Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful lui Stan
Muntii Cernei-Mehedinti
#879  Inapoi  (1) ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

hhhrobi
hhhrobi

Nu e cam greu ala la 3,4 kg(minim) de 2 persoane? Al meu (Ferrino Aerial 3) e de 3 persoane si are 2.4 kg (minim) adica 1 persoana in plus si un kg in minus.

Miercuri, 25 iulie 2012 - 12:22

radmar
radmar
(admin)

@pauless: rezistenta la vant este mult mai buna la Autumn Wind decat la Susten datorita structurii speciale (3 bete, 3 puncte de intersectie, 6 "impamantari") cu mult mai stabila decat orice iglu normal (2 bete, 1 punct de intersectie, 4 "impanatari").

De asemenea, aceasta structura este mai stabila si decat multe alte structuri de tip tunel.

Miercuri, 25 iulie 2012 - 12:16

tibi.buzdugan
tibi.buzduga..
Caraba

Eureka livreaza fara probleme aproape orice cort in Romania. Ultima oara cand m-am uitat la ei pe site era 5 euro livrarea, deci neglijabila fata de pretul cortului. Plus ca ei trimit din Olanda pentru Europa asa ca nu se plateste nici tva sau alte taxe vamale Carpati.org

Miercuri, 25 iulie 2012 - 11:20

pauless
pauless

Foarte misto sunt Eureka, pe langa acel Autumn Wind am dat si de asta: http://www.eurekaeurope.com/products/productdetail/Susten+2xp+EMB/part_number=12E155-
SUSTEN2/1329.0.4.10.7559.73714.0.0.0?pp=136&

Dar n-am vazut sa se gaseasca la noi, intr-un post mai vechi scrie ca se videau prin mmsport, care acum vand numai MSR Carpati.org

Miercuri, 25 iulie 2012 - 11:16

emanuel73
emanuel73

Salut de ce nu incerci ferrino chaos e la fel cu hubba-hubba eu am unul si tit pot spune ca indeplineste toate conditiile.l-am tedtat la niste ploi si vanturi aproape apocaliptice si nu am avut nici cea mai mica problema.numai de bine

Marți, 24 iulie 2012 - 14:48

micro
micro
Caraba

Eu am un MSR Hubba HP (de o persoana, HP = High Performance - varianta imbunatatita). Are materiale de calitate, este foarte usor, batul complex usureaza instalarea. E destul de spatios inauntru, vestibulul are destul spatiu pe sol, mai putin pe verticala. Nu am prins de multe ori ploi cu el, dar atat cat am prins n-am avut probleme. Are si cateva minusuri - in spate folia exterioara aproape atinge cortul interior, oricum l-ai intinde - necesita coarda si un cui suplimentar (neincluse) pentru ancorare in punctul de legare prevazut deasupra ferestruicii. Tot in zona aceea, ferestruica nu sta nicicum deschisa complet prin tija cu scai, tija se rasuceste odata cu materialul de care e prinsa. Marginile foliei sunt prea ridicate fata de sol. Made in Taiwan.

Marți, 24 iulie 2012 - 11:04

c_ceauca
c_ceauca

Un cort de 2 persoane cu 2 antreuri nu mi se pare tocmai o sufragerie. Prin sufragerie inteleg un cort de 4 persoane...

Va rog, postati la obiect, chiar nu ajuta remarcile astea.

Marți, 24 iulie 2012 - 10:49

cornlel999
cornlel999
Caraba

@c_ceauca acum tu vrei sa-ti cumperi sufragerie, dar sa cantareasca si putin... Carpati.org

Marți, 24 iulie 2012 - 10:43

c_ceauca
c_ceauca

@mauc, nu gasesc varianta pentru 2 persoane Carpati.org Si oricum, nu cred ca voi gasi la noi.
@micro, tin sa cumpar un cort cu 2 intrari si 2 antreuri si nu prea vreau cort tunel din cauza ca vreau sa se poata aerisi cat mai bine.
@mariananghel multumesc pentru sugestii, de cortul acela tip fagure nu ma pot atinge ca pret, iar celalalt ar fi foarte fain daca as fi singur si nu as tine decat foarte putin la confort

@midan, reviewurile acelea le-am citit si eu, doar voiam sa fi gasit ceva mai multe Carpati.org

Ma tot uit lung si la MSR Hubba Hubba din cauza ca e mai usor decat Elbow Room cu 1kg. Nu stiu totusi cum sta la capitolul rezistenta comparativ cu el si nici n-am idee cat de bun este batul acela complex. Ceva pareri in sensul asta?

Marți, 24 iulie 2012 - 08:25

midan
midan
Rucsac

Nu stiu cum n-ai reusit sa gasesti dar eu am gasit cateva pareri, nu prea multe dar zice de bine.
http://www.trailspace.com/gear/msr/elbow-room-2p/
http://www.trailspace.com/gear/msr/elbow-room-3p/

Luni, 23 iulie 2012 - 23:14

mariananghel
mariananghel..
Caraba

Salutare,

========
Ca buget am alocat undeva la 800 RON.
Ce pretentii as avea : sa fie de 2 persoane, 2 intrari si 2 antreuri, rezistent la vant ( de vreo 2 ori la Caltun am avut emotii din cauza vantului puternic si o data pe creasta ) . Bineinteles ca-mi doresc ca greutatea sa fie cat mai mica
========

Din ceea ce eu cunosc ca exista in Romania in gama de corturi, nu cred ca ai sa gasesti ceva care sa indeplineasca toate criteriile de mai sus, in bugetul de 800/900lei (adica aprox. 200euro).
Dar nu știu ce înseamnă pentru tine ”greutate mică” sau ”rezistență”.

În general, combinația ”produs ușor + rezistent la vânt” înseamnă automat materiale de calitate (bețe/pânză/fund...) și design gândit/testat, care se traduc în preț de vânzare cu mult mai mare de 200euro.

Modelele poloneze și cehești (Trimm, Husky, Hannah, Pinguin și altele similare) ies din discuție, multe fiind produse din gama ”entry level” (unele poate ceva mai sus).
Ele sunt bune în Carpații noștri și alți munți sub 3.000m, dar eșuează lamentabil când apar problemele mai serioase (personal am avut probleme la vânt, la frig/condens, cu produsele de top de la Hannah și Husky în Cordillera Blanca și Caucaz). Din fericire, erau corturile coechipierilor, nu ale mele.

Produsele de la mărci consacrate (gen Vaude, MSR) cele câteva care se găsesc în România, sunt produse ”mass market”, relativ accesibile ca preț românilor, cu caracteristici în general medii (iarăși ok, dacă nu ai mari pretenții și nu faci cine știe ce munți, în care viața ta depinde de rezistența cortului).
Produsele de top sunt bune, bineînțeles, dar depășesc cu mult bugetul pe care vrei tu să-l aloci și nu le găsești pe stoc în țară.

Cred ca undeva va trebui sa faci un compromis, la bani sau la calitatea produsului.
Triada ”ușor-rezistent-ieftin” nu prea există, dar o să găsești alte variante precum ”ieftin/ușor” sau ”ușor/rezistent”.

Ce folosesc personal.
- dacă am nevoie de un cort intr-adevar rezistent la vânt, folosesc modelul Jet Stream (Ortik), bombproof, cu structură tip fagure (ideala).
Acest cort l-am folosit recent, pentru o luna, în Cordillera Blanca (vânt la 5.400m, -20grade). Greutatea variaza intre 3,45-4,19kg, pretul undeva in jur de 500euro

http://magazin.rucksack.ro/product_297.html

- daca am nevoie de un adapost usor - de fapt cu ceea ce am început să merg eu in Carpati peste tot, inclusiv în Făgăraș, folosesc Tupek-ul de la Ortik (630g, preț în jur de 120euro), în care intră 2 persoane.

Nu este un cort efectiv, dar oferă suficient confort și rezistență la ploaie/vânt pentru turele pe la noi.
Iar greutatea și volumul extrem de mici îl fac de neprețuit.

http://magazin.rucksack.ro/product_298.html

îți doresc ture faine,
Marian ANGHEL

Luni, 23 iulie 2012 - 22:13

midan
midan
Rucsac

Uite ceva care sa-ti usuce buzunarul http://www.outdoorfair.de/p-en-41-orion.aspx#61

Totusi MSR-ul ala ar trebui sa aiba garantie si imi place sa cred ca la o firma de calibrul lor probabilitatea de a nimeri un produs defect e destul de mica.

Luni, 23 iulie 2012 - 21:45

micro
micro
Caraba

@c_ceauca : Eu cred ca te-ai orientat bine de la inceput spre firma Vango, aruncand un ochi pe pagina lor vad multe detalii care-mi plac.

Problema cu corturile zise "geodezice" este ca prin insasi natura lor, au veranda foarte limitata, de multe ori prost conceputa - iesirea/intrarea in folia exterioara este practicata astfel incat atunci cand e deschisa complet, ploaia/roua poate patrunde pe o buna bucata in interior - cu alte cuvinte cele doua lasa un culoar vertical de patrundere a precipitatiilor. Ca sa eviti ploaia in interior cand iesi/intri, trebuie sa te strecori foarte ghemuit cu intrarea in folia exterioara inchisa pe jumatate, nu e deloc comod. Aceeasi problema daca vrei sa scoti capul afara. In ultimul timp, se observa tendinta producatorilor de a inzestra aceste corturi cu bete suplimentare, care sa asigure un "cozoroc" mai consistent deasupra intrarii.

Un cort tunel pe de alta parte, poate primi o inclinatie a arcului de la intrare, astfel incat si fara veranda sa nu aiba problema expusa mai sus, si pe de alta parte se spune si ca tunelul este mai rezistent la vant.

Daca ar fi sa-mi iau din nou un cort de 2 persoane, cred ca as renunta la caracteristica "2 intrari separate", care e mai mult un moft decat o necesitate, si mi-as lua un cort tunel cu veranda, in stilul lui Hillberg Nallo 2 GT http://www.hilleberg.com/home/products/nallo/nallo2gt.php. Vad ca si Vango produce un model asemanator, cu arc gotic - Spirit 200+ http://www.vango.co.uk/expedition/spirit-200+.html . In veranda respectiva e loc destul pentru bagaje, pentru o intrare civilizata si nu in ultimul rand pentru gatit pe vreme rea. Corespunde si la greutate : 3.1 kg.

Luni, 23 iulie 2012 - 21:42

mauc
mauc

Daca nu vrei sa stai cu "inima stransa", cum ziceai mai jos si ai de gand sa-ti maresti bugetul atunci iti recomand acest cort de la Vaude: http://mountain.shopmania.biz/cumpara/cort-vaude-space-ii-161971
E de neegalat dupa parerea mea si a unor prieteni care au asa ceva. Stiu ca exista si varianta de 2 persoane. Poate ii suni pe cei de la firma care il comercializeaza si ai noroc.

Luni, 23 iulie 2012 - 21:04

c_ceauca
c_ceauca

Husky Bret? Nu prea... Carpati.org

Luni, 23 iulie 2012 - 18:07

cornlel999
cornlel999
Caraba

@c_ceauca un cort care corespunde cerintelor tale este husky bret.

Luni, 23 iulie 2012 - 17:15

radmar
radmar
(admin)

Construit pe o structura asemanatoare cu a Husky Flame-ului (adica rezistent la vant), dar cu un confort si respirabilitate mult sporita, exista candva varianta Eureka Autumn Wind 2 http://www.eurekaeurope.com/products/productdetail/part_number=12E080-AW2/1329.0.4.10
.7559.37162.0.0.0
Nu stiu daca se mai gaseste nou prin Romania, dar cred ca raspundea cel mai bine cerintelor tale.

Iti recomand sa citesti tot topicul acesta si cele referitoare la corturile de 2 persoane si cele pt 3 sezoane. Sigur vei mai gasi alte propuneri.

Luni, 23 iulie 2012 - 16:11

c_ceauca
c_ceauca

Sunt de acord cu faptul ca ma ajuta mult la acel Ferrino daca se ridica intai tenda exterioara,dar cam atat. Vreau neaparat 2 intrari si 2 vestibule si el nu are.

M-am tot uitat la MSR-ul acesta Elbow Room si intamplator am aflat ca sunt facute in China. Despre modelul acesta nu gasesc decat vreo 2 review-uri pe net. Dar m-am uitat la modelul Hubba Hubba si la acela am gasit review-uri de la vreo 2 persoane care se plangeau ca le ploua in el la greu. Acum ce sa zic...defect de fabricatie? Si cam la ce risc ma supun sa dau o gramada de bani pe un cort fabricat in China, brand-ul fiind totusi unul foarte laudat din cate am observat?

In alta ordine de idei, as mai plusa ceva la bugetul actual, doar sa stiu ca iau ceva care merita pe deplin si sa nu stau cu inima stransa la primul "botez" pe care-l va avea.

In maxim o saptamana trebuie sa comand cortul, deci va rog mai ajutati-ma cu pareri/recomandari Carpati.org Multumesc!

Luni, 23 iulie 2012 - 15:52

mauc
mauc

Uita-te si la asta: http://www.sportvirus.ro/produse/corturi/3-sezoane/ferrino-prodigy-3-cort-3-persoane.
html

E un cort de trei persoane dar are o greutate sub ceea ce ne-ai aratat pana acum. Plus ca se monteaza in 2 minute (vezi clipul) direct cu tenta exterioara. Asta o sa te ajute enorm pe traseele de creasta in conditii de ploaie.

Luni, 23 iulie 2012 - 11:55

c_ceauca
c_ceauca

midan, multumesc mult pentru recomandare Carpati.org Acum ca este cu 100 RON in plus, nu-i asa mult. Observ ca MSR-ul are 5 puncte de intersectie ale betelor, deci teoretic este mai rezistent decat Vango,nu? Si scuze ca insist, mai am vreo alternativa in afara de acest MSR? Chiar vreau sa fiu impacat ca iau cel mai bun cort pentru nevoile mele in conditiile in care e o investitie destul de mare.

Luni, 23 iulie 2012 - 08:44

Afisari: 98,036

#879  Inapoi  (1) ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,1090 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org