Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Furnica
Muntii Bucegi
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere montain bike + pret (5)

adriantdf
adriantdf

Salut!
Jantele tubeless se arunca la preturi piperate. Merg si jante normale si poti gasi niste camere mai bune (mai groase, dar si mai grele) sau sunt cele cu lichid in ele, care astupa automat gaurile survenite in urma intepaturilor.
La suspensii, recomand o furca fata cu cursa mica (100 e suficient) si fara suspensie spate, indiferent de calitate. Suspensia "fura" din energia impinsa in pedale, deci o parte din ea se pierde.
Da, este adevarat ca decat niste discuri proaste, mai bine saboti mai buni, dar daca iti permiti discuri bune, nu ezita. La coborarari abrupte vei simti diferenta. Pentru cadru, iti recomand sa nu te zgarcesti la firma. Incearca ceva cunoscut, cu experinta in constructia geometriei cadrului. Nu ai vrea sa te lase cadrul la hopuri mai serioase. Rotile de 28" se gasesc in general la biciclete de touring, cele mtb cu roti mai mari sunt de 29" si se arunca la preturi peste puterea multora de cumparare.
La alegerea grupului de piese, personal eu merg pe alegerea pieselor individual. Un grup deore este arhisuficient mai ales pentru inceput. O bicicleta noua (mai de firma) cu configuratia de sus o gasesti pe la 2000 lei~. Dar iti recomand sa urmaresti si ciclism.ro pentru oferte SH. Poti gasi ceva foarte ok, chiar folosit. Spor si daca ai intrebari, nu ezita.

Miercuri, 4 ianuarie 2012 - 11:27

tiby
tiby

@bibimanta - imi prinde bine ceea ce mi-ai trimis - am sa studiez articolele;

@aussieru - bune indicatiile, insa cam tehnice;

va multumesc amandurora!

mai astept eventuale opinii...

Marți, 30 august 2011 - 15:19

bobimanta
bobimanta

Salut! As putea sa-ti dau 2-3 sugestii din putinul pe care-l stiu:

- ia in calcul niste eventuale roti de 28' (fata de 26' - Mtb), din considerentele: http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/286-ce-este-un-29er/
- repet ce a zis aussiearu - mai bine frane "V" bune decat "disc" proaste
- fara full-suspension la cadre ieftine
- jantele ar fi bine sa fie pe tube-less pentru ca in parteneriat cu solutie antipana sa faca fata plantelor tepoase din Macin

Si un articol despre un buget oarecum mic uite aici: http://ciclism.ro/2008/09/bicicleta-de-1000-ron/
Succes!

Marți, 30 august 2011 - 00:01

aussiearu
aussiearu

Io m-am aruncat pe un cube aim la 1850 ron, furca nu e cine stie ce, schimbata dupa 3 luni din cauza la multe gropi si radacini. Frane pe disc mai bine nu, greutate in plus...daca nu mergi pe ploaie/noroi n-are rost, cu bani putini montezi niste avid single digit 7 la 70 ron bucata care sunt mult peste discuri mecanice si aceleasi performante ca cele idraulice ( pe uscat).

Jante duble e un must pe munte, cauciuri adecvate terenului, linia alivio e suficienta pentru piese....si o furca buna, cel putin un dart 3 la 400 ron.

13-14kg maxim.

Vineri, 26 august 2011 - 15:07

tiby
tiby

ce ar trebui sa urmaresc la cumpararea unei biciclete de trail biking?
presupun ca e necesar sa urmaresc o greutate mica, o janta ranforsata, frane pe disc, daca se poate duble, loc pentru asezat bagaj.
cat ma ajunge asa ceva? am cautat ceva site-uri si preturi dar mi se par imense preturile - cred ca se paote face biciclism montan si cu biciclete mai putin performante - dar pe risc propriu.

o alta precizare - as folosi bicicleta in Macin - in cea mai mare parte - si poate prin Vrancea

Marți, 23 august 2011 - 09:43

Afisari: 2,509

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0493 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org