Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Gemanarea
Muntii Parang
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Buzunare detasabile (7)

andry
andry

Mi-am cumpărat acum 2 ani două buzunare detașabile Deuter, pe care le-am folosit de fix zero ori pentru ce au fost destinate. Le-am agățat odată de rucsac, dar nu mi-a plăcut modul în care se simțea greutatea laterală și nici cum arăta rucsacul. Dar le-am găsit întrebuințare, ca huse pentru saltelele autogonflabile ce le-am achiziționat tot pe atunci.
Pot să recomand acele buzunare celor care au nevoie de asemenea accesorii, fiecare buzunar are capacitatea de 5 litri, o mulțime de ochiuri în curelele de prindere, pentru a se putea atașa ușor multor rucsaci; construite cu materiale, cusături și fermoare rezistente.
Mesaj modificat de autor!

Luni, 22 februarie 2016 - 14:56

robertl
robertl

Multi dintre voi uitati un lucru foarte important.."managementul" incarcarii rucsacului..aranjarea rucsacului in functie de greutatea lucrurilor ( de ex niciodata nu pui pe lateral lucruri grele si nici in partea de sus) accesibilitate etc..
Lucrurile grele cat mai aproape de centrul de greutate corporala/si cat mai aproape de corp. Un rucsac care balanseaza este un rucsac prost aranjat.. un rucsac "butucanos" poate crea o gramada de probleme in zone inguste de trecere etc.. un rucsac prea greu la fel ...( greutatea maxima recomandata este undeva la 27% din toata greutatea corporala) toate chingile stranse, echilibrarea rucsacului si compactarea lui ..( un exemplu trist, cazul din Retezat/Judele 2014 + alte circumstante despre care nu discut aici)

Deci atentie la aceste detalii si atentie cu ce va "hidratati" Carpati.org

Vineri, 19 februarie 2016 - 23:53

monycata
monycata

Mie mi-au fost foarte utile. Nu știu câți litri au, dar nu sunt exagerat de mari. Într-unul pun sticla cu apă, în celălalt diverse mărunțișuri utile în deplasare ca să nu mai scormonesc prin rucsac. De crengi te poți feri fără probleme, dar poți avea oarece necazuri în pasajele strâmte.

Luni, 8 februarie 2016 - 07:50

mariusvvv
mariusvvv

Am intrat recent in posesia unui Karrimor Sabre de 45 de litri. Ele sunt prevazute cu buzunare laterale detasabile, nu le am inca, dar am rasucit rucsacul pe toate partile si cred ca vor fi necesare. Pentru ture cu cortul macar pentru primus, butelie, vesela, etc. Nu mai desfac tot rucsacul, mai cu seama ca in spate voi atasa un camelbak.

Miercuri, 3 februarie 2016 - 10:45

rupi2003
rupi2003
Coarda

Cand am folosit asa ceva, aveam mereu cate un buzunar detababil pe fiecare laterala a rucsacului. Nu mi-au incurcat bratele si am fost cu ele in abrupt. Aveam nevoie vara de un supliment de volum la un rucsac de 40l. Celalalt rucsac era de 80l, nu avea unele accesorii necesare turei, era mai greu si nu merita sa dau multi bani pe un alt rucsac avand un volum intermediar.
Daca prind 2 sticle de apa pe lateral risc sa le pierd si in unele ture este o importanta. Daca le pun in buzunar scap de grija lor.
Exista si optiunea la buzunarele mele laterale sa le prind doar pe o parte a lor pe lateralul rucsacului si sa le leg intre ele pe fata rucsacului. Iese un fel de banana gravida.
Cand ai nevoie de volum suplimentar crengile sunt un risc asumat.
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 24 ianuarie 2016 - 19:18

nemophilist
nemophilist

Nu stiu cat incurca la brate,tind sa cred ca nu prea,insa pot aparea probleme la echilibru(daca umpli buzunarul si nu are contra parte) si la agatat toate crengile pe poteci.

In general la rucsacii de munte se merge pe o forma ingusta,inalta si "curata"(fara nspe mii de buzunare,atasamente,etc).

Duminică, 24 ianuarie 2016 - 13:01

fanqueen
fanqueen

e ok sa imi iau pt rucsac buzunar lateral detasabil? m-ar incurcala miscarile bratelor inainte si inapoi?

Sâmbătă, 23 ianuarie 2016 - 14:11

Afisari: 1,405

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0500 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org