Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ianuarie 2024
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Vremea
Varful Piscul Negru
Muntii Fagarasului
#879  Inapoi  (1) ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

kxo.xp
kxo.xp

Incearca si http://himalaya.ro/ro/produs/cort-himlite-dsl--590/ - e la promotie (899 ron)

Luni, 8 octombrie 2012 - 10:02

dream2travel
dream2travel..

iti multumesc frumos pentru link. Nu am auzit de firma asta dar nu neg ca nu ar face corturi , mai ales daca ma uit putin la pret . Referitor la pret , sunt putin cam scumpe pentru bugetul meu . Sunt deschis si la alte variante dar sa nu fie prea scumpe . As vrea sa ma incadrez in bugetul stabilit , buget pe care oricum nu am reusit sa fac rost de el . Toate cele bune

Duminică, 7 octombrie 2012 - 11:02

emanuel73
emanuel73

http://hilleberg.se/, uite aici corturi de calitate.numai de bine

Duminică, 7 octombrie 2012 - 08:25

dream2travel
dream2travel..

Salut! Am si eu nevoie de cateva sfaturi. Vreau sa imi cumpar un cort si nu ma pot hotara ce sa aleg. Mentionez ca il vreau pentru folosire indelungata.
Vara viitoare vreau sa fac turul Europei cu autostopul urmand ca mai apoi, anul celalalt, sa plec in India si Nepal (tot autostop) . Dupa turele astea vreau sa plec de tot in Jurul Lumii pentru 15 ani . Acum nu ma astept la un cort care sa ma tine 15 ani dar as vrea sa ma tina ceva , cel putin 5 ani . Vreau sa nu ma ploua cand stau in el , sa am doua iesiri si loc de depozitat bagajul . Locurile de campare o sa fie destul de diverse (altitudine, conditii meteo) . M-am gandit sa fie de 1-2 persoane. Eu m-am tot uitat pe net si am tot citit forumurile .M-ar interesa sa fie si usor pentru ca il car mai tot timpul in spate . Referitor la aspectul legat de buget , nu stiu ce sa zic , as fi dispus sa dau max 200 – 280 euro pe un cort care stiu ca ma tine mult timp . Am ajuns la urmatoarele variante si nu ma pot decide . Astept pararile voastre

1. MSR Hubba (1.47kg)
2. Eureka Spitfire Solo (1.75kg)
3. Eureka Spitfire Duo (2.50kg)
4. Eureka Mountain Lite 2 (3.10kg)
5. Eureka Wabakimi 2 (3.25kg)
6. Eureka Autumn Wind 2XD (2.95kg)
7. Eureka Spitfire Solo SUL (1.25kg)

Am luat de baza greutatea mai mare data de producator.Nu prea am inteles ce este cu ’ min kg ’

Astept pareri de la posesorii acestor corturi (si nu numai) . Multumesc frumos !

Sâmbătă, 6 octombrie 2012 - 23:08

kron_tibi
kron_tibi

Am cumparat pana la urma Ferrino Makalu2 si l-am testat doua saptamani pe creasta Fagarasului si prin Retezat: se instaleaza usor si repede iar la vant rezista foarte bine. Singura problema este greutatea un pic mare:3,6kg.

Luni, 24 septembrie 2012 - 10:41

kron_tibi
kron_tibi

Cum vi se par corturile Vango in general si Mirage si Chinook 200 in special?
Vango Mirage - http://www.vango.co.uk/expedition/mirage-200.html
Vango Chinook 200 - http://www.vango.co.uk/expedition/chinook-200.html

Joi, 23 august 2012 - 17:24

micro
micro
Caraba

Un sfat : cuiele de la MSR se infig doar partial cu mana, pentru infigerea completa e mai comod sa se apese printr-o miscare de rotatie a bocancului sprijinit cu calcaiul pe sol. Este esential ca bocancul sa aiba talpa groasa Carpati.org Daca unghiul cuiului este cel recomandat (30 grade fata de verticala) o sa intre fara prea mare efort. Si cum orice cui are o sfoara petrecuta prin ureche, e logic ca se va scoate numai tragand de sfoara - cea de la MSR e suficient de rezistenta pentru asta. Ar fi fost bine ca MSR sa dea la pachet si ceva sfoara si cuie suplimentare, dar prefera sa le vanda la kit separat, cu niste opritori din plastic Carpati.org

Joi, 23 august 2012 - 16:05

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Mi se pare cam greu pentru cicloturism.

Marți, 21 august 2012 - 00:46

florin75
florin75

Multumesc pentru informatii, pentru cicloturism pare a fi un cort excelent!

Luni, 20 august 2012 - 18:10

c_ceauca
c_ceauca

Incerc sa dau cat mai multe detalii despre MSR Hubba Hubba.

- are doar 6 cuie, adica strictul necesar pentru a monta cortul (4 pentru talpa cortului si 2 pentru intinderea antreurilor). Cuiele arata bine, foarte usoare, rezistente, ocupa putin spatiu, dar ca sa le infigi intr-un pamant care nu-i foarte moale, ai nevoie de o unealta ca sa le bati (piatra, ciocan, dos de topor etc), altfel faci cel putin rani in podul palmei impingand in ele. La fel, ca sa le scoti din pamant ai nevoie sa le pui cate un snur rezistent, noroc ca fiecare cui are in capat o gaurica prin care sa petreci snurul (snur care evident nu este inclus in pachet Carpati.org ) . Mi-am mai cumparat 2 cuie suplimentare pentru ancorarea tendei exterioare laterale, aceasta aproape atingand tenda interioara in partea de jos, iar in caz de ploaie s-ar uda, desi doar pe exterior, ca nu trece apa prin ea (pe probate intr-o zi cu ploaie). Si am mai luat inca 2 cuie suplimentare pentru ancorarea cortului pe vant puternic. Desigur, snurul pentru asa ceva nu-i inclus in pachet. O ultima chestie legata de cuie : ar trebui sa ai macar si 2 cuie de rezerva

- eu am prins la oferta proctectia suplimentara gratuita, dar oricum ar fi imperios necesar sa o ai sa o pui oricand montezi cortul

- batul complex se asambleaza foarte rapid, ceea ce contribuie la timpul oricum scazut pentru montare a cortului

- tenda interioara este intr-adevar facuta din plasa si favorizeaza circulatia aerului ceea ce-i foarte bine avand in vedere ca tenda exterioara nu este prevazuta cu aerisiri . Pe interior in capete se afla cate 1 buzunar pe toata latimea tendei pentru a-ti depozita lucruri usoare. Mi-au fost foarte utile pentru tot felul de maruntisuri, iar poate ca neajuns a fost faptul ca buzunarele nu erau compartimentate

- cortul in sacul de protectie nu ocupa un volum chiar compact, in specificatii scrie ce dimensiuni are cortul adunat. Nu voiam sa-l pun nici pe dinafara rucsacului si nici in picioare in rucsac, voiam sa-l pun sus pe orizontala sub capacul rucsacului. Si se poate foarte bine asta, eu adunand tenda interioara,exterioara si saculetul de cuie impreuna, reusind o lungime a pachetului de vreo 25-30 cm, numai bine cat sa incapa unde voiam. Saculetul cu batul complex nu ai cum sa-l scurtezi ( Carpati.org ), deci l-am pus separat in picioare in interiorul rucsacului

Deocamdata l-am folosit intr-o iesire de o saptamana in Fagaras. La Cab. Barcaciu a vazut de 2 ori o ploaie normala de cateva ore durata (nici mocaneasca si nici torentiala). La peste 2000m am prins si un pic de ploaie, dar mai ales vant puternic. Asta s-a intamplat la Lacul Caltun si la Lacul Capra. Mentionez ca la Caltun a fost plin de corturi, iar dimineata am auzit fugitiv ca vreo 2-3 s-au rupt peste noapte. Insa nu stiu despre ce corturi era vorba Carpati.org
Legat de temperatura si de curentul din interior : cand vantul bate acceptabil nu simti vreun curent in cort, iar temperatura se pastreaza zic eu numai bine. Insa la Caltun de exemplu am prins foarte frig, probabil in jur de 0 grade, iar cand vreo rafala de vant lovea cortul simteam curent pe varful nasului care abia imi iesea din sacul de dormit.
Si fiindca tot am pomenit de vantul puternic, mentionez ca s-a descurcat surprinzator de bine, batul acela complex tinand cortul teapan, cele doua ancore pentru vant facandu-l si mai rezistent, chiar daca vantul il lovea dinspre antreu (cum cred eu ca-i mai nasol).

In final, as putea spune cate ceva si despre condens. In nici o noapte pe munte nu a facut condens. Dar in ultima noapte inainte de a ajunge acasa am dormit in campingul din interiorul strandului din Victoria. Acolo cald peste noapte, nici o adiere de vant. Dimineata tenda exterioara era pe interior umezita, dar nu in exces astfel incat sa se faca picuri de apa.

Nu stiu daca am atins toate detaliile, sper sa va fie de folos ce v-am zis despre el. Tragand linie mi se pare un cort extraordinar de purtat in rucsac fiindca-i foarte usor si il poti aduna compact, mi se pare ideal pentru 2 persoane ca spatiu oferit, iar avand in vedere greutatea rezista extrem de bine la vant relativ puternic. Nu stiu sa estimez viteza vantului de la L. Caltun, dar cei care ati trecut pe acolo s-ar putea sigur sa stiti cum bate vantul cateodata in zona aia.

Si ca o parere despre Ferrino Emperor 2 : pare extraordinar, dar din cate vad pretul ar fi cam dublu fata de Hubba Hubba Carpati.org Deci o comparatie intre cele 2 nu stiu daca ar fi oportuna, sunt din clase diferite. Si cel putin pentru mine diferenta de bani nu se verifica intru totul.

Luni, 20 august 2012 - 18:03

florin75
florin75

@c_ceauca: de ce nu chiar aici, pe mine ma intereseaza un cort mai usor pentru ture cu bicicleta, desi Ferrino Emperor 2 pare a fi ceea ce caut. Sunt curios cum face fata tenta interioara, care este din plasa! Pastreaza bine temperatura interioara? Cand bate vantul se simt curenti de aer in interior? Unde l-ai folosit, la ce altitudine si in ce conditii?

Duminică, 19 august 2012 - 08:31

c_ceauca
c_ceauca

Salut din nou, am postat acum cateva pagini ca vreau un cort de 2 persoane, preferabil 2 vestibule, cat mai usor, cat mai rezistent la vant. Mi-am marit bugetul pana la 1200 RON si am comandat MSR Hubba Hubba la MMSport, primind cadou protectia la sol. Daca intereseaza pe cineva pareri dupa folosirea lui o tura de o saptamana in Fagaras,sa-mi spuneti si sa-mi indicati unde ar fi mai bine sa postez Carpati.org

Sâmbătă, 18 august 2012 - 22:24

florin75
florin75

Eu detin Makalu 3, care e ceva mai lat. Am 185 cm inaltime si am incaput fara sa ating cu picioarele sau capul tenta interioara. Ca sa-ti faci o idee despre spatiul interior, am intrat eu, o bicicleta de marime mare la care am demontat doar roata fata si o remorca care se plia plat plus bagajele. Spatiul mi se pare foarte bun. La Makalu 2 daca vreti sa dormiti 2 persoane s-ar putea sa fie nevoie sa lasati rucsacii in antreu.

Sâmbătă, 18 august 2012 - 17:56

kron_tibi
kron_tibi

@Florin: Multumesc mult pentru toate amanuntele prezentate. As mai avea avea totusi o nelamurire referitoare la dimensiunile cortului interior si la cat de mult spatiu exista. Intr-un Makalu2 pot incapea doua persoane de 185-190 cm plus rucsacii lor ?

Sâmbătă, 18 august 2012 - 17:41

florin75
florin75

@tibi: eu detin un cort ferrino makalu. Sistemul de prindere al betelor este foarte usor de folosit, cortul fiind estrem de stabil. De fapt cortul este atat de stabil incat nici nu este nevoie de ancorare cu corzile din dotare, prinderea cu cuiele din dotare fiind suficienta. Desigur, daca se campeaza in creasta, in conditii de vant puternic este necesara ancorarea in toate punctele. Fiind in primul an de utilizare nu pot spune nimic despre fiabilitatea elasticelor pe termen lung. Dar Ferrino este firma serioasa cu peste 100 de ani in spate, care pune la dispozitie piese de schimb. In cel mai rau caz, daca acele elastice s-ar rupe cred ca pot fi inlocuite cu cordelina. Cortul este bine izolat, fiind calduros noaptea, am prins ploi cu el si nu a intrat nici macar o picatura de apa. Condens minim pe tenta exterioara. Proiectat cu cap si cu atentie la detalii. Daca vrei sa folosesti cortul la peste 3000 m alt. atunci iti recomand sa alegi Ferrino. Singurul minus pe care il poti gasi este greutatea cam mare, dar la un cort din clasa asta este de asteptat, in plus, nu esti mintit in specificatii cu privire la acest aspect, producatorul comunicand greutatea reala, fara artificii gen fara husa, fara cuie sau mai stiu eu fara ce.

Vineri, 17 august 2012 - 08:09

kron_tibi
kron_tibi

Sunt in cautari pentru achizitionare unui cort ce doresc sa reziste cu brio la conditiile vitrege de pe platourile montane(din tara noastra) dar in acelasi timp sa ma pot baza pe el si daca as vrea sa fac drumetii pe la 3500m in vreo 2 ani. Pana acum am gasit urmatoarele produse:

Ferrino Makalu 2 - http://echipmont.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=1_4&products_id=397
Vango Mirage - http://www.vango.co.uk/expedition/mirage-200.html la 638 lei
Vango Chinook 200 - http://www.vango.co.uk/expedition/chinook-200.html la 696 lei

Clar dintre toate corturile cel mai bun pare a fi Ferinno, dar am totusi cateva nelamuriri.

Prima intrebare este legata de sistemul de prindere al betelor cu elastice de la Makalu. L-ati incercat si/sau cum vi se pare?

Ce stiti despre corutile Vango? Din ce am gasit pe net este o firma cu 40 ani experienta, dar este considerata totusi entry-level.

Sunt corturile Vango prezentate mai sus intr-adevar de expeditie(montane) asa cum sunt categorisite pe site-ul lor? Credeti ca ar face la o campare pe la 3500m?

Multumesc anticipat pentru raspuns(uri)

Joi, 16 august 2012 - 23:57

midan
midan
Rucsac

In magazinul din Iuliu Maniu il au expus/montat pe cel de 3 persoane asa am aflat si eu de el.

Miercuri, 15 august 2012 - 15:43

icvasilescu
icvasilescu

Asta este si ideea ca vreau sa iau acest cort, Trimm Ohio, dar vroiam sa vad daca nu cumva stie careva din voi ceva mai bun. Am sondat si eu piata din Bucuresti si n-am gasit altceva mai potrivit, ceea ce m-a surprins un pic, de aici si nevoia de a posta aceasta intrebare.

@midan - cortul de la decathlon este foarte interesant, nu l-am vazut pana acum, si am fost la magazin in ultimele zile. Banii in plus, la 510 lei, ii justifica prin greutarea mult mai mica si dimensiunile mai mici ale cortului strans in husa. Singura parte in minus fata de Trimm este latimea interiorului, 130cm in cel mai lat punct fata de 150cm. Pentru mine conteaza pentru ca vazut ce inseamna acei cm in plus, si au fost de ajutor, atat pentru rucsaci cat si pentru o persoana in plus (copil sta lejer, adult putin inghesuit, dar intra)

@mkcp - super reducere intradevar, dar in afara de rezistenta la apa care mi-a sarit in ochi (7000mm in loc de 3000mm, chiar daca nu inteleg foarte bine aceste valori diferenta este totusi mare) cortul este mult prea greu si prea mare cand este strans.

Multumesc pentru pareri. Imi este destul de clar ca raman la Trimm-ul meu pentru nevoile mele.

dupa ce am citit posturi din topicul de fata, in care a fost mutat mesajul meu si pe care nu-l gasisem la momentul postarii (multumesc moderatorului), am aflat destule alternative la cortul propus de mine. Diferenta de pret este insa prea mare pentru ce am acum, asa ca ori iau Trimm-ul (care il pot lua la 400 lei) ori mai astept.
Sunt curios cum or fi si aceste corturi Zajo de care n-am auzit sau vazut pana acum.

Miercuri, 15 august 2012 - 00:31

mkcp
mkcp
Busola

Uite aici reducere:

http://www.sport-mall.ro/cort-loap-vende/d-94735-c-1036/

nu stiu modelul, nu pot sa imi dau cu parerea despre caracteristici.

Marți, 14 august 2012 - 21:12

midan
midan
Rucsac

Chiar, de ce nu-ti iei chiar acelasi model ?
e 459 de lei si pe site apare ca fiind in stoc.

ar mai fi asta in buget,
http://www.decathlon.ro/RO/cort-quickhiker-ii-217242343/
cu avantajul betelor de aluminiu dar cred ca e model nou si nu stiu cata lume l-a cumparat asa pareri despre el ...

Marți, 14 august 2012 - 20:34

Afisari: 94,494

#879  Inapoi  (1) ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,1016 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org