Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Hasmasul Mare
Muntii Hasmas
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Ciocan cort (17)

micro
micro
Caraba

De obicei in zonele unde nu poti sa infigi cuiele se gasesc bolovani si pietre. Sugestia mea e sa nu folosesti o piatra ca un ciocan, in timp vei strica partea de sus a cuielor sau le vei indoi - un cui de aluminiu nu se va infige nici fortat intr-un sol stancos. Cel mai bine e sa pui cuiul cum poti (chiar si doar 2-3 cm infipt sau chiar orizontal pe sol, perpendicular pe sfoara) si il consolidezi cu bolovani sau pietre, cat mai mari. Am prins vanturi teribile cu cortul fixat in felul asta si nu s-a smuls nici un cui.

Marți, 2 februarie 2016 - 13:49

fanqueen
fanqueen

multumesc de sugestie. m-am gandit si la asta, dar nu cred ca va fi eficient..are coada prea scurta. am un ciocanel cam de acelasi dimensiuni dar nu e eficient tocmat pt ca e prea scurt..nu stiu cum sa explic...cand are coada mai lunga il poti folosi eficient, nu te chinui...

Marți, 2 februarie 2016 - 12:57

zentai
zentai
Coarda

O soluție ar putea fi așa ceva:

http://bluegifts.ro/bricege-lanterne-unelte/187-ciocan-multifunctional-swiss-peak.htm
l

Eu îl mai iau când ies cu caiacul. Nu-i foarte greu și ocupă loc puțin...

Marți, 2 februarie 2016 - 12:52

fanqueen
fanqueen

nu, gaseam un fraier din grup

Marți, 2 februarie 2016 - 11:48

monycata
monycata

Ioi! Cari și grătarul după tine!

Marți, 2 februarie 2016 - 11:35

fanqueen
fanqueen

eu apreciez toate mesajele, mai ales ca nu am mare experienta la mers cu cortul si de aceea am intrebat. chiar am avut dificultati cu cuiele cand a fost sa le infig in pamant. oricum banuiesc ca daca se merge cu cortul mai multe zile poate nu strica sa ai un ciocan sau topor multifunctional in caz ca vrei sa tai un lemn pt gratar

Marți, 2 februarie 2016 - 11:10

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Daca este pamantul foarte tare (si nu pietre cum e in 99% din cazuri) folosesti o piatra sau un lemn, impingand incet caci nu vrei sa indoi de prea multe ori cuiele. De scos le scoti cu alt cui, agatand carligele intre ele.

Nu mai bine faci o lista cu tot ce ti-ai luat sa vedem deodata ce gadgeturi mai sunt pe piata?

Marți, 2 februarie 2016 - 10:42

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

Tu chiar cari toate cele amintite dupa tine ??? Ai deschis o groaza de topicuri cu chestii care 90% sunt inutile sau mofturi fara rost.
Ciocan de batut cuiele cortului ?? cum a zis si @ratza , podul palmei nenicule!! Sau, daca pamantul e prea tare, cauti o piatra frate si lovesti usor cuiul fixat in oblig. Nici la cuiele de iarna nu am folosit ciocan. De fapt,drept sa-ti spun, nici n-am vazut unul vreodata. Geez ...

Marți, 2 februarie 2016 - 09:15

mariusvvv
mariusvvv

Am aceeasi parere ca a celorlalti, iar inainte de a citi ultimul mesaj ma gandeam ca la arsenalul pe care il prezinti daca mai este loc in rucsac pentru cort. Pe partea cealalta, decat sa te incarci cu vreo chinezarie de la Carrefour care de obicei are si coada din matal si numai forma o are mai aparte pentru a atrage necunoscatorii, mai bine cauti la Practiker un topor de 500 g semiprofesional de la Connex. Barem pe el nu il cari degeaba, poti sa tai si lemne pentru un foc. Ii faci o husa din piele la tais sa nu iti taie rucsacul si este mai practic. Cuiele poti pe urma sa le scoti si cu mana. Eu am unul de 700 g si isi face treaba, plus raportul calitate-pret.

Marți, 2 februarie 2016 - 08:43

monycata
monycata

Aruncă ciocanu' ăla. La câte vrei tu să cari după tine la munte, îți trebuie șerpași. Dacă musai vrei ciocan de bătut cuiele, vezi că găsești la fața locului. N-au coadă da-s mai ieftine decât alea de la Brico. Se cheamă pietre. Dacă vrei poți să iei și acasă Carpati.org

Marți, 2 februarie 2016 - 07:45

fanqueen
fanqueen

Carpati.org intr-adevar, cortul l-am pus in camping dar vremea fusese cam secetoasa iar pamantul se intarise. sarata monteoru e mai mult zona subcarpatica ...probabil ca intr-adevar la munte solul e mereu umed si moale.

Marți, 2 februarie 2016 - 00:38

zoly
zoly
Busola

Bogdane, sigur nu ți-ai pus cortul în parcare? Carpati.org

Ca și Mihai sau Rață, n-am folosit niciodată altceva decât podul palmei. Și-am tot pus cortul (sau diferite corturi) prin toate coclaurile. Și de fiecare dată am reușit să-l ancorez foarte bine. A! Că mai nimerește vreun cui câteodată pietre în pământ - niciun stres, mut cuiul câțiva centimetri mai încolo, imposibil să nu găsesc loc să-l înfig cât îi de lung.
Iar dacă chiar nu intră cuiele, atunci înseamnă că nu-i 'loc de cort'. Dar cine-și pune cortul pe stâncă curată în afara alpiniștilor care-l mai fixează uneori chiar pe peretele vertical? De regulă cauți o poiană, o pajiște, un tăpșan, ceva cu iarbă, deci pământ moale, să te bucuri seara plimbându-te desculț prin jurul cortului.
Serios, chiar nu merită! Înțeleg un binoclu de juma de kil, mai privești un vultur, mai cauți marcajul dacă-i rar. Dar să pleci cu atelierul după tine e prea de tot.
PS. Laura avea dreptate, încă mai ai surprize pentru noi. Carpati.org

Marți, 2 februarie 2016 - 00:22

fanqueen
fanqueen

am fost la sarata monteoru cu cortu si nu am putut sa pun cuiele decat cu ciocanul. si la fel le-am si scos.

Luni, 1 februarie 2016 - 23:15

odin
odin
Rucsac

Si nu dai ca ghiolbanul.
Le infigi oblic cu degetele apoi podul palmei sau bocancul in timp ce ele trec printre pietre daca sunt.
Pamant tare nu gasesti pe munte incat sa ai nevoie de bicamer si un saculet de ciment rapid sa infigi cuiele.

Luni, 1 februarie 2016 - 23:11

fanqueen
fanqueen

hm..uneori solul poate fi dur, de pamant tare.

Luni, 1 februarie 2016 - 23:06

ratza
ratza
Busola

În viața mea n-am băgat cuiele în pămînt cu altceva decît cu podul palmei.

Luni, 1 februarie 2016 - 23:04

fanqueen
fanqueen

voiam sa stiu ce fel de ciocan folositi pentru impamantarea cuielor de cort in solul tare. eu mi-am luat unul de la bircostore cu 2 capete, unul pt batut altul pt scos cuiele, dar nu s-a dovedit bun pt ca are coada prea mica. am vazut azi unul in carefour, multifunctional si cu lama de topot si are si coada mai lunga cum ar trebui. voi ce mi-ati recomanda? am vazut din astea pe diverse site-uri dar nu stiu cat de bune sunt

Luni, 1 februarie 2016 - 22:52

Afisari: 1,743

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0534 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org