Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Vremea
Varful Piatra Secuiului
Muntii Trascaului
#284  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Bocanci de 3 sezoane (284)

gabel
gabel
Caraba

Garmont fiiind singurii bocanci din oferta, si asa foarte saraca, care corespund cerintelor mele, am luat modelul Pinacle si ma pronunt dupa vreo 20 de ture daca sunt buni or ba. Arata bine construiti, dar si modelul Dakota pare promitator.

Miercuri, 8 ianuarie 2025 - 20:17

rovid
rovid
Caraba

Folosesc Garmont Dagota lite,sunt multumit de ei.

Marți, 7 ianuarie 2025 - 13:36

gabel
gabel
Caraba

Merci Edy de informare. O sa incerc.
Garmont Tower il exclud, nu vreau petice textile colorate. Vreau doar piele Nubuk dintr-o bucata.

Vineri, 27 decembrie 2024 - 23:39

edy
edy
Coarda

La sportissimo ai pe site opțiunea comandă în magazin (nu trebuie să plătești nimic în avans), ceri trei numere, probezi și plătești perechea care o cumperi. Când vine marfa, te caută și mergi la magazinul fizic. Am fost învățat chiar de ei, după ce am returnat o pereche comandată acasă. La fel și-a achiziționat recent cineva cunoscut espadrile.

Vineri, 27 decembrie 2024 - 20:01

jimb
jimb

Cu mentiunea ca despre Scarpa Phantom Tech HD am citit ca ar fi usor mai lati, comparabili cu La Sportiva G5 (Evo), care imi sunt manusa. Scarpa Charmoz OD m-au cam chinuit (chiar daca erau 47, eu purtand la shoshoni de strada 46).

Vineri, 27 decembrie 2024 - 19:20

jimb
jimb

A aparut varianta 3.0 a bocancilor Garmont Tower:
https://www.sportguru.ro/bocanci-trekking-barbati-garmont-tower-3-0-gtx#am-color=559&
am-marime_incaltaminte_eu=653

Eu am piciorul foarte lat - intotdeauna iau in calcul calapodul Garmont si Mammut (eventual La Sportiva dupa cercetari extinse asupra modelului respectiv). Exclud 100% calapod Salomon si tind sa exclud Scarpa.
Mesaj modificat de autor!

Vineri, 27 decembrie 2024 - 19:13

gabel
gabel
Caraba

Singurul bocanc care-mi face cu ochiul este Garmont-ul prin constructia sa solida si simpla: in special Pinnacle.

Treaba e complicata. Am fost azi la sportguru si sportissimo, si mare a fost dezamagirea sa vad ca n-au marimi normale 42-44, nici macar in stoc ..Cucuieti Deal. Bocancul trebuie sa-l probez.
Problemele semnalate de mine la marcile de care ma feresc mi-au fost confirmate si din magazin.
Multumesc pentru sugestii!! Stau la panda pentru urmatoarele modele.

Vineri, 27 decembrie 2024 - 19:08

drumetu71
drumetu71
Busola

Renegade sunt bocancii mei de baza, 2 ani impermeabilitate , 4 ani purtare consecventa si apoi raman bocanci de curte Carpati.org. Tibet mi-am luat anul trecut, purtati intr-o tura de 2 zile Creatsa Pietrei Craiului si vreo 2 ture de iarna de 2 zile prin Baiu . Pana acum foarte multumit. Siguri pe stanca, destul de comozi pe drum forestier, destul de ok pt tura scurta de iarna, cu ciorapi de merino nu am avut probleme cu frigul, nu m-am udat... Atentie la calapod! Din punctul meu de vedere este urmatorul criteriu dupa pielea cu cat mai putine cuisaturi
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 25 decembrie 2024 - 16:05

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Meindl au marimi, cum sa n-aiba Carpati.org https://meindl.de/service/sizes/?lang=en ai aici tabelul, specifica corespondenta dintre diferitele marimi pe sub care poti gasi bocancii lor pe diferite site-uri, si lungimea brantului in milimetri.

Cu Lowa, daca iei acelasi model de care ai fost multumit acum ceva ani, vei fi probabil multumit si acum. Cum ziceam, durabilitatea unui bocanc e data strict de constructie, dincolo de niste balbe de ansamblare care nu se intampla sau daca se intampla is acoperite de garantie fara probleme de obicei. Ia ceva construit asa cum stii acum ca trebuie sa fie construit, in loc de chestii neimpermeabile din start cum ar fi Salewa Mountain Trainer (am versiunea low si is multumita de ei, dar un pantof de approach ramane pantof de approach si daca il faci pe glezna, altele is scopurile lui decat ale unui bocanc). Nu stiu pe nimeni care sa isi fi luat Ranger sau Tibet in ultima vreme (care is bocancii Lowa pe stilul de care ai tu nevoie) dar chestiile mai usoare luate in ultima vreme au tinut cat era de asteptat sa tina, 1-2 ani pentru adidasi si pierdut impermeabilitatea dupa cativa ani pt bocancii usori gen Renegade

Marți, 24 decembrie 2024 - 00:30

gabel
gabel
Caraba

Totusi, LOWA a purtat cineva in ultimii 2-3 ani? cat de rezistenti mai sunt??
-este o marca de care am fost multumit, in alte vremuri in care producatorii faceau bocanci durabili.

Ma uit pe sportguru si ma ingrozesc, vad bocanci frumosi, sofisticati, multe modele amprentate, pline de petice colorate, plastice, textile, culori vii, cusaturi estetice si alte lucruri de care ma feresc.

Maindl vad ca nu mai are marimi, vad doar numere ciudate.
Iar bocancul cel mai simplu construit, si robust, mi se pare totusi Garmont/Lowa, si aici intreb are cineva LOWA 'forjati'??
Multumesc

Luni, 23 decembrie 2024 - 19:52

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Ah si la Scarpa problema as zice ca nu a fost rezistenta ci constructia talpii. Kailash e un model cu talpa injectata, deci in momentul cand talpa se buseste (ceea ce se poate intampla la orice bocanc oricand, in functie de cum is pastrati) aia e. Le recunosti dupa cauciucarea 'cu scheme si modele' care lipeste talpa de bocanc. Durabilitatea o ai pe chestii board-lasted - uita-te dupa ceva care are vizibile straturile talpii si doar galosare intre talpa si bocanc.

Daca te-ai impacat bine cu calapodul Scarpa, ia Manta Tech. Izolat bine de iarna, stie cam orice de la forestier la vai de abrupt, si la constructia aia daca reusesti sa ii strici in mai putin de 1500km fara sa ii lasi la subsol cu lunile ti-i mananc cu sos tabasco. Nu fabricantul conteaza. Toti fabricantii fac si chestii pe stil nou, super usoare si comode dar pe care le schimbi la cativa ani (sa vezi cum arata Meindl Litepeaksii mei dupa 2 ani... dar is si bocanci de iarna care cantaresc cat niste adidasi) , si tancuri sovietice de 2 kile perechea care te tin 2000km. Important e sa stii sa ii distingi unu de altu, si sa gasesti ceva pe calapodul tau,ca altfel ii macel.

Sâmbătă, 21 decembrie 2024 - 17:17

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Gabel: ca tot esti din Brasov vezi la Sportvirus cum te impaci cu calapodul Meindl, e consistent de la bocanc la bocanc deci daca iti vin unii or sa iti vina si altii. La ce descrii, as merge sau pe Island cu ochii inchisi daca nu iesi la -foarte multe grade (eu i-am purtat pana la -10 ok dar nu as cobori sub asta) sau daca cauti mai izolat scrie-le la Sportvirus dupa ce te-ai asigurat ca iti e bun calapodul si intreaba. E o doamna la sediul mare care stie foarte bine despre ce vorbeste. Garmont Mountain Guide e intr-adevar un bocanc de alpinism foarte fain, dar eu personal imi blestem zilele pe forestier cu ei sau cu orice rigid total. Nu is bocancii vechi militaresti, e ceva la fel de rigid ca un clapar, bate fain urme pe Albisoara Crucii dar pana la Verdeata sta de obicei agatat de rucsac si eu cu un trei sezoane usor in picioare

Sâmbătă, 21 decembrie 2024 - 17:00

mosionica
mosionica

clasic
https://www.skates.ro/bocanci-trezeta-top-evo-wp-testa-di-moro

și ușor
https://www.decathlon.ro/p/bocanci-alpinism-albastru/_/R-p-15633?mc=8324356&c=NEGRU_A
LBASTRU

Sâmbătă, 21 decembrie 2024 - 14:44

edy
edy
Coarda

https://www.tiso.com/tiso-grmt-1138759/garmont-mountain-guide-pro-gtx-jeans-tiso-grmt
-1138759
model luat de pe la noi, am căutat rapid o poză. Cred că și Ruxandra îl are. Perwanger de 3mm, o bucată frumos croită. O "hrănesc" din când în când cu cremă compatibilă cu tipul de piele și membrană. Atât de rezistenți că i-am retălpuit, exact înainte de a fi atacate inserțiile de colțari. Au la km în spate... Dacă pică bine pe picior alergi în ei. Le lipsește poate partea de 3 din 3/4. Ieri le-am dăruit o plimbare și mai urmează.

Sâmbătă, 21 decembrie 2024 - 01:40

andras
andras
Caraba

Acum fiecare cu experienta lui. Eu n-am avut problema cu Kailash, il am de mult timp, nici nu mai tin minte cand am cumparat. Talpa nu are nimic, s-a rupt cusatura langa aparatorul degetelor, dar s-a rezolvat usor. Daca se stica complet n-o sa am regrete, ca a facut treaba. Chiar vreau sa iau un alt bocanc, dar inca e prea mult.
Sotia are Scarpa Zodiac Plus GTX, in afara de pret mi se pare foarte fain si as lua unul in loc de Kailash.

Vineri, 20 decembrie 2024 - 21:19

gabel
gabel
Caraba

Salutare si va multumesc de sfaturi. Experientele voastre bune si rele sunt de ajutor. Din experientele mele concluzionez ca bocancii adevarati au cam disparut, si e doar o chestiune de noroc sa nimeresti un model bun, rezistent si confortabil.

Marcile de care fug au probabil si modele bune, dar nu-mi permit sa risc dupa 2 esecuri.
-Scarpa: cu Baron si Kailash, talpa intermediara EVA(poliuretan) este friabila. deci nereparabili.
-Salewa: cu MTN Trainer GTX si Alpin Mate. Trainer-ul are o piele foarte subtire (probabil Suede), deja crapata. Alpin-ul s-au tocat dupa 30 de ture, gheata si talpa Pomoca; ambele modele luand apa dupa 3-5 ture.

Fac ture normale si simple acum, nu mai zac in munti, deci n-am pretentii de confort sau impermeabilitate; si oricum seara sunt acasa. Vreau 3/4 sezoane deoarece turele de iarna incep si sfarsesc pe forestiere, fara zapada in ultimii ani.

Ma orientez catre Garmont Tower sau Meindl Island, sau altceva cu calapod lat, piele, galosati partial, cat mai putine cusaturi, fara tapla EVA, cu brant bun.
multumesc mult.

Vineri, 20 decembrie 2024 - 20:22

zentai
zentai
Coarda

Salutare, Gabriel
Pentru că Ruxandra a pomenit de Boreal, pot da cu părerea, ca unul care am avut și am bocanci Boreal, marcă folosită aproape exclusiv.
Raportat strict la cerințe, bocanci de 3/4 sezoane, semirigizi...

Pot spune că modelul Boreal Atlas sunt bocanci de cea mai proastă calitate pe care i-am avut vreodată. Rod la călcâi îngrozitor, iese vopseaua din ei (deja mi-au pătat două perechi de șosete).

Modelul Boreal Kovach Hiking, în schimb, sunt impecabili. Nu au ros pe nicăieri și stau pe picior parcă ar fi prins în vreun fel de airbag. Par butucănoși...dar țin și foarte bine de cald.
Ori că au tocul înalt, ori că nu am eu un mers hotărât, parcă, parcă ar fi un pic instabili. Chiar nu mă pricep să explic mai mult de-atât. Trebuie să fii atent pe unde calci cu ei pentru că te pot dezechilibra. Cred că și talpa agață un pic. Dar ai foarte bună aderență cu ei. Bine, eu am și un mers să-mi protejez genunchii la maxim, mai ales de rotiri pe axa orizontală a genunchiului...dar care nu diferă sesizabil de un mers normal! Carpati.org

Baftă!

Vineri, 20 decembrie 2024 - 10:11

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Gabel, bocancul ales depinde foarte mult de forma piciorului, nu are niciun sens sa-ti recomande lumea ce le-a venit lor bine. Uita-te mai degraba dupa detalii de constructie: piele full, cusaturi cat mai putine, galosare full, talpa board-lasted in loc de injectata, si ia corespunzator. Asa ca idee eu am avut 3500km batuti in Meindl Island (un 3 sezoane pe care il poti purta si pe iarna usoara in Carpati, relativ teapan pt un bocanc fara prinderi de coltari) pana sa apara probleme la talpa, si 2000 pana sa busesc goretexu. Calapod lat, hai sa zicem bot de Scarpa dar mai ingust la calcai. Tot lucruri bune am auzit de Boreal

Vineri, 20 decembrie 2024 - 08:46

edy
edy
Coarda

Salut Gabriel. Nu aș exclude o marcă anume, aș zice că trebuie probat cât mai mult posibil. De multe ori schimbările sunt dese, în ambele direcții. Un plus dau și eu la salewa. Am modelul acesta https://www.sportguru.ro/sporturi/outdoor/incaltaminte-outdoor/incaltaminte-trekking/
bocanci-trekking-barbati-salewa-crow-gtx?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI06H9tc61igMVI
oCDBx1kShDyEAQYAiABEgImbfD_BwE#
cu precizarea că am stat cu ochiul pe site și am prins o ofertă de nerefuzat. Sunt B2, zice că dintre cei mai ușor pe categoria lor. Vin cu două seturi de tălpici, pentru șosete de grosimi diferite. Sunt ușori, suficient de comozi, izolație (pe această gamă) cam lipsă. Am dat și albișoare cu ei, colțarii au stat brici și am fost mirat cât suport mi-au oferit bocancii. Dacă ai drum în zona Alba/Aiud merită să treci pe la fabricile de acolo. Ce trebuie precizat la bocancii de ¾ sezoane, la ce temperaturi extreme vrei să îngheți în varianta 4 din acel ¾. Să-ți aducă moșul o pereche pe cinste!

Vineri, 20 decembrie 2024 - 07:35

cipicernat
cipicernat
(admin)

@gabel - nu stiu care au fost principiile pentru care ai exclus Salewa si Scarpa, dar daca totusi iti face cu ochiul ceva de la o firma si nu se potrivesc "din magazin", poti lua in considerare si sa le incerci cu un brant de la alta firma.

Eu am folosit in ultimii ani (si am trecut bine de cele 50 de zile) un Salewa MTN Trainer cu un brant Sidas. Ce e drept, tipul care imi vindea ghetele chiar stia ce vinde si a identificat rapid rezolvarea. Spun asta pentru asta pentru ca brantul recomandat nu a fost cel Outdoor standard, ci cel Mid Arch, prin urmare nu recomand cumpararea in avans din alta parte a unui astfel de brant (mai ales ca nu sunt ieftine)!

Brantul respectiv a echilibrat altfel gheata si am plecat din magazin cu niste incaltari pe care le consideram insuportabile (nu exista model Salewa cu care sa ma impac cu branturile originale). Am mers cu ele intre timp chiar si doua saptamani la rand, zilnic intre 6 si 10 ore.

Joi, 19 decembrie 2024 - 22:12

Afisari: 38,453

#284  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9267 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org