Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ianuarie 2024
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Online

Vremea
Saua Bucurei
Muntii Retezat
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Echipament montan Alegere/folosire pantofi trekking (13)
 
dodo79
dodo79
Caraba
 
Eu nu concep sa merg vara cu altceva decat "adidasi" adica semighete cu talpa aderenta.
Am facut greseala la inceputurile mele acum 14 ani sa iau niste bocanci lejeri, de vara, fara membrana, cu ceva textil, se aeriseau ok dar se si udau repede la roua din iarba inalta.
Dar de cand am trecut la semighete am zis ca am intrat in rai. In 14 ani am uzat maxim talpa/ chiar rupt pe alocuri 3 perechi de scarpa enigma, ultima luata inainte ca modelul sa dispara, fiind inlocuit de scarpa vortex cu aceeasi talpa. Talpa asta nu are climbing zone dar e destul de aderenta si a mers cu brio pe vai de abrupt si stanca accidentata, modelul fiind un hibrid reusit approach/trekking. Ia rla treking au inghitit sute de km.
Intre timp, cand ultima pereche de scarpa enigma si-a dat duhul anul asta, disparuse si modelul vortex cu talpa similara de pe piata.
Asa ca mi-am luat , la propriu, niste Adidas. Glumesc, am luat un Five Ten Guide Tennie, arata fix cum spune numele, ca niste tenisiCarpati.org, sunt mai bine camuflati si decat la sportiva tx2. Five Ten e un brand cu traditie preluat de Adidas, iar cauciucul folosit de ei la Guide Tennie inteleg ca e de papucei de catarare. Pana acum sunt multumit de ei, talpa e aderenta pe stanca si sunt ok si pe poteca, mai slabuti putin pe fete cu iarba din cauza profilului.
Si da, subscriu 100% la ce a spus mad, daca tu calci incorect poti sa ai mama bocancului la jumatate de metru de glezna, nu te ajuta... dupa cum a confirmat si radhoo.


Vineri, 25 septembrie 2020 - 22:53

oldmama
oldmama

 
https://youtu.be/Xh0C_8PSl2g

Daca va plictiseste povestea , pe la sfarsit arata si cu ce e incaltat...
( daca totusi va face impresia ca tipul e putin idiot, s ar putea totusi sa aveti putina dreptate)

Acum sa nu credeti ca incurajez lumea sa mearga pe munte in incaltari necorespunzatoare; fiecare trebuie sa ajunga sa stie ( sa si dea seama) cu ce merge mai bine si in siguranta ( si daca se poate cu "daune" minime). Poti de exemplu sa ai niste bocanci super safe , sa crezi ca nu poti cadea niciodata cu ei, dar sa te misti in reluare si sa obosesti dupa 2 ore...si a doua zi sa stai cu picioarele intr un lighean ...(urmatoarele saptamani mergi bandajat, si asa mai departe, iar data viitoare stai acasa)...


Vineri, 25 septembrie 2020 - 11:14

oldmama
oldmama

 
Stiu ca suna a blasfemie din partea unui amator, dar cred ca si eu sunt fan pantofi trekking ( de fapt sunt fan " adidasi", singurul inconvenient pe care l am avut pana acum fiind ca se rupe talpa in bolovani/pietris).
Desigur adidasi care nu aluneca... bine am avut si noroc ca nu am mers pe vreme rea
Bocancii sunt si ei buni, e o ceritudine, dar cred ca nu stiu foarte bine sa ii folosesc. De exemplu pe coborare i am strans prea tare ( probabil), pana sus ( daca nu ii legi peste glezna de ce mai porti bocanci cu glezna?) Si m am invinetit si pe fata si pe spate. Am inteles ca poti sa faci si tendinita.
Din pacate am observat ca in Romania bocancii sunt un must pe munte, nici un ghid sau grup organizat nu te accepta fara. Asa ca ma voi conforma cu siguranta daca va fi cazul.
Iar daca mergi solo si dne feri patesti ceva te ar putea invinui ca din cauza ca nu ai avut bocanci ai patit -o...


Vineri, 25 septembrie 2020 - 10:35

vjs
vjs

 
@mad Touché. Mea pulpa!


Luni, 6 august 2018 - 10:11

mad
mad
Caraba
 
Baai, tocmai ce m-ai facut dilie, ca am mers prin Paklenica cea stancoasa la tehnici. Ah, stai, n-aveam altceva. Carpati.org

Revenind oarecum la subiect, eu am o teorie, sa zicem ca momentan o aplic la mine ca sa nu jignesc pe nimeni: daca nu-s in stare sa am grija cum calc, pot sa am si mama bocancilor pana sub genunchi ca tot imi busesc gleznele; si o merit daca-s asa papagal.

Acum chiar pe subiect: pe timp de vara, de vreo trei ani merg pe ghete low-cut / ghete de approach, iar la trasee de mai multe zile iau si sandale pentru schimb. Talpa vibram, cu climbing zone, restul fara niciun goretex, pentru ca la o ploaie zdravana oricum intra apa (ba prin ei, ba pe deasupra). Dar combinatia cu sosete impermeabile, atunci cand stiu ca e posibil sa toarne, e geniala. Daca e rost de pietris / grohotis, cum zice si Radu, gaitere de alergare, usoare si comode.

Apropo de cati oameni atatea pareri, am si eu precum Cristi o pereche de Millet Friction (Lady); tot ce am facut abrupt in ultimii ani, plus via ferrata, in ei am facut, dar si trekking clasic la mai multe zile. M-am simtit de fiecare data excelent in ei. Ce le pot reprosa acum e ca s-a cam tocit acel climbing zone; inca tine prizele, dar nu se mai infige ca la inceput.

PS: Abia astept sa-mi vina perechea de La Sportiva TX2, precum si viitoarele mistouri ca iar am venit in adidasi pe munte.


Luni, 6 august 2018 - 09:17

torpidus
torpidus
Caraba
 
sunt si eu de acord cu Radu, vara merg pantofii de trekking, in majoritatea cazurilor.


Duminică, 5 august 2018 - 15:00

radhoo
radhoo
Caraba
 
Salut. Eu sunt fan trekkeri vara. Mai usori, nu te incingi ca in bocanci. Ai mei au membrana Gore si talpa Vibram si nu am avut nicio problema cu aderenta. Obligatoriu trebuie sa porti gaitere ca sa nu iti intre in pantof toate fruzele si pietrele din traseu.
Cand e sa cazi, cazi si cu bocanci si fara. Eu cu bocanci in picioare am alunecat pe ,,rulmentii" din Crai si mi-am rupt piciorul.


Sâmbătă, 4 august 2018 - 17:03

baumwolle
baumwolle
(admin)

 
Cumva mi se pare că pierzi din vedere avantajele unui pantof de approach: fast & light.

Nu văd absolut deloc de ce ai căra și pantofi și boncanci; forestierele se parcurg infinit mai bine în sandale, mult mai ușoare de cărat decât orice bocanc sau pantof de approach, atât ca volum, cât și ca greutate.

Pe văile de abrupt nu merge nimeni vara cu bocancii de iarnă, căci aia înseamna mountaineering. Sau, cine o face, e diliu.


Vineri, 3 august 2018 - 16:48

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda
 
Exemplu unde mi se pare ca sunt foarte folositori pantofi de trekking:
Daca vrei sa mergi pe un traseu din nordul Fagarasului si nu ai chef sa mergi cu masina pe forestier pana la baza potecii.
Daca vine o ploaie mai puternica schimbi cu bocanci (pe care ii tii agatati de rucsac).
Daca ai bucati de traseu pe care trebuie sa mergi pe drum asfaltat.
Cum e cazul celor de merg pe vai alpine, nu stiu daca merita sa uzezi bocancii de mountaineering,care sunt foarte scumpi, mergand cu ei prin oras pe asfalt.


Normal ca si pe forestier si chiar la urcat si coborat din tren,urcat si coborat in mijloacele de transport in comun, tot bocancii sunt mai buni, ca tin glezna ,dar vara cand e cald, poti sa iti asumi un mic risc sa mergi pana unde incepe sa fie traseul mai serios cu pantofi de trekking.
Si mersul cu bocancii de munte un pic mai seriosi pe asfalt chiar si pentru 2-3 kilometri nu pare deloc placut.


Vineri, 3 august 2018 - 14:43

baumwolle
baumwolle
(admin)

 
Pantofii de approach sunt fix pentru asta: apropierea de trasee dificile, în care greutatea contează și o pereche de bocanci în rucsac ar atârna prea mult când ești cocoțat cine știe unde.

Altfel, pentru drumeție, mai ales cu bagaj măricel, subscriu în totalitate la ce a spus Cristi.


Marți, 31 iulie 2018 - 18:29

vjs
vjs

 
Salut, eu (nu prea) folosesc Merrell Capra GTX.

CONS: Dacă ai de coborât abrupt / trepte mari poți să-ți iei adio de la unghii și degete; aluneci cu ei pe iarbă/ mâzgă ceva de speriat + tot ce a scris și cristi.iliescu

PRO: Vara transpiri mai puțin, dacă se udă îi usuci mai repede (evidement sunt mai ușori), excelenți pt. marșuri de apropiere forestiere lungi de neam prost sau creste fără diferențe mari de nivel/ stâncăraie.


Marți, 31 iulie 2018 - 17:52

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola
 
Nu vreau să îți stric fengșuiul, dar încep prin a postula că bocancul de munte e sfânt. Mai ales dacă îl porți.

Pantoful de trekking e bun ca încălțăminte de schimb la cabană (pornind de la premisa că te duce spinarea să-l cari) și cam atât. Desigur, e bun și pentru alte activități de șes/oraș. Printre plusuri, sunt croiți binișor și rezistă la uzură, îți va părea rău să-i arunci chiar și după 10 ani de folosire dacă îi întreții.

Am avut o pereche de încălțări Scarpa Mojito și acum am Millet Friction. Bune amândouă. Le-am frecat și pe la noi prin munți și pe la alții, am parcurs diferite tipuri de teren și am făcut și creste întregi cu ele, dar susțin în continuare că nu pentru asta sunt făcute. Mă repet nu pentru că tu nu ai ști acest lucru, dar poate sunt începători care vor citi mesajul și vor spune că dacă ăla a făcut așa, ei de ce nu ar face?

Cu pantofii de trekking poți oricând să calci strâmb. Nu au aderență pe toate tipurile de teren (să numim cel puțin noroiul) așa cum au bocancii de munte. Se udă bine la ploaie sau iarbă plină de rouă. Adună mai ușor pietricele înăuntru față de bocanc. Mno, mai zi și tu!


Marți, 31 iulie 2018 - 16:48

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda
 
Salut

Cum nu era deschis un topic pe aceasta tema, m-am gandit sa deschid eu unul.
Cine a folosit/foloseste pantofi de trekking, poate sa spuna ce model foloseste/a folosit si cat e de multumit de respectivul model etc.
Nu e vorba de pantofi clasifici, ci de pantofi de trekking, care se pot folosi la trasee mai usoare (nu tin glezna, au doar o talpa speciala si sunt facuti din materiale mai rezistente) si la apropierea de traseele mai grele.

Majoritatea firmelor care fabrica bocanci de trekking fabrica si pantofi de trekking.
Mesaj modificat de autor!

Marți, 31 iulie 2018 - 15:50

Afisari: 2,539


Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,0586 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org