Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Vremea
Varful Saca Mare
Muntii Gurghiu
#879  Inapoi  (1) ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

ilinca
ilinca

Hehe, e adevarat ca e mai simplu sa-mi faca cineva vint intr-o directie...
Mie mi-a placut Vaude Taurus 2 ca e usor, are coloana de apa de 3000, se instaleaza usor, e spatios si cica pare rezistent.
Nu cred ca o sa-l tocesc in primul an, deci nu cred ca m-as baga la ceva mai performant (i.e. mai scump) decit daca as avea in scris ca ies cu el de macar 10 ori pina-n toamna Carpati.org
Pina una-alta, asta micu' pare simpatic, si, daca nu tipa nimeni ca fac o greseala, miine dimineata cred ca semnez comanda Carpati.org

Joi, 9 iulie 2009 - 00:29

odin
odin
Rucsac

E o singura problema: in primul rand tu trebuie sa te hotaresti cam ce vrei. Noi spunem multe si tu te afunzi in ceata. In primul rand sa te gandesti la ce il vei folosi,apoi mai vedem. Important este sa iti faci o parere, sa ai o imagine de ansamblu si vei hotara tu. Daca spunem noi ceva se poate sa nu iti placa acel model.

Joi, 9 iulie 2009 - 00:23

ilinca
ilinca

Ufff... Imi dau seama ca e mai sigur sa cumpar la fata locului, dar pina la urma cel mai ok pret/calitate, dupa o medie a sfaturilor voastre despre toate alea, pare a fi un Vaude Taurus 2. Am vazut chiar si un filmulet despre cum se intinde cortul, de la distanta pare simplu Carpati.org
Dar... il pot lua doar comandind pe net de la mountain.shopmania.
O fi bine? Pina la urma, cortul e acelasi, garantia e tot aia, si daca l-as vedea la magazin mai rau m-as incurca intre modele si posibilitati Carpati.org

Joi, 9 iulie 2009 - 00:15

odin
odin
Rucsac

Pai da...cortul trebuie intins la magazin. Acolo vezi daca are defect sau nu. Cel mai bun cumparator pt un vanzator e acela care vine, se uita, da banii si gata. Te poti intalni cu probleme, sa fie ceva descusut si tu acasa nu poti sa repari. Volens-nolens e bine sa vezi ce cumperi, ca la incaltaminte. Ilinca, vezi, corturile de care ziceai, au coloana de pa cam mica...1-2000 mm. Hai ca la cifre nu ma bag...In plus, ele au o pelicula de silicon care iti va face imposibila orice reparatie prin lipire, nu adera niciun lipici la tenda. Experienta proprie.

Cand spuneam de constructie, in afara de ce zicea colegul nostru, ma refeream la usurinta/simplitatea montarii. Cu cat urci mai sus si ai mai putin timp de montare (din diferite cauze) cu atat se recomanda o constructie simpla si o forma aerodinamica. dar s-a mai discutat asta in alte topicuri, asa ca ma opresc.

Miercuri, 8 iulie 2009 - 22:30

r4zv4n
r4zv4n
Busola

"Asta nu tine de firma cortului ci de constructia lui." Foarte bine spus, Odin. Si inca ceva, din punctul meu de vedere mai important. Orice fel de cort ai avea (de hipermarket sau de la firme specializate), trebuie sa il intinzi corect. Asta apropo si de ce zicea florin de eroarea aia de un 1cm.

Miercuri, 8 iulie 2009 - 22:22

odin
odin
Rucsac

Daca ridici cortul in zone prielnice e bun oricare model mai rasarit, chiar daca tenda este separata. Daca faci trasee si e zona "suspecta" de conditii meteo dificile parerea mea ar fi sa iei un cort care se ridica simultan si tenda si cortul interior. Reduce timpul de ridicare si interiorul se pastreaza uscat. Daca e vant si o ploicica nu te vad incercand sa potrivesti tenda pe vant peste cortul care deja balteste inauntru. Asta nu tine de firma cortului ci de constructia lui.

Miercuri, 8 iulie 2009 - 22:13

oby
oby

Important este ca tenda exterioara sa se prinda si sa se ancoreze bine de cadru si cuie pentru a nu te trezi noaptea doar cu plasa deasupra ta. De preferat cusaturi vulcanizate.

Miercuri, 8 iulie 2009 - 21:10

florinbalan
florinbalan
Rucsac

E bine sa te uiti cu atentie la el, caci, uneori, 500 de grame in plus pot insemna material de mai buna calitate, bete mai groase, sau cuie mai lungi. Carpati.org
Si daca poti, monteaza-l inainte de a-l cumpara, chiar fara cuie, caci un cort bine croit se intinde perfect pe teren drept. Incearca mai multe de acelasi tip daca nu-ti convine unul, chiar daca vanzatorul da ochii peste cap. O deviere a cusaturii de 1cm poate sa-ti dea batai de cap in conditii meteo mai neprielnice.

Miercuri, 8 iulie 2009 - 20:43

ilinca
ilinca

da, la greutate ma uit prima data, marturisesc Carpati.org
ok, am retinut... multumesc de sfaturi, chiar ascult.

Miercuri, 8 iulie 2009 - 20:33

mihaiburo
mihaiburo
Busola

S-a vorbit frumos si despre Eureka! Sa nu scapi din vedere sa te uiti (pe langa celelalte caracteristici) si la dimensiuni (H x D) si la greutate !

Miercuri, 8 iulie 2009 - 20:32

ilinca
ilinca

Carpati.org
OK, am inteles.
am fost doar dezamagita, ma hotarisem initial sa iau un cort husky de pe undeva in ideea ca "eh, la cit o sa merg eu cu cortul, whatever", dar cineva m-a convins sa fac o treaba serioasa Carpati.org
asa ca, fiind fan marmot, m-am dus intins la site-ul mmsport dupa recomandarile de pe forum ale lui arcarius, si ideea ca poti sa cumperi dupa program mi s-a parut foarte misto. de-aia, cum se zice, mi-a cazut fata cind la intrebarea politicoasa "credeti ca la ora 7 mai gasesc pe cineva" mi s-a raspuns intepat si taios.
sigur ca e foarte frumos ca fiecarui client i se acorda toata atentia etc.; probabil am nimerit eu un cetatean mai nedus la cumparaturi.

si multumesc, by the way Carpati.org

Miercuri, 8 iulie 2009 - 20:21

mihaiburo
mihaiburo
Busola

off-topic
@ilinca - iti recomand sa mergi la magazin. Nu este central, este in curtea unei fabrici ... dar vei vedea un alt tip de magazin, un alt tip de servire si de tratare a clientilor/persoanelor ce intra in acel magazin. Daca este o alta persoana inaintea ta sa ai rabdare pentru ca toata atentia va fi concentrata asupra persoanei respective. Cand iti va veni randul vei primi toata atentia. Mergi cu toata increderea.

Miercuri, 8 iulie 2009 - 20:06

ilinca
ilinca

Nu eram absurda, era vorba de orele de program ale showroom-ului, e clar de pe website. Ma rog, poate am avut eu ghinion. Oricum, nu despre ei era vorba pe thread. Scuze ca am deturnat discutia.

Miercuri, 8 iulie 2009 - 16:34

arcarius
arcarius

Florin are dreptate.
Catalinus a intrebat ceva eu i-am raspuns in cunostinta de cauza.
Cumpar de la ei de ceva vreme, am si corespondenta electronica cu ei. Sunt cat se poate de seriosi.
Ultima cumparatura am facut-o acum 2 saptamani.
@ilinca; poate era vorba de vizitarea magazinului virtual.
Altfel, daca un magazin real/fizic. se inchide la ora "X" este inutil sa-l mai vizitezi dupa acea ora.
De altfel daca vei merge sa-ti faci cumparaturile la ei vei avea parte si de civilizatie si de profesionalism.
Paduri fara uscaturi inca n-am vazut.

Miercuri, 8 iulie 2009 - 16:29

ilinca
ilinca

E foarte civilizat sa respecte orarul. E necivilizat sa anunti pe site ca orarul e negociabil, iar la telefon sa te porti de parca as fi cerut sa intinda covorul rosu.

Miercuri, 8 iulie 2009 - 15:29

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Si nu este civilizat sa se respecte orarul?

Miercuri, 8 iulie 2009 - 15:26

ilinca
ilinca

or fi super seriosi, dar...
am citit pe-aici pe undeva, si scrie si pe site-ul lor, ca magazinul poate fi "vizitat" si in afara orelor de program, daca vorbesti cu ei. ori, eu am sunat si am intrebat daca, in caz ca ajung pe la 19, mai gasesc pe cineva, si un cetatean foarte artagos mi-a replicat ca "deci magazinul se inchide la orele 19 fix, da?"
da, sa traiti.
parerea mea: cumparati-va marfa de la unii care stiu sa vinda. chiar aveam o lista lunga de cumparaturi de la ei, dar prefer civilizatia, multumesc.

Miercuri, 8 iulie 2009 - 15:24

arcarius
arcarius

Am comandat eu. Nu odata. Sunt mai mult decat super seriosi.
Comanda linistit tot ce vrei.

Marți, 30 iunie 2009 - 15:06

catalinus
catalinus

A comandat cineva produse online de la magazinul mmsport??? Pe site precizeaza ca plata se face in avans. Vreau sa fiu sigur ca totul e ok si ca nu sunt probleme in livrarea produselor. As dori si o parere despre cortul Eureka Wabakimi 2 P/T http://www.mmsport.ro/1_15_1_1.htm.

Marți, 30 iunie 2009 - 14:52

arcarius
arcarius

100% waterproof; poate parea ca suna a pleonasm.
Din categoria "cobori in jos luceafar bland", utilizarea intentionata pt. sublinierea importantei.
Daca nici despre asta nu este vorba atunci am sa te rog eu sa fii mai explicit ( mai mult de atat nu reusesc sa ma "prind" la ce te referi).

Duminică, 28 iunie 2009 - 23:01

Afisari: 100,739

#879  Inapoi  (1) ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0850 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org