Cautare:
De actualitate

Calendar

Februarie 2026
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Martie 2026
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

#117  Inapoi 1 2 3 4 5 6 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Bocanci Raichle (117)

cico_alex
cico_alex

tot o intrebare referitoare la ghete.
Ce parere aveti, intre SCARPA si RAICHLE care ar fi mai buni. Eu momentan pendulez intre scarpa mustang gtx si kailash gtx, dar am aflat de la un prieten de reducerile de la himalaya. De la raichle (sau scarpa) ce mi-ati recomanda pana in 350-400 lei, ghete de 3 sezoane, sa fie usoare si pentru a le utiliza in principal in apuseni (padis,vladeasa), retezat, ceahlau.
Va rog sa ma ajutati pentru ca nu ma prea pricep si ar fi prima mea pereche de ghete de munte adevarate.
Va multumesc

Joi, 16 iulie 2009 - 22:50

odin
odin
Rucsac

Pana la 100 de ani sa nu auzim de ceara de lumanari!
Ce naibaCarpati.org
Pt bocanci e altcevaCarpati.org

Joi, 16 iulie 2009 - 22:13

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Ceara speciala. Majoritatea producatorilor recomanda combinatii de ceara/spray (de-ale lor, desigur, dupa ce ai spalat ciubotele cu detergent de-al lor, desigur Carpati.org ), unii justificand ca ceara imbiba pielea pentru imersia ghetei in apa, iar spray-ul e doar "water repellent" pentru stropi de ploaie. Personal am fost multumit folosind doar ceara pe piele nubuck.

Atentie, ceara face ca pielea bocancului sa nu mai respire, goretexul devenind...mai putin util.

Joi, 16 iulie 2009 - 22:12

midan
midan
Rucsac

Sper sa n-aiba nimeni parte de ceara de lumanare pe bocanci, vorbeam de :

http://magazin.par-alpingrup.ro/313-nikwax-ceara-incaltaminte.html

Joi, 16 iulie 2009 - 22:10

r4zv4n
r4zv4n
Busola

E vorba despre ceara de lumanare?

Joi, 16 iulie 2009 - 20:51

midan
midan
Rucsac

Eu aplic ceara "digital", e adevarat ca nu-i prea placut dar cred ca e cel mai eficient.
Plus ca periuta e utilizata cu un singur scop ;Carpati.org

Joi, 16 iulie 2009 - 20:46

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Spreiurile contin mai mult solvant si gaz propulsor decât ceara ( crema). Este o mare tromboneala. Nimic nu este mai eficace decât ceara (crema) în cutie, eventual încalzita în apa calda si aplicata cu o bucata de cârpa si o periuta de dinti pe cusaturi.

Pieile moderne nu au fost tabacite cu produse "ca la mama acasa", asa ca eu zic ca e mai profitabil, pentru gheata, sa fie folosit produsul preconizat de producator. Produse precum Biwell, Nikwax, Granger's si-au demonstrat de mult eficacitatea.

NB. Avantajul periutei este ca nu cari decât una Carpati.org

Joi, 16 iulie 2009 - 20:40

midan
midan
Rucsac

Exista ceara si exista spray.
Spray-ul e bun pentru piele intoarsa ca sa nu-i strice aspectul, ceara e mai eficienta, cel putin iarna.
Ca sa devenim off-topic, unde gasesti bocanci Raichle gasesti si spray si ceara.

Joi, 16 iulie 2009 - 20:36

r4zv4n
r4zv4n
Busola

Din cate stiu eu, ceara din comert e sub forma de spray, ceea ce ofera o aplicare uniforma. La ce te referi mai exact prin ceara de casa? Si cum se aplica pe bocanc?

Joi, 16 iulie 2009 - 20:32

yo6ial
yo6ial
Coarda

Si inca o treaba complet offtopic cand vine vorba de o anumita firma sau marca. Ma refer in general la bocanci din piele.

O greseana mare, pe care o faceam si eu, este sa cumpar incaltamintea foarte fixa pe picior. Adica daca porti de regula 41 nu e tocmai bine sa iei tot 41 pentru munte.
am ajuns la concluzia ca daca mai pun doua numere in plus la "papuceii de drum lung" mi-e mult mai bine. Mult! asa ca port 43 la munte si 41 la ses Carpati.org

Alta teaba. Dati-va bocancii cu ceara (din comert sau preparata acasa) pe timp de iarna, cel putin. (varianta preparata acasa poate nu miroase frumos dar e mai eficienta Carpati.org )
Am vazut gramada de bocanci cu gtx-ul lu' Păstrăv si userii fleasca la turloaie, in zapada, dupa cateva ore... rasu-plansu, nu alta.

Drumuri bune!

Joi, 16 iulie 2009 - 20:23

cipicernat
cipicernat
(admin)

Ia-ti bocancul in care sa te simti bine din prima si mergi sa il incerci cu niste sosete pe care crezi tu ca le vei folosi primavara/toamna.

Joi, 16 iulie 2009 - 20:02

r4zv4n
r4zv4n
Busola

Multumesc pentru sfat maddie.
Si inca o chestie. Am auzit diverse pareri cu privire la marimea bocancilor. Unii zic sa-i iei mai mici ca "se lasa". Altii zic sa-ti vina fix, iar altii sa ti-i iei un pic mari ca daca ii porti cu sosete mai groase, iti strange prea tare piciorul. Actualii mei bocanci imi vin perfect, insa nu mi-am pus problema asta fiindca i-am primit.

Joi, 16 iulie 2009 - 19:58

maddie
maddie

Am si eu MT Trail GTX si sunt ok. Nu iau apa si sunt foarte comozi Carpati.org Daca te duci sa-ti iei, sa te uiti sa aiba pe cat se poate si brant Ortholite- e mult mai comod. De asemenea, in limita posibilitatilor, sa-ti cumperi si spray de impermeabilizat- conteaza, mai ales pe ploaie sau zapada. Succes!

Joi, 16 iulie 2009 - 19:51

r4zv4n
r4zv4n
Busola

Multumesc pentru informatii. O sa dau o fuga pana acolo. Poate am noroc Carpati.org

Joi, 16 iulie 2009 - 19:40

midan
midan
Rucsac

Eu am Raichle Mt. Crest, de 3 sezonane is numa' buni, cel putin pentru mine. Cu rucsac care sare 20 kg parca as vrea altii ceva mai rigizi.

Joi, 16 iulie 2009 - 19:13

ad078
ad078
(admin)

Am trecut aseara pe la Himalaya, daca vrei sa iti iei ceva grabeste-te, nu mai au decat cateva modele/marimi. Eu nu am mai gasit ce vroiam .

Joi, 16 iulie 2009 - 18:52

r4zv4n
r4zv4n
Busola

Ma bate gandu de ceva timp sa-mi iau niste bocanci mai seriosi si am vazut ca la Hymalaia au niste reduceri substantiale la Raichle. Puteti sa aruncati o privire si sa-mi recomandati un model din cele de 3 sezoane? Asta bineinteles daca merita investitia. Nu ma gabesc, dar am pus mana pe niste bani si mi-e sa nu intru in ei.

Joi, 16 iulie 2009 - 18:39

Afisari: 15,909

#117  Inapoi 1 2 3 4 5 6 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0.0414 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2026) www.carpati.org