Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Nemira Mare
Muntii Nemira
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Bocanci 4 sezoane (13)

marko
marko

Salut,

Eu am de sezonul trecut o pereche de North Face M Verto S4K GTX. Sunt foarte multumit de ei, sunt impermeabili, usori si foarte comozi. Atat talpicul cat si talpa in sine au insertii pentru absorbirea socului astfel ca iti menajeaza si articulatiile. Merg cu ei si pe uscat chiar si pe plat foarte usor si confortabil, nu mi-au facut niciodata bataturi. Iti ofera rigiditate foarte buna pentru laba piciorului fara a-ti imobiliza glezna peste masura.

Eu nu am nici o problema in a folosii coltari cu legatura universala sau semiautomata dar pentru unii asta-i o problema.

Nu i-as recomanda pentru ture de mai multe zile iarna. Daca vrei si asa ceva, incearca Verto S6K, este mai calduros si mai bine izolat.

Daca vrei ceva mai serios, incearca Scarpa Mont Blanc. Sunt excelenti, numai ca pretul este undeva la 300-400 EUR, dar isi merita banii!!

Marți, 18 februarie 2014 - 22:12

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Nu știu de unde s-a împământenit «legenda» încălțămintei de 2,3 sau 4 sezoane, clasificare inexistentă la fabricanții de pe piață.
Meindl est, după cunoștințele mele, singurul fabricant care-și clasifică produsele cu 4 «»repere», A, B, C și D, si alte două intermediare, AB și BC. Acestea se referă exclusiv la tipul de actvitate (de la plimbare la cățărare) și la tipul de teren (de la drumuri la ghețari și stâncă). Nicaieri nu se pomenește ceva despre sezoane, în sensul strict al temperaturii.

Modelele despre care se discută pot fi clasificate, la lectura caracteristicilor, în categoriile BC, C sau D, destinate activităților ce țin mai degrabă de alpinism cu sau fără colțari. Acesta este utilizarea dorită ? Caracteristica lor principala este rigidatea tălpii care asigură un confort relativ pe terenurile stâncoase, ghețar, scări de «via ferrata» dar împiedică derularea naturală a piciorului pe teren plat (așa cum o permite un model precum Mustang).

Alegerea unei încălțăminte nu se face după o marcă sau model ci după nevoi și buget. Materialele folosite sunt de asemenea un criteriu de alegere, știind că nenumăratele cusături (din motive exclusiv estetice) constituie tot atâtea portițe prin care umezeala pătrunde.

Sâmbătă, 15 februarie 2014 - 23:41

kxo.xp
kxo.xp

In primul rand, nu prea exista bocanci de 4 sezoane. Tot ce presupune mers prin zapada fara poteca e dincolo de scopul unui bocanc universal. Deja daca vorbim de taiat poteci, vai sau gheata, vorbim de talpa rigida si bocanci de iarna.

Eu am ajuns la concluzia ca un bocanc usor, gen ce ai avut tu, dar de calitate mai buna e perfect pentru sezonul cald iar un bocanc serios de iarna e necesar atunci cand zapada e abundenta. In plus, niste ghete micute sunt perfect pentru turele usoare si pentru "schimb" atunci cand trebuie sa mergi 3km cu bocancii de iarna pe forestier.

Iti vei lua practic tot un bocanc de 3 sezoane, dar mai grosut si mai rigid, corect? Daca da, vezi ca LaSportiva nu sunt printre cei mai buni. Ar fi bine daca ai gasi ceva de la Mendl care sa intre in bugetul tau - sunt extraordinari ca bocanci, in special modelele clasice cu constructie dintr-o singura bucata de piele groasa.

Spre deosebire de antevorbitorul meu, eu am fost prost sfatuit sa iau bocancii largi... si am avut de suferit. Iar sfatuitorul, un comerciant din Bucuresti, a refuzat sa ii ia inapoi dupa ce mi-am facut picioarel vraiste de la bocanci largi. Modul in care iti vin pe picior modelele mentionate de tine vor decide in general pe care il vei cumpara. Eu am probat tot ce inseamna 41-43 in Bucuresti si mi-au venit bine 3 perechi. Degeaba imi iau LaSportiva sau (nume-de-bocanc-jmecher) daca nu imi sta bine si ma basica la fiecare pas.

Sâmbătă, 15 februarie 2014 - 14:40

ioanstoenica
ioanstoenica..
Coarda

Salut! Eu am La Sportiva Trango S - nu mai știu dacă au și apelativul EVO sau nu, dar sunt leit ca ăștia: http://www.outdoorgearlab.com/Mountaineering-Boot-Reviews/La-Sportiva-Trango-S-Evo-Me
ns

Menționez din start că am făcut greșeala și i-am luat prea strâmpți, de aceea am avut mari probleme la început cu ei (bătături), asta mai ales la trasee mai lungi, care implicau și mers pe asfalt sau drumuri forestiere. Nu sunt ei cei mai rigizi bocanci, dar tot se simte rigiditatea uneori - așa că mi se par mult mai potriviți pentru trasee mai stâncoase (ideali în Crai, Bucegi, Retezat etc)

Plusuri: super aderență pe stâncă, impermeabilitate bună, fiabilitate. I-am folosit cam 3-4 ani, destul de mult. Talpa s-a mai tocit, dar încă "se lipește", mai ales pe stâncă. Galoșarea s-a desprins în vârf, de la contactul cu stâncile probabil. Nu am avut probleme cu cusăturile în ăștia 4 ani. Șireturile au si o gaică autoblocantă, adica și dacă se desface funda (la mine nu se întâmpla asta, ca la alți bocanci pe care-i am), nu se lărgește de tot bocancul.

Nu îi pot considera însă bocanci de 4 sezoane. Adică i-am folosit și iarna, dar sunt mult prea subțiri, așa că la temperaturi scăzute simți frigul. La asta a contribuit și faptul că erau prea strâmpți, dar oricum - sunt subțiri.

La ture de 1-2 zile, chiar și strâmpti cum erau ai mei, erau destul de comozi. Dacă ar fi fost mărimea potrivită ar fi fost mult mai comozi.

Culoarea și materialul exterior s-au mai tocit, s-au mai șters, e normal - dar încă arată frumos Carpati.org Parcă au început să ia și apă, nu mai știu că nu i-am mai folosit de ceva vreme prin udătură - dar chiar și asta mi se pare deja ceva normal, membrana Gore-tex are uneori viață destul de scurtă.

Eu am dat pe ei 200 de euro acum 4 ani și ceva, în Italia. Văd că prețul se menține. Dacă ar fi să îi schimb la un moment dat, pentru trasee mai abrupte, cu stânci, aș alege același model Carpati.org

Pentru trasee mai de toate felurile, m-aș orienta spre niște bocanci mai comozi, mai flexibili. Oricum, nu poți merge și vara și iarna cu aceiași bocanci.

Sâmbătă, 15 februarie 2014 - 11:02

gravuj
gravuj

Buna ziua,

Pana acum acum am folosit bocanci Scapra mustang GTX de 3 sezoane si acum doresc sa achizitionez bocanci de 4 sezoane preferabil cat mai usoare si technice decat de expeditie;

- am vazut ca au aparut reducerile:
LA SPORTIVA TRANGO S EVO la 835 ron sau North Face M Verto S4K GTX la 885ron
Ar intra in calcule si modelele de la Scarpa Charmoz sau Rebel sau Millet Charpoua sau Grepon.

Eventual ati avea ceva recomandare, suma alocata fiind maxim 200euro

Sâmbătă, 15 februarie 2014 - 00:03

odin
odin
Rucsac

De la Garmont si Salewa poti cumpara linistit. Cu Kayland, am suspiciuni. O sa iti fie cam greu cu ei vara, asa cred.

Sâmbătă, 1 iunie 2013 - 20:05

iacob.ovidiu
iacob.ovidiu..
Busola

Buna seara.
As dori si eu niste informatii, pareri si sfaturi in legatura cu alegerea unor bocanci.
Garmont tower, Salewa Trainer mid gtx, Kayland Contact Rev, Garmont vetta plus.
Confort, durata de viata..
Multumesc.

Sâmbătă, 1 iunie 2013 - 00:22

dragois
dragois
Caraba

+1 si de la mine pentru Barun. Am facut ture lungi iarna trecuta cu ei si au rezistat destul de bine la zapada. Intr-adevar, merita o impermeabilizare dar ar trebui si purtati impreuna cu niste sosete bune pentru iarna.

Duminică, 23 octombrie 2011 - 21:58

rovid
rovid
Caraba

Vad ca nu merge linkul vezi la produse de intretinere Spray Impermeabilizare Bocanci Nikwax Fabric & Leather pt incaltaminte cu Gore Tex.

Duminică, 23 octombrie 2011 - 20:57

rovid
rovid
Caraba

Cu un spray la vreo 23 lei cumparat ...odata cu bocancii,http://www.mormota.ro/incaltaminte/accesorii/spray-impermeabilizare-bocanci-
nikwax-fabric-lether.html.

Duminică, 23 octombrie 2011 - 20:55

ionut80
ionut80
Caraba

cum sa ii impermeabilizez?

Duminică, 23 octombrie 2011 - 20:52

rovid
rovid
Caraba

Eu am Scarpa Barun si ar fi ok pt. ce vrei tu dar neaparat sa ii impermeabilizezi,au aderenta foarte buna,sunt comozi.

Duminică, 23 octombrie 2011 - 20:51

ionut80
ionut80
Caraba

As vrea sa achizitionez o pereche de bocanci de 4 sezoane daca se poate in limita a 500 RON. Gasesc la pretul acesta? O alternativa ar fi si o pereche de 3 sezoane care sa reziste si la ture mai usoare de iarna si eventual sa fie impermeabili. Ce imi puteti recomanda? Eu m-am gandit deja la o pereche de Scarpa Barun GTX . Multumesc!

Duminică, 23 octombrie 2011 - 19:56

Afisari: 4,276

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0602 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org