Dar ce spui tu, prietene, m-a dus în depresie! Am varianta de rezervă!
PS - Ca să nu se supere nimeni. A fost o alegere pur subiectivă, raportat la criteriile pe care le-am emis...și ele, unele, profund subiective, sub presiunea timpului. Rivas "mi-a arătat cu degetul" fix ceea ce mă interesa. Știu din experiența vieții că mai binele este dușmanul binelui. Mi s-a părut că aș pierde vremea cu analize la cine știe ce variante care ar costa dublu/triplu, fără diferențe notabile în segmentul dedicat lui și pentru care a fost luat (am analizat, totuși, câteva, doar sub aspectul prețului).
Cortul, fără podeaua opțională cântărește 1300 grame. Chiar și la 1904 g, cu toate angaralele, este imbatabil ca preț, plus dimensiunile lui strâns la pachet care și alea, pentru mine, sunt foarte importante.La prețul de 675 lei, mai eficient în raportul preț/calitate, nu are cum să fie, costând cât două zile de cazare la o pensiune mai răsărită. Adică, dacă rezistă două zile, se cheamă că mi-am scos banii! Poa' că o să țină mai mult. Pretențiile mele la acest cort sunt minime!
Mulțumesc, încă odată, tuturor celor care au încercat să mă ajute. W.e fain, tuturor!
Gabi , cu placere. Cortul nu cred sa vina asa repede..eu am asteptat o saptamina caci vine de peste hotare..(poti sa urmaresti comanda ). Am vazut ca s-a scumpit !.
@- Hana, mulțumesc! Te înțeleg. Doar că eu nici măcar nu sunt fanul cortului. Nu car un cort decât dacă alternativele sunt de nerealizat. Am preferat, de multe ori, să merg 3 ore în plus și să ajung la o pensiune decât să car un cort. Dar le am, să fie acolo. Am scuza că sunt luate în epoci diferite, așa cum s-a întâmplat și acum pentru că s-a strigat bingo și câștigător a ieșit cortul Zajo Litio 1 UL, pe care l-am și comandat. Dacă nu ajunge până mâine voi avea o tură cu degetele înfipte-n gât!
@-rivas. Mulțumesc, frate, pentru pont. Dacă împrejurările or să se ivească, o să fac cinste cu o bere rece...sau două!
Mesaj modificat de autor!
Ca o "colectionara" și fericita posesoare de 5 corturi, urmăresc topicul cu atenție și oarece îngrijorare, în sensul în care, dacă apare o propunere interesantă, o sa fiu tentata sa fac iar gaura în buget.
Corturi de 1 persoana am doua: un Ferrino intesi 1 și un Robens.
Cel mai apropiat de cerințele tale ar fi Robens:
https://www.4camping.ro/p/cort-robens-arrow-head/?gclid=CjwKCAjwkYGVBhArEiwA4sZLuAGpw
adF0Hox_Umt8A8MGqfu5_mIAK4Em6Y_zD_1FFiOx5p59O5UmhoCYBEQAvD_BwE
E ceva mai greu decât specificațiile tale (nu știu precis de ce îți trebuie unul ultralight în Delta ca nu îl cari în spate), și nu are forma de dom.
În rest s-ar potrivi.
Se instalează repede, (ambele hăinuțe o data) și e destul de compact.
Alta diferența e ca pentru 56 kg ale mele e destul de încăpător.
Eu sunt mulțumita de el.
Succes în căutări!
@dxxx-Cortul propus de rivas îmi pare mult mai caracterizat.
Gândiți-vă că sunteți ud, foarte - foarte obosit, poate și un pic accidentat, că din caiac se mai cade uneori (pe sub apă sunt întotdeauna stânci sau alte obiecte care pot sfâșia și un neopren), ieșit din apă trebuie să te miști foarte repede cu bagajele/caiacul/padela și singura dumneavoastră dorință este să vă descotorosiți de ele, de vestă, de cască etc și să vă aruncați într-un cort, chiar și cu fizicul despuiat de haine, numai să scăpați de oboseala care vă apasă orice gest și gând. Care cort trebuie să ocupe puțin spațiu la cărat, să fie foarte simplu la instalare (să zicem că plouă cu găleata) și să fie generos la utilizare. Ăsta da cort, neică! L-aș trece în lista de neamuri!
Că de-asta am zis că să întreb la priceperea de pe site.
Uite un cort care nu sparge banca si merge si la munte, il gasesc chiar foarte bun. Chiar daca ii adaugi catarge ramane sub 1,5kg.
https://www.decathlon.ro/p/cort-tarp-trekking-mt900-2-persoane/_/R-p-324534?mc=861230
0
@-dxxx - ultralight=cât mai ușor posibil (până în 1400 - 1500 g);
- nu mă interesează absida (poate să fie sau să nu fie, mi-e egal. Nu sunt claustrofob dar sunt implicate bagajele pe care le pun în cort, niciodată în absidă. Aici doar încălțări care pot sta, bine-mersi, si fără absidă);
-Tarp-ul este exclus;
- nu este o limită de preț dar eu, personal, eficientizez foarte mult. Adică nu dau mai mult pe-un lucru decât face (evaluând raportat la piață) decât dacă sunt argumente solide pentru asta (ca exemplu de argument, un cort de 500 g, părerea mea, merită mulți bani).
PS - am deja patru corturi dar fiecare dintre ele are câte un neajuns, cel mai mare fiind spațiul de depozitare, de aici nevoia ultraspecializării.
Era bine daca spuneai si despre necesitatea (sau nu) a absidei, cat si o limita de pret.
Poate era bine sa spui ce intelegi tu prin ultralight, ca notiunea este discutabila.
Desi nu sunt adeptul... pentru aceasta aplicatie ai si solutia unei prelate (tarp) supradiemnsionata combinata cu un cort intern. Cum ar fi asta, sa zicem:
https://www.decathlon.ro/p/camera-cort-mt900-2020-1-persoana/_/R-p-328678?mc=8604153
https://www.4camping.ro/p/cort-msr-thru-hiker-mesh-house-2-v2/#rosu
sau chiar: https://www.4camping.ro/p/cort-msr-thru-hiker-mesh-house-2-v2/#rosu
Tarp-ul va avea perimetrul deschis, asigurand si vizibilitatea aia tip fereastra.
Cerșesc, cu smerenie (exclus conflicte emoționale), expertiză cu privire la un cort de o persoană, ultralight, compact, ce ar fi folosit exclusiv în Deltă sau ture de caiac (lacuri/râuri repezi, dar la mică altitudine).
Cerințe: - 1-ultralight;
-2- compact (să nu ocupe mult spațiu când este strâns pachet);
-3-cu dotări anti-țânțari
-4-culoare caldă (fac această precizare pentru că este exclus culoarea verde, roz, mov (și toate variantele lor). Preferabil roșu sau portocaliu;
-5- fără jocuri logice sau filosofice la montare (as accepta și din cel care se montează f.rapid dar intuiesc că acestea vin cu o serie de neajunsuri);
- 6-prefer forma dom;
-7- să reziste la vânt;
-8- cu fereastră (nu neapărat dar m-ar încânta geambaș; să mai dau câte o geană la caiac dacă se aude"...clinchet de clopoței" pe lângă caiac (am un shelter dar această soluție este valabilă 1-3 ore)
PS - Ca să nu se supere nimeni. A fost o alegere pur subiectivă, raportat la criteriile pe care le-am emis...și ele, unele, profund subiective, sub presiunea timpului. Rivas "mi-a arătat cu degetul" fix ceea ce mă interesa. Știu din experiența vieții că mai binele este dușmanul binelui. Mi s-a părut că aș pierde vremea cu analize la cine știe ce variante care ar costa dublu/triplu, fără diferențe notabile în segmentul dedicat lui și pentru care a fost luat (am analizat, totuși, câteva, doar sub aspectul prețului).
Cortul, fără podeaua opțională cântărește 1300 grame. Chiar și la 1904 g, cu toate angaralele, este imbatabil ca preț, plus dimensiunile lui strâns la pachet care și alea, pentru mine, sunt foarte importante.La prețul de 675 lei, mai eficient în raportul preț/calitate, nu are cum să fie, costând cât două zile de cazare la o pensiune mai răsărită. Adică, dacă rezistă două zile, se cheamă că mi-am scos banii!
Mulțumesc, încă odată, tuturor celor care au încercat să mă ajute. W.e fain, tuturor!
Joi, 9 iunie 2022 - 10:51