Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Curcubata Mare
Muntii Bihor-Vladeasa
#33  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Ancorare cort (33)

zentai
zentai
Coarda

PS- erată - a se citi "a doua variantă", în loc de "prima variantă". Șuruburile cu forare sunt net superioare acelui piton,în ceea ce privește prinderea cortului. Pe stâncă, probabil, pitonul este imbatabil!

Joi, 8 februarie 2024 - 09:47

zentai
zentai
Coarda

Norocul nostru că-n viață nu suntem militari, să executăm misiunea și-atât.
Noi putem plănui totul, din timp și să așteptăm, cu tenacitate dacă este cazul, momentul potrivit.
Bănuiesc că te referi la bani. Nimic nu-i exagerat când vine vorba de eficiență.

Între pitonul portocaliu propus de tine și acele șuruburi cu forare, dedicate prinderii cortului și prelatei, chiar și acum aș alege prima variantă.

Apoi că, precum știi, nu sunt fan-ul cortului (nici a montării/demontării lui). Trebuiesc soluții mega eficiente pentru acest compromis, în ceea ce mă privește!
Eu așa am fost învățat: "dacă poți, dă-i bătaie"!

Joi, 8 februarie 2024 - 09:17

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Overkill pt ce vrei sa faci, da' ma uitam la polonezi la echipament de catarat si am gasit asta https://en.kuzniaszpeju.pl/en_US/p/Turf-screw-short/664

Joi, 8 februarie 2024 - 07:31

zentai
zentai
Coarda

@-edy- am comandat ambele modele, modelul Hardcore (dural, 15 cm) și modelul Heavy Duty (20 cm, oțel inoxidabil dar la greutate per bucată cântărește mai puțin ca cel de dural de 31 cm). Cred că le voi folosi doar câte două, pentru a ancora lateralele la cort. Mai am și niște ancore din titan cu care pot eficientiza, funcție de vreme, cu cenzura cântarului.

Frate, cred că pot ancora un cort, în funcție de necesități, cam oriunde în toiul iernii, la un vânt rezon. Dar ideea de bază care m-a obsedat este aceea de a monta iarna un cort cât mai rapid posibil, oriunde, oricând, chiar și noaptea, cu minim de efort și maxim de eficiență. Din cauză că nu sunt un tip cu foarte multă răbdare, de-a lungul vieții, am tot învățat să eficientizez! Carpati.org

Dar, întotdeauna, consult prognoza meteo cam cu o săptămână înainte de tură. Și chiar și așa, uneori am mai avut și surprize...nu pot să spun că extraordinar de plăcute! Însă viața este o extraordinară înșiruire de frumuseți, indiferent de vreme. Carpati.org

A contat ce ai spus! Pentru mine! Mulțumesc!

Vineri, 19 ianuarie 2024 - 15:26

edy
edy
Coarda

Teoretic, dacă solul este „beton”, o spiră de diametru redus și pas mai mic (distanta pe aceeași axă între două spire consecutive) prinde bine. Dacă solul este mai aerat, a înghețat „cu bule”, spira mai amplă și o distanță mai mare între spirele alăturate asigură o ancorare mai bună.

Vineri, 19 ianuarie 2024 - 15:08

zentai
zentai
Coarda

Ruxandra, adevărat ce spui și asta am spus și eu. Dar...cuiele cu pricina sunt din duraluminiu și dându-se valori în Nm au și un punct de torsiune maxim. Deci nu poți să dai în ele cu ciocanul cât poți de tare, ca să intre în sol înghețat fie și 5 cm, și nici prea tare la cheie nu poți să dai. Ceea ce spune Edy este că acele cuie de 31 cm, având foreza mai pronunțată, intră mai ușor în sol..pentru cine vrea să facă un compromis privind lungimea (că ce poate să intre mai mult, poate să intre și mai puțin, în sol Carpati.org )!
Pe de altă parte sunt și foarte scumpe! Carpati.org
Sunt la mare ananghie, că nu mă pot hotărî și timpul trece! Carpati.org

Luni, 15 ianuarie 2024 - 09:41

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Cu siguranta n-ai nevoie de 30 sau chiar 15cm penetrare in sol inghetzat prea dur pt cuie clasice ca sa fixezi un cort. Se regrupeaza la pioleti in mai putin de atata, si aia-i de viatza cuiva nu de confortul temporar Carpati.org 5-10 insertie e ok, nu cara chestii prea lungi Carpati.org

Luni, 15 ianuarie 2024 - 07:15

zentai
zentai
Coarda

-Edy- au pe site-ul menționat toate tipurile de șuruburi de gen, cu toate informațiile pentru fiecare, inclusiv forța de strângere în Nm. Plus alte artefacte utile/inutile.Carpati.org
Faină ideea cu sticla de plastic.

Înțeleg ce spui...că alea mai lungi forează mai fain dar cele de 15 cm au și avantajul că poți începe cu ciocanul! Carpati.org

Solul fiind înghețat, dacă introduc 12 cm din 15 cm, mi se pare arhi-suficient. Totuși, 31 cm este extraordinar de mult, plus că cele de 31 cm sunt folosite la ancorat copertine care față de un cort de 1,5 mp...
Eu am eficientizat cu cele de 15 cm. Fie și pentru faptul că nu m-am putut imagina scoțând din rucsac șase (sau fie și doi, conform a ceea ce arătat și Ruxandra) tăruși de 31 cm.

Vineri, 12 ianuarie 2024 - 10:59

edy
edy
Coarda

Când am chestii tăioase și am nevoie de protecție în plus: sticlă de plastic, probabil una de 0.5l (20g) îți ajunge. Acestea mai scurte nu au spira atât de profilată, conform imaginii. Poate poți cere niște diametre de la vânzători.

Vineri, 12 ianuarie 2024 - 10:39

zentai
zentai
Coarda

Revin. Am găsit și la 15 cm, la set de 4 bucăți, cu achiziționare din Germania.

Link: https://peggypeg.shop/en/products/hardcore-peggy_pack-of-4

Vineri, 12 ianuarie 2024 - 09:56

zentai
zentai
Coarda

Da, Edy. Sunt exact ceea ce-mi imaginam și eu când ai venit cu ideea. Numai că 30 cm îmi pare foarte, foarte mult pentru manevrat/cărat pentru ceva din care folosești o treime. Apoi că vârfurile alea, de perforat cu ușurință stratul tare al solului, desigur perforează orice, și cărarea lor necesită, eventual, o cutie în plus.

Dar sunt tentat chiar și așa. Mai ales că simt că am votul tău! Carpati.org După căutările mele de trei săptămâni (apelez la mentenanța carpați.org dar chiar nu reușesc să mă descurc singur) acestea par a fi o rezolvare.

Ruxandra, așa am socotit și eu încă de la început. Doar că sunt foarte lungi, din dural (nu titan), foarte scumpe față de materialul din care sunt făcute (pe aici se situează deobicei prețul la artefacte de titan), nu știu greutatea și nici grosimea.

Vineri, 12 ianuarie 2024 - 09:25

edy
edy
Coarda

Gabriel, sigur nu trebuie îngropat tot. Pozele din link arată clar acel pas mare al spiralei și jumătatea de la vârf cu spira mai lată. Aceea e porțiunea care va duce greul, va avea contact bun cu solul. Jumătatea superioară posibil să fie doar inele ce fixează acel plastic, așa îmi pare din poze.

Vineri, 12 ianuarie 2024 - 08:29

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Are sens. Ancorele alea de zapada de 30cm una pe care le mai linkuia lumea is facute sa intre in zapada, nu sol. La 30cm si 50 grame, daca incerci sa le batzi in sol inghetzat le faci zob. In cazul asta, si daca vrei sa fii ancorat de sol si nu pe sol, ceva de gen suruburile alea ii probabil cea mai buna idee.

Vineri, 12 ianuarie 2024 - 07:03

zentai
zentai
Coarda

Ruxandra, vreau sa găsesc cuie/ancore pe care sa le bat în sol, eventual dând un pic zăpada la o parte, care să intre ușor și să iasă ușor a doua zi, indiferent de vreme/temperatură/sol (adică se înțelege că nu piatră)
Am găsit ceva în ideea lui Edy dar mi se pare excesiv...deși nu trebuie băgat tot acel cui.

Las un link pentru alții care ar fi interesați:

https://xgocamping.ro/accesorii-autorulota/peggy-peg-screw-peg-long-aluminium-set-of-
2/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAwP6sBhDAARIsAPfK_wbdxMj8x8NbK2LuZmrP6NAq4BO5yqPcU8fL98m
ZSmSnZtk8pBlHBBsaAgTQEALw_wcB
Mesaj modificat de autor!

Joi, 11 ianuarie 2024 - 22:24

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Zentai, pe zapada cel mai usor si mai fiabil tot fiarele ingropate/punga de lidl umpluta cu zapada indesata si folosita ca deadman raman. Ca vrei chestii sau grele ele insele sau cu suprafatza cat mai mare, ancorele alea n-or sa tina la vant serios decat in zapada beton sau aproape beton, din aia din care nu prea gasesti pe plat in Romania decat prin mai...

Joi, 11 ianuarie 2024 - 21:15

zentai
zentai
Coarda

@ Doru- faini! Revin și arăt: se găsesc și la Nootka, cu specificația că sunt ancore de zăpadă. Mersi fain! Apreciez!

Joi, 11 ianuarie 2024 - 18:03

dorudragan
dorudragan

https://images.hilleberg.net/products/accessories/Snow-Peg-Info-lg.jpg

Eu astfel de țăruși am la cort, îi folosesc la camparea pe plaja/ nisip; în specificație zice că sunt de ”snow and sand”, dar la zăpadă încă nu i-am folosit, sunt și f. ușori, i-am comandat de la Hilleberg cu cort cu tot. Pt. nisip sunt foarte ok pot să zic.

Joi, 11 ianuarie 2024 - 17:33

zentai
zentai
Coarda

Salutare Andraș și mulțumesc. Na, că găsesc metehne la toate. Amazon cere date pe care eu nu mai sunt dispus să le dau. Mi-aș face un Revolut dar ceva asemănător, la un preț apropiat vinde și Nootka.
Încă sunt în eficientizare cu ideea lui Edy. Am cautat șuruburi de titan și am avut surpriza ca se fabrică doar minuscule și doar pentru osteoplastie.
Caut în continuare să merg pe ideea cu șuruburile că fiind cea mai ieftină. Numa' să vedem unde ajung cu cântarul. Că degeaba iau cort fulg de nea dacă cele cu care să-l prind/ ancorez ajung sa cântărească mai mult decât cortul! Carpati.org

Tură faină să aveți !

Joi, 11 ianuarie 2024 - 17:23

andras
andras
Caraba

Pe Amazon.de sunt o multime de ancore pentru zapada, dar personal nu am experienta cu niciuna. Pe morena am folosit pietre si bolovani, pe ghetar nu mai stiu ca ultima data am campat pe ghetar acum muuuulti ani. Dar avem planuri pentru anul in curs. Carpati.org
Cauta "snow pegs". Multi de acolo trimit si in Romania, unii mai scump, altii ieftin. De exemplu
https://www.amazon.de/-/en/iBasingo-Ti4009P-Titanium-Camping-Ultralight/dp/B0834NTWRZ

Sau
https://www.amazon.de/-/en/iBasingo-Titanium-Climbing-Ultralight-Accessories/dp/B093S
LCY6M/

Joi, 11 ianuarie 2024 - 16:30

zentai
zentai
Coarda

@- Cristi- ceva de gen căutam și eu, numa' că ceva mai aproape. Două ponoase sunt la Vargo, una că mă costă transportul mai mult decât produsul și că nu au cu plata prin PayPal (altfel de plată nici nu mă interesează întrucât în caz de țeapă PayPal returnează banii, ceea ce mi s-a întâmplat și chiar cu un vânzător din US).

Doru - tre să te silești mai tare, frate! Hai că poți, nu căuta facilul/previzibilul! (Am zis în urmă cu vreo 10 ani că s-ar cere și o secțiune umoristică pe carpați.org). (PS- știu mai toate bancurile lor, cu variante pentru intelectuali dar și necenzurate. Dacă m-aș duce la stand-up comedy m-aș umple de bani. Da' mie îmi place la sărăkie). Carpati.org )

Joi, 11 ianuarie 2024 - 15:44

Afisari: 734

#33  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0711 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org