Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Decembrie 2025
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Vremea
Varful Costila
Muntii Bucegi
#31  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Ce cort? (31)

midan
midan
Rucsac

Eh, am crezut ca toata lumea stie unde-i Club A, nici eu n-am mai fost de pe vremea studentiei pe acolo, poate nu mai e asa renumit.

Pe Blanari http://www.cluba.ro/index1.php?page=html/adresa.htm
Strada e aia pe care e si Ascent/Salomon.

Sau asa http://www.sapteseri.ro/en/place-details/everest-b/bucharest/ , tot cu harta.

Miercuri, 16 septembrie 2009 - 20:39

odin
odin
Rucsac

Eu as dori sa stiu unde-i magazinul...dar trebuie sa intreb de club, cu riscul sa creada lumea altcevaCarpati.org
Unde-i Club A?

Miercuri, 16 septembrie 2009 - 20:28

midan
midan
Rucsac

In Bucuresti, magazinul Everest e chiar langa Club A.

Ah si site ( nu m-am uitat sa vad daca e trecut la utile )
http://mountain.shopmania.biz/

Miercuri, 16 septembrie 2009 - 20:17

daimbeg
daimbeg

unde e magazinul everest? Am auzit ca s-ar fi desfintat(pe gugal) si nu au site oficial(ce tampiti!)

Vad ca himlite dsl-ul ala e destul de ok, dar e facut totul din nylon si asta nu il face prea rezistent la uzura si la raze UV. O sa merg la himalaya sa ii intreb de garantie.

O sa ma duc si la ascent sa intreb de garantia de la flame 2, dar cred ca am fixul cu vaude in cele din urma. Par destul de joase si asta le va face mai rezistente la vant. Poate o sa gasesc la everest chiar power taurus ultralight(cica e mai strong, fiind betele ranforsate)

@mihai.telemark : cred ca sunt facute din aur corturile alea.

Miercuri, 16 septembrie 2009 - 19:53

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Vezi si north face (spectrum 23), golite (astea chiar sunt usoare).

Eu cred ca nu prea ai cum sa gasesti un cort dublu pentru 2 persoane si spatios, si rezistent la vant, si sub 2 kilograme. Nu te crampona in alea 500 de grame cand e vorba de un cort.

Uite aici o bunaciune: http://www.youtube.com/watch?v=jLe95UYYav0
iar daca vrei chiar usor si rezistent iti recomand cu caldura vaude refuge.

Miercuri, 16 septembrie 2009 - 13:45

intel450
intel450
Busola

http://www.litebackpacker.com/ultralite-tents/index.html

Miercuri, 16 septembrie 2009 - 12:43

afl
afl

@daimbeg: Husky Flame e putin mai greu, are peste 3 kg, (fusta de zapada etc). Problemele lui cu condensul nu ar fi asa mari daca ar fi corect utilizat. Pt ca e mai inalt la cap, unde e si intrarea, in mod normal condensul s-ar scurge spre coada. Dar am vazut persoane care, pentru ca sint obisnuite sa aiba intrarea la picioare, il pun invers in panta, incat acoperisul devine orizontal, in loc sa stea inclinat spre coada, si tot condensul le pica in cap. In plus, are 3 aerisiri si se poate strange si fusta de zapada, poti sa mai deschizi din fermoare etc, deci daca mai il reglezi se comporta mai bine. Nu stiu daca exista cort care sa-ti ofere izolatie si caldura si sa nu faca condens.

Miercuri, 16 septembrie 2009 - 12:01

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Taurus Ultralight care are aceleasi dimensiuni cu Taurus I-II e cort de o persoana sau doua sa doarma inghesuite (difera materialele la Taurus Ultralight fata de Taurus I-II).
Hogan Ultralight de 1400gr se numeste Hogan Ultralight I si banuiesc ca este de o persoana.
(Taurus Ultralight are 130 cm latime;Hogan Ultralight normal e de 120cm latime si are 1800g).
Eu am Vaude Taurus II-III si cei care importa aceste corturi in Romania (Everest - firma dlui Lacatusu ) sunt foarte seriosi si foarte amabili cu clientii.Ai trei ani garantie la corturile Vaude.
Si daca o ai vreo problema cu cortul se rezolva fara discutii.

Materialul din care e facuta podeaua la corturile acelea doua Vaude pare foarte bun (e laminat adica are aplicat pe el inca un strat de ceva.).Prelata cortului e ripstopata adica daca se rupe un pic undeva nu se intinde ruptura pe toata prealta si e siliconata pe ambele parti.
(vezi pe siteul celor de la Vaude ca scrie RS adica RipStop si siliconised both sides - adica siliconat pe ambele parti - e vorba de prelata).
Poti sa te uiti si la corturile facute de Trimm,si ei au ceva cort ultralight cum vrei tu.
(himlite dsl)

http://www.trimm.cz/cz/catalog/himlite-d.htm
E scris pe ceheste da se intelege esentialul.
Poate o fi avand cineva de aci Trimm de acesta sa iti spuna cum e.
Si modelul asta de la Trimm are prelata siliconata si ripstopata.
(siliconare - se aplica o ungere cu un compus pe baza de siliciu pentru ca prelata sa fie impermeabila.Are avantajul ca e mai usor.)
Daca vrei sa iei Trimm vezi daca se da macar 1 an garantie ca daca se da 2 luni e nerecomandabil sa iei.
Si Himlite DSL are tot 130cm latime da are lungimea si mai mica adica 210cm pe cand Taurus Ultralight are 220cm.
Asta cu siliconarea e ultima tehnologie ca sa faca corturile impermeabile.

Miercuri, 16 septembrie 2009 - 10:47

daimbeg
daimbeg

Am dormit in Hannah Attack, dar la cat de incapator e si cate kg are(2.8) eu zic ca nu face. Acuma...vazand youtube-ul ala am zis ca mai bine nu hannah.
De flame 2 am auzit ca ar fi bun, dar iarna doar ca vara apar probleme grave gen e prea cald si face condens. Acum zi-mi tu mie cum e cu flame 2 ca tu ai trait in el Carpati.org

Din ce am auzit eu alecsu vaude e o firma de corturi care ce spune face. E cort nemtesc care de obicei e facut in Germania!
Hogan ultralight e la sectiunea lor pentru alpine extreme si vaude ramane totusi un cort care il vezi in expeditii(nu ca alte firme care se lauda ca fac teste)

Eu m-am tot uitat dupa corturi salewa, dar se pare ca nu gasesc. Oi fi eu prost si nu stiu sa caut, dar pe site-ul lor oficial nu mai exista rubrica de corturi.

Mai recomandati va rog daca aveti cunostinte. Nu e o problema sa fie in romania cortul. se poate comanda si de pe site-uri straine(doar sa le gasesc)

Pe langa asta factorul meu prioritar la cort este greutatea lui(daca tot e sa vorbim de triunghi) abia apoi rezistenta la apa si vant, rezistenta in timp si confortul. Mentionez, cort de 2 persoane.

Am mai citit si eu niste lucruri despre materialul din care este confectionat cortul si am ajuns la anumite concluzii gen poliester e bun de podea si de restu' nu pentru cerinta mea.

Nu mai stiu ce greutate are flame 2, dar e destul de tentant. Totusi eu vreau sa aud parerea despre acele 2 corturi Vaude. Vad ca de Taurus(I, II, II Ultralight) nu s-a spus nimic.

Eu doresc sa fac destul rabat la greutate ca am avut o tura de 10 zile in care am carat 14-15-16 kg si in a 5-a sau a 6-a zi de tura am avut probleme cu spatele, coloana tasata si trebuia sa fac pauza din juma in juma de ora de la durere. Bine, cauza ar fi si rucsacul care era mult prea mare pentru talia mea(si din 75% de greutate acolo am ajuns la vreo 30%)

Revenind la vaude-uri: hogan-ul are specificatii interesante, la fel si taurus.

Miercuri, 16 septembrie 2009 - 10:33

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Ca sa va fac pofta Carpati.org

http://www.blackdiamondequipment.com/en-us/shop/mountain/shelters/i-tent

sau

http://www.blackdiamondequipment.com/en-us/shop/mountain/shelters/mega-light

Va rog sa observati preturile Carpati.org

Miercuri, 16 septembrie 2009 - 09:52

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Un cort usor poate fi...usor pentru ca nu are tenda. E genul de cort folosit de marii alpinisti în Himalaya de exemplu, în ascensiunile de tip "alpin", adica fara tabere intermediare, corzi fixe, etc. Ca sa fiu si mai clar, cara totul în spinare, astfel ca fac "vânatoare" la grame inutile.

O alta metoda de "slabire" este folosirea materialelor sofisticate, extrem de rezistente si usoare dar scumpe. Chestie de buzunar.

Dar, nu voi repeta suficient : nu se face rabat la încaltaminte, sac de dormit si cort (obligatoriu în aceasta ordine) din motive evidente de confort si siguranta.
La ce bun sa cari în spinare un cort de 1000 de euro si un sac la 500 daca ghetele te fac sa suferi si-ti belesc picioarele ? Dupa confortul picioarelor, odihna, adica recuperarea dupa efort, este factorul "securitate" cel mai important.

NB Metoda propusa de Andrei pentru a evita condensul în cort - sa te tii de nas - este incompleta. Si gura trebuie închisa!
Carpati.org

Miercuri, 16 septembrie 2009 - 08:31

midan
midan
Rucsac

Ale variante ar putea fi :
http://www.himalaya.ro/catalog/product_info.php?cPath=24&products_id=590

sau http://www.himalaya.ro/catalog/index.php?cPath=24&page=1&sort=4a

Miercuri, 16 septembrie 2009 - 08:03

odin
odin
Rucsac

Mi-am adus aminte de un topic. Ziceai ca esti deschis si pentru alte corturi. Uite ceva interesant, cateva review-uri la corturi ...testate pe viu. Poate te ajuta cu ceva.

http://www.carpati.org/forum/echipament_montan-4/corturi_bune_la_intalnirea_carpati_o
rg-899/1/

Miercuri, 16 septembrie 2009 - 00:42

midan
midan
Rucsac

S-avem iertare, nu eu m-am legat de cm2 sau m2 Carpati.org

Iar linkul de la Eureka! l-am dat tocmai pentru a prezenta o referinta avizata in ceea ce priveste valorile relative date de producatori

Am plecat de la doua corturi Vaude si uite unde am ajuns, cred ca o sa devina un fel de "obiceiul pamantului" pe site-ul asta sa divagam.

Alte propuneri pana in 300 de EURO ai putea gasi aici
http://www.mmsport.ro/oferte-corturi-p1.htm

Totul depinde de ce vrei. Eu prefer ca un cort sa fie ceva mai spatios chiar daca as fi nevoit sa car un pic mai mult.

Nu stiu daca dintre corturile "Ultralight" o sa gasesti ceva foarte rezistent. Ca in mute alte situatii trebuie sa renunti la ceva pentru altceva ( rezistenta/greutate/pret )

Marți, 15 septembrie 2009 - 23:34

andrei
andrei
Busola

Eu am doua corturi, cu care merg pe munte, despre care as vrea sa adaug cateva fapte constatate, concluziile sa le traga cei care au nevoie.
Unul are folia de sol de 10.000 mm (Hannah Troll S), unul de 3.000 mm (Camp minima 2). In anumite conditii, si subliniez in anumite conditii, la cel de 10.000 apare apa in cort. La cel de 3.000, nu mi-a aparut apa pe "podea" niciodata. Nu se pune problema ca nu am prins conditii vitrege cu ambele. Si ma refer vitrege (pt romania, nu pt himalaya).

Acum, folie de 3000 mm, daca e sa te iei dupa specificatii... inseamna ca nici daca il pui in râu, nu intra apa prin ea.
Dar! apa mai poate aparea in cort si altfel, decat sa intre prin folie... de exemplu prin condens (mult mai tehnic numita apa exsudata).

Cum apare condensul? pai daca temperatura dinauntru e mai mare decat cea de-afara iar aerul dinauntru e suficient de umed (de unde umed, de la respiratie - inevitabila, ca doar n-o sa te tii de nas in cort).

In cortul meu de 10.000, cu 2 persoane inauntru si aerisirile inchise... face condens. Cu aerisirile deschise, sunt la limita condensului. Daca temperatura de afara e foarte scazuta, podeaua face condens (apare apa sub izoprene) - normal, cortul asta tine mai bine la frig, iarna temperatura inauntru fiind cam cu 4-5 grade mai mare decat afara.

Cortul de 3.000 mm, care printre altele are panza superioara dintr-o plasa, comunicand foarte bine termic cu exteriorul (aerul rece de afara patrunde foarte usor inauntru), desi nu tine mai deloc mai cald ca afara, nu face condens.

Greutatea ideala, calitatea ideala si costul ideal sunt varfurile unui triunghi, iar corturile sunt puncte in acest triunghi. O data ales un cort, daca el se apropie foarte mult de greutatea si calitatea ideala, va fi foarte departat de costul ideal. Si invers. Depinde ce iti trebuie si pentru ce iti trebuie.

Si inca un lucru: 140 de cm mie mi se pare latimea minima de la care, intr-un cort, 2 persoane nu dorm (foarte) inghesuite.

Marți, 15 septembrie 2009 - 23:29

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Acum sa fim putin logici. Acolo scrie 1000mm/cm2. 1000mm nu 10.000mm. Este totusi o diferenta. Oricum, unitatea de masura este metrul cu centimetrul. Singura referinta cifrata am gasit-o în franceza, si suna astfel :

"La résistance évaporative thermique fait référence à la norme ISO 11092. Elle mesure l'énergie qu'il faut pour faire passer de la vapeur d'eau à travers une membrane d'un tissu. Elle se mesure en m².Pa/W."

Oricum, daca-mi este permis, din nou, înca odata, iara, ca de obicei, discutia o ia exclusiv pe fagasul cifrelor brute si idioate care nu spun nimic. 10.000 sau 7.000, daca acel cort este mai croit, conceput, cusut si mai ales instalat, apa tot va intra, pe undeva. Mai lasati naibii cifrele, parca iar vad discutia cu notele...

Marți, 15 septembrie 2009 - 22:54

midan
midan
Rucsac

De la link-ul de mai jos citire:
"For example: 1000 mm, means that there can be 1000 mm water pressure per 1 cm² on the tent fabric "
Se pare ca exista si varianta cu cm2

Marți, 15 septembrie 2009 - 22:40

grebe...
grebe...
Busola

Mihai, eu am dat copy-paste de pe ascent.ro de la husky flame iar acolo cm2 apare.

Marți, 15 septembrie 2009 - 22:29

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

m2 nu cm2!

Marți, 15 septembrie 2009 - 22:26

midan
midan
Rucsac

Stiu ca era vorba de folia de sol, am incercat sa-i raspund la nelamurirea cu cei 7000 de mm.

Din cate am citit eu, ce e peste 4000 mm e bun pentru folia de sol ( vara ) iar majoritatea corturilor care le-am vazut pe la noi au peste 5000 mm.

Oricum, treaba cu masuratul coloanei de apa e destul de relativa. Poate merita citit aici :
http://www.eurekaeurope.com/en/tents_watercolumn.php

Marți, 15 septembrie 2009 - 22:03

Afisari: 6,279

#31  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0703 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org