Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Bora
Muntii Latoritei
#879  Inapoi  (1) ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

dragos39
dragos39
Busola

Va rog sa imi recomandati un cort de 3 persoane, care sa aiba 2 intrari pt. ca vreau sa-l folosesc si pe munte si pe litoral. Obligatoriu sa aiba 2 foi, adica cu supratenta. Daca s-ar incadra ca pret pana in 500-600 lei ar fi perfect.
Multumesc.

Duminică, 27 aprilie 2014 - 02:13

andreicroitor
andreicroito..

Revin cu detalii de ce m-am gândit la aceste 2 modele (Husky beast 3 și Hannah Trekker 3).
Interesat aș fi de un cort de 3 persoane (astea de 2 persoane mi se par prea mici pentru 2 persoane - deci lățime minimă de 180 cm), îl voi folosi prin munții noștri de primăvara până toamna.
Un criteriu foarte important e greutatea cortului, nu aș vrea să treacă de 3.2kg, totodată nu mă atrag corturile tip tunel, pref iglu. Nu am un buget fix dar totuși nu aș vrea să trec de 900-1000 ron.
Mulțumesc.

Miercuri, 5 martie 2014 - 15:53

andreicroitor
andreicroito..

Merci mult de informații.

Problema e că altă idee nu am. Momentan am un cort de McKinley Nevada 3 de 3.6 kg de care sunt mulțumit dar aș vrea ceva mai ușor (să fie de 3 persoane) și alte opțiuni nu prea am găsit.

Miercuri, 5 martie 2014 - 15:34

cipicernat
cipicernat
(admin)

Eu m-as feri de amandoua (dar de Trekker, din pacate, e prea tarziu).

Husky-uri cad la pamant din cauza ancorelor de vant insuficiente (la un vant mai puternic).

In ceea ce ma priveste, detin Trekker-ul si am avut doua incidente: a intrat apa chiar si la o ploaie usurica(punctul slab s-a dovedit a fi panza care acopera ventilatia) si s-a rupt panza in punctul de prindere a ancorei (asta desi nu am intins niciodata foarte puternic ancora si nici nu am prins vant puternic inainte de incident).

Totusi, ca si plus, sistemul de 3 bete de la Trekker este mult mai eficient decat cel de la Husky, chiar si beteag de acea ancora, cortul ramanand stabil la vant.

Am detinut anterior un Hannah Serak in care nu a intrat o picatura de apa (nici macar in celebra ploaie din 2005(?!?) - cea care a distrus Valea Sambetei si nici nu a avut pb cu ancorele / panza.

Miercuri, 5 martie 2014 - 15:20

andreicroitor
andreicroito..

Salut,

Mă gândesc să îmi iau unul din corturile: Husky Beast 3 si Hannah Trekker și aș dori să știu păreri pro și contra de la deținători ale acestor corturi.

De exemplu la cortul husky la prima vedere pare că supratenta nu e prea bine ancorată: din câte am observat se leagă de bețe doar la baza lor și are doar 2 ațe. În partea opusă antreului nu e nici o ața cu care să ancoreze supratentă și mă gândesc că aceasta s-ar lipi de cort.

La cortul Hannah , greutatea pare mai mare și timpul de ridicare, împachetare pare mai ridicat.

Miercuri, 5 martie 2014 - 13:49

mmaxalb
mmaxalb

pai asta e si ideia , e la solduri,se pare ca noul apropierat a renuntat productia de corturi,
iar pretul e redus de la 220 lire (aproape 1200 ron)

Marți, 9 iulie 2013 - 23:25

odin
odin
Rucsac

cat dai, atata face

Marți, 9 iulie 2013 - 23:07

jadeasp
jadeasp

Nu stiu de cortul acesta dar la un moment dat am citit despre marca Karrimor interesandu-ma de niste bocanci. Se pare ca era o marca englezeasca de calitate si cu traditie care la un moment dat a dat faliment iar numele a fost cumparat de Sports Direct, un lant de magazine de articole sportive mega-ieftine si de calitate minima. Acesta se pare ca vinde produse private label sub numele Karrimor. Din ce review-uri am citit eu se pare ca majoritatea sunt ciurucuri. Eu am niste sosete si o palarie Karrimor de calitate acceptabila, dar la produse mai complexe nu as risca.

Marți, 9 iulie 2013 - 22:18

mmaxalb
mmaxalb

http://store.karrimor.com/karrimor-elite-ridge-2-tent-2012-783067#customerreviews
ce ziceti de acest cort
cu tot cu transport iese la 520 ron

Marți, 9 iulie 2013 - 20:46

yo6ial
yo6ial
Coarda

Un bivuac militar facut de Ternier. (USGI Modular Sleep System)
La ei se găsește cu prețuri în jurul a 100 dolari, nou, iar 2nd hand și la 30-40.
La noi am vazut unul la vanzare la 230 de dolari. (transport plus tva) - pe moment mi-am luat gândul.
Dacă reușesc să fac rost de materiale, pot să-l fac cu mai puțin de 150 de lei.
Numai bine!

Luni, 24 iunie 2013 - 12:21

dream2travel
dream2travel..

cu multa placere . daca te mai pot ajuta cu info sa imi zici . dar ce anume vrei sa iei ?

Luni, 24 iunie 2013 - 02:14

yo6ial
yo6ial
Coarda

Mulțam de informații!
Se pare că mai caut. Ce vreau eu chiar e undeva la , 2nd hand, și un transport la ~... nu merită efortul.
Știam că vama ia tva de la 10$ în sus și de la nu-știu-cât, în sus, cer și camătă.
În fine, mulțumesc încă odată.

Duminică, 23 iunie 2013 - 18:28

dream2travel
dream2travel..

rectific . tot pachetul a avut 9 lbs = 4.08 kg

Duminică, 23 iunie 2013 - 17:39

dream2travel
dream2travel..

totul e realtiv simplu . vorbesti cu cine ti-l trimite pachetul sa-l declare sub 30 $ si n-ai treaba cu taxele vamale . referitor la trasnport . depinde cu ce ti-l trimite . cred ca air mail e cel mai ieftin . mie mi l-a trimis cu posta lor si mi-au dat si tracking number . ma uitam zilnic sa vad pe unde e . a ajuns repede in tara . noroc ca am sunat eu la posta noastra ca sa intreb daca a venit ca ei imi trimiteau azi peste 3-4 zile Carpati.org) . transportul a fost 69 $ (cort+footprint ) vreo 3kg si ceva

Duminică, 23 iunie 2013 - 17:37

yo6ial
yo6ial
Coarda

Zi-mi, te rog, cât a fost transportul și cum te-a taxat la vamă.
Mă tot uit și eu după niște echipament similar (ca volum, greutate și scop) și nu-l găsesc în uniune decât la prețuri de bișniță. Carpati.org

Sâmbătă, 22 iunie 2013 - 22:33

dream2travel
dream2travel..

mi-a venit hammerhead-ul din State . Abia astept sa il testez in natura . l-am montat o data si imi place fff mult . va multumesc pentru sfaturi si indrumari . in sfarsit am si eu cort Carpati.org

Sâmbătă, 22 iunie 2013 - 15:52

pauless
pauless

@mkcp: De pe net? Eu cand l-am luat nici macar nu exista net, abia se instalase in caminele din regie Carpati.org L-am vazut la Surmont (pe vremea cand nu erau biciclete acolo), mi-a placut, l-am luat, il folosesc si acum. Acum sunt multe oferte, multe review-uri, multa bataie de cap...

Joi, 30 mai 2013 - 10:04

leomaciu
leomaciu

Cred ca in final va ramane Husky Bright 4.
Imi mai trebuie ceva pentru cort? Aici ma refer la vreo foaie de pus pe dedesubt ca sa protejez cortul sau stiu eu ce alte minunatii. Daca ar fi bine sa mai iau ceva optional dati-mi ceva recomandari pentru cortul in cauza.

Miercuri, 29 mai 2013 - 23:58

mkcp
mkcp
Busola

Doamne, ce discutii interminabile despre alegerea unui cort. Si cand ma gandesc ca am unul de vreo 5 ani si am dormit cu el in furtuna la 3600m imi aduc aminte ce sec si repede l-am cumparat de pe net. Lasand la o parte orice nuante aveti grija ca betele sa fie din aluminiu. S-ar putea sa va salveze viata Carpati.org.

Miercuri, 29 mai 2013 - 00:03

yo6ial
yo6ial
Coarda

Bace Mihai, zamacul este un aliaj de zinc, cupru și aluminiu. Este utilizat în multe domenii, de la nasturi și mașinuțe pentru fermoare la carcase sau șasiuri în industria electronică dar în nici un caz în cazul acelor piese de îmbinare a bețelor de cort.
Zamacul nu are nici un fel de rezistență la torsiune și stres. Zero absolut. Este casant, greu, inutilizabil la corturi.

La cele mai ieftine corturi este folosit fierul zincat sau stanat ori doar spoit să nu ruginească pe raft.
La cele cu 2lei mai scumpe, un oțel slab care se poate despica înainte să facă vreun rău tijei de compozite.

Dacă ar fi bine lipite cu rășini epoxidice nu cu poliester și fabricate dintr-un metal mai rezistent, chiar aluminiu, ar fi foarte durabile. Parcă bețele "Durawarp" sunt așa. Nu le-am văzut încă.
Oricum, în cazul unor corturi mai ieftine, există opțiunea de a corecta, acasă, unele neajunsuri.
Țevile alea pot fi înlocuite cu niște profil rotund de aluminiu sau inox, șmirgheluite un pic pe interior înainte de îmbinarea permanentă cu o rășină epoxidică bună (bicomponentă) și elasticul din interior schimbat cu ceva mai bun de la mercerie (elastc rotund îi zice)

Marți, 28 mai 2013 - 23:52

Afisari: 98,038

#879  Inapoi  (1) ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0876 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org