Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Carja
Muntii Parang
#123  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere sac de dormit (123)

poe
poe

Salut!

Sunt in cautare de sac de dormit de vara-toamna si cautand am gasit acest sac de la vango la un pret destul de bun: Vango Nitestar 250 (-18 -2/+4 +20 - 1600g) la 180 de ron

http://www.emont.ro/produse/1753

Va multumesc anticipat pentru orice opinie referitoare la acest sac si firma sau la alta variantapana in 200 ron. Am vazut ca e o firma din Anglia, deci ceva credibilitate o avea, nu e clar cea mai cea,dar daca cineva a avut sau are produse vango si ar dori sa impartaseasca niste opinii, as fi recunoscator!

Joi, 19 mai 2011 - 08:39

mariusfm
mariusfm
Caraba

Strans bine e putin mai mic decat o minge de fotbal. Nu stiu nimic despre sacii Lafuma.

Gasesti Baikal 1000 la montrek.ro, am intrebat acum si il au fizic in magazin. Carpati.org

Marți, 19 aprilie 2011 - 11:39

myfav
myfav

@mariusfm: nu gasesc pe stoc baikal millet 1000, il vor primi peste vreo luna. Pana atunci, imi poti spune daca stii ce dimensiune are sacul impachetat in saculetul de compresie? Nu am gasit aceasta informatie pe site, nici macar pe site-ul francez.
Despre Lafuma stii ceva, ce calitate au? Am gasit un sac Lafuma la un magazin si e o legatura intre Millet si Lafuma ca marci, insa nu stiu ce calitate au, cum se comporta "pe teren".

Marți, 19 aprilie 2011 - 11:20

drumetu71
drumetu71
Busola

Arunca o privire si aici : http://www.climbeer.ro/saci.html Imi par interesanti si ca pret, greutate si temperaturi.

Vineri, 15 aprilie 2011 - 23:30

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Sunt unii saci care au cusut velcro pe partea din spate, ce se agata de benzile de pe salteluta, prevazuta si ea cu asa ceva.
Poti improviza ceva asemanator, dar in sac tot vei aluneca. Cel mai bine e sa pui cortul pe un loc plan, caci sunt destule pe munte Carpati.org. Inainte de a monta cortul te intinzi pe locul ales si vezi cam cum e, in felul acesta depistand si anumite "boalfe" sau gropite invizibile ochiului.

Vineri, 15 aprilie 2011 - 14:55

myfav
myfav

Mai am o intrebare: sacul meu de dormit (fiind din fâs) aluneca la vale daca dorm cu cortul pe teren usor inclinat si ma trezesc cu degetele de la picioare infipte in marginea cortului si inghetate, bineinteles, pentru ca la margine e mai rece.
O fac pe râma mai "la deal", dar peste catva timp iar repet figura si asa toata nopatea. Voi cum va descurcati cu alunecatul in cort? Exista ceva de atasat la sacul de dormit, un fel de frana, material antiderapant?

Vineri, 15 aprilie 2011 - 12:40

mariusfm
mariusfm
Caraba

@ myfav...ce am recomandat pana acum e valabil si pt tine vis-a-vis de Millet: Baikal 750 & Baikal 1000. Ambele au greutatea si temperaturile dorite de tine, in plus nu vei fi stresat ca se uda puful si pretul e mult mai mic decat cel de la Nahhany.

Millet - Baikal 1000: confort +7, +3 C; extrem -12C; greutate 1000g
Millet - Baikal 750: confort : +9, +5 C; extrem -9C; greutate 750g

Ps. a se lua in calcul un plus de 100/200g sacul de compresie in fct. de marime si producator

Joi, 7 aprilie 2011 - 12:14

florinbalan
florinbalan
Rucsac

http://en.wikipedia.org/wiki/EN_13537

Dupa cum vedeti, cel putin ISO13537 defineste temp de confort si cea extrema tinand cont ca femeile resimt mai puternic frigul.

Temperatura este cea din cort. Dar cum nu poti sti niciodata cu precizie cu cate grade iti ridica cortul temperatura (intre 2 si 6 masurate de mine in 3 corturi, la aprox. 0 grade afara), nu prea se tine cont de el. Mai ales ca un cort, in aceleasi conditii de vant, nu are o rata constanta de izolare, ci cu cat scade temperatura exterioara cu atat este mai mic aportul termic al cortului.

Despre Nahanny alpin cel mai bine ii intrebi pe producatori. Stiu ca era in jur de 1kg sacul cu vreo 500 de grame de puf. In principiu 500g de puf 650CUIN intr-un sac cu cusaturi reci este destul pentru un sac de vara.

Miercuri, 6 aprilie 2011 - 15:46

myfav
myfav

Stiti ceva despre sacul de dormit Nahanny alpin super light 600 grame?
Eu am o problema cu caratul greutatilor si incerc sa reduc la minim bagajul. Sacul acesta pare ideal, dar tine suficient de cald? temp de confort este +2gr. Extrema -8gr.
Mentionez ca merg in general vara sau in septembrie, la peste 2000 m.
Daca nu, poate imi recomandati alt sac, dar tot usor (max.1000 g) si cu temp.de confort in jur de 2 gr. Temp. de confort e cea masurata in interiorul cortului sau afara?
N-as vrea sa deschid un topic nou (dar daca e nevoie, il deschid).

Miercuri, 6 aprilie 2011 - 14:55

cipicernat
cipicernat
(admin)

In caz ca nu vrei sa il comanzi pe net si ai timp sa te duci in magazin, Kontiki-ul il gasesti si la Himalaya la acelasi pret:

http://www.himalaya.ro/catalog/product_info.php?cPath=29&products_id=726

La o prima vedere, Baikal-ul mi s-a parut a avea materiale un pic mai bune, ceea ce ar justifica diferenta de pret. Carpati.org

Miercuri, 6 aprilie 2011 - 11:28

mariusfm
mariusfm
Caraba

Sa te bucuri de el atunci! Carpati.org

Miercuri, 6 aprilie 2011 - 11:02

imix_ka
imix_ka

Pai...am 1.65 ...Carpati.org Si sunt foarte incantata sa nu car material de sac de dormit in plus Carpati.org

Miercuri, 6 aprilie 2011 - 10:57

mariusfm
mariusfm
Caraba

Suna bine, dar ai vazut: Inaltime recomandata utilizator 165 cm

Miercuri, 6 aprilie 2011 - 10:29

imix_ka
imix_ka

De Trimm Balance am auzit si eu niste prieteni care au fost multumiti.
Dupa cum a spus si Marius, caut cel mai bun raport calitate-firma/greutate-volum/pret.
Am gasit Ajungilak la 200ron Carpati.org
http://www.mountainbear.ro/pv-13684-ajungilak_mammut_kontiki_165cm.html
Temperatura minima de -17 grade si cantareste 1.15kg. Nu suna deloc rau Carpati.org

Miercuri, 6 aprilie 2011 - 10:26

mariusfm
mariusfm
Caraba

Baikal 750 este superb, ocupa spatiu cat o sticla de 1 litru, are 750g si-si face treaba cu brio pt temperaturile de confort date. Eu il folosesc doar pt anumite cabane, la cort cand temperatura nu scade sub cea de confort sau cand vreau sa fiu cu adevarat "travel light", dar atunci iau in calcul pt somn si o bluza + pantalon.Pt ce vrei tu, m-as uita la Baikal 1000 sau 1400 (sau alta firma si temp similare ) avand in vedere ca esti fata.

Cand mi-am cumparat sacii, am cautat cel mai bun raport calitate-firma/greutate-volum/pret, intre timp se poate sa se fi schimbat oferta pietei. Cei de la Mountain Hardwere aveau ceva saci speciali de fete parca, mai scurti (daca inaltimea o permite).

ps. vorbind de calitatea somnului, acele cateva sute de grame pot fi inlocuite cu o saltea autogonflabila...fata de izopren, parca dormi in puf Carpati.org

Miercuri, 6 aprilie 2011 - 09:08

midan
midan
Rucsac

Chestia cu temperetura de confort e discutabila si depinde de la caz la caz. Pentru Trimm nu bag mana in foc ca temperaturile corespund EN 13537 dar eu m-am descurcat cu Trimm Peak si mai stiu persoane multumite de Trimm Balance.

Ar mai trebui tinut cont si ca pentru femei temperatura de confort e undeva cu 6 grade mai sus, etc.

Daca ai un buget "flexibil" mai vezi si Ajungilak la Himalaya

Miercuri, 6 aprilie 2011 - 01:58

imix_ka
imix_ka

La 2kg intr-adevar e putin cam greu mai ales pentru confortul respectiv. Cortul meu are 2kg si strans este de marimea unei sticle de apa de 2l...
Prefer sa mai pun 20-30 de ron de ex. in plus ca sa iau ceva mai bun daca diferenta de calitate merita. Ma uitam la Baikal Millet 750 care are temperatura de extrem la -9, dar ma gandeam totusi sa nu imi fie frig primavara si toamna... asta este motivul pt care am zis sa merg pe varianta de -15.
Astept si alte sugestii.
Va multumesc.

Marți, 5 aprilie 2011 - 23:26

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Sau diferenta aia neinlocuita deloc, caci cu cat e mai usor bagajul cu atat mananci mai putin, transpiri mai putin si ai sanse mai mici sa te accidentezi...Carpati.org

Nu-i cam mult un sac de -8 confort la 15 de grade vara? Nu adormi dezvelit si racesti cumva? Sacul meu de puf de 0 grade si 12 ani, adica obosit, mi-a fost destul intotdeauna de la inceputul lui mai pana in noiembrie. Vara uneori mult prea calduros chiar la altitudini mai mari.

Marți, 5 aprilie 2011 - 19:57

mariusfm
mariusfm
Caraba

Midan, am inteles perfect sugestia ta, doar ca intaream argumentele mele...in plus la 2 kg iese din categoria "usor" (pt temperatura data).

In alta ordine de idei, pt activitatea noastra de "carausie", diferenta pret vs greutate/volum ar trebuii luata in serios ...daca este doar pt mers la peste sau un gratar la cort si carat cu masina, putem pune altfel in balanta aceste constante. Astfel diferenta de cateva sute de grame mai bine este inlocuita cu apa, mancare, ceva de imbracat sau un kit minim de supravietuire.

Marți, 5 aprilie 2011 - 19:09

midan
midan
Rucsac

Am sugerat Trimm Arktis pentru raportul pret/calitate, care e destul de bun zic eu.

Sigur ca se poate si mai bine, depinde de ce compromisuri (bani, confort ) esti dispus sa faci

Marți, 5 aprilie 2011 - 18:40

Afisari: 15,732

#123  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0581 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org