De actualitate
Login
Calendar
| Februarie 2026 | ||||||
| L | M | M | J | V | S | D |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | ||||||
| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
| 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
| 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
| 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
| Martie 2026 | ||||||
| L | M | M | J | V | S | D |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | ||||||
| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
| 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
| 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
| 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
| 30 | 31 | |||||
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic
|
Forum
Echipament montan
Bocanci Raichle
(117)
|
||
|---|---|---|
|
cico_alex |
|
|
|
mihai.telema.. ![]() |
Marimea potrivita la o încaltaminte nu este ceea scrisa pe cutie si eticheta ci asta : "...daca impingeam piciorul pana in capat imi intra degetu la calcai lejer..."
Vineri, 31 iulie 2009 - 11:54 |
|
|
cico_alex |
asta o sa fac maine. imi cumpar o soseta noua si probez, azi am probat 10,5-45 eu si cred ca 44 ar fi perfecte deoarece tot ce am incaltaminte sunt 44, iar 43,5 cred ca ar fi prea fixi pe picior
Vineri, 31 iulie 2009 - 03:50 |
|
afl |
Daca va interseaza despre Raichle Mt Envy: sint dati ca pt via ferrata, sint destul de rigizi, dar nu pot spune ca m-a deranjat pe poteca. Sint 42, desi deobicei am 41 si e mai bine asa decat sa fie ficsi. Sint mai lati decat Scarpa si poate mai comozi. Am mers iarna cu ei cam 3-4 ore, doua zile la rand, in zapada pana la genunchi, iar in oras pe ploaie, o ora i-am bagat prin toate baltile pana la glezna. N-a intrat nicio picatura de apa inauntru (si nu le-am dat cu spray).
Joi, 30 iulie 2009 - 19:51 |
|
|
arcarius |
@cico_alex, incalta o soseta tehnica, probeaza un bocanc care este nr. tau (cel de la pantof) apoi unul cu un nr. mai mare si vezi care este diferenta.
Multi producatori (nu stiu daca si Raichle) au numerele din jumatate in jumatate (ex. 40, 40.5, 41). daca este cazul probeaza si jumatatea dintre cele 2. Incheiati, tragi o linie (mental) si ii vei cumpara pe cei in care te vei simti cel mai bine. Joi, 30 iulie 2009 - 17:09 |
|
|
cico_alex |
am fost azi sa probez un mt crest gtx marimea 44(10.5) si mi se par cam mari, daca impingeam piciorul pana in capat imi intra degetu la calcai lejer, plus ca nu mi se parea foarte ficsi pe picior. am avut si niste sosete de vara foarte subtiri. maine o sa incerc si cu ceva sosete mai groase. cum sa ma orientez? gheata sa fie fixa pe picior, mai stramta (marimea 43) sau sa imi cumpar 44 chiar daca este mai mare?
Joi, 30 iulie 2009 - 16:48 |
|
|
odin ![]() |
Oricum se vor toci ridurile...dar e o senzatie tare neplacuta sa ii strici putin in prima tura, parca ti se rupe din suflet.
Luni, 20 iulie 2009 - 01:33 |
|
rapel |
Ehh ce sa mai fac acum ..sper ca restul talpii sa reziste mai mult ,o sa merg mai mult zburand
Luni, 20 iulie 2009 - 01:29 |
|
|
odin ![]() |
@rapel: uite ce scrie in brosura de garantie la bocancii mei:
-garantia se acorda numai la defect de material si de constructie, folosire normala -NU se acorda garantie pt: accidente (!) = adica daca dai cu sunca sau silicon pe ei//, foc, muchii taioase (coltari, stanci) si pierderea culorii datorata radiatiilor uv si frecarii. Luni, 20 iulie 2009 - 01:23 |
|
|
cico_alex |
la raichle am ramas pentru mt crest gtx iar la scarpa tind spre kailash gtx. o sa merg in magazine sa intreb si acolo.
Multam' pentru sfaturi la toti Luni, 20 iulie 2009 - 01:15 |
|
|
florinbalan ![]() |
Si eu sunt cam de parerea lui Mihai in ceea ce priveste membrana.
Daca gheata este uscata, pielea respira foarte bine. Membrana mai putin. Daca gheata este uda, membrana nu mai respira caci se presupune ca aerul nu tece printr-o pelicula de apa. Iar ca hidroizolatie, pielea ceruita este cea mai buna, tex-urile fiind cunoscut ca lasa destula apa sa treaca in timp. Si nu mai vorbesc de uzura, care la membrana apare foarte repede, asta la un bocanc care poate sa tina si 10 ani dar cu membrama vraiste in zonele de tensiune dupa primii 2. Am inteles totusi ca membrana e-vent s-ar comporta mai bine. Dezavantajul ar fi ca pielea tratata cu ceara nu mai respira practic deloc. Aici depinde proabil de fiecare, cat de mult transpira si daca il deranjeaza mai mult putina umezeala la picioare in schimbul unei eventuale fleoscaieli serioase. Vedeti ca majoritatea firmelor serioase produc si modele fara membrana respirabila, si nu va imaginati ca utilizatorii acestor produse stau uzi la picioare. Repet, vorbesc in primul rand de momentele neplacute, rare, ce-i drept, cand ploua cateva zile la rand si nu prea ai cum sa mai usuci gheata. Sau cand esti nevoit sa mergi prin rauri mult timp, sau prin zapada topita, etc. Atunci se vede diferenta dintre pielea impermeabilizata si textile. Luni, 20 iulie 2009 - 00:53 |
|
|
odin ![]() |
@cico_alex: ca sa nu intelegi ceva gresit: eu am constatat ca daca am un rucsac mai greu, bocancii rigizi ma avantajeaza. Daca e rucsac usor, nu ma deranjeaza greutatea bocancilor, te obisnuiesti cu ei. Cel mai bine faci cum faci si incerci sa probezi...prima impresie a ta cu bocancii in picior e hotaratoare.
Luni, 20 iulie 2009 - 00:49 |
|
|
adi79der ![]() |
LTH vine de la LeaTHer, GTX de la Gore-TeX.
Se refera la interior. Luni, 20 iulie 2009 - 00:46 |
|
|
arcarius |
@midan, cred ca LTH vine de la light=usor (si eu mi-am pus aceeasi intrebare).
@cico_alex: cea mai buna metoda de a-ti afla lungimea piciorului; citeste cu atentie si procedeaza exact asa cum spun ei. http://www.e-boreal.com/ing/Html/index7.htm Luni, 20 iulie 2009 - 00:37 |
|
|
odin ![]() |
Nu stiu, insa astia mi s-au parut mai buni pt zone de stanca si grohotis, mlastini si munte de altitudine gen Fagaras, Parang, Retezat, Crai. Acum fiecare cum ii convine lui. Mie imi plac bocancii mai rigizi, oricum se lasa. Pielea ma incanta, e super. Ceilalti care par scamosati...se va netezi si pielea la ei. Ai mei nu au TEX ca membrana, au piele pe interior. Cel putin modelul asta nu mi-a facut bataturi. Odata si odata tot va muri si el. Daca nu gasesc un bocanc clasic, cu cusaturi, tot din astia imi voi lua.
Daca nu ai de trecut zone cum sunt cele din ultimul jurnal al lui gabrielbv din Crai...poti lua ceva mai usor la greutate. Mai ales daca nu intentionezi sa vada bocancii prima/ultima zapada. Parerea mea: bocancii simpli, fara membrana sunt mai buni. Eu cred ca membrana in bocancii de vara este o solutie nefericita. E de ajuns sa prezinti o treaba drept geniala (membrana) si toti vor sari sa cumpere. Tu sa iti iei cum crezi tu, nu ce vrem noi. Luni, 20 iulie 2009 - 00:30 |
|
|
midan ![]() |
@cico_alex, Trail sunt ceva mai rigizi decat Crest. La Trail pielea e full-grain, la Crest e nubuk. XT are galosare frontala.
Luni, 20 iulie 2009 - 00:28 |
|
|
midan ![]() |
@maddie, merci. Nu remarcasem lipsa Gore-Tex-ului.
Luni, 20 iulie 2009 - 00:26 |
|
|
cico_alex |
@ odin, care ii diferenta intre trail si trail xt, si intre acestia si crest?
Luni, 20 iulie 2009 - 00:19 |
|
|
odin ![]() |
Acestia ii am eu...e alt model:
http://www.mammut.ch/en/productDetail/4010761_v_7036_12/Mt.+Trail+XT+GTX+Men.html Nu ma plang de ei. Luni, 20 iulie 2009 - 00:02 |
|
|
odin ![]() |
Midan, bocancii din link-ul asta dat de tine ii am eu, numai ca sunt negri din piele de vitel si la calcai au un material ca o chinga groasa, nu scrie ce este, dar e ca intaritura.
http://www.mammut.ch/en/productDetail/4010765_v_7007_11/Mt.+Crest+LTH+Men.html Acum de ce ii vad maron si din nubuk? Nu piele integrala? Pe zi ce trece se fac tot mai prosti. Luni, 20 iulie 2009 - 00:00 |
|
|
Afisari: 15,902
| ||
Adauga un mesaj in topic
|
|

Vineri, 31 iulie 2009 - 13:58