Nu e ok. Presupunand ca nu intra apa prin gura bocancului (caz in care n-ai fi simtit-o la degete) un bocanc cu membrana Goretex ar trebui sa ramana uscat pe interior si calcand in parau. Ploaia aia mocaneasca iti poate satura pielea bocancului, ceea ce il ingreuneaza si ii micsoreaza capacitatea de a izola, dar, daca membrana e intacta, nu sa iti ude picioarele.
Un test pe care mi l-au recomandat cei de la Sportvirus cand incercam sa imi dau seama cat de tare busisem niste bocanci cumparati de la ei e sa pun bocancul cu bombeul intr-un lighean cu apa rece si, dupa cateva ore, sa vad daca e apa in interior. Daca e, Goretexu-i dus, si daca zici ca nu ai avut cand sa ii busesti, si is inca in garantie, profita cu incredere de ea
Salutare tuturora! Am o nelamurire: mi-am luat acum un an o pereche de bocanci de iarna Garmont Pinnacle, si recent (3 decembrie), la a 3-a tura in care i-am purtat, dupa 3 ore de mers printr-o ploaie mocaneasca, am simtit cum intra apa la degete. Inca nu i-am tratat impotriva apei, ca sunt din piele si am inteles ca impermeabilizarea trebuie facuta doar dupa o perioada dupa ce ii folosesc, dar e normal sa patrunda totusi apa asa de repede?
E drept ca ploaia a fost constanta, insa totusi (repet) e doar a treia tura in care i-am purtat, inainte de asta purtandu-i la o tura de 1 decembrie 2020 prin zapada pana deasupra gleznelor (s-au purtat exemplar, era si prima data cand i-am scos afara) in Parang, din statiunea de sus pana la vf Carja si retur, si alta tura mai recenta (30 noiembrie 2021) pe uscat in Buila Vanturarita (urcare PG Schitul Patrunsa - Curmatura Builei - coborare pe CA). Nu am avut efectiv cand sa ii abuzez.
Credeti ca ar trebui sa ii mai testez cu apa si sa ma folosesc de garantie pentru retur, sau e doar un semn asta ca trebuie sa ii tratez de acum incolo? In ziua dupa ploaia respectiva am urcat putin in golul alpin in Fagaras vreo 2 ore, cu zapada pana aproape de genunchi, si aici s-au comportat bine.
Daca mai trebuie sa vin cu completari pentru a va face o idee mai buna pt sfat(uri), va rog sa mentionati. Va multumesc, carari cu soare!
https://photos.app.goo.gl/Vn8XEUjQJmEjC9Ea7
Poze la talpă am uitat să fac, dar i am dus la garanție între timp
Miercuri, 15 decembrie 2021 - 14:10