Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Online

Vremea
Varful Iesul
Muntii Parang
#879  Inapoi  (1) ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Echipament montan Alegere cort (879)
 
ianovici
ianovici

 
Nici o problema. Initial, am crezut ca am facut o alegere buna cand m-am oprit la cortul specificat in titlu. Dar mi-am dat seama,mai apoi, ca nu este asa. Multumesc cipicernat pentru parere!


Miercuri, 20 februarie 2013 - 12:30

cipicernat
cipicernat
(admin)

 
Un cort asemanator cu Covert-ul si tot de la Hannah (practic unul cu diferente minore fata de Covert) am eu. Am vazut la treaba, la niste amici si Covert-ul (generatia anterioara).

Sunt corturi ok (desi calitatea generala a scazut fata de H. Serak-ul cumparat acum vreo 8-9 ani - dar eu sunt un pretentios si ma enerveaza orice ata care atarna), stabile la vant (datorita batului suplimentar), spatioase, rezistente la precipitatii, dar, pentru mine, nu este un cort de iarna (in special datorita betelor cam subtiri). Deci un cort ok, dar de 3 sezoane.

PS: Orice cort, oricat de performant ar fi, va lua apa atat timp cat nu este corect plasat si intins. Exemplul cu vechile (si solidele) corturi facute la Urziceni (cu muuulti ani in urma) vorbeste de la sine. E drept ca bagajele ramaneau afara, protejate de saci de plastic. Carpati.org


Miercuri, 20 februarie 2013 - 11:52

ianovici
ianovici

 
Rivas, am 1.80 m, deci la domeniul asta toate imi sunt pe plac. M-am uitat la corturile ce se invart in jurul sumei de 500 de lei si nu prea am gasit ceva ce sa imi inspire incredere. Caut ceva ce trebuie sa aiba o inaltime cuprinsa intre 105-120 cm. In timpul ierni nu cred ca o sa fac mai mult de 3 iesiri, dar eu merg pe premiza ca dai un ban, dar ai un somn odihnitor. In legatura cu inaltimea, ai mare dreptate. Am avut o experienta neplacuta in vara trecuta in Rodnei. Fiind cu un cort de 2-3 sezoane, am prins in timpul unei noptii o ploaie torentiala si un vant foarte puternic. A trebuit sa stau aproximativ pe tot parcursul "furtunii" sa tin de cort, sa nu mi-l ia. Nu mai spun de apa care a intrat in cort...Noroc de un sac de dormit destul de bun (si el de 2-3 sezoane) care mi-a tinut de cald si atunci cand era ud.
Optez pentru unul de 2 persoane pentru ca niciodata nu ma incumet sa merg pe munte, sau in orice alta expeditie, singur. Asadar, cum ai spus si tu, greutatea va fi distribuita.
Inca mai astept pareri si opinii in legatura cu acele corturi pe care le-am mentionat si/sau despre alte corturi. Multumesc!!!


Miercuri, 20 februarie 2013 - 11:25

rivas
rivas
Caraba
 
m-am uitat la ele . Asa la prima vedere sint bune , urmaresc sa stea bine in vint : au ancore laterale toate, pt. impiedicarea condensului au ventilatie eficienta ( asa zic ei ), impermeabilitate . La greutate cel mai bine sta cel de la hannah , asta sper sa fie greutatea maxima. Cel de la mercury poate fi folosit si fara cortul interior asta poate fi un avantaj vara sau iarna daca ai un sac de dormit bun si urmaresti sa te aperi doar de viscol . Tu cit de inalt esti ? Pe timp de iarna conteaza sa te poti imbraca in cort inainte de a iesi afara. Mercury cel mai scund 100, hannah 105 si pinguin 125 cm. Daca vrei confort ia-ti un cort spatios dar evident mai greu. Un cort mai mic de inaltime sta mai bine in vint. Daca vrei sa faci un ceai iarna in cort trebuie sa ai spatiu mai mare ( cind nu poti sa gatesti afara din cauza vintului ) dar bineinteles trebuie ventilat foarte bine. Daca vrei sa mergi singur corturile sint prea mari si prea grele pt. o singura persoana. In doi puteti imparti greutatea cortului, iar in 3 unul doarme afara ! Va puteti inghesui si 3 in cort depinde cit de inalti sau solizi sinteti , dar rucsaci ramin afara. Atentie la condens in acest caz. Poate primesti si un feedback de la cei care au folosit efectiv aceste corturi.

cit despre raportul pret/ calitate nu pot sa spun nimic deoarece nu am folosit aceste corturi , deci despre calitate nu pot vorbi in cunostinta de cauza . Am comentat doar caracteristicile lor. Cit despre pret mi se pare mare totusi . La 500 de ron ar fi mai rezonabil. Acum depinde unde vrei sa folosesti cortul si cit de intens ca sa merite niste bani in plus : gindind ca un pret mai mare inseamna si o calitate mai buna sau nu ,doar un adaos comercial mai mare.


Miercuri, 20 februarie 2013 - 08:40

ianovici
ianovici

 
Iti multumesc Rivas pentru sfaturi. O sa le iau in considerare. Tu ce parere ai de marcile mentionate de mine in anteriorul comentariu? Care crezi ca are cel mai bun raport calitate/pret?


Marți, 19 februarie 2013 - 23:51

rivas
rivas
Caraba
 
hai sa-ti dau si eu un sfat : atentie la greutatea cortului ! cind il cumperi de la magazin ia cu tine un cintar electronic caci una este scris pe site si alta este in realitate . Unii afiseaza doar greutatea minima si nu cea maxima. Despre impermeabilitate este foarte important ca tenda sa nu atinga pinza interioara altfel trece apa. Eu am folosit mult timp un cort facut la Urziceni si intotdeauna am avut grija ca tenda cortului sa fie foarte bine intinsa si sa nu atinga pinza interioara , trecind cu bine prin multe ploi torentiale de vara fara sa patrunda o picatura de apa in cort ! Si tenda nu era impermeabila ca cele de acum , era un fis obisnuit. Ti-am scris acest aspect ca sa nu te lasi impresionat de cifre : 5-10.000 mm sau mai stiu ce. Atentie si la condens pe timp de iarna . De fapt trebuie sa urmaresti la un cort folosit pe timp de iarna : sa tina la vint ,la ger ( unele componente devin casante din cauza frigului la corturile de slaba calitate ) , ventilatia pt. impiedicarea condensului care devine cu adevarat o pacoste fiind tot ud in cort: saci de dormit , haine . Sa fie usor , spatios , montare simpla si rapida. Asta ar fi ideal , insa in practica trebuie sa faci compromisuri la unele calitati .
Sper sa-ti mai raspunda si cei care folosesc corturile respective , ei fiind cei mai in masura sa-si spuna parerea.


Marți, 19 februarie 2013 - 21:15

ianovici
ianovici

 
Multumesc frumos de parere si pentru sfaturi. Am analizat si eu mai bine aceasta optiune si mi-am dat seama ca are cateva neajunsuri dupa ce am postat. De exeplu are doar o intrare, ceea ce este un inconvenient vara, deoarece nu se aeriseste destul de bine interiorul. Totodata, pentru ca esti singurul care a scris in acest topic, te-as ruga sa arunci o privire la urmatoarele trei corturi, asta in cazul in care doresti :

http://www.mormota.ro/corturi/corturi-extreme/cort-pinguin-gemini-150.html

http://www.runningshop.ro/Camping/Cort-corturi/pinguin-cort-mercury-140.htm

http://www.hannahromania.ro/index.php?id_product=9&controller=product&id_lang=6

Si as dori sa aflu si parerea ta despre marcile : Trimm, Pinguin, Husky si Hannah. Care dintre acestea are un raport calitate/pret mai bun?


Marți, 19 februarie 2013 - 15:09

kxo.xp
kxo.xp

 
M-am uitat putin la cortul tau si are cateva dezavantaje:
- cort compact: daca ploua si mai bate si vantul, se lipeste supratenta de tenta foarte usor
- absida foarte mica: de abia daca incap doi rucsaci, si asta blocand iesirea
- fixarea betelor prin camasi textile: aci e cu dus-intors, pentru ca e foarte importanta calitatea "camasii"; de obicei e execrabila si se agata in ea betele; daca e de calitate, atunci e un plus
- nu e prea incapator - doi oameni au loc doar sa doarma, nu sa se miste

Dar si avantaje:
- este destul de usor
- are podea cu impermeabilitate ridicata
- are snururi de prindere si pe betze si pe fetze - un plus in caz de vreme proasta

Per total e un cort de 3 sezoane, nu unul de expeditie. Nu prea m-ar incanta sa merg cu asa ceva iarna.


Marți, 19 februarie 2013 - 12:21

ianovici
ianovici

 
Salutare! Sunt in cautarea unui cort de 4 sezoane, dar nu stiu ce sa aleg. Am urmarit diverse discutii referitoare la corturi pe acest site, dar unele erau prea vechi sau corturile care erau vehiculate aveau un pret prea ridicat.

Cort 4 sezoane: trimm x3mm dsl

O varianta ar fi cea pe care am specificat-o in titlul topicului. As dori ca cei ce detin un asemenea cort sa-mi spuna punctele tari si cele slabe ale acestui model si daca merita investitia. Totodata rog si ceilalti, daca vor, sa ma ajute in alegerea unui cort bun{rezistent la vant, precipitatii(ploaie,zapada), fiabilitate, greutate redusa}. Am un buget ce se invarte in jurul sumei de 700. Multumesc!


Luni, 18 februarie 2013 - 19:24

truegenesis
truegenesis

 
Nu stiu cat mai conteaza scurta mea opinie. Am reusit sa folosesc o gramada de corturi in ultima perioada datorita diferitelor imprejurari:

Vango Typhoon 3 - un cort de 4 sezoane, foarte spatios, rezistent la furtunile noastre de vara si la viscol, greutate ridicata si montarea mai anevoioasa

REI Mountain 3 (achizitionat din sua) - un cort de 4 sezoane, iarasi foarte spatios, rezistent la furtuni (nu l-am testat iarna), mai putin greu si cu o montare mult mai usoara

North Face Tadpole 2 - un cort de 3 sezoane, stramt (pentru 2 pers + 2 rucsaci), usor mai instabil pe vreme nefavorabila, cam mult condens, destul de usor si usor de montat

North Face Rock 3 - un cort de 3 sezoane, mai respirabil si mai spatios decat verisorul Tadpole, foarte usor de ridicat

MSR Hubba Hubba - cam strica trendul seriei, mi-a placut mai. un cort de 3/4 sezoane, respirabil, spatios, foarte rezistent si foarte usor

Ferrino Spectre 2 - tocmai m-am trezit dintr-unul ieri pe creasta Calimanilor cumparat saptamana trecuta de pe net (cred ca de pe emont). un cort de 3 sezoane, foarte respirabil, nu la fel de spatios ca un Hubba Hubba, dar castiga teren la usurinta montarii, impachetare si greutate. Nu am prins inca vreme urata in acest cort, doar un vant moderat de noapte cu ploaie fara probleme.

Succes la cautarea unui cort! Ca sa-mi autodemolez opiniile si argumentele iti voi spune: nu te lua dupa oameni care dau sfaturi pe net.

Cu drag,
Cristi


Luni, 5 noiembrie 2012 - 23:35

silviu79sv
silviu79sv

 
Salut!

In cautari de genul asta e foarte usor sa te pierzi in numere si valori si termeni tehnici.

Cred ca ce-a spus midan "Cel putin teoretic o greutate mai mica inseamna o durabilitate mai mica." e foarte important, tine cont de chestia asta.

Normal ca, avand in vedere ca-l vei cara mult in spate, ai nevoie de ceva cat mai usor, dar nu te uita la diferente de 2-300 grame sau mai stiu eu cat.

In plus, vei mai avea nevoie (banuiesc ca te-ai gandit deja) de un sac de dormit bun si de o saltea buna/usoara (saltea iti recomand http://cascadedesigns.com/en/therm-a-rest/mattresses/fast-and-light/neoair-xlite/prod
uct),
sau daca vrei sa mergi pe ideea minimalismului dus la extrem, uita-te si la asta putin, pare interesanta, desi cu gaurile alea nu stiu daca poate fi numit izolator: http://www.youtube.com/watch?v=JFkM2mpvH0I&feature=related

Eu am Neo Air-ul din 2011 (ala verde, fara colturi rotunjite) si e foarte bun, impachetat e foarte mic, etc. E drept ca a costat cat un cort prins la reducere dar daca ai bani ia-ti asa ceva pentru ca vrei un somn bun noaptea, dupa o zi de hoinareala.

Proiectul e fain, iti doresc sa te tina pasiunea sa-l pui in practica


Luni, 22 octombrie 2012 - 09:29

mike
mike
Rucsac
 
Eu te pot ajuta cu un review pentru Eureka Autumn Wind 2XD.
Am acest model de 5 ani de zile si sunt extrem de multumita de el. L-am folosit atat in ture alpine in Carpati (in toate cele 4 anotimpuri) cat si in ture de cicloturism avand o greutate rezonabila raportata la confortul oferit.
Astfel structura in 3 bete de aluminiu mi se pare foarte versatila si nu am avut niciodata probleme cu stabilitatea sa la vant.
Din punct de vedere termic am fost destul de multumita. Cortul are destul de multa plasa fina si poate pentru iarna exista modele care ofera un confort termic mai bun, insa eu am suplinit asta cu un sac de dormit de iarna.
Pentru a-l folosi iarna am insa un set de cuie de iarna (tip cornier) sau improvizez cu piolet, schi, bat de treking in functie de ce echipament am nevoie. Cuiele cu care vine cortul sunt cuie de vara.
Impermeabilitate. Nu s-a pus problema sa "ma ploua" in cort. Am avut o singura data probleme in Retezat. Atunci am luat apa in cort prin fundul de cort, dar acest lucru s-a intamplat dintr-un cumul de factori:
1. stateam cu cortul intr-o balta;
2. s-a ajuns la balta pentru ca a plouat torential cateva ore si terenul era plat, apa neavand unde sa se scurga (una din celebrele cazemate de la Bucura).
Montat/demontat-relativ rapid. O singura persoana familiarizata cu modelul il poate ridica/strange in 7-8 minute.

Am avut o singura belea cu el, insa doar din vina mea.
In 2008 l-am lasat intins in camping pret de 10 zile si atunci cand l-am strans ne-a plensit un segment de la batul de cort (kitul de urgenta//acel clindru metalic cu care vine cortul a functionat insa). Batul respectiv nu trebuia lasat in tensiune atata timp.
Cei de la MMSport au fost foarte amabili si mi-au facut rost de un bat de cort ceva mai gros pe care l-am folosit cu succes pana in 2011 cand din nou am patit acelasi lucru (cu batul nou primit, mai gros, dar pe care l-am folosit mereu in aceeasi pozitie, crapand in zona de tensiune maxima). Kitul de urgenta ne-a tinut din nou cam 4-5 nopti cand am mai avut pana am ajuns acasa.
Acasa l-am reparat cu un segment din vechiul bat si acum totul e in regula.

Per ansamblu sunt foarte multumita de cort si de marca.
Nu am avut pana acum corturi de la MSR. Am insa un prieten ce foloseste de ani buni un cort de la ei (din pacate nu stiu exact ce model), si este la fel, foarte multumit.


Luni, 22 octombrie 2012 - 02:13

odin
odin
Rucsac
 
dream: tu iti iei cort in functie de ce spun altii? cortul ala il au multi poate de pe lt continent. La noi, nu stiu, de fapt stiu dar nu mai activeaza pe carpati.


Duminică, 21 octombrie 2012 - 22:53

midan
midan
Rucsac
 
reduceri sunt si acum, de exemplu http://himalaya.ro/ro/produse/categoria--corturi-24


Duminică, 21 octombrie 2012 - 12:57

dream2travel
dream2travel..

 
@odin - multam fain de info , cel la 850 de grame e destul de usor dar nu am auzit de el . cunosti pe cineva care are sa imi dea niste referinte ?

@ midan - mersi frumos , nu stiu deloc ce sa fac . sunt in dubii . as vrea sa imi iau pana in martie .

Aveti idee cand apar reducerile la corturi ?


Sâmbătă, 20 octombrie 2012 - 23:37

midan
midan
Rucsac
 
greutatea mininima e aia fara cuie sau minimul de cuie, e bine sa iei in considerare greutatea maxima.
Cel putin teoretic o greutate mai mica inseamna o durabilitate mai mica. Daca ai de gand sa petreci mult timp in el poate vrei ceva mai mult spatiu.

Din cele propuse de tine cred ca doar Wabakimi si Mountain Lite sunt suficient de bine ventilate, cu 2 intrari cred ca mai e Autumn Wind. Celelalte cred cau doar 1 intrare.

Asta pare interesant http://www.mmsport.ro/oferte-corturi-p1.htm ceva mai greu dar pare cu o constructie mai solida si suficient de spatios.

daca renunti la o intrare pentru greutate mai mica, ar fi interesant asta ? http://www.outdoor-fair.de/p-en-115-pathfinder-travel-line.aspx?VariantID=164 +14 euro livrare in Romania


Sâmbătă, 20 octombrie 2012 - 23:03

odin
odin
Rucsac
 
Uite cort usor
http://www.tarptent.com/moment.html


Sâmbătă, 20 octombrie 2012 - 22:06

dream2travel
dream2travel..

 
micro , iti multumesc frumos pentru review-ul facut celor doua corturi . sincer sunt in dubii si nu stiu ce sa aleg sau daca sa ma opresc aici sau sa incerc alte firme


Sâmbătă, 20 octombrie 2012 - 21:30

micro
micro
Caraba
 
Eu am doua din corturile luate in considerare de tine : MSR Hubba HP si Eureka Wabakimi 2. Ambele au materiale de calitate, durabile si nu am avut probleme cu niciunul pana acum.

Un cort de 2 persoane cu 2 iesiri este mult prea mult fata de nevoile tale, mai ales ca-l vei cara singur in spate. Wabakimi 2 este foarte spatios chiar si pt 2 persoane, dar si greutatea e mai mult decat dubla fata de unul de o singura persoana mai performant (Hubba). Designul cu betele incrucisate de doua ori e cam ciudat, si formeaza un acoperis plat pe care tinde sa balteasca apa dupa ploaie (nu vreau sa ma gandesc cum e pe ninsoare, nu l-am folosit iarna). Pe de alta parte, pe acoperisul ala se pot intinde si haine la uscat Carpati.org

Fata de Eureka, MSR-ul mi se pare mai bun ca materiale si in unele detalii. E mai modern, Eureka e mai clasic. Imbinarea prin "butuc" a betelor ("hub") - preluata si de Ferrino la unele corturi, ca si prinderea cu carlige de plastic (fata de scai la Eureka) a cortului de bete te ajuta la o montare mai usoara si mai rapida. Are si minusuri : interiorul se atinge prea usor de exterior in partea de sus, si are doar 2 puncte de ancorare suplimentare. Nici forma nu-l prea ajuta : e prea expus la vant pe doua laturi, chiar daca nu am prins vanturi puternice cu el, sunt sigur ca nu o sa reziste prea bine in conditii extreme daca bate vantul din directia nepotrivita.

"Min kg" cred ca se refera la varianta de montare fara tenda exterioara de ploaie. Cum la americani sunt multe locuri desertice fara strop de ploaie sau roua luni la rand, se obisnuieste sa calatoreasca cu cortul si fara tenda. Optica asta a lor se vede si in denumiri : ei numesc cort partea interioara, iar tenda este "(rain)fly".

Iti recomand sa citesti informatiile extrem de pertinente din link-ul de mai jos care te ajuta mai mult decat opiniile de multe ori contradictorii de pe forumuri :

http://www.bushwalking.org.au/FAQ/FAQ_Shelter.htm


Luni, 8 octombrie 2012 - 16:52

dream2travel
dream2travel..

 
va multumesc frumos pentru link-uri . as vrea daca puteti sa imi dati si niste argumente pro, contro in favoarea/defavoare unui anume cort . Despre cele enumerate de mine ce puteti spune ?


Luni, 8 octombrie 2012 - 13:34

Afisari: 98,089


#879  Inapoi  (1) ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,0946 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org