Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Iulie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Setea Mare
Muntii Parang
#879  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

dxxx
dxxx
Caraba

In mare parte ai deja toate raspunsurile corecte de la Ruxandra.

1.
Marmot este o firma premium, se vede la calitatea executiei... dar asta nu suplineste diferenta conceptuala intre inner si outer -first. Daca ai citit articolul meu, acolo spun avantajele pentru outer-first si mentionez ca ele vin fara NICI UN dezavantaj.
In concluzie si eu zic ca sa elimini Marmot din lista.

2.
Ce mentionezi tu sunt locuri de campare normale/uzuale.
Caltun este de evitat deoarece deschiderile canalizeaza curentii majori exact pe la lac... eu o singura data am campat acolo (demult de tot , inca nu ma prinsesem) dupa care nu am folosit decat locurile invecinate: caldarea Mieilor si lacul Pisica din categoria celor bune, fiind cele mai apropiate pe creasta.
Insa un cort tunel corect trebuie sa reziste si la Caltun.
Salewa Litetrek este greu... cu ceva mai multi bani iei varianta PRO, mai usoara. Dar oricum nu recomand modelul decat pentru aplicatii "speciale" unde rezistenta sporita la vant este NECESARA... cu pretul unei greutati mai mari, spatiu interior nu foarte mare, absida extrem de mica, mai dificil de montat si mai costisitor.
Deci pentru tine este over-kill.
Asa ca taie de pe lista si Salewa.

3. Deci a ramas lightent PRO.
Nu inteleg de ce vrei varianta de 3 persoane.
Pe munte accepti din start un soi de minimalism, deci mergi in 2, nu iei cort de 3 persoane, decat daca el este gresit specificat.
Vrei un cort de 2 persoane ceva mai mare, mai confortabil - atunci cauta ceva "premium" de genul Xenon UL pe care il mentionezi.
Ai variante numeroae de la Exped, Terra-nova, Robens... cele cu cortul intern lat de peste 1,30m.
Toti posesorii lui zic ca este "exagerat" de mare. Zic eu (pe al meu l-am vandut, nu pentru ca avea vreo problema) dar poti lua referinte de la @Jimb sau @Victoranica de asemenea.
(referintele de la utilizatorul direct sunt cele mai corecte).

Exista si alte contra-variante concrete, poate iti place ceva:
- https://www.4camping.ro/p/cort-robens-arch-2/
- https://www.sportisimo.ro/vango/scafell-200/248214/

Pe primul l-am vazut in actiune, pe al doilea l-am avut, sunt deplin utilizabile. Vezi insa ca primul este la limita ca spatiu, in timp ce al doilea ofera confort crescut.

Mai intra in discutie si:
https://www.sportisimo.ro/vango/nevis-300/207470/
Asta este de 3 persoane dar aiurea specificat, insa pentru 2 persoane va fi sigur foarte confortabil, are si doua intrari. Nu l-am avut sau vazut in realitate, dar ma astept ca fiind Vango sa nu fie nici o problema.
Pretul este avantajos si este din poliester 70D, deci rezista si lasat peste zi in soare.

Marți, 30 august 2022 - 09:33

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Gatitul in tenda cortului se intampla atunci cand incepe ploaia dupa ce ai ajuns la campare (se intampla) sau cand bate vantul prea tare ca sa tii primusul aprins pe afara (se foarte intampla). Sau pe racoare de septembrie-octombrie. Am prins temperaturi sub 0 in campingu' din Dochia si in august pe prognoza faina. Te descurci si afara, dar e mai placut sa fii la adapost.

Merge si pe Lighttent cred, dar cam trebuie sa evacuezi tot restu' din absida. Dar, in orice caz, si Salewa-ul si Ferrino-ul mi se par faine pt scopurile tale - Salewa o sa se instaleze mai usor, Ferrino are absidele mai bine gandite. Zici ca nu-i prioritate atat de mare outer-first, sunt de acord, si eu am un inner-first cu care sunt f multumita, dar Marmotul ala nu are nimic care sa-l recomande in rest, nici ca pret nici ca configuratie nici ca nimic, in comparatie cu celelalte doua. Deci in opinia mea, pica.

Cred ca dintre astea 3, pt scopurile tale, as lua Ferrino-ul. E cel mai usor si cel mai bine gandit ca spatiu, e din material rezistent spre deosebire de 20D-ul ala din Marmot si Salewa, si pt ce incerci sa faci cu el, si forma de tunel o sa fie ok cat timp tensionezi cum trebuie (si daca nu tensionezi cum trebuie, iti garantez ca si domul ti se rastoarna, pe probatelea Carpati.org)

Marți, 30 august 2022 - 00:11

midan
midan
Rucsac

Cel puțin din specificații, ar putea fi o varianta și Salewa Sierra Leone II.

Luni, 29 august 2022 - 23:55

mihai1982
mihai1982

Multumesc pentru raspunsurile rapideCarpati.org
Nici nu am apucat sa ajung acasa de la cumparaturi ca si am 2 raspunsuri foarte bine.
Am citit si rascitit tot ce a scris dxxx despre corturi. Ii multumesc foarte mult pentru articolul foarte bine elaborat.
Pentru mine outer first-ul suna foarte bine dar nu prea am de gand sa merg cu cortul cand se anunta ploi. Da, am observat si imi dau seama de avantajul unui outer first atunci cand te prinde o ploaie rapid si nu prea ai nici un refugiu in apropiere dar la cat merg pe munte si de fiecare data ma uit pe prognoza meteo nu e asa de important acel asptect.
Mult mai importante sunt greutatea plus spatiul care mi-l ofera.
Tinand cont ca mi-as dori ceva de 3 sezoane nu stiu cat de mult as gati la primus in cort, probabil ca un ceai si ceva orez fier as face.
oricum , multumesc mult pentru ajutorCarpati.org

Luni, 29 august 2022 - 21:27

midan
midan
Rucsac

Dacă mergi de regulă două, trei nopți, absida mica poate fi un compromis acceptabil

https://www.outdoor-magazin.com/zelte/test-salewa-literek-pro-3/

Luni, 29 august 2022 - 21:06

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Salewa-ul mi-a fost recomandat drept cort de aproape-iarna-in-creasta si la cum arata sigur tine la vant, si ii destul de spatios. Dom, solid, plus ca-i outer-first deci se monteaza ok si pe ploaie. Dezavantaj: absida minuscula, deci o sa fie mai greu cu gatitul pe ploaie in el, suspectez.

Ferrino-ul ii ceva mai usor si cu abside mult mai destept gandite, tot outer-first, dar tip tunel, deci ceva mai putin stabil. Dar la ce descrii tu ca e situatia de utilizare, ar trebui sa fie ok.

Vapor-ul mi se pare cel mai putin calumea pe motiv de montare inner-first - daca il pui pe ploaie, se uda. A scris colegu' dxxx un articol f fain in care vorbeste despre asta si o gramada de alte chichite Carpati.org

Luni, 29 august 2022 - 20:02

mihai1982
mihai1982

Salut,
E primul meu mesaj aici desi va citesc de ceva vreme.
Am citit cam ultimele 3 pagini de la discutile de pe aici plus articolele lui dxxx.
Cam lunga introducerea sa trec direct la subiect. Asa cum era de asteptat as dori sa imi cumpar un cort.
Acel cort mi-ar placea sa aibe urmatoarele caracteristici:
-cortul am sa il folosesc preponderent in lunile de vara si inceputul toameni: de la finalul lui Aprilie pana pe la inceputul lui Octombrie(deci sa fie de 3 sezoane) Da stiu ca pe langa cort piesa cea mai importanta pentru un cofort termic e sacul de dormit.
-suficient de spatios pentru 2 persoane, chiar si pentru 2 barbati care au ambii peste 95 kgCarpati.org
-Voi dormi maxim 10 nopti pe an in cort din care maxim 3 nopti consecutive(de regula cred ca va fi 2 nopti)
-preponderent cortul va fi folosit in campinguri de munte(ex Poiana Pelegii, Cabana Negoiu, camping Dochia) dar nu as dori sa am (mari) emotii daca as campa la Lacul Bucura sau la Podragu dar m-as bucura daca as putea campa si la Caltun, Lacul Capra. La Caltun am auzit foarte multe povesti despre corturi care nu au rezistat.
- Am sa evit pe cat posibil dormitul la cort daca se anunta cod galben/portocaliu de averse/furtuni DAR nu as dori sa am emotii cand apare o ploaie neanuntata.
-Bugetul maxim alocat e 300euro.

Din ce s-a povestit pana aici m-am oprit la cateva corturi:
-Marmot Vapor 2P sau Limelight 2P, recunosc ca mi-a facut cu ochiul si Marmot Vapor 3p dar nu stiu care greutatea lui reala. Vad ca e la 1100 ron .
-FERRINO- Lightent 3 Pro , € 247,46
-Salewa Litetrek III 1300 RON

E drept ca ma uit si la Vango F10 Xenon UL 2 dar pretul e cu aproximativ 100 euro mai mare. Cel mai ieftin l-am gasit la 1950 Ron dar nu stiu daca merita diferenta de bani.

Multumesc frumos.

Luni, 29 august 2022 - 18:52

dxxx
dxxx
Caraba

Mi se pare corect ce spui, daca asta este pozitionarea.
Orice cort are avantaje si dezavantaje si INTOTDEAUNA faci compromisuri, si constructorul defapt face compromisuri... important este sa ai ce este esential si compromisurile sa fie in zone unde ai tolerabilitate.

Salewa ala intr-adevar are o absida minuscula, si 20D este clar ultralight nu si rezistent la chinuire... dar este un cort usor care are rezistenta la vant mult mai mare decat un cort uzual. Mie personal nu imi place sistemul cu clipsuri in loc de manecutze pentru schelet.
Poate iti este mai potrivit Pinguin Vega Snow, desi mi se pare cam scump, poate altceva...

Joi, 25 august 2022 - 09:27

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

1. hotararea o sa se intample cand o sa am si planurile pe urmatorul an-doi mai bine fixate. Cum ziceam mai jos, pe moment nu stiu inca exact ce o sa se intample, si incerc sa ma prind in ce directie se fac compromisurile Carpati.org Multumesc foarte mult pt informatiile de principiu pe care le oferi, ma ajuta mult.

2. diferenta enorma clar exista, nu te contrazic nici pe tine nici pe articolul foarte util pe care l-ai scris. Ce zic e ca pentru temperaturi peste 0, imi fac treaba cu Bret. Litetreku' mi-ar oferi o usurinta mai mare a rucsacului in spate, un confort mai mare si posibilitatea de a o da mai tare in bara cu prognoza, dar nu am nicio tura de trekking pe care o planuiesc in urmatorii ani de care sa nu fiu rezonabil de sigura ca imi iese si cu Bretu'. Nu am discutat despre o clasa mai sus decat el, am discutat despre o clasa mai la stanga decat el - corturi care sa fie optimizate pentru cu totul alt mediu. Temperaturi sub 0, vant serios, un sistem de setup care sa mearga atat in zapada Carpatilor cat si pe platul unei tabere de ghetar/morena. Nu sunt deloc convinsa ca un cort fara fusta de zapada, cu un vestibul relativ inghesuit, facut din stofa 20D, si al carui fabricant il recomanda ca ultralight de trekking de 3 sezoane e optimizat pt asta, chit ca si-o face treaba mai bine decat Husky Bret in circumstantele pt care si el si Bret au fost creati Carpati.org

3. sacul de dormit e, pe moment, inca sintetic Carpati.org o sa vad mai tarziu daca mai optimizez si acolo din greutate dar daca car un kil in plus, prefer sa fie la sac decat la cort, cortul iti scoate confort, sacul iti scoate supravietuire. Foarte utila explicatia cu gradientul termic dintre straturi, nu o luasem in considerare, si cu stratul intern de plasa ca backup de scurgere. Ce imi sugereaza chestia asta e ca single-layer-urile sunt ok doar in temperaturi suficient de joase ca condensul sa inghete pe interiorul cortului, si ca single layerurile cu membrana cu osmoza inversa nu-s doar trick de marketing, daca ai banii aia Carpati.org

Joi, 25 august 2022 - 00:27

dxxx
dxxx
Caraba

1. trebuie sa faci tu efortul de a te hotari, nimeni altcineva nu poate sa-ti sugereze o solutie pe argumentele pe care le dai...

2. cred ca nu iti dai seama ca este o diferenta enorma intre un cort "entry" si modest (Bret) si un Salewa Litetrek. Pentru explicatii si argumente citeste aici:
https://www.carpati.org/articol/_imi_cumpar_cort_divagatii_despre_corturi_-_episodul_
1_/1284/

Tu ai deschis discutia despre o clasa si mai sus decat Litetrek, adica cea a corturilor de expeditie ... sau cel putin asa mi s-a parut mie.
Sau poate, ...nu.

3. cortul cu un singur strat fie ai curenti prin el la un nivel mult peste deranjant / sau ai condens copios, care cade direct pe tine si pe sacul de dormit pentru ca nu mai exista un strat de panza.
Mai ales daca suntem pe panta mai "pretentioasa" discutam probabil de un sac sensibil accentuat la umezeala fiind umplut cu fulgi.

Povestire: am un amic care se bucura ca si-a luat un Ferrino Sintesi - care este mai curand sac de bivuac cu schelet, in care ai un singur strat si nu poti nici sa stai in sezut ... dar cantareste 800g cu totul. Dupa numai 2 nopti sub dus (dusch) l-a scos la vanzare la sub 1/3 din pretul initial.

Un cort dublustrat cu fusta de zapada fixata in stratul de zapada va avea convectie aproape zero, deci condens imbelsugat. Dar picaturile de condens posibil sa se solidifice la contactul cu cortul exterior pe care condenseaza. Fie in stare lichida / fie solida daca se desprind vor cadea insa pe panza cortului interior, cu sanse de a nu te uda direct.
In plus, cortul cu doua straturi mentine un gradient termic semnificativ pe timp de iarna intre interiorul ocupat de turist si spatiul de sub cortul extern. Asta ajuta ca vaporii sa treaca prin panza cortului interior si sa condenseze pe fata interna a cortului extern.
Evident ca va mai exista un gradient termic intre spatiul de sub cortul extern si ce exista afara, in exterior.

Mai departe tu alegi ce doresti din cele doua situatii.
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 24 august 2022 - 20:38

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Zentai, poate am folosit eu impropriu termenul de 4 sezoane atunci - l-am vazut utilizat in descrieri de corturi pt a se referi la corturi care pot fi folosite in siguranta si iarna. Cum ziceam si in comentariul dinainte, nu intentionez sa stau in el pe plus, am deja ceva pt asa ceva Carpati.org Si, evident, orice o sa iau va fi pana la urma un compromis, pt ca orice echipament de pe lumea asta este rezultatul unui compromis in design intre criteriile X si Y, dar incerc sa inteleg mai bine fronturile Pareto ale compromisurilor astora Carpati.org

Miercuri, 24 august 2022 - 19:21

zentai
zentai
Coarda

Îmi dau și eu cu o părere...mai degrabă că sunt de aceeași părere cu dxxx. Nu există o variantă mulțumitoare pentru cort all seazon. E ca la pneuri. Alea M+S sau alea all seazon sunt un compromis (nemultumitor pentru ca încearcă sa împace o contradicție în termeni). Deci, dacă gândul ca puteai face o alegere caracterizata nu te împiedică la confortul minții atunci compromisul poate fi o cale. Sau calea grea pe care am urmat-o toți..scoți bani de la pușculiță, mai strângi din alinturile de zi cu zi și iei două corturi...unul pentru aia, unul pentru cealaltă. Zic ca unul care nu sunt fan cort dar am cinci,l luate în diferite epoci pentru diferite "frizuri" (reclamă-coafura rezista) 😀. Eu am zis și simt ca mi-am luat o piatră de pe inimă. Poți sa faci fix invers decât am zis. N-o să-ți port pică, ever! 😀

Miercuri, 24 august 2022 - 19:10

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Dap, extrem de nehotarata, cum ziceam, is in faza de documentare (si de punere la punct a planurilor de viitor mai mult sau mai putin apropiat), ar fi dovada de prostie sa fiu mega hotarata intr-o astfel de panta rhei Carpati.org Deci incerc, mai degraba, sa inteleg diferitele tipuri de compromis inerente diferitelor tipuri de corturi de 4 sezoane decat sa imi aleg acum un model pt niste planuri despre care nici nu stiu inca daca or sa se intample Carpati.org

Nu se doreste utilizarea la temperaturi pozitive. Pentru asta, sau pentru temperaturi usor negative si relativ fara vant, exista batranu' Bret, care nu-i ideal dar ne-am obisnuit unul cu chichitele celuilalt Carpati.org Mi se pare ca Litetrek, de ex, ar fi mai degraba inlocuitor de Bret - conform producatorului, e vorba de un cort de trekking de 3 sezoane, ceea ce inseamna vara si sub limita ghetarului. Deci daca l-am inteles cum trebuie pe dxxx, in cazul asta pot sari peste modele cu strat dublu dar fara fusta de zapada.

Cum se compara, ca ventilatie si condens, un single-wall fata de un double-wall cu fusta de zapada fixata bine in loc?

Miercuri, 24 august 2022 - 17:48

dxxx
dxxx
Caraba

Un cort cu un singur strat inseamna automat condens. Este adevarat ca in multe locuri sunt considerate "de tura" (vezi ca exista un Simond la Decathlon) - dar asta este in ideea de a supravietui / nu de a te simti relativ bine ... ceea ce inseamna pentru mine adapost de urgenta si nu cort.

Cat despre fusta de zapada vezi ca relatia este in ambele sensuri: pentru zapada este intr-adevar buna si utila // dar daca doresti utilizare in afara iernii face cortul inutilizabil, pentru ca fusta etanseaza intrarea inferioara a aerului si cortul devine o sauna.

Dupa cum vad ca nu esti 100% hotarata, probabil ca sansa cea mai buna ar fi sa iei ceva din categoria "de compromis" - fie Husky-ul ala, pentru ca este ieftin / fie, daca banii nu sunt problema, ceva de la Salewa - spre exemplu Salewa Litetrek Pro II are sub 2kg.

Miercuri, 24 august 2022 - 17:06

edy
edy
Coarda

Cam trebuie fusta aia de zăpadă. De la Husky am un Flame 2, nu e chiar ușor, am făcut papa cu primusul în antreu, încap binișor. Îl am de ani buni, nu a fost chiar ieftin la vremea lui. Cam ca la orice cort de două persoane cu greutatea lui nu excelează la volum.

Miercuri, 24 august 2022 - 15:56

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

edy: da, e in plan, asta era o sursa paralela de informatie teoretica Carpati.org Desi ...am mai campat pe zapada in Husky Bret-ul meu la altitudine joasa (sau pe morena la altitudine nu atat de joasa) dar as avea dubii serioase sa-l iau in creasta iarna - e atat de bine ventilat incat nici mama lor de parapeti de protectie nu te ajuta sa n-ai efect de tunel in el cand incepe furtuna.

dxxx: Da, poate n-ar strica o separare a ultimelor mesaje, daca ne ajuta administratia Carpati.org

Din cate m-am uitat pe descrieri de sisteme de munte inalt, vad 2 tipuri de cort - ala "de expeditie" descris in categoria 1 (solid, spatios, greu, nu iese din basecamp decat carat de porteri din cate mi se pare) si single-wall-uri dom ultralight, cu vestibul detasabil (dar tot sub 2kg cu ala cu tot), gen BD Eldorado, Samaya 2.0, MSR Advance Pro, Marmot Hammer. Ma gandesc ca daca mizeriile astea ultralight rezista totusi agatate te miri unde, ar trebui sa tina si la noi in creasta iarna - ce probleme vad totusi sunt ventilatia (cat de proasta inseamna mai proasta ca la pereti dubli?) si fezabilitatea solutiei cu vestibulul detasabil, ca am senzatia ca in use case-ul pt care au fost facute, lumea isi cam asuma partiala intoxicatie cu monoxid de carbon Carpati.org

In categoria a doua, vad ca ai propus corturi double-wall cu mai mult schelet de sustinere ca single-wall-urile de care zic mai sus, dar inca relativ usoare (2-3kg, in afara de Pinguin care la 160cm latime a camerei interioare e cort de 2 persoane spre 3, deci se justifica greutatea de aproape 4kg), cu un amestec de au-fusta vs n-au-fusta. Nu-s prea sigura cum merge versiunea fara fusta pe vant puternic, mai ales instalat pe morena sau in alte locuri unde n-ai zapada sa-l ingropi - daca la alea cu fusta poti pune bolovani pe fusta in sine pana cand nu mai bate vantul pe sub ea, la alea fara fusta parapetii ajuta, dar nu chiar asa de mult Carpati.org

Miercuri, 24 august 2022 - 12:35

edy
edy
Coarda

Cred că ar trebui să vezi cum te împaci cu dormitul la cort iarna, apoi să iei ceva decizii. Un cort tot ai pe undeva, așteaptă iarna și fă câteva ieșiri la cort. Înveți foarte multe așa. Eu am văzut că e importantă alegerea amplasamentului, starea zăpezii (sau lipsa ei), o lopată bună, felul în care îți pregătești platforma, ce folosești la ancorare: ancore de vară sau iarnă (eu mi-am meșterit la un moment dat câteva), pioleți, bețe, schiuri etc. Cred că după ce îți faci un pic de experiență (dacă nu ai deja) cu aspectele acestea, o să îți fie mai ușor să alegi. Eu am campat iarna și La Om și pe Vârful Omu și nu am avut ultimul răgnet de cort. Dacă e prea greu, sigur nu îl cari prea departe.

Miercuri, 24 august 2022 - 11:56

dxxx
dxxx
Caraba

Cred ca stii din start ca ce ai dori tu nu se poate cu un singur cort.... vorbesc de o solutie buna.
Carpati iarna inseamna ca este periculos sa cobori la adapostul caldarilor, deci iti trebuie cort de CREASTA, discutam de o structura suficient de solida si asta inseamna peste 5kg... deci nerezonabil ca sa-l cari singura.

Solutia 1, cea buna
Pentru cazul descris iti trebuie deci ce se vinde sub numele de cort "de expeditie":
https://www.4camping.ro/p/cort-ferrino-snow-bound-2/#portocaliu
https://www.decathlon.ro/p/cort-alpinism-makalu-t3-3-persoane/_/R-p-331905?mc=8641822

https://www.4camping.ro/p/cort-trimm-vision-dsl/#orange-grey
Cum vezi sunt scumpe, grele, evident ca iti recomand primele 2 firme, cu Trimm am retineri.
Este evident ca au fuste de zapada... deci sunt total INUTILIZABILE vara, pentru ca din cauza fustei vei avea o sauna perfecta, cu condens intolerabil.
Sunt multe alte variante, de la firme mai serioase si mai scumpe...
Pe langa cortul asta ar merge pentru vara / complementar foarte bine varianta ieftina si usoara urmatoare:
https://www.decathlon.ro/p/cort-tarp-trekking-mt900-2-persoane/_/R-p-324534?mc=861230
0

Solutia 2 "de compromis"
Vei avea o solutie mult mai proasta decat cea buna, asta este evident.
Totusi va fi un cort cu oarecari sanse de a rezista si pe creasta, uzual va fi mai usor si mai ieftin:

Hilleberg: Allak / Staika - le gasesti tu singura, dar din cauza pretului nu le pun decat ca referinta pentru o structura cu autosustinere absoluta, adica mult mai stabila decat corturile obisnuite (deja ai subliniat tu ca un cort tunel nu face fata). Observatia este ca majoritatea permit montarea a doua perechi de schelete in maneci, special pentru a creste rezistenta.
Ce urmeaza sunt corturi similare cu Hilleberg, de la producatori mai ieftini:
https://www.4camping.ro/p/cort-fjallraven-keb-dome-2/#verde
https://maiaoutdoor.ro/cort-pinguin-vega-extrem-snow

Si unele tot cu 3 arce de schelet, conformatie diferita:
https://www.ferrino.it/en/shop-en/equipment/tents/light-line/91135liifr-tent-force-2.
html
http://www.incort.ro/product_info.php?products_id=4703

Sau diverse de la Salewa:
https://www.4camping.ro/p/cort-salewa-litetrek-iii/#gri
https://www.4camping.ro/p/cort-salewa-siera-leone-ii/#gri
(exista si seria PRO, mai usoare)

Oricum discutia asta ar fi meritat un topic separat (probabil este dificil tehnic de "split-at") pentru ca discutam nu de corturi normale, ci de cele de expeditie.
Utilizatorul normal nu are nevoie de 4 sezoane si deci daca are ceva bun-simt nici nu va campa pe creasta, deci astfel de corturi nu sunt decat over-kill, inutile userului obisnuit.
Evident ca pentru cazul tau situatia sta radical diferit.

Miercuri, 24 august 2022 - 11:24

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

N-arata rau, si o sa-l tin minte, dar mai astept sa-si mai dea cu parerea lumea daca criteriile mele is corecte. Experienta mea de campat pe zapada este foarte scazuta Carpati.org

Luni, 15 august 2022 - 21:58

icenroc
icenroc

Arunca un ochi la Hannah Hawk 2 Snow. Nu pare sa fie un cort veritabil de 4 sezoane însă împacă cerințele tale.

Luni, 15 august 2022 - 21:55

Afisari: 101,942

#879  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9064 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org