![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com Regulament carpati.org © copyright (2004 - 2025) www.carpati.org |
1.
Marmot este o firma premium, se vede la calitatea executiei... dar asta nu suplineste diferenta conceptuala intre inner si outer -first. Daca ai citit articolul meu, acolo spun avantajele pentru outer-first si mentionez ca ele vin fara NICI UN dezavantaj.
In concluzie si eu zic ca sa elimini Marmot din lista.
2.
Ce mentionezi tu sunt locuri de campare normale/uzuale.
Caltun este de evitat deoarece deschiderile canalizeaza curentii majori exact pe la lac... eu o singura data am campat acolo (demult de tot , inca nu ma prinsesem) dupa care nu am folosit decat locurile invecinate: caldarea Mieilor si lacul Pisica din categoria celor bune, fiind cele mai apropiate pe creasta.
Insa un cort tunel corect trebuie sa reziste si la Caltun.
Salewa Litetrek este greu... cu ceva mai multi bani iei varianta PRO, mai usoara. Dar oricum nu recomand modelul decat pentru aplicatii "speciale" unde rezistenta sporita la vant este NECESARA... cu pretul unei greutati mai mari, spatiu interior nu foarte mare, absida extrem de mica, mai dificil de montat si mai costisitor.
Deci pentru tine este over-kill.
Asa ca taie de pe lista si Salewa.
3. Deci a ramas lightent PRO.
Nu inteleg de ce vrei varianta de 3 persoane.
Pe munte accepti din start un soi de minimalism, deci mergi in 2, nu iei cort de 3 persoane, decat daca el este gresit specificat.
Vrei un cort de 2 persoane ceva mai mare, mai confortabil - atunci cauta ceva "premium" de genul Xenon UL pe care il mentionezi.
Ai variante numeroae de la Exped, Terra-nova, Robens... cele cu cortul intern lat de peste 1,30m.
Toti posesorii lui zic ca este "exagerat" de mare. Zic eu (pe al meu l-am vandut, nu pentru ca avea vreo problema) dar poti lua referinte de la @Jimb sau @Victoranica de asemenea.
(referintele de la utilizatorul direct sunt cele mai corecte).
Exista si alte contra-variante concrete, poate iti place ceva:
- https://www.4camping.ro/p/cort-robens-arch-2/
- https://www.sportisimo.ro/vango/scafell-200/248214/
Pe primul l-am vazut in actiune, pe al doilea l-am avut, sunt deplin utilizabile. Vezi insa ca primul este la limita ca spatiu, in timp ce al doilea ofera confort crescut.
Mai intra in discutie si:
https://www.sportisimo.ro/vango/nevis-300/207470/
Asta este de 3 persoane dar aiurea specificat, insa pentru 2 persoane va fi sigur foarte confortabil, are si doua intrari. Nu l-am avut sau vazut in realitate, dar ma astept ca fiind Vango sa nu fie nici o problema.
Pretul este avantajos si este din poliester 70D, deci rezista si lasat peste zi in soare.
Marți, 30 august 2022 - 09:33