Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Urlea
Muntii Fagarasului
#879  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

midan
midan
Rucsac

Deci cort care să coste sub 400 Euro, să fie spațios și cântărească pe la 1,3 kg, ideal sub 1 kg. Greu de găsit ceva de o calitate decentă.

Pentru ture de genul Camino de Santiago poate merge așa ceva

https://youtu.be/kfbo626XqRE

https://www.huskyeu.eu/ultralight-sawaj-trek-green

Luni, 9 ianuarie 2023 - 23:01

razi
razi

@edy - la traseele pe care le fac nu folosesc bocanci, chiar dac am 3-4 zile cu zone mai accidentate, folosesc de obicei trail running, salomon sau altra timp
Mesaj modificat de autor!

Luni, 9 ianuarie 2023 - 21:50

razi
razi

@dxxx - corect, ai dreptate, intreb fara un minim de research propriu.
acum ma uitam pe youtube si corect, imi par mici amandoua, prefer plasa in loc de panza ... ma mai documentez si revin, daca nu cu modele macar cu mai multe detalii constructive, poate mai pun ceva la greutate si o reduc din altele, ii dau e de cap cumva.
graba nu este, am nevoie cam pe la inceputul lui septembrie a.c., buget sa fie Carpati.org

Luni, 9 ianuarie 2023 - 21:31

edy
edy
Coarda

Unele studii spun că 1kg în picioare papă energie cât 5kg în spinare. Eu aș căuta papucii întâi. Zic și eu, nu dau cu parul.

Luni, 9 ianuarie 2023 - 21:30

dxxx
dxxx
Caraba

Eu ziceam sa faci o lista, sa pui sa zicem ~5 modele pe ea, care ti se par OK, si sa discutam comparativ intre ele.

Cele 2 (Ferrino si F10) sunt modele OK. Dar vizavi de pretentii minimaliste - ambele sunt foarte mici (foarte inseamna extrem).
Tine cont ca in Ferrino nu poti nici sa stai in sezut in zona cea mai inalta, ca nu ai inaltimea necesara. La F10 ar cam fi la limita...
Ambele modele au si varianta de 2 persoane, care este OK, dar in 2 persoane iar trebuie sa fii foarte minimalist, dar daca foloseste o singura persoana cortul de 2, atunci este confortabil... dar greutatea nu mai este asa atractiva.

Cele 2 modele sunt ca principiu corecte, producatori consacrati, raport pret/calitate foarte bun.

Dar pe o ploaie esti blocat in cort... nu prea atractiv sa fi extrem de minimalist.

Luni, 9 ianuarie 2023 - 21:22

razi
razi

sau Vango F10 Helium UL 1?

Luni, 9 ianuarie 2023 - 21:04

razi
razi

ce ziceti de FERRINO LIGHTENT 1 PRO?

Luni, 9 ianuarie 2023 - 20:56

dxxx
dxxx
Caraba

Aici deranjezi cuibul de viespi... Eu personal nu recomand folosirea betelor de trekking. Nu doresc sa dezvolt sau sa argumentez.

Eu am cort tip TarpTent facut in Ro... de propria mea mana... si mai am in plan sa fac inca 2 cel putin, am si materialul. Insa asta numai pentru uz propriu.

Posibil sa fac un articol despre respectivele corturi, daca voi avea timp si dorinta.

Cred ca faci o buna alegere cu acel cort, defapt mi-ar place sa-l si examinez. Sfatul meu este ca oricum sa nu il iei pana nu ai ocazia macar sa-l desfaci din sac si sa te uiti la el, bine ar fi sa-l si intinzi.
Insa corturile Decathlon sunt utilizabile, si cel putin exemplarul respectiv nu contine detalii "nocive" la examinarea documentatiei firmei.
Sigur ca deja eu am unele chestii care le-as prefera solutionate diferit, chiar la examinarea documentatiei - dar in mare totul pare destul de bine inchegat si sunt aproape sigur ca este un cort bun pe probatelea.

Luni, 9 ianuarie 2023 - 20:36

razi
razi

@dxxx - la acel tarp mt900 imi este si mie gandul, chiar daca, momentan, NU folosesc bete de mers, trebuie sa invat sa le folosesc, ajuta si la mers si la cort.
intrebarea mea era, de ce totusi nimeni din EU nu face un cort ultrausor, gen celor mentionate.
chiar atat de rele nu sunt pentru ca se folosesc la trasee de peste 4000 km, folosire zilnica, nu mai mentionez ca vad cam tot ce tine de vreme.
avand in vedere ca la anul ma cam bate gandul pentru TMB, banuiesc ca ar fi ok acest tarp mt900, nu?

Luni, 9 ianuarie 2023 - 20:18

dxxx
dxxx
Caraba

Din ce linkuri ai pus la Decathlon:
MT900 "dom" o persoana este AIUREA de mic, nu discut din datele firmei, ci pentru ca am avut unul in grupul meu, deci l-am examinat in detaliu. In rest forma si solutia nu imi plac (asta este evident, si pentru ca este inner-first) este mult prea inalt fata de latime. Deci nu te sfatuiesc.
MT900 "tarp" este un model cu foarte multe detalii corecte. Ai un avantaj daca oricum folosesti bete de trekking. Dar este un cort bun, chiar imi place. Vezi ca se pune mai dificil decat alte corturi - poate sa fie o problema, dar daca ai antrenamentul necesar nu este absolut deloc ceva negativ.

In rest din ce s-a spus aici... am o problema cu corturile scumpe si foarte usoare de pe la mmsport.
Firma se doreste "de performanta" dar cred ca este singurul loc unde nu au nici macar un singur model outer-first.
Produsele lor sigur nu merita la raportul pret/calitate, ceva de foarte buna calitate nu au, dar au corturi foarte usoare. Vezi ca unele sunt penibil de fragile.
La fel de putin recomand si firmele loc gen Big Agnes sau MSR, dau bine la datele teoretice, dar cu probleme.

Luni, 9 ianuarie 2023 - 20:06

razi
razi

De la liteway am vrut sa-mi iau un rucsac, dar am ales hyberg bandit pana la urma.
Nu ma interesa la vremea respectiva cort - o idee buna.
Iar despre variantele loco cam toate au peste 1 kg.
Chiar nu face nimeni din Europa ceva de genul de peste ocean?
Sau nu am vazut eu bine greutatea la cele loco, se poate si asta ....

Luni, 9 ianuarie 2023 - 17:39

dragos_suma
dragos_suma

Loco adica prin EU ? Pai au fost mentionate optiunile mai devreme : Nordisk , TerraNova , Vango ( seria F10 Mountain ) si unii care mie personal mi-au atras atentia lightwave.

Din ce am mai cautat si gasit daca tot vrei in categoria ultralight eu am mai gasit niste ucrainieni ce fac niste copii de HMG din dcf https://liteway.equipment/pyraomm-duo-tarp-dcf

Luni, 9 ianuarie 2023 - 17:31

razi
razi

BA fly creek - nu ma impac cu intrarea
BA tiger wall - este pe lista
Ca rucsac am un GG Mariposa 60, narime L

Luni, 9 ianuarie 2023 - 17:30

midan
midan
Rucsac

Niște bețe de trekking ar fi bune oricum și ajuta, mai ales genunchii

Dacă ești pretențios la gramaj mai scoți bani din buzunar, măcar pentru transport.

http://www.outdoorfair.de/p-en-8609-big-agnes-fly-creek-hv-ul1-solution-dye.aspx?Vari
antID=17417

http://www.outdoorfair.de/p-en-8611-big-agnes-tiger-wall-ul1-solution-dye.aspx?Varian
tID=17419

http://www.outdoorfair.de/p-en-5658-msr-freelite-1.aspx?VariantID=18409

Luni, 9 ianuarie 2023 - 17:16

razi
razi

Ca sa confirm ce zice colegul dxxx - tarp tent rulzzz https://www.tarptent.com/product/double-rainbow-dw/ singura problema e dificultatea de a-l aduce in romania

ceva similar, dar loco?

Luni, 9 ianuarie 2023 - 16:45

razi
razi

cand mergi 15-30 zile legate, intre 25-30 km zilnic, nu-ti permiti sa cari 25-30%din greutatea corporala.
in plus, daca ai si calduri de peste 30 grade, mergi 2-3 zile si apoi ramai pe loc 1-2 zile

Luni, 9 ianuarie 2023 - 16:43

dragos_suma
dragos_suma

Ca sa confirm ce zice colegul dxxx - tarp tent rulzzz https://www.tarptent.com/product/double-rainbow-dw/ Carpati.org singura problema e dificultatea de a-l aduce in romania Carpati.org

@ruxandrav - Cat despre merusul cu bete , cateodata chiar si cu mama betelor tot vrei sa iti reduci greutatea de o cari in spate ( a se citii , protuzii , hernii si alte bazdaganii de le dezvoltam in timp la coloana )

Luni, 9 ianuarie 2023 - 16:28

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Greutatea maxima e de 10% pentru ghiozdanul unui copil in crestere Carpati.org E perfect ok sa ai un rucsac la 20-25% din greutatea corporala, ca adult. Dar da, ajuta sa tai cat mai mult din greutate.

Luni, 9 ianuarie 2023 - 16:27

razi
razi

se spune ca greutatea maxima ar fi de 10%, greutatea de baza rucsacului este de 5.5 kg si tot incerc sa mai scot cate ceva din el.
anul trecut a fost de 6.5 kg (mi-am luat prea multe haine si nu nici nu stiam cam despre ce este vorba)

P.S. daca as ajunge la 90-95 kg nu cred ca ar fi o problema, dar am investit prea mult in mine Carpati.org

Luni, 9 ianuarie 2023 - 16:15

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Daca inveti sa mergi cu bete, o sa poti cara lejer greutate mai mare Carpati.org

Luni, 9 ianuarie 2023 - 16:11

Afisari: 98,080

#879  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0808 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org