Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Piatra Arsa
Muntii Bihor-Vladeasa
#879  Inapoi  (1) ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

laeksutzu
laeksutzu
Caraba

asa este, cort Mountain Hardwear este foarte interesant, are plasa multa, ceea ce ii permite o ventilatie buna si este marisor. Mai sunt corturi buna pe la magazinele noastre. Tu cauta modele si pune link-uri cu cele ce iti plac, si cei care le detin te pot ajuta. Cat despre mine, eu am Ferrino Syncro 2 , pe care il folosesc si iarna si vara. Vara ,ca sa evit condensul ridic fusta de zapada, deschid toate aerisirile, ori il folosesc fara cortul interior, ceea ce ajuta mult si la greutate, fiind un cort cam greut.

numai bine,
alekx

Vineri, 16 martie 2012 - 22:06

midan
midan
Rucsac

pare interesant :
http://ascent.ro/product---cort-drumetie-mountain-hardwear-hammerhead-2--1436.html

Vineri, 16 martie 2012 - 14:32

urss
urss

muultumesc mult, dar ce cort mi-ai recomanda pt un astfel de sezon? primavara-vara? care sa nu faca condens?

Vineri, 16 martie 2012 - 14:22

laeksutzu
laeksutzu
Caraba

salut,

husky flame este un cort bun, tine foarte bine la vant si la intemperii. dar, ete un cort mic, asa ca daca vrei sa iti ceva mai de vara-primavara si sa ai putin confort eu zic sa nu iti iei husky flame. plus, ca vara o sa faca condens foarte mult.

spor la cautat,
alex

Vineri, 16 martie 2012 - 13:52

urss
urss

buna ziua tuturor, desi stiu ca s-au tinut "n" discutii pe tema asta, o sa pun si eu aceeasi intrebare ca multi altii. ce cort ma sfatuiti sa imi iau? am nu buget pana in 700 roni.vreau un cort de 2-3 pers. vreau sa merg cu crtul mai mult vara la munte si primavara. nuvreau ceva foarte scump sau foarte tehnic, pt ca nu ma pot folosi de el, merg aprox rar la munte. ce ma intereseaza este sa am un somn decent fara sa ma ud la prima ploaie. ma gandeam sa imi iau un husky flame, dar mi se pare prea bun pt iesirile mele la munte. s-ar putea sa ma insel, de aceea va cer sfatul! orice sfat e bine venit! va multumesc mult!

Vineri, 16 martie 2012 - 13:13

midan
midan
Rucsac

Cele 2 Husky nu sunt unul si acelasi model :
http://www.huskyeu.eu/tent-outdoor-burton-2-3-prs-green-d129.html
http://www.huskyeu.eu/tent-outdoor-bird-3-prs-light-green-plrinted-d133.html

Printre altele, Burton mai are un bat de sustinere a tendei, care teoretic ofera un vestibul mai spatios. Intrarile si spatiul interior e altfel aranjat:

http://www.huskyeu.eu/produkty/93/330/bird3.jpg
http://www.huskyeu.eu/produkty/89/330/burton-pikto.jpg

Duminică, 4 martie 2012 - 09:14

luna
luna
Busola

Cele 2 husky-uri sunt defapt unu si accelasi model, cu 2 nume/traduceri diferite. Dupa mine e destul de rezistent, dar nu cunosc nimic referitor la Trimm si Pinguin.

Duminică, 4 martie 2012 - 00:32

andrei_d
andrei_d

Este prima data cand scriu pe acest forum si cu aceasta ocazie va salut.

Fiindca nu prea ma pricep, as vrea sa va cer cateva recomandari legate de cumpararea unui cort, mai exact as vrea sa aflu care este cel mai durabil cort pe care il pot cumpara cu 400 lei.
Cateva detalii legate de ceea ce caut:

- pret de maxim 400 lei;
- 2/3 sau 3 persoane;
- 2 intrari;

Cautand pe diverse pagini de echipament montan eu am reusit sa gasesc doar aceste 4 corturi care s-ar incadra cerintelor:

Husky Burton http://www.nootkasport.ro/162,cort-husky-burton.html
Husky Bird http://craimont.ro/corturi_montane_husky_cort_bird_3.html
Trimm Hunter http://www.turismvirtual.ro/echipament-montan/Corturi/3/
Pinguin Taifun 2 http://www.mormota.ro/corturi/corturi-de-drumetie-si-camping/cort-pinguin-taifun-2.ht
ml

Va multumesc!

Sâmbătă, 3 martie 2012 - 21:59

eburduja
eburduja

Vreau un niste pareri despre corturile Pinguin Bora.Vreau sa achizitionez unul si vreau niste pareri.Multam!

Joi, 12 ianuarie 2012 - 21:42

kalasnikov
kalasnikov

Buna ziua, urmaresc acest forum de ceva vreme, si ma bucur ca am gasit aici multe informatii utile. As avea si eu nevoie de un sfat in privinta achizitiei unui cort si m-am orientat catre urmatoarele modele: Pinguin Bora 3, Trimm Hudson, Hannah Troll, Hannah Creek 3. Daca aveti cunostinte despre aceste corturi as fi recunoscator daca le-ati impartasii. Sau alt model dar care sa indeplineasca urmatoarele conditii: 3/4 persoane, pana in 430 lei,
stabil si cu impermeabilitate buna.

Mentionez ca il voi folosi in perioada aprilie-septembrie, preponderent la munte, altitudine maxima 2000m.

Luni, 29 august 2011 - 10:29

cosmin2685
cosmin2685

Salutare,

As dori sa achizitionez cortul Husky Bret 2. Daca ma poate ajuta cineva cu cateva informatii despre el cum ar fi: au loc doua persoane cu rucsacii mari in interior si daca antreul este destul de mare ptr a gati in el, in caz de vreme nefavobabila. Din cate am mai citit am inteles se comporta bine in vant si ploaie si la capitolul condens sta bine. De firma Husky personal sunt multumit, mai am un cort de la ei, Husky Fighter, dar este un pic cam greu si de aceea as vrea unul mai usor strict pentru turele in care toata ziua esti cu el in spate. Daca aveti alte sugetii de cort usor, de preferabil pana in 3 kg, cam de aceeasi marime, eventual un pic mai mare, le accept cu drag.

Ture frumoase si vreme buna

Vineri, 26 august 2011 - 09:18

tibi.buzdugan
tibi.buzduga..
Caraba

Dintre cele 2 corturi Trimm, ti l-as recomanda pe Alfa daca mergi mai putin iarna si Comet-ul daca mergi mai mult iarna (nu are asa multa plasa pe laterale si nu intra asa multa zapada). Dar cum ziceau si ceilalti, betele din fibra de sticla sunt un dezavantaj destul de mare..

La Husky Bret vad ca betele sunt din duraluminiu, e un pic mai usor decat Trimm-urile si are 2 intrari (ceea ce iar, poate constitui un avantaj), asa ca dintre cele 3, as recomanda Husky-ul.

Joi, 25 august 2011 - 00:16

cipicernat
cipicernat
(admin)

Nu prea vad sa fie vreo recomandare in favoarea vreunui cort sau altul (alta decat cea de a alege un cort cu bete de aluminiu)... :-?

Miercuri, 24 august 2011 - 23:55

bubus8
bubus8
Caraba

ok, deci sa inteleg ca recomandarea voastra ar fi sa merg pe husky-ul acela...

Miercuri, 24 august 2011 - 23:07

florinbalan
florinbalan
Rucsac

...probabil motivul pentru care "vantul culca betele la pamant"...

Miercuri, 24 august 2011 - 20:26

cipicernat
cipicernat
(admin)

Din cate vad, Comet-ul are bete din fibra de sticla. Eu vad treaba asta ca fiind un dezavantaj net fata de celelalte modele.

Miercuri, 24 august 2011 - 16:35

bubus8
bubus8
Caraba

greutatea ar fi undeva pe la 3 kg fata de 2,5 kg la husky. ma gandesc ca faza cu tenda exterioara daca se atinge de partea interioara sunt probleme cu orice cort.
intre cele doua trimm-uri care ti s-a parut mai ok?

Miercuri, 24 august 2011 - 15:31

tibi.buzdugan
tibi.buzduga..
Caraba

Am folosit ambele modele de la Trimm mentionate si in mare,nu am avut prea mari probleme. Singura data in care modelul Comet a cam cedat a fost undeva sub creasta in Muntii Baiului, pe furtuna de zapada, cand intra in permanenta zapada in cort prin aerisirile de panza si vantul culca betele la pamant.

La ploi au tinut ok ambele modele, daca prinzi bine tenda exterioara ca sa nu se atinga de cea interioara, n-ar trebui sa ai probleme. Ce nu m-a atras deloc la aceste 2 modele de la Trimm este greutatea, care e destul de maricica pentru un cort de 2 persoane.

Miercuri, 24 august 2011 - 01:04

bubus8
bubus8
Caraba

Salutare, in ultima vreme m-am gandit tot mai mult sa imi schimb cortul
am facut un pic de studiu de piata si m-am oprit la cateva
si anume : Husky Bret, Trimm Alfa, Trimm Comet

a avut cineva vreunul din modele, sau pe care l-ati recomanda mai degraba?
vreau sa il folosesc pe muntii de la noi din tara, pe vreme ok, insa daca prind vreme nefavorabila sa nu ma trezesc cu el luat...
la husky m-a atras greutatea mica, la trimmuri diferenta ar fi doar la rezistenta foliei exterioare de 1000 coloana de apa intre ele (ca pret vreo 60 lei diferenta)

Miercuri, 24 august 2011 - 00:05

radmar
radmar
(admin)

@pitt_holbers: nu tot ce e mare e si bun.

10m coloana de apa pt talpa cortului este ok, dar 6m pt foaia de la exterior este prea mult pt conditiile din Romania. La 6m coloana (la Flame 2) de apa respirabilitatea membranei este mult prea mica pentru cata umezeala gasesti in muntii nostri si prin urmare o sa faca destul condens. Ventilatia nu e prea buna si faptul ca foaia de cort este aproape inexistenta din punct de vedere al izolatiei termice nu vei putea sa te bucuri prea mult la noi in tara de cei 6m coloana de ai izolirului.

Eu am avut Flame 2 si l-am vandut din cauza acestui condens. Pentru muntii nostri cred ca un izolier rezistent la 2m coloana de apa este ok.

Luni, 15 august 2011 - 14:10

Afisari: 98,582

#879  Inapoi  (1) ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9119 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org