Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Sureanu
Muntii Sureanu
#879  Inapoi  (1) ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

sinzilup
sinzilup

multumesc mult

Vineri, 28 august 2009 - 20:57

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Ma indoiesc ca vei gasi un cort "bun" in Suceava. Vezi pe net.

Vineri, 28 august 2009 - 12:28

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Afirmatia mea era pe juma' retorica Carpati.org Arunca o privire la resurse web, în meniul verde de sus, dreapta. Exista acolo o lista de magazine. Succes la cautare.

Vineri, 28 august 2009 - 12:27

sinzilup
sinzilup

bine...atunci m-am exprimat gresit dar intrebarea: "de unde as putea sa-mi cumpar cort? in suceava" ramane in picioare

Vineri, 28 august 2009 - 12:19

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Cort bun la pret rezonabil nu exista Carpati.org

Vineri, 28 august 2009 - 12:12

sinzilup
sinzilup

nu stiu daca-i topicul potrivit unde trebuie sa intreb , dar exista cineva care stie sau e din suceava si are idee de unde-mi pot lua un cort bun la un pret rezonabil?

Vineri, 28 august 2009 - 12:11

sebastian436
sebastian436..

Carpati.org iti dau dreptate in ce spui,in creasta doar cu cortul..si nu de putine ori sunt ocaziile in care am dormit la usa..in interiorul refugiului, din cauza ca am avut doar sac si saltea, si nu regretCarpati.org acum 2 saptamani am prins o rupere de nori in cariera in Herculane..in hamac, si chiar mi-a leganat somnul toata deslantuirea asta a naturiiCarpati.org. nu am cuie dupa mine...imi cioplesc la fata locului, hamacul e cat 2 pumni..tenta cat unu',un sac de puf tras pe deasupra hamacului ca sa nu turtesti puful...Carpati.org si mai multe invat si imbratisez ce vad la Ray Mears Carpati.org vreme buna la munte la toti care mergem,fie cu cortul..fie cu hamaculCarpati.org

Luni, 3 august 2009 - 08:59

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Pai in creasta cum dormi cu hamacul? Iar daca sunt mai multi oameni deja hamace +tende+ cordeline+sfori +cuie sunt mult mai grele decat un cort de 3 persoane, de exemplu. Si in caz de furtuna puternica cam iau apa hamacele (vorbesc din experienta)
Ca sa nu mai zic de faptul ca in cort creste temperatura cu vreo 5 grade cel putin, deci poti lua un sac mai usor vara, cand sus scade afara frecvent sub 0 grade.
Si cortul poate fi lasat cu o parte din bagaje si sa pleci in ture scurte, pe cand cu hamacul trebuie sa dosesti pe undeva lucrurile.
Sunt un infocat sustinator al hamacelor (mai fac din cand in cand cate unul Carpati.org ) dar nu cred ca pot inlocui in multe privinte cortul.

Duminică, 2 august 2009 - 16:07

sebastian436
sebastian436..

ca sa evit toate cate sunt(greutate, condens, volum s.a.) pentru perioada de primavara-vara-toamna, am ales hamacul+tenta+saltea, pentru anotimpul de iarna, un sac bun in care se poate face bivuac in caz ca nu ajungi la un refugiu sau nu e functional acel refugiu..si asa eu am impacat dorinta de comfort si placere si costuri s.a. Carpati.org..la cort renuntand de multa vreme Carpati.org va sugerez sa incercati si voi

Duminică, 2 august 2009 - 13:20

midan
midan
Rucsac

Intre produsele ce poarta etichete renumite si cele ieftine diferenta ar trebui sa o faca cercetarea si testarea "din spate", pretul de productie e acelasi de cele mai multe ori.

Cati stiu ca unitatile optice Sony erau ( poate mai sunt ) fabricate de LiteOn si ca Foxconn face placi de baza pentru multi producatori de computere, fime foare bine cotate ?

Poate unii or sa fie tentati sa-si schimbe parerea despre YKK Carpati.org http://www.ykk.ro/global/aboutus/index.htm

dar am deviat de la topic.

Corturi bune pentru conditiile meteo din Romania sunt destule ...

Duminică, 2 august 2009 - 12:27

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Pana si ata cu care-s cusute este de firma. Firma buna sau firma proasta. Ata buna care tine sau ata proasta care se rupe, sau putrezeste si se rupe Carpati.org

Sâmbătă, 1 august 2009 - 22:22

alllx
alllx

@arcarius: nu stiu ce firma erau restu. Nu era ceva scump sau cunoscut.

@adinutaa: Conteaza mult ce firma au fermoarele. YKK is liderii in domeniu. Uitate de curiozitate intr-un magazin la cea mai scumpa geaca/pantaloni/polar etc. pe care gasesti si la fermoar pe dosul "cheitei" vezi ce firma scrie, cel mai probabil YKK.

De cleme m-am incurcat eu. Nexus face coolere de calculator Carpati.org. Clemele is DuraFlex alea mai "de firma".

Ce vroiam sa zic cu asta ii ca hannah, la corturile cu pret asemanator cu xtrimm d au accesoriile(fermoare, cleme) de mai buna calitate(vezi de ex. Hannah Covert S). La Trimm numai modele mai scumpe au asa ceva(X3mm dsl,Himlite dsl).

Hannah au reduceri la corturi acuma.Vezi pe: http://www.hannahromania.ro/corturi.html. Au livrare gratuita la comenzi peste 500 lei.

Si cu trimm si cu hannah iesi bine. Hannah are totusi un usor avantaj, dupa mine. Dar nu ii nimica major.

Sâmbătă, 1 august 2009 - 18:01

adinutaa
adinutaa

Va multumesc de raspunsuri. Cred ca luni imi dau comanda.

Cat despre "fermoare YKK, si cleme Nexus" habar nu am ce inseamna. Pana si fermoarele sunt "de firma"?

Voi de unde vi le-ati luat, aveti ceva recomandari? Am vazut la 620 lei pe craimont si pe mountainbear parca.

Sâmbătă, 1 august 2009 - 15:33

r4zv4n
r4zv4n
Busola

De acord cu tot ce a mentionat alllx. Pana iti vei da seama cum se monteaza, te vei supara probabil,te vei enerva si te vei gandi ca ai facut i alegere proasta. Daca treci peste "problema" cu montarea te vei bucura de el cu fiecare ocazie.

Sâmbătă, 1 august 2009 - 01:16

arcarius
arcarius

Care erau marcile celorlalte corturi din jur?

Vineri, 31 iulie 2009 - 13:47

alllx
alllx

Dupa prima experienta pe munte cu X TRIMM-ul meu pot zice asa:

Pro:
- nu intra apa
- nu face condens, foarte important pt mine. In ce conditi am stat cu el pana acuma o respirat exemplar, pe cand toate corturile care erau pe langa el erau ude inauntru.
- are multe puncte de ancorare
- bete si cuiele de aluminiu, foarte stabil pt greutatea lui
- designul cu bete exterioare il face mai versatil. Poti sta fara cortul interior; il poti intinde pe ploaie mai usor(folia exterioara vine prima si dupa aia se pune cortul interior si asa nu il uzi, cum e cazu la modelele in care betele se agata de cortul interior cu cleme si peste vine exteriorul).

Asa si Contra:
- nu are fermoare YKK, si cleme Nexus, spre deosebire de concurenta de la hannah
- ii mai greu de montat pana te obisnuiesti cu el
- ii cam mic vestibulul, da pentru un cort 2 persoane nu prea te poti astepta la mai mult

Cam astea ar fi de zis despre el in concluzie.
Ii cort bun daca iti satisface necesitatile. Pt mine ii foarte bun. Sa ma tina numa.

Vineri, 31 iulie 2009 - 12:45

adinutaa
adinutaa

Buna, am ajuns si eu vremurile cand imi iau un cort "fitos" (zic asta fara nici o rea intentie).

Primul munte l-am facut cu un cort vechi, de prelata, de 1 persoana in care am dormit 2 Carpati.org, mostenire de la parinti. Apoi ne-am luat unul din Metro, de 2 persoane, vai de caul lui, cu care am ieist doar in weekend cu familia. Apoi am mers pe munte cu unul imprumutat tip iglu, luat de prin Carrefour, care si-a facut treaba fara nici o problema, dar recunosc, nici nu a fost suprasolicitat. Acum avem unul de 4 persoane, evident pretabil pt iesirile cu familia.

In final, m-am oprit la X-TRIMM D. Ii rog pe cei care au acest cort sa spuna ce aspecte NEGATIVE, dezavantaje, au de comentat in privinta lui.

Va multumesc.

Vineri, 31 iulie 2009 - 11:44

alllx
alllx

XTRIMM D mi-am luat pana la urma,

Sper sa ma slujeasca cu fidelitate Carpati.org

Duminică, 19 iulie 2009 - 14:55

r4zv4n
r4zv4n
Busola

Nu-i nicio problema cu ventilatia. Cum a spus si florin, sunt concepute astfel incat aerul sa poata circula cu usurinta. X-TRIMM D are plasa doar in portiunea superioara si in fata. Nu am dormit niciodata cu tenda exterioara deschisa (uita-te la poza ca sa vezi la ce ma refer pentru acest model). Probleme de condens apar la orice cort atunci cand umiditatea aerului e foarte mare si nu permite evaporarea. Dar in acest caz nu ai ce face.

Vineri, 17 iulie 2009 - 17:29

alllx
alllx

Mersi de clarificari.
La magazin cu mineCarpati.org

Vineri, 17 iulie 2009 - 14:32

Afisari: 98,098

#879  Inapoi  (1) ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0905 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org