Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Vremea
Varful Papusa
Muntii Parang
#879  Inapoi  (1) ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

mariuscbn
mariuscbn

Domnilor v-am promis ca revin cu un review la intoarcere, aveti aici toata povestea scutei mele vacante: http://mariuscbn1973.blogspot.ro/2014/07/padina-25-27-iulie-2014.html

Cortul a fost mai mult decat ma asteptam....a fost perfect de bine si de bun!!!
Va multumesc tuturor si va urez cer senin pe unde umblati. Carpati.org

Marți, 29 iulie 2014 - 13:42

yo6ial
yo6ial
Coarda

Recunosc că este și asta o opțiune valabilă dar, offtopic, două milioane???
Cu două milioane cumperi o casă cu 2 etaje din centrul Brașovului.

Vineri, 25 iulie 2014 - 10:37

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie

Decat sa dai 2 milioane pe o prelata, mai bine cumperi folie neagra de 10 lei. Carpati.org

Vineri, 25 iulie 2014 - 09:15

yo6ial
yo6ial
Coarda

Ultra ușor, sub un kilogram, pentru 1-2 persoane și ultra ieftin... se numește prelată (Tarp).

http://www.himalaya.ro/ro/produs/foaie-de-cort-trace--4044/
Nici bețe de cort nu trebuie, bețele de treking sunt suficiente sau poate fi ancorată de crengi, de bolovani, stânci (cu un friend, de exemplu), etc.
La nevoie se poate face bivuac cu tarpul înfășurat peste sacul de dormit sau doar pus pe umeri.

Joi, 24 iulie 2014 - 18:04

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie

O varianta de cort superieftin de pana la 1 kg. a vazut cineva? Pentru 1-2 persoane.

Sau macar a incercat cineva sa modifice un cort tip "2 secunde"?

Joi, 24 iulie 2014 - 15:42

drumetu71
drumetu71
Busola

In privinta disponibilitatii e OK. La Brasov aveau vreo 2-3 cutii mari cu modelul asta expuse. Si daca nu ma insel era o cutie si cu alta culoare chiar daca pe site spun ca e doar verde.

Miercuri, 23 iulie 2014 - 18:09

casian
casian

1. Carpatismul poate fi practicat și prin ture de-o zi, cu retur la tabăra de bază, atâta timp cât acesteia i se asigură un minim de protecție și supraveghere.
2. Felicitările mele Marius pentru lunga listă de achiziții, cu speranța că gradul ridicat de confort pe care încerci să-l asiguri în tabăra de bază le va face pe cele două partenere să-ți ordone după 1-2 sezoane un upgrade montan.
3. Aștept cu interes un jurnal cu primele trăiri la altitudine, pe care cu siguranță nu le vei mai întâlni niciodată. Succes !

Miercuri, 23 iulie 2014 - 17:49

yo6ial
yo6ial
Coarda

@Dragoș:
Am avut unul identic ca materiale, model, stil. Doar alt producător și culoare.
E ieftin, simplu, excelent pentru început.
Are doar o hibă: Dacă plouă nu poți lăsa intrarea deschisă/întredeschisă să intre/iasă aerul.
Deci, e imposibil să-ți faci o cafea sau un ceai dacă plouă și n-ai alternative de adăpostire...

Dar, contrabalansând hiba, dacă nu plouă și e calm și senin, deschizi larg intrarea și ai cerul înstelat în fața ochilor, cu restul în sac, la căldurică. Carpati.org

Miercuri, 23 iulie 2014 - 15:04

mariuscbn
mariuscbn

@drumetu71...suna ianinte la dechatlon si verifica daca il au pe stoc...
De exeplu acest cot figureaza pe site dar, NU il au pe stoc si-l aduc taman in ianuarie 1015 ce-l mai curand...sau pe comanda in 4 saptamani.
http://www.decathlon.ro/corturi-familie/8322425-cort-arpenaz-familie-4-1.html

@pauless am luat folie inca de la prima sugestie...multumesc fain!

Miercuri, 23 iulie 2014 - 14:51

pauless
pauless

Marius, sa stii ca-mi place cortul asta ultimul, Arpenaz, l-am vazut si in parcare la Decathlon si mi s-a parut foarte spatios. Bineinteles ca nu e de creasta, dar asta nu inseamna ca e un cort naspa (nu sunt de acord cu ideea ca Decathlon e varza, la raportul calitate-pret sta mai bine decat multe magazine de profil). Ti-am zis, daca iti mai faci rost de o folie de plastic care sa-l acopere complet la nevoie, ca tot cara masina, n-o sa ai treaba cu el. Iar daca stai mai multe zile, sapa un santulet in jurul lui, sa se dreneze locul de sub cort daca te prinde vreo mocaneasca. Si cam atat. Ma alatur si eu cu felicitarile pentru ca-ti duci copilul la munte de la varsta asta. Dar iti spun un secret: deja e marisor, peste cativa ani va trebui sa-i cumperi echipament complet daca il prinde microbul, ai pus-o Carpati.org

Bafta multa, vreme buna si pofta de plimbari!

Miercuri, 23 iulie 2014 - 14:42

drumetu71
drumetu71
Busola

M-a rugat cineva sa ii caut un cort ieftin, nepretentios, rezistent la ploaie, dar cat de cat usor, pt ture de max 2-3 zile fara trasee de creasta sau alte complicaciuni. L-am gasit pe acesta
http://www.decathlon.ro/corturi-montare-instantanee/8293539-cort-arpenaz-2-verde-1.ht
ml
Ce parere aveti ? Il are cineva ?
Pare bine facut si imi place talpa de rafie impregnata, iar la 2,5 Kg (daca o fi real) pare o afacere

Miercuri, 23 iulie 2014 - 14:42

mariuscbn
mariuscbn

Parintii mei aveau un cot de la Baraganul Camping Urziceni din acela cu bete de fier...batranii stiu despre ce vorbesc, cantarea mult mai mult decat asta si s-au descurcat.

App: Cand am schimbat cortul NU am intampinat nici o problema chiar daca stafful mai baga cate un ochi aici, nici NU s-a uitat la el, nici nu l-a desfacut macar, au mers pur si siplu pe increderea si cuvantul meu.
Le multumesc frumos pentru asta si am ramas placut surprins! Carpati.org

Ma repet...am facut toate aceste achizitii in decurs de 2 sapamani ceea ce mi-a dat ceva gaura'n buget.
Avem bocanci, imbracaminte polar, fasuri de ploaie smd
Cu mancarea am priceput si asa voi proceda cum mi-ati sugerat voi, in masina peste noapte si masina'n parcare.
PS: Asta si-mi doresc, sa ii placa fici mele si nevestei...si om mai vedea noi pe urma, un inceput trebuie sa fie in toate...zic.
Respectele mele!!!

Miercuri, 23 iulie 2014 - 14:11

senty
senty
(admin)

Bun, cred ca s-a lamurit problema acum. Toti am fost incepatori, iar unii cred ca nu au inteles din prima care e destinatia cortului. Nimeni nu priveste de sus, decat daca e pe vre-un varf si altul jos, la poale Carpati.org

Offtopic:
Felicitari Marius pentru ceea ce faci copilului tau, poate te va molipsi si pe tine si restul familiei, placerea de a merge pe munte. Pentru excursiile (turele) de cate o zi e bine sa ai imbracaminte si incaltaminte (mai ales) adecvata, pentru a fi cu adevarat fericit de plimbare, altfel... la inceput cu esti, orice "esec" il vei privi cu refuz pe viitor.

Cum spuneau si antevorbitorii mei, ai grija cu mancarea, sa fie departe de cort... sau in masina. Zona nu e cea mai "linistita", mai vine si ursul si e bine sa fii precaut.

Iesire frumoasa si vreme buna.

Miercuri, 23 iulie 2014 - 14:06

yo6ial
yo6ial
Coarda

@Marius, să ști că nu am avut nici o intenție în a fi răutăcios. Asta e, unii văd cortul ca acea casă pe care o transportă ca melcul, în cârcă, alții o transportă în portbagaj.
Eu, de exemplu, pentru activități extra-montane, mi-aș dori o rulotă.

Miercuri, 23 iulie 2014 - 13:46

mariuscbn
mariuscbn

Trec cu vedere unele rautati si va multumesc tuturor pentru tot.
Sunt constient ca multi dintre voi ma privit de sus si in bascalie si ca voi faceti traseele montane la pas cu ruxacii'n spate...dar fac toate acestea de dragul fetitei mele in varsta de 6 ani....si cu asta am spus tot!!!
Poate sa aibe si 100kg, intradevar asta NU este un impediment pentru mine ca NU am de gand sa merg pe creste montane sau sa-l car in carca, nici acum si nici in viitor...ci numai 2-3 iesiri anuale in campinguri si atat de dragul copilului.
Ma voi deplasa todeauna cu masina pana la locul de campare si voi face traseele montane de pana la 6h maxim (dus-intors) spre locurile de vizitat din imprejurimi.
Am facut un efort financiar si am aclizitionat Cortul Arpenaz Family 4.1 de la QUECHUA deoarece NU am vrut sa ma risc .

http://www.decathlon.ro/corturi-familie/8294502-cort-arpenaz-family-41-1.html

De vandut nici NU incape vorba deocamdata (si daca ar fi sa-l vand sunt constient ca mai mult de 250 lei NU as lua pe el) deoarece NU cred ca voi cutriera muntii la pas...nu ca nu as dorii, nu-mi permite timpul....poate in viitor, cine stie...niciodata sa NU spui niciodata. Carpati.org

Am sa revin cu un review dupa scuta vacanta de la Padina.
Raman profund indatort si va urez cer senin tuturor montaniarzilor.

Miercuri, 23 iulie 2014 - 13:44

yo6ial
yo6ial
Coarda

Când este vorba despre cortul ce-l cară turistul în spinare, pe sau în rucsac, când pleacă la bătut poteci de munte e una.
Contează și greutatea și impermeabilitatea și rezistența la vânt.
Aici e altă gâscă-n altă traistă.

Domnul Marius nu-și transportă cortul, pe brațe sau pe umeri, decât câțiva metri de la autoturism.
Fapt ce face greutatea cortului să fie irelevantă.
Nici rezistența la vânt sau ploaie mai conta prea mult. În cazul în care începe să plouă mai serios, picnicul se mută în mașină sau cabana, pensiunea ori hotelul din apropiere.
Nu ar conta nici dacă ar fi un astfel de cort: http://www.corturi-promotionale.ro/wp-content/uploads/2013/02/corturi-promotionale-re
clama-300x236.jpg

Cu toate astea, acum vreo douăzeci și ceva de ani când încă mai mergeam la mare, bunica mea căra, alături de restul familiei, ce-i drept, un cort de 40kg, confecționat de dânsa.
Dacă, de la Brașov la Constanța, cortul era transportat de tren, de acasă până-n gară și din gară până-n camping era transportat cu spinarea...
Un cort de 10kg ar fi amuzat-o copios, pe bunică-mea...

Miercuri, 23 iulie 2014 - 12:31

victoranica
victoranica
Coarda

Super, iti schimba unul de 7.5 kg cu unul de 10 Carpati.org . Ah, conta diferenta de pret pe care ai fi castigat-o ( asta in cazul in care esti sigur ca nu s-a subinteles deloc ca ea trebuie totusi achitata) ? Nu castigi nimic, ca daca vrei sa-l vinzi, nimeni n-ar da 420 RON pe asta

PS: Ai grija cum le pui problema cu nemultumirea; de obicei staff ul de pe la magazinele de profil mai trage cu ochiul si pe carpati

Distractie frumoasa la Padina Fest !
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 23 iulie 2014 - 01:23

mariuscbn
mariuscbn

Domnilor...acum poate o sa ma injurati!
M-a dat inapoi un vanzator si un tip (client) .... treaba sta cam asa: Avand in vedere ca bugetul meu s-a cam restrans de atatea achizitii facute (in 2 saptamani si nimic NU aveam pentru o ieseala la cort) NU prea mai avem bani sa-mi schimb cortul, am fost la Dechatlon si atat clientul si vanzatorul mi-au promis ca NU este cazul sa ma ingrijorez, mai ales ca merg intr-un camping la Padina.
Mi-au dat "garantia" ca este acceptabil cortul ala pe care-l am pentru drumetia asta de 2 zile si cu promisiunea ca luna viitoare cand iau salariul mi-l schimba cu cortul acesta daca NU sunt multumit (fie vorba intre noi, normal ca NU voi fi Carpati.org)
http://www.decathlon.ro/corturi-familie/8294502-cort-arpenaz-family-41-1.html

Chiar daca l-am folosit 2 zile si l-am achizitionat mai demult si nu l-am folosit niciodata....numai sa fie in stare perfecta.
Am stat la Dechatlon 1h si m-am tot invartit....e vorba de 150Lei diferenta dar chiar nu-mi mai permit acesta suma ACUM.
Promit ca la intoarcere si la primul salar o sa-l cumpar pe acesta din link

Acel model de cort este la sugestia lui @Casian deoarece eu doresc ceva cu veranda, ca NU am de gand sa urc pe creste sau sa merg iarna la munte cu cortul.
Sper sa se ridice la nivelul asteptarilor mele si sa fac 2-3 iesiri macar pe an cu el.

Va multumesc frumos pentru totate sfaturile voastre si voi tine cont de toate!
Respectele mele!

Marți, 22 iulie 2014 - 15:49

pauless
pauless

@mariuscbn: Daca mergi cu masina nu-ti fa griji. Totusi cred ca trebuie sa ai la tine o folie mare care sa acopere tot cortul si pe care sa o poti prinde cumva in pamant, pentru ca nu stiu daca o sa-ti reziste la cateva reprize de ploaie zdravana. Si ancoreaza-l bine.

Si mancarea tinuta in masina noaptea, TOATA!

Marți, 22 iulie 2014 - 14:44

mariuscbn
mariuscbn

Multumesc frumos pentru sugestii...din pacate am acest cort in dotare si sper ca sa reziste cele 3 zile petrecute acolo la Padina.
Am sa ma gandesc serios la intoarcere spre un cort mai bun si mai calitativ....acum a fost totul pe fuga cca 2 saptamani si am achizitionat prea multe acareturi: cort, saltea, buteli voiaj, aragaz, saci de dormit, scaune, masa, felinare, lanterne smd....NU mai pot da indarat. Carpati.org

De carat NU car cu carca nimic....merg cu masina pana la locul de capare si acolo descarc totul.
E prima mea experienta montana cu cortul si a familiei mele, de dragul fetitei mele in varsta de 6 ani si a prietenilor mergem la Padina....sper sa ne placa si sa facem un obicei din asta pe viitor.

Marți, 22 iulie 2014 - 13:17

Afisari: 101,235

#879  Inapoi  (1) ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0854 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org