristici ca la bright. Daca ar fii sa iti recomand cel mai bun cort, ti-as recomanda husky fighter. cel mai bun cort pe care l-am vazut eu. rezistent la vant, ancore puternice, 6000 mm/10000 mm impermeabilitate, fusta de zapada, deci e de 4 sezoane.
Nush cat de bine am putut sa iti explic. Sper sa faci o alegere buna.

Sâmbătă, 11 februarie 2012 - 21:08

minu
minu

Salutare,ma bate si pe mine gandul ca in viitorul apropiat sa cumpar un cort si un sac de dormit.Echipamentul va fi folosit din luna mai pana in luna septembrie,fara a-l expune pe creste sau mai stiu eu ce zone cu vand mare,ci doar la munte(padure) si poate si la mare,vara.
1)Cortul:Vom sta 2 persoane in el+echipament(combinezon din piele,(care este destul de voluminos),casca,manusi)+bagaje(am genti laterale si una centrala,care au 80 de litri in total,daca sunt pline de bagaje),greutatea nu ma intereseaza.Ca si dimensiuni,nu stiu daca unul de 150cm latime m-ar satisface,habar nu am,obligatoriu sa aibe si absida macar cizmele sa le pot lasa(cred ca una de 90cm e de ajuns).Ca si impermeabilitate a foii exterioare,cred ca un 3000 ar fi ok din ce m-am mai documentat si eu.
2)Sac de dormit:ei,aici nu prea ma pricep deloc,greutatea iarasi nu conteaza,poate volumul,motocicleta e sport si nu prea imi permit multe bagaje sa pun pe ea,chestia e ca nu vreau sa mor de frig de 1 mai la munte,insa nici de cald vara la mare(cam greu,nu? Carpati.org )
Suma de care dispun este undeva la 500 ron

Iata la ce m-am gandit eu:

a)Cort: http://www.basecamp.ro/cort-husky-bird3
+ 2 intrari,185cm latime,impermeabilitate 3000mm,absida 90cm.
-foaia de jos are doar 6000mm,oare la o ploaie torentiala ma va uda?
Sac de dormit: http://www.basecamp.ro/saci-de-dormit/saci-de-trei-sezoane/sac-de-dormit-trimm-peak

b)Cort: http://www.efirme.ro/alpin_expe/produs/4084.html
+mare si spatios,absida de 90cm,impermeabilitate buna,pret.
-o singura intrare,nu stiu cat de real este acel pret.
Sac:http://www.mormota.ro/saci-de-dormit-saltele-autogonflabile/saci-de-dormit-de-3-s
ezoane/sac-dormit-pinguin-confort-extrem-17.html
c) Aceasta oferta: http://www.novetro.ro/pachet-cort-un-sac.html
+Pret mai mult decat decent
-Cortul e posibil sa nu fie spatios,o singura intrare,sacul are temperatura foarte mica,e posibil sa am probleme cu el

Astept si alte propuneri,precum si pareri la ce am postat eu mai sus,multumesc.

Sâmbătă, 11 februarie 2012 - 19:32

dabestof
dabestof

nu stiu daca am voie sau nu sa fac "reclama" p'aci, dar ata ete: saptamana asta si urmatoarea este redeucere 25% la corturi si saci de dormit TRIMM la Himalaya;

sacul deja l-am achizitionat...la cort, dupa cum ziceam. ma mai gandesc putintel (am vazut ca sunt si altele mai bunicele, chiar daca putin mai scumpe) --> desi la 4 mil si ceva cred ca un alfa d e ok la ce mi-ar trebui mie Carpati.org

Joi, 7 august 2008 - 09:34

octavian67
octavian67
Caraba

Noi avem cort TRIMM ALFA D din iunie 2006 si este foarte bun. L-am folosit in diverse conditii (ploaie, vant, zapada, temperaturi scazute) si s-a comportat foarte bine. Nu a intrat apa in el, nu a facut condens.
Este un cort de 2+1 persoane, am dormit 3 persoane in el si a fost ok. Dezavantajul este ca ai o absida mai mica, dar si greutatea este mica Carpati.org.
Cu bine.

Joi, 7 august 2008 - 00:27

blue_b
blue_b

Tu esti gand in gand cu mine Carpati.org Zilele trecute am rascolit si eu forumul si m-am hotarat sa-mi cumpar acelasi cort si sac de dormit. Pe langa acest sac de dormit eu as mai vrea sa-l cumpar si un Hannah Bivak III - Maxim:+19; Confort:+9/-5; Minim:-15;
asta pentru perioadele mai racoroase.

Sa-mi spui si mie te rog unde ai gasit cortul la reducere.

Joi, 7 august 2008 - 00:19

mike
mike
Rucsac

La ploaie din ce m-am uitat se va descurca ok si da, ca rezistenta, betele de aluminiu sunt mai bune. Nu e un cort cu pretentii dar pt Romania e suficient

Miercuri, 6 august 2008 - 17:25

dabestof
dabestof

...poi asa ma gandeam si eu...de fapt nici nu prea aveam de gand sa-mi iau cort, dar dak tot is reduceri la corturile astea, ma mai gandesc la alternativa Carpati.org

pe creasta sigur n-o sa-l pun, mai mult m-a interesat de aspectul rezistentei la ploaie si pare ok; de rezistent la vant sper sa fie macar mediu calitativ, de asta am si ales varianta cu bete de aluminiu

nu sunt ferm convins...citind forumul am mai retinut niste nume si le voi analiza in viitorul apropiat.

Miercuri, 6 august 2008 - 17:10

mike
mike
Rucsac

Nu am acest cort, am citit in schimb caracteristicile lui si daca nu esti pretentios nu iti pui in cap sa il pui pe cine stie ce vanturi si vijelii sau pe creste inguste etc este ok....Este un cort normal as spune eu si mediu ca si greutate pe 2 pers. Am prieteni care au corturi de la Trimm si nu s-au plans de ele.

Miercuri, 6 august 2008 - 16:29

dabestof
dabestof

Salut...stiu ca s-a discutat si rasdiscutat subiectul...ideea e ca, SURPRINZATOR, nu am gasit info despre ceea ce doream.

azi deja o sa-mi cumpar un sac de dormit TRIMM Savanah, cu temp de confort 0, extrem -7. il are un prieten si cica e ok, iar ca si greutate iar e acceptabil (1,4)...totusi as dori niste pareri

ce voiam totusi sa intreb: cort TRIMM ALFA D. ce parere aveti? nu prea am gasit pareri pe forum despre el...sau poate nu am cautat unde trebuia; v-as ruga totusi sa ma ajutati.

merci

Miercuri, 6 august 2008 - 13:46

Afisari: 3,953

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0524 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org