Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Toaca
Muntii Ceahlau
#879  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

razi
razi

adica asta
https://www.outdoorline.sk/en/tents/six-moon-designs-deschutes-bundle
sau
https://www.outdoorline.sk/en/tents/six-moon-designs-lunar-solo-tent
daca ar fi argumente pro pentru achizitie, l-as lua, desi cred ca va fi nevoie de ceva timp pentru acomodare.
in plus trebuie sa invat sa merg si cu bete

Luni, 9 ianuarie 2023 - 16:06

razi
razi

@midan - la 1.8 kg nici nu intra in discutie acel BA
si voi fi singur, consoarta nu serveste cort Carpati.org
Mesaj modificat de autor!

Luni, 9 ianuarie 2023 - 15:48

razi
razi

@ruxandrav - daca ridic bugetul gasim ceva loco
am vazut in six moon design, 1 singur strat, cu aerisire, dar nu stiu cat de bine se aeriseste, desi am vazut si Big Agnes cu 2 straturi cu si fara aerisire
in plus astea cu 1 strat parca ocupa un spatiu mult mai mare decat unul cu 2 straturi ...

Luni, 9 ianuarie 2023 - 15:46

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Cam greu de gasit un cort semnificativ sub 1.3kg la preturi sub 500 euro. Sincer, intr-o zona cu clima uscata in care am mereu posibilitatea unei pensiuni daca nu-mi place cum arata situatia, as lua doar un mosquito tent, presupunand ca il iau si pe ala. E frumos tare somnul in aer complet liber.

Luni, 9 ianuarie 2023 - 15:31

midan
midan
Rucsac

Salut,

Cele de doua persoane nu sunt mari, sunt numai potrivite pentru cineva care are mai mult de 80kg

Până în 400 Euro, destul de ușoare:

https://www.mmsport.ro/echipament/camping-si-excursie/adaposturi/corturi/big-agnes-c-
bar-2-tent

https://www.sportvirus.ro/corturi-2-persoane/3729-4420-cort-sling-2.html#/97-culoare-
green

Luni, 9 ianuarie 2023 - 15:05

razi
razi

@dxxx
Nota: am citit articolul referitor la alegere corturi dar nu sunt sigur ca se potriveste cu ceeace ce vreau eu (este o discutie mult prea tehnica si de specialitate pentru mine)

ma uitam si peste ocean, la Big Agnes, Nemo, ceva cu 2 straturi, desi cele cu 1 strat sunt mult mai usoare dar nu ma impac cu condensul

Luni, 9 ianuarie 2023 - 14:00

razi
razi

@dxxx
nu sunt rezident in Spania, ci in scumpa noatra Romania
buget 300-400 euro (doar cort), ma intereseaza cat mai usor - dar nu me deranjeaza nici cele de mai jos
https://www.decathlon.ro/p/cort-tarp-trekking-mt900-2-persoane/_/R-p-324534?mc=861230
0
https://www.decathlon.ro/p/cort-dom-trekking-mt900-1-persoana/_/R-p-305777?mc=8545744

la 1.3 kg daca mai adaugam si o saltea (0.5 - 0.7kg) si un quilt (sac de dormit (0.9-1.2 kg) ajungem la o greutate mare pe care trebuie sa o car zilnic.
as fi dispus si la aceasta greutate daca as face tot traseul cu dormit la cort, dar experienta mea cu dormit la cort o revine dupa ~ 10-15 ani de dormit, hai sa zice, cu conform spritCarpati.org
si varsta poate fi o problema, trecut bine de prima tinerete

traseul va fi ceva de genul via Transilvanica de la noi, nu ceva tehnic (foarte tehnic)

Luni, 9 ianuarie 2023 - 13:58

dxxx
dxxx
Caraba

Daca nu precizezi si bugetul... este greu.

Daca plecam de la ideea ca Spania este o destinatie daca ti-o permiti / sau esti rezident acolo... atunci ar insemna ca iti permiti ceva buget.

Sfat: uita-te la firmele Nodisk si TerraNova, nu sunt ieftine dar vei gasi solutii acoperitoare. Mai mult, daca merge si ceva de mai departe vezi la TarpTent.
La ultima firma gasesti un model "extensibil" specificat de 1 persoana, dar in care au loc si doua persoane, poate sa fie foarte potrivit pentru tine.

Cand reduci lista la cateva modele bine definite revino aici si discutam la concret pentru fiecare.

Luni, 9 ianuarie 2023 - 13:48

razi
razi

salut

in mai 2022 am facut o drumetie de 14 zile (Camino Portugues)
Anul acesta intetionez o drumetie de 30 zile, traseul fiind de ~ 800 km, care se desfasoara prin nordul Spaniei (dealuri mai inalte, paduri, plaje, localitati)
De obicei se sta la refugii/hosteluei dar parca as vrea ca mai mult de jumatate din timp sa-l petrec noaptea la cort.
- 180 cm / 105 kg, nu dorm pe spate, sunt destul de mare, ma intereseaza ar fi un cort de max 1.3-1.5 kg, ideal ar fi sun 1 kg ( cort + saltea + sac de dormit sa aiba o greutate cat mai mica) avand in vedere ca o sa-l car zilnic intre 20-30km
Pe vreme rea prefer sa stau la hostel, desi nu exclud sa ma prinda vreo ploaie pe undeva
Din ce ma vazut cort de 1 pers este cam mic, de 2 persoane cam mare ...

Sfaturi?

Luni, 9 ianuarie 2023 - 12:58

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

N-am avut sau n-am vazut vreodata naturehike. Dar uitandu-ma pe site-ul lor, vad niste corturi cu schelete f complexe (deci puncte vulnerabile la vant si reparatie grea in caz de nevoie) si stofa 20D (deci durabilitate scazuta).

Daca merita au ba, depinde de pt ce intentionezi sa le folosesti. Pe Via Transilvanica de ex as lua cu drag un cort din asta. Pe munte, nu.

Duminică, 18 decembrie 2022 - 13:45

dxxx
dxxx
Caraba

1.
Iei un produs de la un producator de corturi consacrat de la Vango si Ferrino pana la Robens sunt multe firme.
Risc minim de greseli copilaresti, plata-livrare in magazine Ro

2.
Vrei ceva Premium, comanzi in exterior, mai platesti si trtansport scump si cortul va avea pret cu 5 cifre in RON.
Risc minim.

3.
Vrei ceva ieftin ... sunt destule firme gen EasyCamp sau Decathlon, dar nu au experienta consacratilor si mai pot fi rateuri.

4.
Vrei chinezism
Risc major de greseli copilaresti sau chiar fundamentale, multe corturi au lungimea utila pe la 1,7m spre exemplu. Garantie si retur = ZERO. Plata cu riscuri.
Eu zic sa reconsideri.

Oricum achizitia merge numai daca in prealabil vezi cortul in sine (prin anturaj) si comanzi EXACT acelas model.
Riscuri mari nu inseamna ca nu pot fi unele modele de la unii producatori care sa fie foarte potrivite pentru cineva anume.

Sa nu crezi ca chinezism insemna ieftin si acceptabil de bun - uite ceva extrem de scump si numai la o privire deficitar in sensul inaltimii ocupantului:
https://www.aliexpress.com/item/1005004798756538.html
Cortul respectiv nu merge pentru cineva mai inalt de 1,65cm si la banii aia gasesti un TerraNova - premium , mai usor si cred ca mai ieftin.

Duminică, 18 decembrie 2022 - 12:52

grumi
grumi

Buna ziua. Ce parere aveti despre corturile de la naturehike? Dar despre site-ul lor oficial? Am citit multe pareri pro si contra la ambele intrebari, in special despre transport.

Sâmbătă, 17 decembrie 2022 - 20:28

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Bret-ul chiar e mega comod, inalt, stabil si cu spatiul interior foarte bine gandit. Si foarte, foarte ventilat, ceea ce poate fi de bine sau de rau. Dar nu e chiar usor. Pentru un cort de pus langa cabane, mi se pare o idee foarte buna si foarte comoda (nu-ti mai pasa atat de tare de faza cu outer-first daca poti astepta la adapost pana pui cortu') dar daca in 5 ani o sa tintesti mai sus, posibil sa gasesti chestii care or sa te enerveze la el.

De dragu' onestitatii: eu asta am, si-mi place.

Vineri, 21 octombrie 2022 - 00:03

midan
midan
Rucsac

Așa din ce e văzui pe net, mie mi se pare că Nevis e cam "chinuit"
Ia măcar Scafel 300.

Sau, poate și mai bine
https://www.alpinexpe.ro/camping-si-drumetii/corturi/cort-husky-bret-2/

Joi, 20 octombrie 2022 - 23:54

dxxx
dxxx
Caraba

De la Vango am folosit Xenon, Scafell, Soul - toate au interiorul din panza (nu plasa) cu avantaje de izolare mai buna (termic si curenti de aer) - nu am avut niciodata cortul intern ud, si au fost niste xeci de nopti.

Meridionalii nu inseamna numai Bucegi Fagaraqs si Retezat.
Plus ca nu vad motive ca sa nu poti campa la Barcaciu daca este inchisa. Ba dimpotriva ar fi tocmai motiv de campare.
Cat depre Podragu ce sa mai zicem - nici acolo nu se campeaza???

@cipicernat: eu nu am vazut nicaieri in ultimile posturi agresivitate si nimic care sa fie flame sau ceva apropiat de insulta.
Nu am vazut in nici un statut sa se incrimineze ceva denumit "varza"
Ce este aia "varza"?

Atentie mare ca moderarea inseamna sa cureti ceva care se incadreaza in acele categorii SI IN NICI UN CAZ NU ITI DA DREPTUL de a ingradi ideile exprimate de cineva, fixe sau nu, cu care poti fi sau nu de acord.

Daca nu esti de acord cu o idee nu exista nici un motiv sa nu sustii contrariul pe topic, ca orice alt membru de pe site - dar cam atat.

Joi, 20 octombrie 2022 - 16:35

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Zet: clar, orice cort pus acolo s-ar fi umplut de condens, dar nu imi place ca tenda interioara e atat de prost ventilata incat condensul ala a ajuns pe ea, in loc sa ajunga pe tenda exterioara unde nu s-ar fi scuturat peste voi de fiecare data cand atingeati cortul/batea vantul. De asta il intrebam pe dxxx daca Scafell-ul laudat ii si el genul asta.

Ciprian: recunosc ca nush prea bine care-i situatia cu camparea in Meridionali. In Orientali merge fix ce a descris el ca vrea, dar na, nu prin Orientali vrea sa mearga probabil Carpati.org

Joi, 20 octombrie 2022 - 11:58

zet
zet

Corectie: M-am uitat pe video reviews, ce am zis eu ca ar putea fi aerisiri in zona superioara a tendei sunt de fapt protectii la ploaie, sa nu se scurga apa pe fermoarul de la usa tendei, nu au mesh sau ceva sub ele pentru aerisire.

Joi, 20 octombrie 2022 - 10:06

zet
zet

Nevis-ul este o solutie care imbina constructia unui doom cu cea a unui tarp, sau cel putin asa imi pare, iar mie unul imi place foarte mult ideea Carpati.org
Chiar daca are o singura absida in partea stanga, are doua usi de acces laterale.
La Nevis batul central se introduce prin manecuta iar camera interioara este prinsa de tenda de inele, prin care se introduc niste elastice cu un opritor mai lat decat inelul, care se trece prin acel inel.

La Scafell, intrarea si iesirea din cort, din ce vad eu se face doar prin partea din fata, care mie nu imi place.
Si de asemenea desi se spun ca sunt cele mai rezistente corturi la conditii neprielnice, mie unul nu imi place forma aia alungita de tunel (chestie de gust).

Pe de alta parte legat de ventilatie, in zona unde am camapat si am avut probleme, pana si in masina geamurile interioare erau mai umede decat in cort, pline de stropi de condens, deci nu stiu ce cort putea sa reziste acolo la mediul asta...

Acum studiind putin structura cortului am observat ca usile exterioare de la tenda, au in partea superioara niste aerisiri, si cred ca usa tendei se poate deschide doar in partea superioara unde este aceea aerisire, intrucat are fermoar dublu si deci merge deschisa doar in zona aia pentru extra ventilatie.
Le-am scris si celor de la Vango sa vedem ei ce zic de treaba cu ventilatia si eventual montarea unei cheite suplimentare la usile interioare, sa fie fermoar dublu.

Joi, 20 octombrie 2022 - 09:51

cipicernat
cipicernat
(admin)

... Unul nu s-a indurat sa ii spuna omului ca nu mai sunt cabane care sa permita ceea ce vrea el.

Barcaciu tocmai s-a inchis, Sambata e santier, prin Bucegi situatia e din ce in ce mai critica, poate prin Retezat sa mai iti poti pune cortul pe langa Gentiana.

----

Dincolo de asta: agresivitatea cu care sunt promovate anumite idei fixe ma face sa spun: acesta este al doilea si ultimul avertisment. La urmatoarea replica gen: "Varza", butonul de Ban isi va face efectul.

Joi, 20 octombrie 2022 - 09:46

dxxx
dxxx
Caraba

Scafell este total comparabil cu echivalentul lui mai scump (Xenon) care este unul dintre corturile cu ceal mai bun raport pret/calitate.
Insa are unele solutii mai putin "la moda" oarecum mai primitive... dar paradoxal asa primitive functioneaza mai bine ca fiabilitate. Sigur ca fata de Xenon este mult mai greu, dar in rest la primitivisme mi se pare ca este chiar avantajos.

Are insa o singura problema ... niste capse puse exact pe manecutele scheletului de unde sa prinzi firele de ancorare suplimentara - solutia este nefericita.

Nu stiu daca Nevis are aceeasi solutie, merita intrebat colegul @zet sa ne spuna el.
In cazul ca Nevis nu are capsele alea, atunci eu recomand Nevis (intre cele doua).

Oricum calitatea este Vango, deci foarte buna, mai ales raportat la pret.

Miercuri, 19 octombrie 2022 - 20:24

Afisari: 101,477

#879  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,1315 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org