Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Piatra Arsa
Muntii Bihor-Vladeasa
#879  Inapoi  (1) ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

midan
midan
Rucsac

depaseste bugetul dar nu cu mult, in plus vine cu protectia suplimentara:
http://www.mmsport.ro/oferte-corturi-p1.htm

Duminică, 22 iulie 2012 - 21:44

c_ceauca
c_ceauca

Ciao, deoarece plec in vreo 3 saptamani in Fagaras pentru aproximativ 7 zile si datorita faptului ca inca nu am cortul meu personal, vreau sa-mi cumpar unul Carpati.org Ca buget am alocat undeva la 800 RON. Ce pretentii as avea : sa fie de 2 persoane, 2 intrari si 2 antreuri, rezistent la vant ( de vreo 2 ori la Caltun am avut emotii din cauza vantului puternic si o data pe creasta ) . Bineinteles ca-mi doresc ca greutatea sa fie cat mai mica Carpati.org

Caut la noi in tara un astfel de cort si singurul model la care m-am oprit este http://www.proalpin.ro/cort-vango-halo-200-2-persoane.html fiindca are o structura semi-geodezica. Este pe youtube si un filmulet in care il arata cum rezista la un vant de 50-60 km pe ora,dar...nu stiu, voi ce parere aveti? Merita cortul acesta, chiar daca e cam greu ? (3.5 kg) . Exista vreo alta varianta mai buna pe care as avea-o in banii si care sa-mi satisfaca pretentiile?

Multumesc mult, abia astept un ajutor din partea voastra Carpati.org

Duminică, 22 iulie 2012 - 19:47

altfell
altfell

Mersi de sugestii. Nu le ignor inca, dar inclin spre ceva in genul Easton Kilo, mai degraba decat Nemo Obi.
Alti candidati:
Big Agnes Fly Creek UL2 - http://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/big_agnes_fly_creek_ul2.html
MSR Nook - http://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/msr_nook_tent.html
Terra Nova Solar Photon 2: http://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/terra_nova_solar_photon_2.html
Vaude Hogan Ultralight Argon: http://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/vaude_hogan_ultralight_argon.html

Confortul nu e primordial. Nu o sa stau niciodata prea mult la cort, nu o sa gatesc. Imi trebuie un adapost de o noapte, in care si daca e vijelie sa pot dormi cat sa pot continua traseul a doua zi. North Face Tadpole 2 ii super fain, dar din pacate nu simt nevoia sa car 700 grame degeaba.

Structura de baza probabil ar trebui sa fie ori tunel, ori ca cele de mai sus (3 bete/2 Y-uri), 2 pereti, greutatea ~ 1.5-1.8. Daca e mai usor am impresia ca e s-a facut rabat la rezistenta la vant/ploaie. Ideal ar mai fi sa faca cat mai putin zgomot la vant (deci sfori la mijlocul fetelor mari ca sa poata fi ancorate). Alt avantaj (dar nu primordial), betele pe afara (exoschelet). Altul ar fi tesatura ripstop (la Trimm nu e, dar la Vaude cred ca da).

Mai cautam.

Marți, 3 iulie 2012 - 23:06

tibi.buzdugan
tibi.buzduga..
Caraba

Daca vrei cort ultra-light, cele mai bune 2 corturi pe care le-am vazut ar fi : Kilo Tent de la Easton Mountain Product ( http://www.eastonmountainproducts.com/tent/kilo-tent ), care are 1.14kg si se impacheteaza micut (14x53cm) si OBI 2P, de la NEMO Equipment (1.6kg, 15x19cm impachetat). Sunt un pic mai sus de 250E, dar mult mai usoare. Am vazut ambele corturi pe munte si mi s-au parut relativ stabile la vant (pe cat de stabile pot fi niste corturi din gama asta)..

Din ce am vazut pe la noi, pot sa-ti recomand Tadpole 2 de la The North Face..e un picut mai greu, ~2.3kg, dar mai ieftin si pare mult mai rezistent la vant datorita formei geodezice si a celor 3 bete.

Duminică, 1 iulie 2012 - 15:21

altfell
altfell

Am nevoie de un nou cort si cum am mai gasit sfaturi pertinente pe forumul asta, am zis ca nu strica sa ridic problema si aici.

Contextul:
Pana de curand, cand mi s-a sfasiat podeaua am avut un Trimm Himlite DSL. Luat cu 800lei, si-a amortizat costurile in diferite excursii prin Tatra, Pirienei si Sierra Nevada (unde o cazare la refugiu pe noapte e 15-20E/pers). Ce mi-a placut foarte mult la el e ca e usor (1.7 kile la 2 pers) si ca a rezistat la ceva vijelii.
Doar ca acum e 1200lei (sau pe site-ul oficial 345E) ceea ce mi se pare cam mult. La acelasi pret exista Vaude Taurus 2P Ultralight si probabil si alte corturi in aceeasi categorie de la firme de acelasi calibru.

Despre Taurus 2P Ultralight am citit ca nu prea rezista bine la vant (spre deosebire de Trimm care in zona picioarelor are un "Y", la Vaude coloana e un singur bat).

Ce alte corturi ultra-light (pana in 1.8-2kg) de 2 persoane ati incercat sau ati auzit ca ar fi bune?

Mersi

PS: Stiu ca a merge pe varianta ultra-light implica riscul ca dupa nici 10 utilizari sa ti se sfasie materialul (cum de fapt mi s-a si intamplat). Dar in general fac ture de w/e si de anduranta, asa ca fiecare gram conteaza si daca rezista la 10 innoptari, atunci merita si 250E.

Duminică, 1 iulie 2012 - 14:45

midan
midan
Rucsac

Am eu un Bizam de prin 2007, la banii care i-am dat atunci pe el s-a meritat.
Are bete de fibra si cam falfaie la vant dar daca il ancorezi corect tine.

Are multa plasa pe interior si cam intra vantul prin el, asta ar fi singurul incovenient zic eu.

De asemenea e un cort bun pentru Delta ...

Stabileste-ti mai intai unde vrei sa-l folosesti si care e bugetul.

Joi, 14 iunie 2012 - 10:49

rivas
rivas
Caraba

cam greu 2900 ! s-ar putea sa fie si mai greu in realitate ! intra pe site-ul producatorului : unele magazine specifica doar greutatea minima ; s-au mai bine mergi la magazin cu un cintar pescaresc ( digital cu eroare de 20 de grame 23 ron ) si masoara greutatea sa . Despre alte calitati nu stiu ce sa spun ca nu am acest cort.

Joi, 14 iunie 2012 - 09:35

tm22bnz
tm22bnz

Salut!
As vrea si eu sa-mi cumpar un cort de 2 persoane, care sa fie cat de cat usor si l-am ales pe asta

http://alpinexpe.ro/product--cort-husky-bizam--2888.html

Isi da cineva cu parerea? Carpati.org
Ati avut/Aveti careva?
Imi recomandati altceva?
Multumesc anticipat!

Joi, 14 iunie 2012 - 07:22

cristi_dav
cristi_dav
Busola

Remarcati, va rog, calitatea cortului din planul cel mai apropiat. Ma rog, coltului de cort. Nu dam nume Carpati.org

Dar, ce-i drept, eram si eu acolo pe vantul ala si am ramas uimit sa ies afara si sa vad corturi culcate la pamant. 3 corturi culcate total, alte 3 falfaiau in voie... Hopaaa, acu-mi dau seama, Cipri vorbeste de cortul meu Carpati.org
No (ca-s ardelean), sa stiti voi ca om mai mandru de cortului n-ati fi vazut in acel moment !

DA, recomand cu caldura Hannah Trekker, fost Covert. Nu va regreta nimeni Carpati.org

Vineri, 25 mai 2012 - 17:49

cipicernat
cipicernat
(admin)

N-am intrebat deloc intamplator daca sunt doar doua ancore de vant. Cam asta se intampla la vant puternic:

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/325854_2090879985950_1063755450_
2061493_7884992_o.jpg

Se intampla asta pentru ca acelea sunt, dupa umila mea parere, pseudo-ancore de vant, avand mai degraba rolul de a tine cele doua panze departe una de cealalta. La acest tip de cort (igloo cu betele sub "husa de ploaie"), ancorele de vant ar trebui plaasate pe muchiile cortului (muchii care, la randul lor, sunt prinse de bete prin diverse sisteme), sporind astfel rezistenta acestora si ar trebui sa fie mai multe (minim 4).

La Bret, daca nu cumva aveti norocul sa fie ideal plasat cortul, toata rezistenta la vant este preluata direct de bete si se intampla ceea ce au patit colegii de mai sus.

PS: Si ca sa dau si exemplu de cort din aceeasi gama de pret / fabricanti care mi se pare stabil: in acelasi loc cu corturile de mai sus era plasat un Hannah Covert S (3 bete, iesit intre timp din fabricatie si inlocuit de Hannah Trekker). A rezistat la acelasi vant fara sa se indoaie chiar daca nu erau folosite ancorele de vant.

Vineri, 25 mai 2012 - 13:20

stinga_bogdan
stinga_bogda..

Are 2 ancore de vant dar absidele din fata/spate se prind cu un fel de elastic si se intind foarte bine

Vineri, 25 mai 2012 - 12:24

cipicernat
cipicernat
(admin)

Florin, cu un cort cehesc (un Hannah) plasat in graba... si pe caldura mare Carpati.org, am stat intr-o mare balta - cu ceva ani in urma la intalnirea cu peripetii de la Urlea. Din munte ne-au scos jandarmii, din baltoaca am iesit uscat. E drept ca actualul meu cort (tot Hannah) nu mai pare la fel de ingrijit lucrat precum vechiul Serak (o fi facut in China...) dar, cumva, nici nu cred ca e corect sa aratam din start cu degetul tot ce vine de la firmele cehesti. Mai ales ca, cel mai probabil, furnizorii de materiale sunt aceleasi fabrici din estul mai apropiat sau indepartat.

Pe de alta parte, comparatia Logan - corturi cehesti ma face sa zambesc... E o ironie, nu?

PS: Tot mai astept raspunsul la intrebare: Bret-ul are doar doua ancore de vant? Sau mai sunt si alte elemente care pot fi ancorate si care nu se vad din pozele de pe net (cu o rezolutie proasta).

Vineri, 25 mai 2012 - 12:07

stinga_bogdan
stinga_bogda..

"De ce oare Husky, Hannah si altii au asa de bune"? Din acelasi motiv pentru care Loganul a avut succes inclusiv in Europa de Vest, au tintit un segment de oameni care nu au nevoie de o treaba foarte tehnica, au nevoie de un produs care sa le satisfaca nevoile in anumite conditii, fara brizbrizuri si alte chestiuni. Nu stiu daca tu ai un cort Husky sau Ferrino, dar eu ma declar foarte multumit de al meu, avand in vedere raportul calitate/pret si conditiile din Carpati. Cumpara tu brandul, eu ma multumesc cu un cort bun.

Vineri, 25 mai 2012 - 11:41

vtcris
vtcris

Mulțumesc, nu mă gândisem să verific vechimea celor două firme.
Oricum, cred că vechimea nu e sinonimă cu, ci doar "un factor în ecuația" calității produselor actuale.

Vineri, 25 mai 2012 - 10:46

florinbalan
florinbalan
Rucsac

http://www.ferrino.it/en/homepage/company/history

http://www.huskyeu.eu/informace-o-firme.html

Vineri, 25 mai 2012 - 10:37

vtcris
vtcris

Corturile Ferrino cum le-ați clasifica? De "firmă" sau "fără nume"?

Vineri, 25 mai 2012 - 10:36

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Destule persoane se plang de infiltratii prin pardoseala corturilor Husky. Stiu cativa oameni care au renuntat la Flame din acest motiv (in plus condens si lipsa de confort).
Daca tenda exterioara isi face treaba chiar si daca nu rezista (nici macar in laborator) la acei utopici 5000 cm, prin faptul ca este intinsa, nu are prea multe zone orizontale si nu e in contact permanent cu apa, mai ales daca este tratata DWR, cu podeaua nu este acelasi lucru. Asa ca sa nu va mire ca o podea de 10.000mm (o tampenie, pentru cei ce pun botul la numere mari fara sa-si foloseasca creierul) va lasa sa treaca apa dintr-o baltoaca de 3 cm de sub cort, la o presiune de nici 10mm. Si asta se va intampla cu un cort nou, fara gauri de coltari. E vorba totusi de o tesatura acoperita pe o parte cu un strat foarte subtire de poliuretan. Si sa nu va mire ca podeaua unui cort "de firma" de 3000 tine mai bine decat cea de 10.000 a unui cort ieftin.

Pentru cei ce vor sa verifice cam care-s valorile reale, incercat sa turnati apa in tenda, ca intr-o punga. Nu veti reusi sa creati nici macar presiunea echivalenta a 500 de milimetri (o cada plina) si va curge apa prin mii de gaurele din material, nu numai la cusaturi.

De ce oare Husky, Hannah si altii au preturi asa de bune? Sa se datoreze doar faptului ca nu au "nume"?

Vineri, 25 mai 2012 - 10:30

stinga_bogdan
stinga_bogda..

si cum imi demonstrezi tu asta? Carpati.org

Vineri, 25 mai 2012 - 10:12

vtcris
vtcris

Nu prețul mă interesează cel mai mult, ci calitățile tehnice, cum ar fi rezistența la vânt și ploaie și greutatea (Flame 2 l-am găsit la promoție cu 10% reducere la magazinul Craimont deschis recent în Iași).
Însă despre Flame 2 citisem mai demult (nu mai știu exact pe ce topic/blog) că are probleme cu aerisirea și face condens destul de mult... Dacă cineva are acest model, îmi poate spune cât de gravă este această problemă?

Vineri, 25 mai 2012 - 10:11

florin75
florin75

"Si fata de ferrino, are impermeabilitatea mai mare. "

Pe pariu ca nu este asa? Tind sa cred ca cei de la Ferrino dau cifra corecta si ca metodele lor de testare sunt mult mai apropiate de conditiile reale.

Vineri, 25 mai 2012 - 10:06

Afisari: 98,099

#879  Inapoi  (1) ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0940 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org