Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Caleanu
Muntii Tarcu-Muntele Mic
#123  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere sac de dormit (123)

vaeghar
vaeghar

Multumesc de recomandari!
Nu sunt friguroasa de felul meu si nu ma deranjeaza sa dorm imbracata mai gros, daca este cazul, iar conditiile in care planuiesc sa folosesc sacul oricum nu sunt extreme.Temperatura de confort undeva la 0 grade cred ca mi-ar fi de ajuns pentru inceputul lui mai, intr-o noapte petrecuta la refugiu.Ideea era sa fie cat mai putin voluminos sacul de dormit.

Duminică, 21 februarie 2016 - 16:40

robertl
robertl

Nici Savana de la Pinguin nu-i de "lepadat" desi in general sacii de la Pinguin sunt mai grei, Savana tot la 1.4 kg "bate" , la fel si cei de la Husky ( si nu o spun in nume de rau, pentru ca folosesc rucsaci de la Pinguin si cort de la Husky)
Ar mai fi Trimmer-ul (tot) de la Trimm.. aproximativ aceleasi specificatii/pret ca Highlander-ul dar mai usor cu 100g
Cehii au reduceri ( 30-35%) la acesti saci, din pacate nu accepta PayPal...totusi accepta Visa sau MasterCard.
E mai bine decat prin transfer bancar...

Duminică, 21 februarie 2016 - 13:38

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

mai scutura pusculita de vreo 7 lei si-ti poti lua urmatoarea "jucarie":
https://www.mormota.ro/saci-de-dormit-si-saltele/saci-de-dormit/saci-de-dormit-3-sezo
ane/pinguin-sac-de-dormit-savana-lady-extrem-15-c.html

Eu am dormit in asa ceva intr-o stana pe 2 ian anul trecut. Multe grade cu minus. Cu izopren pus pe priciul din stana, haine calduroase (polar si tot tacamul), mi-a fost foarte ok. Dimineata pe la 8 cand ne-am trezit, termometrul de-l am agatat la rucsac arata -17 grade. posibil sa mai fi scazut pe timpul noptii. nu stiu.

Daca nu ai de gand sa mergi si in perioada de iarna grea sau pe la altitudini mari, e ok.
P.S: Asta nu inseamna ca varianta lui Robert nu ar fi de luat in calcul!!

Duminică, 21 februarie 2016 - 12:11

robertl
robertl

@ Alexandra: Pinguin Tramp nu este un sac de dormit pentru 3 sezoane ( din cate am inteles eu tu vrei unul de 3 sezoane) este doar un sac de vara, usor ce-i drept, si atat.
Eu iti recomand un Trimm Highlander, daca gasesti varianta de 185cm (depinde si de inaltimea ta)
Sacul este testat si se comporta perfect de la +10 +8 pana la -7 grade, folosit la cort din luna martie pana in noiembrie, de femeie...
Daca il gasesti pe undeva la un pret redus/promotie, cu atat mai bine
Greutatea este acceptabila pentru un sac cu umplutura sintetica (1.4 kg)

Duminică, 21 februarie 2016 - 11:16

robertl
robertl

PS: Nu prea mai il mai gasesc in stoc de la magazinele din Romania, totusi incearca..
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 21 februarie 2016 - 11:16

vaeghar
vaeghar

Salutare!
Mi-ar putea cineva sugera un sac de dormit de 3 sezoane cat mai putin voluminos?Vreau sa-l folosesc din mai, pana spre octombrie, stat la cort sau la refugiu.Bugetul e undeva la 250 de lei.Mi-a atras atentia Pinguin Tramp, care ar avea un volum ceva mai redus, dar temperatura de confort mi se pare prea ridicata.

---
mesaj mutat de admin.
Folositi functia de cautare inainte de a deschide alt topic!

Duminică, 21 februarie 2016 - 10:11

mad
mad
Caraba

Conform site-ului Simond, cu exceptia Frantei, Elvetiei, Coreii de Sud si Libanului, produsele lor se distribuie doar prin Decathlon ( http://www.simond.com/en/6-People/8-Distributors?c=3 ). Poate doar sa le gasesti vandute de varii persoane pe site-uri gen Amazon/eBay.

Joi, 22 octombrie 2015 - 13:17

dinuct
dinuct

Vreau să achiziționez sacul de dormit din puf Makalu de la Simond. Doresc opinii și comentarii de la eventualii posesori al produsului.

Miercuri, 14 octombrie 2015 - 12:03

jidanu
jidanu

Am acest de sac de dormit nu e nici gros nici subtirel cantareste 3lbs (1400gr) asa scrie pe eticheta.
Am domrit in cort cu el la teperaturi joase vara fara probleme insa credeam ca se poate estima dupa etichete intervalul de temperatura (de confort).

Duminică, 6 septembrie 2015 - 17:13

jidanu
jidanu

Am acest de sac de dormit nu e nici gros nici subtirel cantareste 3lbs (1400gr) asa scrie pe eticheta.
Am domrit in cort cu el la teperaturi joase vara grade fara probleme insa credeam ca se poate estima dupa etichete-materialul folosit intervalul de temperatura (de confort).

Duminică, 6 septembrie 2015 - 17:12

baumwolle
baumwolle
(admin)

Din ce văd, se pare că nu sunt specificate temperatura de confort a sacului și greutatea sa. Înclin să cred că este vorba de un sac de vară, totuși.

Duminică, 6 septembrie 2015 - 16:28

jidanu
jidanu

Ce puteti sa imi spuneti despre acest sac de dotmit?

http://www.ebay.com/itm/VERTICAL-ASCENT-85-LONG-MUMMY-SLEEPING-BAG/262031843255?_trks
id=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D33
097%26meid%3Dcb856636990c480ead56f99b682892fc%26pid%3D100011%26rk%3D1%26rkt%3D1%26sd%
3D251807448732

Ma intereseaza daca va dati seama din poze-etichete care ar fi temperatura de confort, ceva specificatii ca nu am gasit pe net
Astept parerile voastre. Multumesc!

Duminică, 6 septembrie 2015 - 15:33

micro
micro
Caraba

La mine traseul a fost exact invers : m-am scapat de sacii sintetici dupa ce am descoperit calitatile pufului. Mi-ar fi imposibil sa mai indesc un sac sintetic de iarna intr-un rucsac de 45 de litri cu care merg si iarna cateodata, si sa car cel putin 1.5 kg in plus greutatea combinata a rucsacului mai mare cu diferenta sintetic fata de puf. Problemele cu umezeala care le-ar avea puful sunt mult exagerate, mi s-a intamplat si sa dorm intr-o atmosfera asa umeda ca se condensau vaporii pe cortul interior fara sa fiu inauntru, sau sa dorm cu zapada de un deget pe sac intr-o stana prea deschisa si expusa viscolului, iar a doua noapte sacul de puf a facut fata cu brio chiar si dupa portia de umezeala inevitabil incasata.

Marți, 30 iunie 2015 - 20:14

casian
casian

Colegul Ratza are dreptate , în ultima vreme am renunțat la mai folosi sacii cu puf, atât pe cei de vară cât și pe cei de iarnă , motiv pentru care i-am și scos pe Bursă la vânzare.
Folosesc intensiv all seasons un sac de 3 sezoane -Hannah Scout, de aproape 1kg., sintetic ,de care sunt extrem de mulțumit.
Capacitățile hidrofobe ale fețelor și umpluturii sacului îl recomandă .
În turele hivernale cu bivuac în zăpadă , la cort ori in stână/refugiu prefer să dorm îmbrăcat cu un costum de puf (pufoaică+suprapantaloni cu puf) astfel încât sacul de dormit devine practic un sac de bivuac. Niciodată nu am mai avut astfel rețineri la ieșirea din sac... În sezoanele intermediare și umede folosesc un costum termic de PrimaLoft (jachetă +suprapatalon).
În aceste combinații sacul de dormit Hannah Scout a fost folosit în plaja de temperaturi -20gr.C....+20 gr.C.
Am remarcat și alte modele similare de saci sintetici, la fel de versatili cu greutate de cca.1 kg. și temperaturi de confort pe la +2 gr.C.....-5 gr.C.

Marți, 30 iunie 2015 - 19:02

ratza
ratza
Busola

Nu știu cît de bine izolează puful cînd e umezeală în aer.

Lista mea de traiste:
Pinguin 2200g -8/-17 (cel mai gros și cel mai greu)
Hannah 1300g -3/-12 (cel mai confortabil dintre toți, favoritul meu)
Ferrino 950g -3/-12 (cel mai strîmt, friguros la tălpi, cu fermoar idiot)

Din aprilie pînă în octombrie folosesc aproape exclusiv Hannahu'. Iarna Pinguinu', pînă în -5. Dacă e mai frig de atît și sforăi pe la vreo stînă, Ferrino băgat în Hannah (singura dată cînd vede uzură). Nu vreau un sac cu temperatură de confort mai mică fiindcă dimineața prefer să ies îmbrăcat și încălzit în loc să iau toate hainele reci pe mine.

Marți, 30 iunie 2015 - 15:06

micro
micro
Caraba

Un sac de dormit stie sa faca un singur lucru : sa te izoleze asa bine incat sa nu simti temperatura limita (barbati) / de comfort (femei), fara sa te imbraci cu toate hainele pe care le ai la tine. Diferenta de temperatura de la -1 la +15 e prea mare, si daca un sac tine de cald la -1 sigur o sa transpiri in el la +15. Bineinteles ca daca te iei dupa producatori care au produs minunati de genul "respirabil si impermeabil" o sa incepi sa crezi ca pot exista si asemenea saci "inteligenti", ignorand legile fizicii. Totusi, la punctul asta ne poate ajuta fiziologia - daca mananci mai mult inainte de culcare, vei dormi mult mai calduros decat daca mananci putin/deloc - deci poti sa aplici strategia asta pentru a mari limitele de comfort ale sacului tau (vezi linkul de la final).

Deci cauti un sac care sa-ti tina de cald cu adevarat cateva grade sub zero. E un mic secret aici : toate specificatiile de temperatura ale sacilor sintetici sunt putintel "umflate". Dintre un sac cu puf si unul cu umplutura sintetica la aceleasi specificatii, cel de puf va izola perfect conform cu specificatiile, pe cand cel sintetic va fi intodeauna mai friguros (estimez o diferenta de 4-5 grade la sacii sintetici, fata de limitele de temperatura). Deci nu e de mirare ca ti-a fost frig la -1. Desi puful este de 3-4 ori mai scump decat sinteticul, si durata de viata este mult mai mare (20 - 30 de ani). Tinand cont ca si compresibilitatea este mai buna, si greutatea mai mica, un sac cu puf prezinta avantaje serioase fata de cel sintetic.

Inainte sa se fi inventat specificatiile de temperatura ale sacilor si standardul EN 13537, existau cateva criterii destul de clare la alegerea unui sac cu puf, care mai sunt folositoare si astazi daca stii sa te uiti in detaliile date de producator :

- cantitatea de puf si "loft"-ul (calitatea) pufului - pentru vara in conditii alpine sunt suficiente 400-500g de puf, pentru iarna 900-1100g, de cea mai buna calitate posibila
- raportul intre cantitatea de umplutura si greutatea totala- optim este undeva la 60% - prea putina umplutura fata de total poate sa arate un material textil prea greu, neperformant - dar si un numar mai mare de compartimente care impiedica migrarea umpluturii si cresc peformanta pe seama cresterii greutatii.

O lectura suplimentara foarte instructiva : http://andy-kirkpatrick.com/articles/view/maximising_your_bags_warmth

Marți, 30 iunie 2015 - 11:05

hahaha
hahaha

@florin tu vrei un sac de dormit bun la toate Carpati.org Iti spun varianta folosita de mine: Am un sac de dormit cu temperatura de comfort -10 grade si am dormit cu el si in igloo si in cort in zapda (varianta cea mai extrema) si in refugii etc. Cred ca este suficient pentru Romania in 99% din cazuri iar cand este prea cald in tin deschis sau doar ma invelesc cu el. Tu ai spus ca ai folosit 8 ani un sac de dormit....proprietatile lui de izolare scad destul de dramatic in aceasta perioada mare de timp.

Luni, 29 iunie 2015 - 10:59

florin.ciobanu
florin.cioba..

Salutare,

Am folosit timp de 8 ani Ajungilak Kontiki vara la cort si refugii, iarna in cabane. Temperatura de confort +4 grade la femei, -1 grad barbati. Pot sa spun ca s-au comportat bine ambii saci pana saptamana trecuta. La Bucura a dat lapovita dar totusi s-a topit , sa zicem ca era peste 1 grad celsius. Pe Peleaga dimineata se vedea zapada proaspata cam de la jumatate spre varf aproximez cam 2300 metrii altitudine. Am tremurat mai nene toata noaptea de vreau sa cumpar alti saci de dormit. Ce temperatura de comfort recomandati pentru cort vara, refugii toamna si cabana iarna fara sa dorm dezvelit prin cabana la 15 grade?

Sâmbătă, 27 iunie 2015 - 22:06

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Este chiar asa de greu de înteles ca PRIMA sursa de informare este tocmai fabricantul ? E chiar atât de greu de trimis un email pentru a pune întrebarea ta ? Nu este vorba nici de deranj, nici de scuze si nici de revolta. Ceva în schimb este revoltant. Specifitatea acestui site îmi interzice sa "dezvolt", desi, nu duc lipsa de chef. Si e mai bine asa.

Luni, 26 martie 2012 - 15:59

qwerty
qwerty

Am intrebat aici tocmai pentru ca am vazut ca s-a mai vorbit despre firma asta.Insa faptul ca o firma e mai buna decat alta nu inseamna ca automat pot folosi sacul asta la -15 grade.Din ce am cautat eu nu am gasit modelul meu pe niciun site motiv pentru care am intrebat aici,poate cineva a folosit modelul si imi poate da un mic feedback.Daca am deranjat imi cer scuze dar nu inteleg atata revolta.

Luni, 26 martie 2012 - 15:48

Afisari: 15,733

#123  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9405 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org