Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Stefanu
Muntii Latoritei
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Ce echipament imi recomandati (15)

trecarul
trecarul

Nu va uitati la temperatura extrema ci la cea de confort. Temperaturile trebuie sa fie stabilite conform cu standardele europene. Si sa scrie asta pe sac. La un sac bun extremul de -15 inseamna un confort de circa -2 grade.

Miercuri, 27 august 2008 - 10:12

mihaiburo
mihaiburo
Busola

Eu am un Hannah Bivak cumparat cu aprox 200 ron. L-am folosit o singura data in tura din Crai. Este calduros, am dormit cu fermoarul deschis complet, fara ciorapi, in tricou cu mineca scurta ... si noaptea a plouat si a batut vintul adica nu a fost cald. In plus cintareste aprox 2 kg si ocupa un volum semnificativ de spatiu in rucsac
La un pret apropiat, aprox 240 ron, poti achizitiona un Millet Baikal 750 care cintareste 750 grame si ocupa un volum cu muuuuuult mai mic decit Hanahul mai sus mentionat. precizez ca Millet-ul nu l-am probat decit in casa.

Luni, 28 iulie 2008 - 15:26

mike
mike
Rucsac

Nu e cazul sa iti iei un sac de vara decat daca te intereseaza sa scazi greutatea. Dar nu iti va fi cald. M-am uitat si pe site-ul celor de la Husky si nu precizeaza deat o singura temp de confort, desi in general e un interval....uite am ales un hannah cu aceleasi specificatii:
http://www.mormota.ro/?tart=101&alm=4&produs=869&cont=hbivakiii
are confort intre -5 si +9...peste o sa iti deschizi putin sacul si cu asta se rezolva Carpati.org

Luni, 28 iulie 2008 - 15:11

noctilien
noctilien

Eu am un magnum de -15. S-a comportat minunat intr-o tura la Malaiesti spre sfarsitul lui Noiembrie. Am dormit in casuta aia cu 2 camere/geamuri simple/ temperaturi sub 0 Carpati.org (cred, nu aveam termometru). Oricum nu mi-a fost frig Carpati.org... Acum inteleg ca e de 3 sezoane, dar daca la -x grade mi-a fost bine, la +5 (+10) mi-ar fi cald? Inca nu l-am testat vara... (poate in august)Ar fi bine sa stiu ... asta ca sa nu trebuiasca sa imi iau altul Carpati.org

Luni, 28 iulie 2008 - 15:02

silviu
silviu

ms frumos

Duminică, 27 iulie 2008 - 18:34

mike
mike
Rucsac

Husky Ruby -14
Husky Magnum -15
ambele la ascent, la 188 lei
la himalaya nu au mare lucru decat ceva de la trimm,
la montrek doar hannah blossom, la -13 la putin peste 190 lei

Duminică, 27 iulie 2008 - 18:29

silviu
silviu

multumesc pentru recomandari
m-am cam hotarat la bocanci la raichle mt crest gtx
http://www.himalaya.ro/catalog/product_info.php?cPath=26_46&products_id=371
si la rucsac la solitaire high 80
http://www.himalaya.ro/catalog/product_info.php?cPath=28&products_id=315
acum sper sa si aiba maine cand o sa ajung prin bucuresti

la sac de dormit nu m-am hotarat inca, ma gandeam totusi la un hannah bivak
as dori daca puteti sa imi faceti o recomandare de sac de dormit da pe care il gasesc la un magazin din bucuresti (nu comanda online) pt ca miercuri sau joi plec in retezat si nu am timp sa astept. sacul sa nu depaseasca 180-190 ron si sa fie de 3 sezoane cam -10, -15 extrem

Duminică, 27 iulie 2008 - 18:05

mike
mike
Rucsac

Pai la bocanci eu mi-am luat de la himalaya o pereche de raichle acum vreo 3 luni si i-am forjat intens si se tin f bine fara sa dea semne de uzura. Sunt f conofortabili, nu intra apa caci au membrana de goretex, se pot impermeabiliza la nevoie cu ceara c sunt din piele sau cu spray si talpa vibram are o aderenta ok....au fost 240 ron...deci se incadreaza in bugetul tau....
acum la himalaya au reducere pana la 1 august de 25% la raichle la bocanci si se merita sa economisesti ceva bani...eu zic ca le poti face o vizita Carpati.org
acum legat de rucsac....un 70 l fiind baiat eu zic ca e suficient.
http://www.mormota.ro/?alm=4&tart=99&id=2&catidd=11
m-am uitat aici si am vzut un milo naja de 70 l pe la 230 ron...nu e un rucsac extraordinar dar nici rau...e un rucsac din gama medie atat ca si confort cat si ca rezistenta la uzura. Insa la rucsac sa adaugi si o pelerina de ploaie ori poncho care sa te acopere pe tine si rucsacul ori una doar pt rucsac.
si in final sacul de dormit...iti recomand un sac de 3 sezoane pe care sa il poti folosi din mai pana in oct.
http://www.mormota.ro/?alm=4&tart=99&id=5&catidd=25
iarasi aici gasesti preturi f ok...

Duminică, 27 iulie 2008 - 10:54

stefalexe
stefalexe
Busola

BOCANCI:

Salomon Alp (si exista mai multe modele in seria asta), eu am de vreo 4 ani si sunt super multumit:
www.ascent.ro/product--Bocanc_Alp_6_GTX--1683.html

Scarpa copiaza pe alocuri designul si functionalitatile Salomon:
www.ascent.ro/product--Bocanc_Kailash_GTX--1684.html
www.himalaya.ro/catalog/product_info.php?cPath=26_46&products_id=361

Raichle sunt o alta varianta ok, toate modelele sunt populare si gasesti info pe Forum:
www.himalaya.ro/catalog/product_info.php?cPath=26_46&products_id=371

RUCSACURI

Volum minim 65l, preferabil 75, dar conteaza si fizicul sau varsta si durata turelor.
www.ascent.ro/product--High_60l--1313.html
www.himalaya.ro/catalog/product_info.php?cPath=28&products_id=264
www.ascent.ro/product--Surrender_65l--1600.html

www.ascent.ro/product--Survivor_75l--1604.html
www.ascent.ro/product--Eclipse_75l--1315.html

www.himalaya.ro/catalog/product_info.php?cPath=28&products_id=301
www.himalaya.ro/catalog/product_info.php?cPath=28&products_id=307
www.himalaya.ro/catalog/product_info.php?cPath=28&products_id=315

Mai poti incerca la Montrek, la Sport Virus, la HySport, eu nu am timp sa caut in toate acum! Forumul e si el plin de informatii! Cauta! Carpati.org

Sâmbătă, 26 iulie 2008 - 19:35

silviu
silviu

orasul il pusesem dar fiindca cealalta parte a profilului nu era completata nu puteai sa vezi.
de fapt sunt din constanta insa am pus bucuresti pt ca sunt student acolo si as putea merge sa imi iau echipamentul din capitala

Sâmbătă, 26 iulie 2008 - 19:31

stefalexe
stefalexe
Busola

Baga si tu ceva la profilul ala, sa stim si noi macar din ce oras esti, sa nu iti zic aiurea de magazine la care nu ai cum sa ajungi... Carpati.org Revin apoi cu ce ma duce capul cu placere!

Sâmbătă, 26 iulie 2008 - 18:56

silviu
silviu

Ca experienta montana pot sa zic ca sunt pe la zero. In afara de jepii mici si cateva trasee mai domoale nu am facut altceva.
In privinta echipamentului, eu m-am mai uitat pe situri de specialitate dar marturisesc ca nu ma pricep si nu pot sa cer parerea despre un articol anume deoarece l-as alege aproape la nimereala.
Ca buget, nu as vrea sa depasesc cu mult suma de 300 de lei pentru bocanci, de 150 pentru sacul de dormit si de 300 pt rucsac.
Marturisesc insa ca am conditie fizica si ca as echipamentul achizitionat acum il voi folosi cu siguranta si in viitor.
As dori niste recomandari pentru aceste 3 articole cu exemple X si Y si de ce ar fii bune aceste X si Y.
Multumesc anticipat

Sâmbătă, 26 iulie 2008 - 16:53

cipicernat
cipicernat
(admin)

Ca sa primesti trebuie sa oferi.

Cum am putea sa iti dam idei in privinta echipamentului in conditiile in care nu stim de cati bani dispui? Ce experienta ai (aici ar prinde foarte bine sa umpli si celelalte rubrici din profil)?

"Ce marci si magazine imi recomandati" - ceea ce ma multumeste pe mine s-ar putea sa nu te multumeasca pe tine si invers si ceea ce ne multumeste pe amandoi, il va nemultumi pe un al treilea si tot asa.

"pot sa imi iau sac de dormit, rucsac si cort de la metro de exemplu." - eu am luat gheata de la magazin de specialitate care m-a tinut 15(cinsprezece) zile de mers pe munte si a trebuit sa o trimit inapoi si am avut gheata luata din Selgros care m-a dus cu succes doi-trei ani (munte si strada - utilizata intens). Nu voi spune ce gheata si ce magazin, pentru ca stiu pe multa lume cu acelasi tip de gheata si nu au avut probleme - s-a intamplat sa am eu ghinion, iar pe de alta parte oamenii de la magazinul cu pricina au fost foarte corecti, astfel incat eu am mai cumparat de la ei si dupa episodul respectiv. Carpati.org

In concluzie, gandeste bine - de ce ai tu nevoie? Cat de des mergi pe munte? Studiaza bine problema - mie imi convine sa investesc din cand in cand in echipamentul DE CARE AM NEVOIE pentru ca mi-e clar cum, cand si cat il voi folosi - se poate spune acelasi lucru despre tine? Daca nu esti 100% sigur ca il vei folosi si in viitor- atunci ia niste ghete si incearca sa imprumuti restul de echipament. In ziua in care vei fi sigur ca ai nevoie de un rucsac de 70 de litri, vezi ce bani ai, ce rucsaci sunt la banii de care dispui si apoi intrebi pe forum "pareri despre rucsacii X si Y".

Tura faina iti urez si sper sa faci alegerea corecta in privinta echipamentului.

Sâmbătă, 26 iulie 2008 - 15:32

odin
odin
Rucsac

O mica parere.
Ceea ce ai spus sa iei de la magazinele de specialitate,mai ales ca nu vrei sa fie de unica folosinta. Eu mi-as cumpara in primul rand (in ordine) bocanci, rucsac, sac de dormit. Pe astea trei lucruri sa nu te uiti cati bani dai. E echipamentul de baza. Sa zicem ca te-ar costa cam 800-1000 lei ceva multumitor pentru inceput. In total.

Sâmbătă, 26 iulie 2008 - 13:34

silviu
silviu

salut.
plec saptamana viitoare in retezat si nu mi-am luat inca echipament.
as dori un sfat in legatura cu acest lucru. Sa-mi iau echipament de calitate de la magazinele de specialitate sau pot sa imi iau sac de dormit, rucsac si cort de la metro de exemplu. Mentionez ca doresc sa mai folosesc si altadata echipamentul achizitionat acum si eu ma gandeam ca poate echipament de calitate m-i s-ar potrivi mai bine.
Ce marci si ce magazine imi recomandati pt rucsac, sac de dormit si bocanci?

Sâmbătă, 26 iulie 2008 - 13:10

Afisari: 2,126

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0554 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org