Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Online

Vremea
Varful Mare
Muntii Gurghiu
#879  Inapoi  (1) ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Echipament montan Alegere cort (879)
 
casian
casian

 
Alături de cortul și salteaua gonflabilă ( nu autogonflabilă) de care amintești îți mai trebuie o groază de echipament , mai ales că vei ieși pe munte cu juniorul de 6 ani. Nu uita de sacii de dormit , arzătorul, vesela de camping, etc.... Despre echipamentul individual al juniorului , nu ezita să mă suni la 0722 737 857 pentru a-ți povesti despre primele mele aventuri cu juniorul meu , de pe la 3 ani, de prin munții patriei, pentru a nu repeta greșelile mela mai vechi de 10 ani. Toate cele bune !
Mesaj modificat de autor!

Marți, 22 iulie 2014 - 13:13

victoranica
victoranica
Coarda
 
Salut,

In primul rand, cortul ales de tine are 7.5 kg , ceea ce e coplesitor de mult. Chiar daca e cort de 4 persoane, sunt zeci daca nu sute de modele pe piata care nu ating nici macar 4 kg si ofera acelasi spatiu.
In al doilea rand, coloana de apa de doar 200 mm il face foarte nepotrivit pentru vreme ploioasa.

Probabil pretul, ce-i drept micut pentru un cort de 4 persoane, a fost principalul considerent in ecuatie, altfel nu vad niciun motiv pentru care sa ti-l cumperi.

Sigur, daca il cari in portbagaj pana la locul de camping unde il montezi si intri in el, n-ar trebui sa fie o problema daca vremea e prietenoasa, dar asta nu e cort de mers pe munte, e mai degraba cort de gratarangeala Carpati.org

Din ce inteleg sunteti trei persoane. Un cort rezonabil pentru drumetie si foarte bun ca pret pentru ce ofera ar fi acesta - http://www.montrek.ro/comet-p-861.html

O alternativa si mai low budget - http://nootkasport.ro/2180,cort-yate-tramp-2-3.html

Cel mai bine te duci la un magazin cu articole montane (nu Decathlon, nu Hervis), de pilda Himalaya, Craimont, Nootka, Montrek, chiar ai de unde alege in Bucuresti, si vezi pe acolo cum sta treaba. In multe situatii exista reduceri de pret, asa ca vei reusi sa gasesti ceva convenabil atat calitativ cat si financiar.

Alegere usoara si multa distractie pe munte !

@Later edit: acum citesc ca il ai deja pe cel mentionat. I-ai putea face o proba. La urma urmei, Padina e un loc destul de adapostit comparativ cu o creasta batuta de vant. Vezi cum te simti in el si daca vei considera ca ti-e potrivit pentru astfel de iesiri, de ce nu ?
Mesaj modificat de autor!

Marți, 22 iulie 2014 - 13:02

casian
casian

 
...pentru colegul Marius Ciobanu ! Nu-ți recomand acel model de cort decât într-un camping amenajat ( zonă adăpostită). De altfel și francezii recomandă cortul respectiv pentru vreme bună...Greutate de 7,5 kg. este descurajantă chiar și pentru pentru un autoturist. Orice rafală serioasă de prin zona Padina , mai ales din partea frontală a cortului ți-l va tranforma în parapantă, dacă-i nelocuit în acel moment.


Marți, 22 iulie 2014 - 13:02

mariuscbn
mariuscbn

 
Domnilor, mai am 2 sile si trebuie sa plec....imi raspunde si mie cineva la intrebarea de mai jos, va rog frumos!?!


Marți, 22 iulie 2014 - 11:54

huskyjerk
huskyjerk

 
Va salut, sunt amator in echipamentul montan sau drumetie si nu ma pot decide in alegerea unui cort in pretul maxim de 350 lei. Asteptarile mele pentru cort sunt. sa fie de 3 persoane chiar daca in marea majoritate a timpului va fi ocupat de 2 , sa pot sa linistit in el chiar daca incepe o ploaie sau si mai rau , sa fie rapid de instalat , sa nu creeze umiditate in interior.
Pana acum aceste 2 corturi cred eu ca ar fi bune
1- https://www.mormota.ro/corturi/corturi-de-drumetie-si-camping/cort-zajo-montana-3.htm
l
2 - http://www.proalpin.ro/cort-vango-soul-300-3-persoane.html

Orice alte recomandari in banii de care dispun sunt bine venite !


Joi, 17 iulie 2014 - 14:31

mariuscbn
mariuscbn

 
Va salut domnilor.
Intentionez sa plec la Padina cu sotia si cu copilul in varsta de 6 ani si vreau sa stiu daca e bun acest cort (il am dar nu l-am folosit) si ce imi mai trebuie in afara de saltea gonflabila.

http://www.decathlon.ro/corturi-familie/8206030-cort-t4-1.html

Multumesc anticipat!!!


Sâmbătă, 12 iulie 2014 - 15:24

odin
odin
Rucsac
 
Ciprian, putine corturi sunt testate real pe munte de catre firmele respective si apoi puse in vanzare.
Majoritatea sunt "teste de laborator"...se pune un ventilator mare sa sufle sau ceva de genul (am vazut pe net) si se calculeaza nu stiu ce; pe munte se comporta altfel cortul. Sa nu mai zic de notiunea de confort care la fiecare om are alti parametri. Si astia fac corturi in functie de review-urile consumatorilor.

Alex...? Nu iti place salteaua de apa? Carpati.org
Adevarul e ca nici eu nu pun folie din aceea sub cort, daca e putin in panta, folia aia devine un derdelus adevarat care scoate si cuiele din sol.


Vineri, 16 mai 2014 - 21:45

cipicernat
cipicernat
(admin)

 
@csuporj - "Sunt curios daca a cumparat cineva recent (in ultimii 10 ani) cort prin care trece ploaia" - sunt destui. Nu trebuie decat sa urmaresti forumul si o sa vezi ca sunt. Si asta pentru ca materialele astea minunate cu nspe mii de mm de impermeabilitate trebuie cusute intre ele. Si cumva, am impresia ca unii producatori estici evita spuna ca testezeaza materialul de baza si nu produsul finit...


Miercuri, 14 mai 2014 - 11:56

yo6ial
yo6ial
Coarda
 
Apa nu trece prin podeaua cortului decât dacă aceasta este fabricată din țesătură de poliester laminată cu poliuretan.
Fapt pentru care nu dau polietilena laminată pe nici o țesătură de ori ce alt neam ar fi.
E drept că mai toate corturile "de firmă" au podeaua dintr-o țesătură subțire acoperită cu poliuretan dar
corturile de duzină câștigă puncte la capitolul ăsta. Polietilena laminată este echivalentă la greutate dar net superioară la rezistența mecanică și impermeabilitate.

Cine prinde o combinație de podea din polietilenălaminată, tendă robustă și schelet de aluminiu...

Iar de sare careva cu povestea foliei suplimentare de sol, sub cort...trebuie să afle, pe propria piele, ce fain se adună apa de ploaie între podea și folie. Carpati.org


Miercuri, 14 mai 2014 - 00:19

csuporj
csuporj
Coarda
 
Sunt curios daca a cumparat cineva recent (in ultimii 10 ani) cort prin care trece ploaia. Eu am un Hannah Serak 2 si un Quechua 2 Seconds 2, si inca n-a trecut ploaia prin ele (a intrat doar pe "usa" cand era deschisa). Prin materialul de sol cred ca trece la toate corturile daca-l pui in apa, la Hannah-ul meu a trecut cand am pus cortul in mocirla pe ploaie langa Cabana Meteo Iezer in Rodnei.


Marți, 13 mai 2014 - 23:38

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda
 
Daca mergi ca omul normal in Carpatii din Romania,cel mai important la cort e sa vezi sa iti placa cum te simti inauntru,sa fie suficient de spatios.
Daca te prinde vant de 100km pe munte si stai cu cortul in bataia vantului,nu e chiar ok.
Din ce stiu eu,corturile cu bete de dural nu sunt chiar asa de usor de montat ca cele cu bete din fibra de sticla,da betele tin mai mult.
Apoi,sa fie cat de cat trainic,sa nu i se rupa betele cand il intinzi sau cand bate un pic de vant.
Sa aiba podea rezistenta,daca nu are,mai trebuie luata si podea si adauga si asta la greutate.
Referitor la greutate,cred ca merita sa aiba 1 kg in plus,da sa ai spatiu mai mult in interior.
Cam atat,din cate stiu eu.
Mesaj modificat de autor!

Marți, 13 mai 2014 - 21:44

florinbalan
florinbalan
Rucsac
 
Impermeabilitate de 1000mm/cm2 inseamna ca materialul tine un minut la presiunea unei coloane de apa (intr-un tub) de 1m. 10.000mm inseamna ca abia la 10 metri coloana de apa incep sa apara picaturi pe fata inferioara a materialului. Deci nu cred ca se pune problema respirabilitatii materialului in sine, decat daca este gaurit sau are tratamentul terminat. Poliuretanul "respira" dar stratul de pe foile cortului este mult prea gros (fata de cel din gore-tex, de exemplu) ca sa se tina cont de asta cand se vorbeste de ventilatie. Unele corturi cu membrana respirabila incearca fara succes sa rezolve aceasta problema.

Ploaia este oprita de un material testat la 800-1500mm, 1500 insemnand ca materialul tine la forta de penetrare a picaturilor impinse de un vant de 120km/h. Aici incepe sa conteze mult mai mult tipul de tesatura si mai putin tratamentul de pe fata inferioara, ceea ce producatorii de regula omit sa precizeze. Cum nici nu spun ca 10.000 este maximul de poliuretan folosit pe poliester deoarece mai mult ar slabi prea tare tesatura textila datorita reactiilor chimice care apar. (Contrazicand motivul principal al ingrosarii tratamentului si anume rezistenta in timp).

Tesaturile cu tratament multiplu, de obicei imbibate cu silicon si laminate pe fata inferioara cu poliuretan rezista mai bine, chiar daca sunt mai usoare, deoarece fibrele nu sunt departate de stropi. Oricum, la 120km/h m-ar ingrijora alte lucruri decat apa.

Cum aceste tratamente in timp se uzeaza (intepaturi, frecare, UV), se aplica un strat mai gros de substanta hidroizolanta, de regula PU.

Un tratament mai "serios" de 3000mm nu-si are sensul decat in altfel de intrebuintari ale materialului textil, caci un cort dupa cateva sute de nopti oricum incepe sa scartaie prin alte parti. Produsele de 5.000-10.000 (care-or fi pe bune, recomand oricui sa incerce sa umple cu apa o bucata de foaie de cort si sa vada cam la cate zeci de milimetri tine materialul in realitate) apar doar pentru ca asa cere piata, nu ca ar fi necesare. Apropo, corturile de iarna nu au nevoie sa fie la fel de impermeabile ca alea de vara, dar asta-i alta discutie.


Joi, 8 mai 2014 - 19:21

senty
senty
(admin)

 
Bune observatiile lui Mihai, confirm cele scrise!
Legat de impermeabilitate, conteaza unde mergi cu cortul. Mergi in zone unde ploua cu saptamanile, da... cauta un cort cu impermeabilitate marita, in caz opus te orientezi catre ceva mai respirabil. Eu am un astfel de cort cu impermeabiltate mare (luat acum multi ani cand inca nu stiam multe), are 7000 sol / aer (folia superioara) si va spun ca face condens la greu; cand e vant puternic si circula aerul mai fortat, e perfect. Am prins si furtuni urate, nu a plouat, dar condens tot a facut Carpati.org

Parerea mea, pentru Romania... un maximum 3000... 4000 la foaia superioara si bune aerisiri; iarna impermeabilitatea poate fi putin mai scazuta.

Betele... toate se pot rupe. Am reusit si eu sa plesnesc un bat de duraluminiu (de 9,5) si culmea... nici nu eram beat, iar dupa performanta asta am intotdeauna inca un bat de rezerva.

Despre forma, nr. de intrari/iesiri si altele... iar depinde de locul unde mergi, in concluzie, nu exista cortul ideal, facem un compromis.


Joi, 8 mai 2014 - 15:29

florinbalan
florinbalan
Rucsac
 
Apropo de impermeabilitate "ridicata". Daca va uitati la specificatiile corturilor firmelor consacrate (MSR, The North Face, Big Agnes, Exped, Marmot, Mountain Hardwear, Eureka!, etc) nu veti gasi corturi de "3 sezoane" cu cifre halucinante la rezistenta la apa. Media se invarte pe la 1500mm tenda si 3000mm pardoseala.

Pe de alta parte, daca vreti sa faceti scufundari la 10m sub apa, poate ar fi bine sa luati un cort mult mai ieftin cehesc sau polonez, caci ala are 10.000mm. Probabil in Europa Centrala si de Est cu cat e un produs mai bun cu atat e mai ieftin.


Joi, 8 mai 2014 - 15:11

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac
 
Alegerea unui cort e o treaba extrem de complicata. Din motive care-mi scapa, lumea pune accentul întâi de orice, pe greutate. La egalitate cu pretul. Aspectele esentiale - spatiul, montajul, constructia, ventilatia - par secundare. De ce ?

Confortul este o notiune abstarcta pâna când nu te gasesti în situatia de a fi obligat sa ramâi mai mult de o noapte la interior. Sfatul general este ca numarul de locuri disponible sa fie superior cu 1 unitate fata de cel al locuitorilor, altfel spus 2+1, 3+1, etc. Acel 1 îti ofera spatiu de stocare si de foiala Carpati.org

În general, pânzeturile actuale raspund unor norme de impermeabilitate. Dar în goana dupa grame, e de preferat ca interiorul cortului sa NU fie din plasa, pe motiv ca asigura o buna aerisire. Aerisire si ventilatie nu sunt sinonime. Rara când ploaie patrunde prin pânza, umezeala resimtita provine mai degraba de la condensatie aerului respirat, sau de la bucatarit, o eroare uneori fatala... Ventilatia cortului se face de jos în sus, cu deschideri jos si sus. Sub nici un motiv acestea nu trebuie închise, mai ales pe ploaie. De asemenea e bine sa existe posibilitatea de a folosi , cel putin în abside prelatele dedicate denumite în dulcea limba româneasca "foot print", astfel diferentialul de temperatura - între sol si cort - fiind mai mic, condensatia este redusa. Sfat valabil mai ales iarna !

Bete din aluminiu ? Da, de un diametru suficient, în jur de 8-10mm ( de carat de asemenea un element suplimentar, în caz ca... ).

Restul, în afara de ancorajele suficient de numeroase, tine mai mult de literatura. Palavrageala Carpati.org


Miercuri, 7 mai 2014 - 19:32

grizzly_bear
grizzly_bear..
Busola
 
Vreau sa imi achizitionez un cort , cu o impermeabilitate ridicata si poli din durall . Am avut de ales intre Vango Blade 200 si Zajo Fox ( e spatiu mai mic la Zajo ). Frate-miu m-a sfatuit sa imi iau un Husky Bret , cel mai laudat pe forum in carpati.org . Nu prea am gasit review-uri la Zajo Fox , dar m-am interesat la un cetatean ceh de pe Google+ , ca mai apoi sa imi raspunda la intrebari si un carpatist detinator de Zajo Fox. Inconvenientul la Zajo Fox este spatiul limitat ( latime - inaltime ) , dar ma multumeste partea tehnica la impermeabilitate - polii durall - greutate.


Miercuri, 7 mai 2014 - 18:28

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac
 
Ce vrea sa sublinieze testul aceal este ca ar fi pacat sa dai banii pe un lucru dificil de folosit în anumite conditii. Rolul cortului este sa te adaposteasca mai ales în conditii dificile, începând cu vântul. Doua bete asigura o stabilitate net superioara si permit un montaj mai usor si mai rapid - pare curios, si totusi Carpati.org.
Celalalt model pare mai interesant.


Miercuri, 7 mai 2014 - 18:11

grizzly_bear
grizzly_bear..
Busola
 
Multumesc Mihai Carpati.org


Miercuri, 7 mai 2014 - 12:17

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac
 
Pare a fi un excelent cort de plaja Carpati.org

"... Unfortunately I could not in all honesty recommend this tent. It would be good for summer use in good weather on a flat campsite, but I think that any adverse weather, or wind and this tent would greatly suffer.Also due to the long pole and inner first pitch, the tent is not the easiest to pitch, especially in even a light wind."
http://squattscampingtripsntips.weebly.com/vango-blade-200.html

Vânatoarea dupa grame nu se face în detrimentul confortului (eventual al sigurantei) Carpati.org


Joi, 1 mai 2014 - 13:59

florin.ciobanu
florin.cioba..

 
Vango Blade 200 are doar un singur bat. A avut cineva ocazia sa-l testeze la vant puternic?


Joi, 1 mai 2014 - 12:42

Afisari: 98,090


#879  Inapoi  (1) ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,0995 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org