Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Gemanarea
Muntii Parang
#30  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Bocanci Mammut Monolight GTX cu aspect... dubios (30)

crow12
crow12

Fiind dragoste la prima vedere - chiar daca uneori este oarba Carpati.org - trebuie sa spun ca dupa toate sfaturile voastre si dupa ce am rasfoit pag majoritatii magazinelor online de pe la noi si am tot cercetat de m-am plictisit, m-am incapatanat si am ramas la acelasi produs care si cu bune si cu rele mi-a furat ochiul si m-a facut sa-i acord o sansa asumandu-mi totusi un risc calculat, sa zic asa, caci oricum este in garantie. Vb serios acum, am considerat ca la nevoile mele si la bugetul disponibil alocat nu prea m-a incantat ideea sa mai platesc inca aprox 200 ron in plus pt un alt model, avand in vederee ca pana la urma nu exista produsul ideal si toate au plusuri si minusuri. Astept sa-i stresez in conditii reale si voi reveni cu o parere obiectiva si sper.. pozitiva.. Carpati.org

Joi, 17 ianuarie 2013 - 21:12

obyy
obyy

Desi risc sa fiu sanctionat pe principiul unuia ,,si marmota invelea ciocolata,, cred ca ne-am exprimat parerile, iar Dan si-a facut o imagine in legatura cu subiectul. Subiectul este dezvoltat in cu totul alte parti de genul: economie, sclavagism...etc. nu stiu daca asta intereseaza si captiveaza.

Joi, 17 ianuarie 2013 - 19:07

yo6ial
yo6ial
Coarda

Totuși nu contează în ce țară sunt făcuți sau în ce țară sunt pretinși a fi fost fabricați. Cel puțin când este vorba de calitatea manoperei și a materialelor. Contează numai atunci când e implicată exploatarea minorilor în fabricile din linia de producție sau alte forme de sclavagism - bănuiesc că aici nu e cazul.

Și dacă îs făcuți în România ar fi cu atât mai bine. Întâi de toate sprijinim economia noastră și nivelul nostru de trai.
Apoi, eu am văzut cum lucrează cei ce croiesc și asamblează încălțăminte sport, în românia.
Spre deosebire de chinezi, de la cei pe care i-am văzut eu pleca lunar cam un tir plin de uppers pentru diverse modele. La chinezi pleacă un tir pe zi. Plus un control al calității foarte strict. Angajatorii nu ezită să concedieze lucrătorii români pentru orice flecușteț.

Bocancii de munte trebuie să fie:
- Potriviți pe picioarele tale.
- Potriviți activității pe care o desfășori.
- Potriviți sezonului și condițiilor meteo.
Chiar în ordinea asta, după umila-mi părere.

Defectele de fabricație sunt acoperite de garanție și nu trebuie tolerate, sub nici o formă, defecte structurale ce pun în pericol integritatea produsului în timpul utilizării normale.

Joi, 17 ianuarie 2013 - 09:35

baumwolle
baumwolle
(admin)

Bocanc de iarnă - compatibil cu colțari semitehnici - de la Trezeta este acesta: http://www.trezeta.com/#/1/1/2748 . Se găsește la Himalaya și nu este făcut în România, din câte știu.

Miercuri, 16 ianuarie 2013 - 23:51

laeksutzu
laeksutzu
Caraba

si as m-ai spune chiar ca nu prea sunt bocanci de iarna, ci poate de 3-4 sezoane, desi pe site-ul producatorului scrie ca is de trekking sau backpacking, ceea ce nu inseamna bocanc de iarna,

Miercuri, 16 ianuarie 2013 - 21:09

laeksutzu
laeksutzu
Caraba

bocancii aia nu sunt bocanci de top, si cu atat mai putin din punct de vedere al nubuck-ului...afirmatia e un pic deplasata. Niste bocanci nu pot fi de top doar ca au pielea groasa.

Dar sunt bocanci buni pentru ture medii ca dificultate.

alex

Miercuri, 16 ianuarie 2013 - 21:06

andrei85
andrei85

Salut,bocanci de iarna pe care ii detin nu au prindere pentru coltari semi dar sa trecem peste .......
Acesti bocanci sunt modelul de top pentru iarna privind grosimea nubukului 2.4-2.6 mm dar sunt cei mai grei din aceasta categorie 880gr, inca nu am reusit sa-i testez in ture mai lungi de 2 zile dar deocamdata nu am nimic de reprosat din niciun punct de vedere.In martie voi fi 5 zile in Retezat pentru testul de anduranta al bocancilor...

Bocanci sunt facuti in Romania si cumparati din Romania
acesta este modelul

http://www.trezeta.com/#/1/1/7

Miercuri, 16 ianuarie 2013 - 19:06

mkcp
mkcp
Busola

Daca va veti uita pe forumurile de afara o sa vedeti ca multi alpinisti prefera incaltamintea facuta in Romania. De multe ori vezi recomandari in sensul asta, mentiuni referitoare la calitatea foarte buna a produselor facute la noi chiar si in detrimentul celor facute - de ex- in Italia.

Problema nu vine de la fabricant - Mammut in acest caz - ci de la un anume magazin, care, pentru o cota de profit in plus prefera sa introduca la vanzare produse refuzate de compania proprietara a unui anumit brand.
Nu doar Himalaya practica treaba asta, mi s-a intamplat sa iau Garmont cu defect, de la magazinul Everest. N-am fost atent pe moment la aspect si am descoperit abia acasa problema.

Oricum nici cei de pe afara nu sunt prea fericiti cu produsele Mammut facute in ultima vreme. Si nu e vorba numai de incaltaminte.

Miercuri, 16 ianuarie 2013 - 11:22

obyy
obyy

De parere ca orice reclama fie ea pozitiva sau negativa a unei marci, conduce in final la beneficii, imi exprim si eu umila mea parere, nu despre firma mentionata ci la modul general, asta in conditiile in care am achizitionat la randul meu citeva produse, in special imbracaminte atat din tara cat si din afara. In mod logic si normal gandim ca produsul firmai x trebuie sa fie acelasi ca si pret-calitate (sau aproape)indiferent de locul de producere sau desfacere, ex: (Bacau, Bucuresti-Romania, Seon, Berna-Elvetia sau China), e bine nu este asa, acelasi produs are un pret in Romania, altul in Elvetia si altul in China...de ce oare?...unii se vor gandi ca exista diferente de taxare, TVA...etc. da, dar in mica masura, diferentele mari sunt date de cateva criterii de genul: nivelul de trai din fiecare tara (exprimata in puterea de cumparare), numarul populatiei, asezarea geografica, comportamentul clientului...etc.
Deci, revin, am anumite lucruri de care sunt foarte multumit si care sunt produse in Romania si reversul, acum stii cum e vorba romaneasca,, cum ti-e norocul", nu o lua ca pe o regula, desi stiu ce inseamna sa dai o anumita suma de bani pe un produs si in citeva zile sau saptamini sa-l duci inapoi.

Marți, 15 ianuarie 2013 - 21:30

andrei.st
andrei.st
(admin)

Salut,
@crow12 nu tot ce este facut in Romania inseamna ca are probleme. Eu am de 3 ani Scarpa Mustang made in Romania pe care i-am folosit si in ture de iarna 8-10 ore cu zapada mare sau -15 grade (n-au luat apa in ture si cu ciorap gros au fost ok). Acum am luat de la Himalaya modelul Garmont Pinnacle (vezi link de la baumwolle, merg pt coltari semi) tot made in Romania. N-am apucat sa-i incerc decat la o tura in Cozia cu viscol si zapada mare si au fost ok.
Defecte vizibile nu sunt, pt ca pana acum nu am cumparat decat vazand si proband Carpati.org

Marți, 15 ianuarie 2013 - 21:02

baumwolle
baumwolle
(admin)

Toată încălțămintea Mammut (și nu numai!) de la Himalaya (și nu numai!) este făcută în România.

Marți, 15 ianuarie 2013 - 20:08

crow12
crow12

Pana la urma, in urma discutiilor cu vanzatorul(Himalaya.ro), solutia oferita este sa mi se returneze banii deoarece nu mai au pe stoc alta pereche nr 43 - sau sunt toate la fel Carpati.org - si nici nu imi pot face o reducere la aceasta deoarece nu-si pot recupera pierderea, motivandu-mi ca si ei la randul lor intentioneaza sa o returneze catre producator.Oricum atitudinea lor a fost una foarte deschisa si cooperanta ceea ce le acorda credit si pe viitor. Daca as fi beneficiat de o reducere, 10% sa zicem, ar fi fost ok, oricum aveam garantie, dar asa, cel putin ca principui.. nu pot accepta mizeriile Mammut-ului. Modelul Mamook este facut tot in Romania, deci posibil tot cu aceleasi probleme??

Marți, 15 ianuarie 2013 - 19:58

odin
odin
Rucsac

crow12:
exista la noi magazine de "outlet". Eu inteleg prin asta (traducerea) ceva gen "lichidare de stoc" sau "refuzate/rebuturi". Faza este ca sunt aproape sigur ca foarte multe lucruri nu fac obiectul lichidarii de stoc (marfa demodata sau care trebuie vanduta oricum pt acoperirea unei gauri in buget facuta de o investitie in tehnologie mai noua) ci de cele refuzate la export.

Sunt aproape sigur ca exista marfa pentru vest si marfa pentru est. Nu ma refer la articole tipice de escalada/alpinism (coltari, piolet, carabiniere, etc). Sau, mai stii...?
Cand cumperi de afara, ai optiune de a returna sau nu produsul. Poate ca pentru unele tari nu o fi valabil dar te pot asigura ca aia din afara nu iti vor trimite aiureli, aia tin la imaginea lor. Si daca platesti paypal, scapi de griji.
Eu m-am luat de curand bocanci de afara si sunt tare multumit. Ce am luat de aici in ultimul timp, a fost pacaleala. Asa ca te sfatuiesc sa incerci internetulCarpati.org

Cand mi-am luat de la noi, scria pe garantie: "nu fac obiectul garantiei leziunile produse de muchii ascutite". Asta inseamna ca daca nu mergi pe poteca pe unde merg bizonii de la Babele la Piatra Arsa sau spre Omu, poteci din astea, Gura Diham-Diham...si te-ai bagat printr-o vale de abrupt, adio garantieCarpati.org

Marți, 15 ianuarie 2013 - 15:16

dragunov
dragunov

Eu am Raichle all degree pro sl gtx.

http://www.mctrek.de/Schuhe+Damen/Stiefel/wasserdichte+Stiefel/Raichle+All+Degree+Pro
+SL+GTX_4013783

I-am cumparat acum vreo 3 ani cu 370 Lei, de la Himalaya din Bucuresti. Pana acum sunt multumit de ei. Ultima data cand am vazut din intamplare un model similar la vanzare erau cam 450 lei. Cred ca au un pret mai mic deoarece nu sunt acoperiti cu piele ci cu un material sintetic. Pentru mine asta n-a fost nicio problema, i-am zgariat si de coltari in timpul mersului si rezista vinilinul ala.

Am cautat un pic pe net dar vad ca nu se mai gasesc si e posibil sa fi fost oprita productia. Oricum, daca ai gasi asa ceva, eu zic ca sunt o alternativa buna.

Marți, 15 ianuarie 2013 - 10:15

baumwolle
baumwolle
(admin)

http://himalaya.ro/ro/produs/fitzroy--2443/

http://himalaya.ro/ro/produs/incaltaminte-de-iarna-mamook-gtx--2166/

http://himalaya.ro/ro/produs/pinnacle--2642/

http://himalaya.ro/ro/produs/incaltaminte-de-iarna-cresta-gtx--974/

http://himalaya.ro/ro/produs/incaltaminte-de-iarna-80-degre-gtx--330/

Câteva exemple de bocanci sub 800 lei care suportă colțari semitehnici.

Luni, 14 ianuarie 2013 - 22:03

crow12
crow12

Pana la urma dupa ce am rasfoit toate site-urile de specialitate ajung la concluzia ca sub cel putin 800 ron nu gasesc nimic care sa suporte coltari semiautomati ca si Monolight-ul si in cazul asta micile defecte care sper sa fie doar de "suprafata" pot fi trecute cu vederea totusi...Oricum voi trimite pozele si catre vanzator in cautarea unor explicatii si de ce nu, poate...soluti...

Luni, 14 ianuarie 2013 - 21:44

skylander
skylander

Salutare,

Apropo de bocancul Mammut discutat in topic, l-am vazut de curand intr-un magazin din Franta la pretul de aproximativ 250 Euro, neluand in calcul sezonul reducerilor. Nu m-am uitat pe eticheta insa cred ca e fabricat in Romania. Acelasi magazin vinde si produse Scarpa fabricate la noi (am gasit Kailash la 150 Euro, Zen la 110 euro) tara de origine valabila si pentru incaltaminte apartinand brandului Millet, nu toata gama ce-i drept.

Asadar preturile vest-europene pentru "Made in Romania" sunt ceva mai mari, dar in acelasi timp nu ma pot pronunta in privinta eventualelor diferente de calitate intre ce sta pe rafturile lor si ce gasim pe ale noastre.

Luni, 14 ianuarie 2013 - 21:23

dragunov
dragunov

Cu aceeasi bani in afara iti iei un bocanc. O pereche de Mammut Monolith sunt cam 300 Euro in Franta. Poate daca prinzi vreo oferta ii gasesti pana la 270 Euro. Nu cred ca in alte tari din Europa ii gasesti la preturi semnificativ mai mici.

Asta nu scuza vanzarea unor exemplare mai putin reusite pe piata din Romania, fara nicio avertizare . Dar sa nu ne imbatam cu apa rece ca platim "ca in afara". Faptul ca sunt produse in Romania ne ajuta sa le putem lua la preturi mult mai mici.

Luni, 14 ianuarie 2013 - 19:02

yo6ial
yo6ial
Coarda

Eu votez cu - Du-i înapoi la magazin - ...
Ziceam de azi, dar și mâine e o zi. Carpati.org

Sunt de părere că o pereche de bocanci în valoare de 500lei și mai sus trebuie să suporte minim 5 ani de muncă. (100 de lei pe an? Carpati.org)
Eu am tras și 7 ani de o pereche de bocanci „Made in Italia” dar defapt fabricați 90% la Brașov, cartier Bartolomeu, la 10m de biroul meu și doar tălpile erau vulcanizate în italia. Mai trăiau dacă nu-i stricam eu.

Un bocanc care a scăpat - în halul ăsta - de inspecția de calitate trebuie returnat la magazin și înlocuit cu altă pereche, poate alt model, probabil cumpărată de la alt magazin - de data asta real, nu online.

Luni, 14 ianuarie 2013 - 17:54

crow12
crow12

"Si eu cu cine votez??" Sau mai bine zis...ce fac cu ei? Defectele de fabricatie ce se vad in poza pana la urma pot trai cu ele atat timp cat caracteristicile bocancului nu sunt afectate.Si daca ii schimb., ce as putea alege in banii astia? Pe piata din afara tot made in Romania sunt bocancii,probabil la o calitate mai buna. Spunea Iulianasb mai jos ca a avut probleme cu ceva asemanator dupa o perioada de utilizare..Asta ar fi chiar urat...

Am incercat sa verific codul produsului pe Mammut.ch dar din pacate nu suporta decat pentru geci. Vina vanzatorului care comercializeaza asa ceva nu prea o vad atata timp cat produsul este original si atata timp cat este de acord sa-l inlocuiasca.Problema este a producatorului care desi este unul cu mari pretentii, arunca in piata astfel de produse, cu toate ca platim acelasi pret ca si-n afara.

Luni, 14 ianuarie 2013 - 16:26

Afisari: 6,832

#30  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0618 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org